تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری است و میتواند بهعنوان یک مادۀ غذایی مهم در برنامۀ غذایی افراد وجود داشته باشد.
تخممرغ حاوی تمام املاح برای تأمین سلامتی فرد و منبع بسیار غنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخممرغ بسیار بالا است و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشتها و حبوبات غنیتر و دارای اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن است.
تخممرغ پرشده (Deviled eggs) یکی از غذاهای ساده و معروف دنیا است که بیشتر در مهمانیهای رسمی بهعنوان پیشغذا یا غذای اصلی و بهصورت سرد سرو میشود. این غذا از تخممرغ آبپز نصف شده درست میشود که زردۀ آن معمولاً با خردل، فلفل، مایونز و ترکیبات دیگر مخلوط شده و درون سفیده گذاشته میشود. منشأ اصلی این غذا به «رم» برمیگردد، ولی امروزه در بیشتر کشورها رایج شده است و به نامهای مختلفی شناخته میشود.
6 عدد تخممرغ آبپز سفت شده
نمک و فلفلسیاه
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
یک قاشق چایخوری سس خردل
2 عدد خیارشور خرد شدۀ نگینی
یک عدد هالاپینوی اسلایس شده (نوعی فلفل شبیه فلفلدلمهای)
پاپریکا یا سس قرمز
تخممرغهای آبپز و سفت شده را بگذارید تا کمی سرد شود. آنها را پوست بکنید و سپس از طول به دونیم کنید. زرده را از سفیده جدا کنید و در یک کاسۀ کوچک بریزید و با یک چنگال خوب له کنید.
دو قاشق غذاخوری پُر سس مایونز، سس خردل، خیارشور، هالاپینوی ریز شده، نمک و فلفلسیاه را به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا بهصورت کرم مانند یا خامهای در بیایند. میتوانید مخلوط را با قاشق یا قیف مخصوص شیرینی داخل سفیده بریزید و آن را فشار دهید تا بهصورت شکوفه داخل سفیده ریخته شود. بعد بالای این مخلوط مقداری پاپریکا یا سس قرمز بریزید.
قبل از سرو کردن، به مدت یک یا دو ساعت آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
بیشتر بخوانید :
در این مقاله با 20 ترفند آشپزی که شما را یک آشپز حرفهای میکند، آشنا میشوید.
آشپزی خوب اسراری دارد که مهمترین آن دانستن اصول صحیح آشپزی است. سرآشپزهای معروف این نکتهها را رعایت میکنند و بههمین دلیل آشپزی آنها خاص و منحصربهفرد است.
۱_ اگر کاهو تلخ است، میتوانید آن را چند دقیقه (حدودا ۱۵ دقیقه) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید.
۲_ میوههای قرمز رنگ را قبل از شستن چند ساعت در یخچال قرار دهید تا زمان بیشتری سالم بمانند و لهیده نشوند.
۳_ همیشه سیب را داخل نایلون پلاستیکی درباز درون یخچال قرار دهید. سیب از خود گازی متصاعد میکند که به بهتر رسیدن سایر میوهها و سبزیها کمک میکند. بنابراین اگر میوۀ نرسیدهای دارید، از سیب برای رسیدن سریعتر آن استفاده کنید.
۴_ هنگام سرخ کردن موادغذایی، حرارت را از ۱۸۰ درجه سانتیگراد بالاتر نبرید. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالی و با دستمال آن را پاک کنید و دوباره روغن بریزید، اما بعد از ۸ بار حتماً ظرف را بشویید. موادغذایی سرخ شده را درپایان کار روی حولۀ کاغذی بگذارید تا روغنشان خوب گرفته شود.
۵_ برای خوشطعم شدن ماهی، چند دقیقه آن را در شیرِ نمک زده یا خامۀ تازه یا سیب زمینی رنده شده بخوابانید. برای گرفتن بوی ماهی نیز میتوانید به روغن، قبل از قرار دادن آن روی شعله، آبلیمو اضافه کنید.
۶_ هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
۷_ برای جلوگیری از وا رفتن کوفتۀ گوشت و برنج، در آب قدری آرد بریزید و حرارت را بالا ببرید.
۸_ اگر به غذا بیش از حد فلفل زدهاید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از برداشتن از روی شعله، آب یک لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب بههم بزنید.
۹_ برای گرفتن بوی پیاز، قبل از خرد کردن آن اجازه دهید ۵ دقیقه در آب جوش بخورد. حتی میتوانید پیاز را برش بزنید و چند ساعتی در آب، روغن یا آبلیمو قرار دهید.
۱۰_ برای گرفتن بوی کلم در غذا، میتوانید از تکهای نان خشک یا یک قاشق سوپخوری آرد استفاده کنید.
۱۱_ برای نگهداری سبزیها بعد از شستوشو، آنها را در حولۀ کاغذی بگذارید و بعد از گذاشتن در یک کیسۀ پلاستیکی، در یخچال قرار دهید.
۱۲_ اگر میخواهید رنگ و بوی ادویههای قرمز رنگ حفظ شود، آنها را در یخچال نگهداری کنید.
۱۳_ اگر گوجهفرنگی هنوز کاملاً قرمز و رسیده نیست، چند روزی آن را در آفتاب یا محیط گرم قرار دهید و بعد در یخچال بگذارید.
۱۴_ برای شستن قارچ هرگز آن را در آب خیس نکنید، بلکه با کمک یک برس نرم قارچ را تمیز و با دستمالی مرطوب پاک کنید و بعد با آب (در حد یک آبکشی ساده) بشویید.
۱۵_ برای اینکه برنج سفید شود، چند قاشق غذاخوری ماست، داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.
۱۶_ اگر برنج بیش از حد جوش خورد، دو تا سه قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا وا نرود.
۱۷_ اگر میخواهید سیبزمینی هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پخت کمی کره یا روغن روی آن بمالید.
۱۸_ برای ترد شدن کلمقرمز، مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلمها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از مدت کمی آنها را آبکش کنید. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزی بریزید و چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید، بسیار ترد میشود.
۱۹_ برای سریعتر سرخ شدن پیازها، نصف قاشق چایخوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید. با این کار پیازها سریعتر سرخ میشوند و طعم بهتری پیدا میکنند.
۲۰_ بهجای شکستن تخممرغ با لبۀ ظرف، از سطحی صاف استفاده کنید. با این روش پوستۀ تخممرغ وارد غذا نمیشود.
بیشتر بخوانید :
نوشیدنیها و اسموتیهای خنکی که با طالبی تهیه میشوند، گرمای طاقتفرسای روزهای تابستان را از بدن بیرون کرده و آن را با حس شیرین سرزندگی جایگزین میکنند.
طالبی در فصل گرما بهقدری طرفدار دارد که به آن پادشاه میوههای تابستان گفته میشود. با مصرف این میوۀ شگفتانگیز و نوشیدنیهای خوشگوار تهیه شده از آن، میتوانید بدن خود را در برابر انواع عفونتها و بیماریها بیمه کنید. نوشیدنیها و اسموتیهای خنکی که در ادامه با طرز تهیۀ آنها آشنا میشوید، گرمای طاقتفرسای روزهای تابستان را از بدن بیرون کرده و حس شیرین سرزندگی را به شما هدیه میکند.
اسموتی یک شروع عالی برای صبح و انتخابی مناسب برای میانوعدهها است. اگر موزهای رسیده و لکدار در یخچال دارید و نمیدانید با آنها چهکار کنید، تهیۀ این نوشیدنی خوشمزۀ تابستانی با طالبی را به شما پیشنهاد میکنیم.
موز: 225 گرم
پودردارچین: یک چهارم قاشق چایخوری
ماست: 150 میلیلیتر
طالبی: 225 گرم
عسل: 1 قاشق غذاخوری
طالبی خرد شده را از قبل در یخچال یا فریزر قرار دهید تا خنک شود. سپس تمام مواد را در مخلوطکن ریخته تا یکدست شوند. این نوشیدنی را میتوانید با تکههای موز یا طالبی و پودردارچین تزیین کنید.
کمتر کسی پیدا میشود که به یخدربهشت و آبطالبی بهطور جداگانه علاقه نداشته باشد؛ چه برسد به اینکه این دو خوراکی با هم ترکیب و مقداری زنجبیل و نعناع به آنها اضافه شوند. این نوشیدنی حس مطبوعی از خنکی را در شما ایجاد میکند!
طالبی: 1.5 کیلوگرم
زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری رنده شده
نعناع تازه: 4 برگ
شکر: 1 قاشق غذاخوری
آب: یکچهارم پیمانه
نمک: یکششم قاشق چایخوری
در یک قابلمۀ کوچک، شکر، آب و نمک را مخلوط کرده و برای 2 تا 3 دقیقه به جوش آورید تا شکر کامل در آب حل شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته و سایر مواد بهجز طالبی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط کاملاً سرد شود. طالبی را پوست گرفته و خرد کنید. مخلوط را با طالبی در مخلوطکن ریخته تا یکدست شود.
ترکیب نهایی را در ظرف فلزی ریخته و آن را برای 8 ساعت در فریزر قرار دهید. موقع سرو، مواد یخزده را با کشیدن قاشق روی آن در لیوان بریزید. سپس لیوان را با سودا پر کنید. این یخدربهشت را میتوانید با تکههای میوه، برگ نعناع یا برش لیموترش تزیین کنید.
این اسموتی تابستانی، کمکالری بوده و حاوی میزان زیادی پروتئین است. اگر به باشگاه رفته و یا پیادهروی داشتهاید، این نوشیدنی را 45 دقیقه بعد از ورزش مصرف کنید تا از آثار اعجابانگیز آن بهرهمند شوید!
طالبی: نصف یک طالبی کوچک
آبلیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
ریحان: 6 برگ بزرگ
آووکادو: یکچهارم
آب: 1 پیمانه
یخ: نصف پیمانه
وانیل: یکسوم قاشق چایخوری
کافی است تمام مواد را در مخلوطکن ریخته و ترکیب کنید. برای تزیین میتوانید روی نوشیدنی، برش لیمو یا برگ ریحان قرار دهید.
کیوی سرشار از ویتامین C است و به پیشگیری از انواع بیماریها و سرطانها کمک میکند. همراه شدن این میوه با طالبی و لیموترش در این اسموتی تابستانی، آن را به بمب ویتامین C تبدیل کرده است.
طالبی: 2 پیمانه
یخ: 2 پیمانه
کیوی: 1 و یکچهارم پیمانه پوست گرفته و خرد شده
برگ نعناع: 10 عدد تازه
آبلیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
عسل: 1 قاشق غذاخوری
تمام مواد را در مخلوطکن ریخته تا یکدست شوند. سپس آن را در دو لیوان تقسیم کرده و با تکههای کیوی یا لیمو و نعناع تزیین کنید.
این نوشیدنی برای شروع یک روز تابستانی پراسترس و یا پایان دادن به این روز، انتخاب مناسبی است. بابونۀ موجود در این اسموتی، آرامبخش بوده و به رفع اضطراب کمک میکند. تخمکتان موجود در آن نیز امگا 3 مورد نیاز بدن را تأمین کرده و باعث کاهش انواع التهاب در بدن میشود.
اسفناج تازه: 50 گرم
زردآلو: 2 عدد بدون هسته
گلبابونه: 1 قاشق غذاخوری
آب: 1 پیمانه
طالبی: 100 گرم
آبلیموی تازه: نصف قاشق غذاخوری
تخمکتان: 1 قاشق غذاخوری
یخ: 1 پیمانه
گلبابونه را در نصف استکان آبجوش ریخته و اجازه دهید کاملاً سرد شود. سپس تمام مواد را همراه با گلبابونه و آبی که در آن قرار دارد در مخلوطکن ریخته و ترکیب کنید. البته بابونه را میتوانید بهصورت خشک و بدون قرار دادن در آبجوش نیز در این اسموتی مورداستفاده قرار دهید.
بیشتر بخوانید :
انواع سالاد در صورتیکه ارزش غذایی بالایی داشته باشند، میتوانند جایگزین سالم و مناسبی برای وعدههای اصلی غذا باشند.
سالاد انواع مختلفی دارد و دراصل پیشغذا محسوب میشود، اما بسیاری از مردم سالاد را در کنار غذایشان مصرف و برخی از افراد آن را بهعنوان وعدۀ اصلی غذا میل میکنند. انواع سالاد در رژیمهای غذایی نقش مهمی دارند. در اینجا دستور سادۀ چند سالاد آمده است که میتوانید جایگزین غذا کنید.
کدو را با رنده رشتهرشته میکنیم و در روغنزیتون تفت میدهیم. فیلۀ گریل شده را اضافه میکنیم و با نمک، فلفل، آبلیمو، گردو و اگر دوست داشتید تکههای کوچک نان تست جو مخلوط میکنیم.
اسفناج، خیار، کدو، فلفلدلمهای و عدس پخته شده بههمراه آبلیمو، روغنزیتون، نمک و فلفل.
اسفناج ریز، تخممرغ آبپز، پنیر کمچرب، روغنزیتون، نمک و فلفل.
ذرت شیرین پخته شده، گوجه گیلاسی، پیازچه، پیاز بنفش، چند برگ ریحون یا اسفناج، پنیر فتا، آبلیمو، نمک و فلفل.
تکههای سیب (با هر نوع برشی که دوست دارید)، اسفناج ریز، پنیر فتا، انار، گردو، سرکه بالزامیک.
سینۀ مرغ گریل شده یا فیلۀ تفت داده شده در روغنزیتون، آواکادو، جعفری، آبلیمو، خیار، گوجهفرنگی، پیاز بنفش، کاهو، کدو، آبلیمو یا آبنارنج، روغنزیتون، نمک و فلفل.
در این سالاد به جای آواکادو میتوان از زیتون ، استفاده کرد.
کلم سفید، پیازچه، نارنگی یا پرتقال، بادام خام (یا هر آجیلی که دوست دارید)، مقداری کشمش و کنجد.
سس این سالاد شامل سیر له شده، سرکه سفید، خردل، عسل، روغنزیتون، نمک و فلفل است.
نخود پخته شده، گوجهفرنگی، خیار، پیاز بنفش، پنیر فتای کمچرب، فلفلدلمهای (بهتر است که چند رنگ باشد)، روغنزیتون، آبلیمو، نمک و فلفل. به این سالاد در صورت تمایل میتوانید تخممرغ پخته شده هم اضافه کنید.
بروکلی را بخارپز میکنیم. میگو را با روغن زیتون تفت میدهیم و با بروکلی، آبلیمو، کنجد و نمک مخلوط میکنیم.
اسفناج ریز، انار، توتفرنگی خرد شده، گردو، روغنزیتون، ربانار، نمک و فلفل. میتوانید به این سالاد مرغ گریل شده هم اضافه و آن را به یک غذای کامل تبدیل کنید.
تخممرغ آبپز، فیلۀ مرغ گریل یا تفت داده شده در روغنزیتون، کاهو، هویج، فلفلدلمهای رنگی، پیاز بنفش یا پیازچه، نارنج، روغنزیتون، نمک و فلفل.
بادمجان کبابی، کدو کبابی، فلفلدلمهای رنگی، خیار، اسفناج ریز، پنیر فتا، بادامهندی (یا هر آجیلی که دوست دارید)، روغنزیتون، نمک و فلفل.
لوبیاچیتی پخته شده، سیبزمینی پخته شده، هویج پخته شده، لبو، فلفلدلمهای رنگی، خیارشور خرد شده، کاهو، سس مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل.
بیشتر بخوانید :
غذاهای ترکی به ذائقۀ مردم ایران نزدیک است و کباب ترکیهای علینازیک غذایی لذیذ است که پیشنهاد میشود.
کباب انواع مختلفی دارد که متناسب با نوع فرهنگ غذایی و ذائقۀ هر منطقه، به شیوۀ خاصی طبخ میشود. انواع کبابها، مورد علاقۀ بسیاری از مردم خاورمیانه است. کباب ترکیهای علینازیک یک غذای معروف است که از ترکیب گوشت همراه با بورانی بادمجان تهیه میشود و بهنوعی یک دیپ است.
کباب علینازیک را میتوانید در وعدۀ نهار یا شام میل کنید. این غذا برای افطارهای ماه مبارک رمضان نیز مناسب است.
بادمجان 3 عدد
ماست چکیده 1 پیمانه
سیر 3 حبه
گوشت گوسفندی 300 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
آب 1 پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و آویشن بهمقدار لازم
اول گوشت را به تکههای کبابی تقسیم میکنیم. سپس با ادویههای موردنظر و بدون نمک مزهدار میکنیم و در ظرف دردار، برای حداقل 2 تا 3 ساعت داخل یخچال میگذاریم. برای تهیۀ بورانی بادمجان، ابتدا بادمجانها را کبابی میکنیم. میتوانیم آنها را داخل توری روی گاز بگذاریم یا روی یک سینی بگذاریم و روی شعلۀ مستقیم گاز قرار دهیم تا کبابی شوند. پوست بادمجانها بعد از کبابی شدن بهراحتی جدا میشود و بعد از آن ساطوری میکنیم.
بعد سیرها را پوست گرفته و با فشار پهنای چاقو له و ساطوری کرده و با بادمجان مخلوط میکنیم. حالا ماست چکیده رو به مخلوط بادمجان و سیر همراه با نمک، فلفل، آویشن و پاپریکا (ادویههایی که دوست دارید) خوب مخلوط میکنیم تا مزهها بهخوبی به خورد هم بروند و یکدست شوند.
در مرحلۀ بعد، پیاز خردشده را سرخ ؛ سپس گوشت مزهدار شده را کباب یا داخل تابۀ گریل سرخ میکنیم. پیاز، رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویههای دلخواه را به گوشت اضافه کرده و با هم تفت میدهیم.
در آخرین مرحله، آب را اضافه کرده و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا سس غلیظی بهدست بیاید.
بعد ازاینکه سس گوشتی آماده شد، بورانی بادمجان را داخل ظرف سرو میریزیم و سس گوشت را روی آن میکشیم.
این غذا معمولاً با نان سرو میشود. در سایر دستور غذاها، از گوشت چرخکرده بهصورت سس یا کوفته ریزه هم استفاده میشود. پیشنهاد میکنیم این کباب ترکیهای خوشمزه و لذیذ را حتماً امتحان کنید.
بیشتر بخوانید :