لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار، از گذشته غذایی محبوب بوده است.
لوبیا پلو از محبوبترین پلوهای ایرانی است که به شیوههای مختلف طبخ میشود. لوبیا پلو هم بهعنوان یک غذای مجلسی و هم بهعنوان یکی از بهترین غذاها برای دورهمیهای دوستانه و فامیلی، از صدرنشینهااست.
برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
گوشت را ریز خرد کنید. پیاز را هم نگینی خرد کرده و تفت دهید. وقتی پیاز سرخ شد، گوشت را به آن بیفزایید و با آن تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران دمکرده را به مواد اضافه کنید.
در یک تابه، رب گوجهفرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مواد بیفزایید. اگر از گوجهفرنگی تازه استفاه میکنید، آنها را رنده کرده و به مواد اضافه کنید تا آب گوجهفرنگی کشیده شود.
لوبیا سبز خرد شده را کمی در کره تفت دهید و سپس به مواد بیفزایید. کمی آب جوش در مایۀ گوشت و لوبیا بریزید و بگذارید با شعلۀ ملایم پخته شوند.
در یک قابلمۀ دیگر آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. وقتی دانههای برنج کمی نرم شد، برنج را آبکش کنید. برای اینکه لوبیا پلو شفته نشود، برنج را به اصطلاح «دون» آبکش کنید.
کف قابلمه برای تهدیگ، نان یا سیبزمینی حلقه شده بچینید. سپس لایهلایه برنج و مایۀ گوشت و لوبیا بریزید. لایۀ آخر بهتر است برنج باشد. حدود 40 دقیقه برای دم کشیدن لوبیا پلو روی شعلۀ ملایم گاز کافی است.
بهتر است قبل از فریز کردن لوبیا، آن را بلانچ کنید. یعنی حدود 3 دقیقه در آب جوش بگذارید و سپس با آب سرد آبکش کنید.
میتوان بهجای پودر دارچین از چوب دارچین هنگام پخت گوشت استفاده کرد.
هنگام دم کردن لوبیا پلو میتوان کمی زعفران دمکرده روی برنج ریخت.
میتوان بهجای گوشت تکهای از گوشت چرخکرده یا سویا برای پخت لوبیا پلو استفاده کرد.
اگر تهدیگ سیبزمینی یا نان را دوست ندارید، یک تهدیگ لذیذ و متفاوت را امتحان کنید. کف قابلمهای که روغن ریختهاید، یک قاشق ماست چکیده و زعفران غلیظ را که با هم مخلوط کردهاید بریزید و سپس برنج و مایۀ گوشت و لوبیا را لایهلایه اضافه کنید. طعم این تهدیگ ماست و زعفران بینظیر است.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
سوپ شیر یکی از سوپهای معروف است که انواع گوناگونی دارد و با مواد مختلفی طبخ میشود.
سوپ شیر یکی از پیشغذاهای پرطرفدار است که بیشتر در مهمانیها و مجالس رسمی سرو میشود. این سوپ انواع مختلفی دارد، ولی قارچ همیشه در آن استفاده میشود. محبوبترین نوع سوپ شیر، همراه با جو پرک است که طعم بسیار خوبی دارد و همه آن را میپسندند.
میتوان پس از تمام شدن مراحل پخت، سوپ را از روی حرارت برداشت و یک تا دو قاشق خامه به آن اضافه کرد. در این صورت، سوپ خوشمزهتر ولی پرکالری میشود.
پیاز را نگینی خرد کنید. آن را کمی تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید.
سینۀ مرغ را با ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. پس از اینکه مرغ پخت، آن را ریشریش کنید.
هویج را نگینی خرد کنید و با جو پرک به قابلمه بیفزایید. زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد. این کار دو ساعت زمان میبرد.
پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت، مرغ ریش ریش و شیر را به سوپ اضافه کنید.
قارچ را به صورت ورقهای خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. آبلیمو را به قارچ اضافه کنید تا سیاه نشود. قارچ را در سوپ بریزید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
پس از اینکه سوپ آماده شد، در ظرف سوپخوری بکشید و با جعفری خردشده تزیین کنید. اگر با کالری و چربی خامه مشکلی ندارید، کمی خامه به سوپ اضافه کنید.
اگر میخواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید، زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید، یک تا دو قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کرده، خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود.
اگر سوپ بیش از حد غلیظ و سفت شد، مقداری شیر بجوشانید و به سوپ اضافه کنید.
کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی
چیز کیک یخچالی دسری ساده است که نیاز به پختن ندارد. اگر علاقهمند به تهیه کیکی آسان و خوشمزه هستید، این دستور را امتحان کنید.
چیز کیک یخچالی بسیار آسان درست میشود و نیازی به فر ندارد. لازم نیست برای درست کردن یک غذای عالی اسرار آشپزی را بدانید و در آن مهارت زیادی داشته باشید. مثلاً میتوانید چیز کیک را بدون داشتن مهارت خاصی در خانه درست کرده و خانواده را خوشحال کنید.
یک قالب گرد با قطر ۲۰ سانت انتخاب کنید. داخل قالب را دو لایه سلفون بکشید.
بیسکویتها را آسیاب کرده و با کرهای که به دمای محیط رسیده، مخلوط کنید. یک خمیر نسبتاً نرم درست میشود. خمیر را ته قالب پهن کرده، با ته لیوان فشار دهید و صاف کنید. سپس در فریزر بگذارید.
در این فاصله مخلوط پنیر را آماده کنید. پنیر خامهای، شکر و وانیل را خوب هم بزنید. خامه را به مخلوط اضافه کنید.
ژلاتین را با ۴ قاشق آب سرد مخلوط کنید. آن را 30 ثانیه روی کتری در حال جوش یا داخل ماکروویو بگذارید تا ژلاتین کاملاً آب شود و هیچ دانهای نداشته باشد.
سپس نصف لیوان آب سرد یا ۴ حبه یخ به آن اضافه کنید. میتوانید از پودر ژلۀ آماده هم استفاده کنید. ژلاتین آماده را به مخلوط پنیر اضافه کنید. بهتر است ۳۰ ثانیه با همزن بزنید تا کاملاً صاف و یکنواخت شود.
قالب را از فریزر بیرون بیاورید. مخلوط را روی بیسکویتها بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. سپس در یخچال بگذارید تا ببندد.
دسر پس از ۳ ساعت آماده است. آن را همراه سلفون از قالب خارج کنید و با احتیاط سلفون را جدا کرده، چیز کیک را در ظرف سرو بگذارید.
میتوانید از انواع میوه مانند آلبالو، آناناس یا توتفرنگی برای تزیین استفاده کنید.
پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده
قلیه ماهی از غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمیشناسد. این غذای لذیذ و پرخاصیت جنوبی، هم برای مهمانی خوب است و هم بهعنوان یک وعده غذای روزانه طبخ میشود.
قلیه ماهی یکی از خورشتهای معروف و لذیذ جنوب کشور است. این خورشت با ماهیهای جنوبی، سبزی معطر و تمر هندی درست میشود و باید حسابی تند باشد. طعم و مزۀ قلیه ماهی بهقدری بینظیر است که اگر تابهحال آن را امتحان نکردهاید، حتماً درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سبزی قلیه را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیازها را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم. وقتی طلایی شدند، سیرهای خردشده را هم به آن افزوده و تفت میدهیم. ادویهجات را به سیر و پیاز میافزاییم و به تفت دادن ادامه میدهیم. در این مرحله، برخی کمی رب هم به مواد اضافه میکنند. البته رب در دستور اصلی قلیه ماهی آبادانی نیست.
سبزی قلیه را با مواد مخلوط میکنیم. کمی آب جوش روی تمر هندی میریزیم. پس از چند دقیقه که تمر در آب حل شد، آن را صاف میکنیم. شیرۀ تمر را به مواد افزوده، روی حرارت میگذاریم تا آب آن کشیده شود.
کمی آب جوش روی خورشت میریزیم و حرارت را کم میکنیم. در قابلمه را نیمهباز میگذاریم و یک ساعت زمان میدهیم تا قلیه جا بیفتد.
آرد، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط میکنیم. تکههای ماهی را در مخلوط زده و در روغن داغ سرخ میکنیم. ماهی قلیه بهتر است از ماهیهای جنوبی مانند شیر، راشکو، سنگسر و… باشد.
ماهیهای سرخشده را یک ربع آخر پخت به خورشت اضافه میکنیم.
قلیه ماهی خورشتی است که میتوانید بدون برنج، با نان میل کنید.
خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش
قارچ شکمپر یک پیشغذای ساده، شیک و خوشمزه است که به راحتی آماده و سرو میشود.
قارچ یکی از مواد غذایی خوشمزه و اشتهاآور است که خاصیت زیادی دارد. میتوان با آن غذاهای متنوعی درست کرد که یکی از آنها قارچ شکمپر است. قارچ شکمپر یک پیشغذای کامل و مفید است.
در این مطلب با طرز تهیه چند نوع قارچ شکمپر آشنا میشوید.
ساقۀ قارچها را ببرید و داخل آنها را خالی کنید.
در تابهای روغن داغ کنید. سپس بروکلی، پیاز، ساقۀ قارچ، سیر و کمی نمک در تابه بریزید و تفت دهید. وقتی مواد سرخ شدند، آنها را له کنید تا شبیه پوره شوند. این پوره، خامۀ بروکلی است.
پنیر و سینۀ بوقلمون خرد شده را به خامه بیفزایید.
داخل قارچها را از مواد پر کنید و کمی جعفری روی آنها بپاشید. 20 دقیقه در فر با دمای 150 درجۀ سانتیگراد بگذارید تا آماده شوند.
داخل قارچها را خالی کنید. به آنها کمی نمک بزنید تا مزهدار شوند. سپس با پنیر پر کنید و در ظرف مناسب بگذارید.
روی ظرف را بپوشانید و حدود 5 دقیقه در فر بگذارید.
ساقۀ قارچها را جدا کرده و خرد کنید. سپس آنها را با سیر له شده و کره، تفت دهید تا نرم شوند.
اسفناج را خرد کنید و پس از اینکه آب اضافی آن گرفته شد، به مواد بیفزایید. نمک و فلفل به میزان لازم به مواد بزنید و قارچها را پر کنید.
هر 2 نوع پنیر را روی مواد بریزید. ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شوند.
پیاز و فلفلدلمهای را نگینی خرد کرده و با گوشت چرخ کرده تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، رب و ذرت را به مواد افزوده و با هم تفت دهید.
قارچها را با مواد پر کنید. سپس روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید. ۱۰ دقیقه در فر بگذارید تا پنیر طلایی شود.