غذای مورد علاقه خیلی از ایرانی ها کباب است. همین موضوع بهانه خوبی است تا در مورد این غذای لذیذ ایرانی بیشتر بدانید، با تاریخچه کباب و کباب خورهای تاریخ آشنا شوید و به این غذای ایرانی بیشتر توجه کنید. اما در خوردن کباب نباید زیاده روی کرد. چرا که زیاده روی در خوردن آن چندان خوشایند نیست.
بوی کباب که بیاید، آدم حتی اگر سیر هم باشد، گرسنهاش میشود. یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که انواع مختلفی دارد. از آنجا که عمدهترین ماده تشکیل دهنده آن گوشت است، گیاهخواران را با آن کاری نیست. دل، جگر و قلوه هم در این گروه قرار میگیرند. انواع کباب با نان داغ یا چلو کره مصرف میشود. دوغ و پیاز از خوراکی های جدانشدنی کباب هستند. با این حال امروزه بسیاری از کبابخوران حرفهای نوشابههای گازدار را ترجیح میدهند. در کنار همه انواع کباب، گوجه هم سرو میشود. تصور کباب ایرانی بدون گوجه کبابی تقریباً غیرممکن است. طرز تهیه کباب و معرفی انواع آن را در مجله دلتا بخوانید.
یک کباب ایرانی اصیل حتماً باید روی زغال گداخته پخته شود. برای تهیه انواع کباب، گوشت را به شیوه های گوناگون و با مواد مختلف مزهدار میکنند. معروف ترین و محبوب ترین کباب ایرانی، کباب کوبیده است که هر ایرانی حداقل یک بار آن را امتحان کرده است. از انواع کباب ایرانی میتوان به کوبیده، برگ، سلطانی، شیشلیک، بناب، دنده کباب، چنجه، جوجه کباب و … اشاره کرد.
کباب یا با برنج سرو میشود و یا بدون آن. کبابی را که بدون برنج باشد، بین چند لایه نان میگذارند. آن لایه از نان که کبابها را روی آن میچینند، در ایران بسیار هوادار دارد. چون این نان با کبابهای ترد و خوشمزه، آبدار، چرب و لذیذ میشود و به اندازهای میان ایرانیان محبوبیت دارد که به هر پدیده دلنشین و خواستنی، به استعاره “نان زیر کباب” میگویند.
چلوکباب خوردن تشریفات مخصوصی دارد. در چلوکبابی های قدیمی، غذا را به جای بشقاب در دیسهای بیضی شکل سرو میکردند و دو سیخ کباب در دیس میچیدند. کنار آن گوجه کبابی و روی آن چلو میریختند و با برنج زعفرانی تزیین میکردند. در گذشته کباب کوبیده را با زرده تخممرغ خام هم میخوردند. این رسمی دیرینه است که همچنان در بعضی از چلو کبابیها اجرا میشود.
ماست موسیردار، سماق، ریحان تازه و شسته شده، لیموترش یا نارنج و کره از مخلفاتی است که معمولاً در چلوکبابی ها با غذای اصلی سرو میشوند.
اعتمادالسلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین شاه در نوشتههایش نقل میکند که “نایب” نام اولین چلوکبابی در بازار تهران بوده است و شبیه رستوران های اروپایی غذا را روی میز سرو میکرده است. ولی اسناد دیگری نیز موجود است که اولین آن در تبریز نزدیک مرز با قفقاز تأسیس شده بوده است. پیشخدمت های رستوران نایب در آن زمان برنج ها را به صورت هرم در بشقاب ها میگذاشتند و با آن تکه ای کره سرو میکردند. سپس یکی یکی برنج ها را سر میزها میبردند و بلافاصله نفر بعدی آن ها را با سیخ در بشقاب ها قرار میداده است. در آن زمان هر نفر میتوانسته هر چند تا کباب که دوست دارد بخورد و مبلغی که از مشتریان گرفته میشده، یکسان بوده است.
طرفداران کباب، فقط به ایران محدود نمیشوند، تا جایی که پای کباب کوبیده به اروپا نیز باز شده است. البته سالیان زیادی است که چلوکبابی هایی در اروپا تأسیس شده که صاحبان این رستوران ها هم ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند.
اما اگر از همه این ها بگذریم، میرسیم به یک آشپز ایتالیایی که پس از خوردن کوبیده در ایران، حسابی شیفته این غذای اصیل ایرانی شد و از آن پیتزایی ساخت به نام پیتزای چلوکباب.
در پایان یادآور میشویم که کباب مختص ایران نیست و کشورهای دیگر مانند یونان، قفقاز، ترکیه و … هم این غذا را به سبک و سیاق دیگری تهیه میکنند. گریل کردن گوشت هم که از گذشته در برخی کشورها به خصوص کشورهای اروپایی رایج بوده، در واقع نوعی کباب کردن است. اما با این وجود، این کباب ایرانی است که تنوع زیادی دارد و در همه جای دنیا شناخته شده و وقتی نام کباب میآید، حتماً نام ایران هم در ذهن نقش میبندد.
یک غذای ساده و فانتزی، با مجله دلتا همراه باشید.
رول بادمجان و اسپاگتی غذایی شیک و مدرن و بسیار خوش طعم است. طرز تهیه رول بادمجان و اسپاگتی بسیار آسان است. کافی است کمی وقت و حوصله به خرج دهید تا یک غذای عالی سرو کنید. رول بادمجان و اسپاگتی نوعی فینگرفود هم محسوب میشود و مناسب سرو در مجالس به عنوان پیشغذا است.
بادمجان ها را بدون آنکه پوست آن ها را بگیرید خوب بشویید.
در صورت تمایل میتوانید آن ها را با پوست استفاده کنید که در این صورت ظاهر غذا بهتر میشود.
سر بادمجان ها را بگیرید و آن ها را به صورت نوارهای باریک برش بزنید.
مقداری روغن مایع در تابه بریزید و شعله را زیاد کنید تا داغ شود. سپس 2 طرف بادمجان ها را خوب در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.
اسپاگتی را که از قبل پختهاید، در قابلمه ای بریزید و با سس قرمز مخلوط کنید. آن را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود، سپس از روی حرارت بردارید.
تکه های سرخ شده بادمجان را باز کنید و روی هر کدام از تکه ها، مقداری اسپاگتی و پنیر رنده شده بگذارید. بادمجان ها را به دقت لوله و با خلال دندان رول ها را محکم کنید. رول ها را در سینی فر بچینید. مقداری پنیر روی هر کدام از رول ها بریزید. سینی را به بین 8 تا 10 دقیقه در فر بگذارید.
پس از گذشت این مدت، رول ها را از فر بیرون بیاورید. مقداری روغن زیتون روی آن ها بریزید و با جعفری و ریحان تازه سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.
تهیه شنیسل مرغ رستورانی در منزل
با ژله تزریقی مهمانان خود را شگفت زده کنید !
پاپ کورن ؛ یک میان وعده دوست داشتنی
هر کدام از شهرهای ایران غذاهای محلی مخصوص خود را دارند. خورشت لوبیا سفید غذایی خوشمزه و متعلق به ارومیه است.
خورشت لوبیا سفید یکی از غذاهای محلی ارومیه است که در بیشتر مهمانی ها و مراسم های رسمی سرو میشود. اصل این خورشت با گوشت قرمز است، ولی میتوان آن را با مرغ هم طبخ کرد. خورشت لوبیا سفید مانند دیگر خورشت های ایرانی باید خوب پخته شود تا جا بیفتد.
لوبیا سفید را از یک روز قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و خوب بپزد. در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید.
گوجهفرنگی ها را پوست گرفته و درشت رنده کنید یا در مخلوطکن بریزید تا پوره شوند.
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه پخت خورشت، با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. وقتی پیاز سرخ شد، پوره گوجهفرنگی را به آن افزوده و با هم تفت دهید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و رب را بیفزایید و دوباره تفت دهید تا مواد به خورد هم بروند.
گوشت را به هر اندازه ای که دوست دارید، خرد کنید.
لوبیا سفید را پس از خیس خوردن آبکش کنید. سپس آن را با تکه های گوشت و مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید تا خورشت آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
وقتی گوشت و لوبیا خوب پخته شدند، لیموعمانی را در خورشت بریزید. در صورت تمایل میتوانید به جای لیموعمانی از آب لیموترش تازه استفاده کنید که طعم خورشت را بهتر میکند. پس از ده دقیقه از افزودن لیموعمانی، خورشت آماده سرو است. آن را از روی حرارت برداشته و با برنج میل کنید.
معمولاً در کنار خورشت لوبیا سفید، سیبزمینی و گوجهفرنگی سرخ شده هم میگذارند تا طعم و ظاهر غذا بهتر شود.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
شیرینی سوئدی یکی از انواع شیرینی است که طعم خوبی دارد و مناسب عصرانه است.
شیرینی سوئدی از شیرینی های خوشمزه ای است که به راحتی میتوان آن را در منزل آماده کرد. طرز تهیه این شیرینی ساده است. با کمی دقت و حوصله میتوانید یک شیرینی بینظیر برای دسر یا عصرانه داشته باشید. شیرینی سوئدی را با انواع نوشیدنی گرم میل کنید.
کره را در قابلمه ای روی حرارت بگذارید تا آب شود.
شیر را جدا گرم کنید و با زعفران به کره بیفزایید. به محض اینکه شیر جوش آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
وقتی شیر ولرم شد، مایه خمیر، نمک و شکر را اضافه کنید تا وقتی که مخمر عمل بیاید. مخمر زمانی عمل میآید که روی آن حباب ایجاد شود.
یکی از تخممرغ ها را بزنید و در مایه شیرینی بریزید.
آرد را 2 بار الک کنید. سپس نیمی از آن را یکباره افزوده و مخلوط کنید و باقی آن را به تدریج اضافه کنید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر به دست آمده را با دست خوب ورز دهید.
سپس آن را در ظرف فلزی یا بلوری بریزید و روی آن را بپوشانید. ظرف پلاستیکی مناسب نیست.
ظرف را در دمای محیط بگذارید تا حجم آن 2 برابر شود. برای این کار حدود دو ساعت زمان لازم است.
پس از عمل آمدن خمیر، گلوله های کوچک درست کرده و آن ها را به شکل میله ای باز کنید.
خمیر باز شده را فرم دهید و در سینی فر بچینید.
تخممرغ دیگر را بزنید. در 2 سمت شیرینی یک عدد کشمش گذاشته و با برس تخممرغ زده شده را روی خمیر بمالید.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود. سینی را در فر بگذارید تا شیرینی بپزد و روی آن طلایی شود.
پس از پخت، شیرینی را بیرون بیاورید و بگذارید خنک شود. سپس در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.
برای تهیه شیرینی، مواد یخچالی را نیم ساعت قبل از استفاده از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
اگر میخواهید شیرینی را برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را در ظرف دردار گذاشته، با فویل بپوشانید و در فریزر بگذارید. شیرینی های خشک بدون تزیین را میتوان یک ماه در فریزر نگهداری کرد.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
کیک با سس موکا ؛ مناسب جشن های خانوادگی
شیرینی خانگی ؛ هم کره ای هم مربایی
کراکت مرغ فستفودی خوشمزه و لذیذ است و میتوانید این غذای متفاوت و خوشطعم را برای تنوع در برنامه غذایی خود بگذارید.
کراکت مرغ غذایی خوشمزه است که هم فستفود و هم نوعی فینگرفود است. طرز تهیه کراکت مرغ بسیار ساده است و آن را میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید. این غذا برای سرو در مهمانی ها بهعنوان پیشغذا گزینه خوبی است.
سینه مرغ را با پیاز، پودر سیر، پاپریکا، زردچوبه، نمک، فلفل، سیر، چوب دارچین و مقداری آب در قابلمه ای مناسب بریزید تا بپزد. پس از پخت آن را ریش ریش کنید.
سیبزمینی ها را خوب بشویید و در قابلمه دیگری آبپز کنید. پس از اینکه سیبزمینی ها پخته شدند، آن ها را پوست بگیرید و با گوشتکوب له کنید.
جعفری خرد شده، سینه مرغ و پنیر پیتزا را با سیبزمینی و یک عدد تخممرغ در ظرف مناسبی بریزید.
مقداری از مایه را برداشته و با دست به دلخواه شکل دهید. بهتر است همه کراکت ها یک اندازه باشند.
سپس در یک ظرف مناسب تخممرغ دیگر را بشکنید و در ظرف دیگری آرد سوخاری بریزید.
کراکتها را به تخممرغ آغشته کنید. سپس در آرد سوخاری بزنید و کنار بگذارید.
در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا خوب داغ شود. سپس کراکتها را در روغن سرخ کنید و پس از اینکه دو طرف آن ها طلایی شد، آن ها را بیرون بیاورید.
سپس روی دستمال تمیزی بگذارید تا روغن اضافی آن ها خارج شود.
میتوانید از ادویه های دلخواه خود استفاده کنید.
برای اینکه از باز نشدن کراکت در روغن مطمئن شوید، بهتر است یکی از آن ها را در روغن داغ بیندازید. اگر باز نشد، بقیه کراکت ها را برای سرخ کردن در روغن بگذارید. ولی اگر کراکت باز شد، یک عدد تخممرغ دیگر به مایه کراکت اضافه کنید.
این فستفود خوشمزه را میتوانید پس از آماده شدن با انواع سس، دیپ و سبزیجات سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
سیب زمینی شکم پر ؛ میان وعده ای دلپذیر