خورشت جوجه غوره بادمجان، انتخاب خوبی برای افرادی است که رژیم پرهیز از گوشت قرمز دارند و به خورشت بادمجان علاقهمند هستند.
بادمجان یکی از خوشمزهترین سبزیجاتی است که در غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. غذاهای متنوع و گوناگونی با بادمجان درست میشود و کمتر کسی است که آن را دوست نداشته باشد. جوجه غوره بادمجان یکی از لذیذترین خورشتهای ایرانی است که طعم و عطر فوقالعادهای دارد.
در این مطلب اختصاصی مجلۀ دلتا به طرز تهیۀ این خورشت خوشمزه میپردازیم.
بادمجانها را پوست گرفته، میشوییم و در آبکش میگذاریم تا آب آنها برود و کاملاً خشک شوند. دراینصورت پس از سرخ شدن، روغن کمتری به خود میگیرند. پس از خشک شدن، آنها را در روغن سرخ کرده، کنار میگذاریم.
پیازها را نگینی خرد و سرخ کرده، رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویههای دلخواه را اضافه میکنیم. تکههای کوچک مرغ یا جوجه را با مواد تفت میدهیم. در قابلمه را میگذاریم تا جوجهها کمی آب بیندازند. سپس مقداری آب در قابلمه ریخته، شعله را زیاد میکنیم تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم میکنیم تا خورشت آرام بجوشد و جوجهها پخته شوند.
غورهها را در تابهای کوچک با روغن کمی تفت میدهیم. در تابهای دیگر بادمجانهای سرخ شده را میچینیم. کمی از آب خورشت روی آنها میریزیم. در تابه را گذاشته، حدود نیم ساعت زمان میدهیم تا آب خورشت به خورد بادمجانها برود و کمی پخته شوند.
کمی قبل از سرو ، غورههای تفت داده شده و زعفران دمکرده را به خورشت اضافه میکنیم. بادمجانهای آماده را در ظرف دلخواه میچینیم. پس از اینکه آب خورشت جمع شد و جا افتاد، آن را در ظرف کنار بادمجانها میریزیم. گوجهفرنگی و فلفلدلمهای حلقه شده را کمی در روغن تفت داده، برای تزیین در ظرف روی خورشت میگذاریم.
طرز تهیه پنکیک سبزیجات برای گیاهخواران و افراد رژیمی مطلوب و کاربردی است.
پنکیکها انواع مختلفی دارند و در وعدههای گوناگون غذایی مصرف میشوند. پنکیک سبزیجات یک پیشغذای کامل و مقوی است. طرز تهیه پنکیک سبزیجات بسیار آسان است و نیم ساعت زمان میبرد. کافی است سبزیجات مورد علاقهتان را خرد کرده و با مایۀ پنکیک ساده مخلوط کنید.
همۀ سبزیجات را شسته، داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی گرفته شود. هویج و کدو را با رندۀ درشت و حبههای سیر را هم با رندۀ ریز رنده کنید. جعفری و پیازچه را با چاقو خرد کنید.
بعد از آماده کردن سبزیجات، سراغ درست کردن مایۀ پنکیک میرویم. کره را از یخچال بیرون بیاورید تا دمای آن با محیط یکسان شود. در یک کاسه آرد سفید را با نمک، شکر و بیکینگپودر مخلوط کنید. تخممرغ را در کاسهای دیگر بشکنید و با چنگال بزنید. شیر و کرۀ ذوب شده را آرام به تخممرغ اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مایه یکدست و منسجم شود. سپس داخل کاسه آرد سفید بریزید و مخلوط کنید.
حالا تمام سبزیجات را با مایۀ پنکیک ترکیب کنید. درصورت نیاز، مقداری نمک بزنید. یک قابلمۀ کوچک را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. مایۀ پنکیک سبزیجات را داخل قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید. بعد از این که مایۀ پنکیک شروع به حباب انداختن کرد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم پخته شود. با بقیۀ مواد هم به همین شکل پنکیک درست کنید. پنکیکهای آماده شده را روی هم قرار دهید و آنها را تزیین کنید.
کره بادام زمینی ؛ طرز تهیه خانگی
سالاد سبزیجات کبابی بههمراه سس سیر، یک پیشنهاد دلچسب برای دورهمیهای دوستانه است.
سبزیجات کبابی یک تصور متفاوت از طعم و مزۀ سبزی هااست. سالاد سبزیجات کبابی و سس سیر، طعم فوق العاده و بینظیری دارد. سبزیجاتی که برای تهیۀ این سالاد در نظر گرفتیم، کلم بروکلی و تربچه است. البته میتوان بنا به سلیقه از هر نوع سبزی استفاده کرد. سس این سالاد هم با سیر کبابی و یک نوع سس ژاپنی به نام سس میسو تهیه میشود. میسو یا خمیر سویا یک نوع مادهٔ غذایی است که از تخمیر غلات بهدست میآید. این سس که در ژاپن یکی از مواد طعمدهندۀ اصلی غذا است، در جهان بهعنوان مزۀ ژاپنی شناخته میشود.
باربیکیو یا فر را از قبل گرم کنید. سیر کامل را از وسط نصف کرده، هر دو طرف را وسط یک تکه فویل قرار دهید. یک قاشق غذاخوری روغنزیتون و مقدار کمی نمک روی سیر ریخته، فویل را بپیچید و روی باربیکیو قرار دهید. حدود 35 تا 40 دقیقه صبر کنید تا سیر نرم شده و بپزد.
کلم بروکلی را شسته، با دست به بوتههای کوچکتری تقسیم کنید. تربچهها را هم با ساقه شسته، بگذارید خشک شوند. داخل کاسه بروکلیها و تربها را با نمک و روغنزیتون باقی مانده و فلفلسیاه مزهدار کنید. وقتی سیر پخته شد، سبزیجات را روی باربیکیو و حرارت مستقیم قرار دهید. آنها را برگردانید تا همه طرف کبابی شود.
سیر را باز کرده، حبههای سیر گریل شده را در یک کاسه بریزید. با چنگال حبههای سیر را له کنید. سرکه برنج و سس میسو را افزوده، نمک و فلفل هم بزنید. کلم بروکلیها و تربچهها را از روی باربیکیو برداشته و در یک کاسه بریزید. سس را با سبزیجات کبابی مخلوط کنید و مقداری کنجد بو داده شده برای سرو روی سالاد بریزید. در این سالاد میتوانید از بادمجان، گوجهفرنگی و فلفلدلمهای کبابی یا هر سبزی دیگری که دوست دارید، استفاده کنید.
سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی
برای تهیۀ کتلت ماهی میتوانید از ماهی قزلآلا، سالمون یا هر ماهی دیگری که تیغ ندارد استفاده کنید.
کتلت ماهی یکی از غذاهای محبوب برای علاقهمندان به غذاهای دریایی است. با اینکه همه از خواص ماهی اطلاع داریم، ولی خیلی از افراد به ویژه کودکان، به دلیل بوی ماهی از خوردن آن پرهیز میکنند. اینکتلت بوی ماهی نمیدهد و طعم و ظاهر خوبی دارد. بههمین دلیل میتواند یک غذای مطلوب برای افرادی که ماهی نمیخورند، باشد.
ابتدا باید فیله ماهی پخته شود. شیر را در قابلمه ریخته، ماهی را در آن قرار دهید. ۲ حبه سیر و نصف پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز و سیر را خیلی خرد نکنید تا پس از پخت بتوان آنها را از ماهی جدا کرد. پس از آنکه ماهی پخته شد، آن را در آبکش بریزید تا شیر کاملاً از ماهی جدا شود. اگر خیلی به بوی ماهی حساس هستید، میتوانید هنگام پخت، ۳ عدد برگ بو بیفزایید.
پس از پخت ماهی، سیر، پیاز و برگ بو را از آن جدا کرده، ماهی را در غذاساز بریزید. میتوانید با گوشتکوب معمولی هم آنقدر بزنید تا یکدست شود. اگر از غذاساز استفاده میکنید، سیبزمینیها را با رندۀ ریز و اگر از گوشتکوب استفاده میکنید، با رندۀ درشت، رنده کنید.
نصف دیگر پیاز را رنده کرده، با آرد و سیبزمینی به ماهی اضافه کنید. مقداری جعفری خرد شده و نمک هم به بقیۀ مواد بیفزایید. تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
مانند کتلت گوشت، مقداری از مایه را برداشته و پس از فرم دادن در ماهیتابه سرخ کنید. بقیۀ جعفریها هم برای تزیین آن مناسب است .
نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم
طرز تهیه بستنی قهوه در منزل آسان است و لذت آن را چندین برابر میکند.
این روزها که فقط با بستنی خوردن کمی دلمان خنک می شود، خوب است که آن را در منزل تهیه کنیم. اگر عاشق بستنی و قهوه هستید، بستنی قهوه پیشنهاد خوبی میتواند باشد. بهخصوص در این روزهای گرم سال که بیش از هر خوراکی دیگری دلچسب و خواستنی است. برای طرز تهیه بستنی قهوه بدون دستگاه بستنیساز و بهروش خانگی، با ما همراه باشید.
برای تهیه بستنی قهوه خانگی نیازی به دستگاه بستنیساز ندارید. همۀ مواد لازم را آماده کنید. خامۀ غلیظ، خامهای با چربی بالا است که با همزدن فرم میگیرد. این خامه را میتوانید بهراحتی در سوپرمارکتها در انواع مارکهای ایرانی و خارجی پیدا کنید. شیرعسلی هم که احتمالاً با آن آشنایی دارید، نوعی شیر غلیظ شده و شیرین شده با عسل است که آن هم در مارکهای متنوع به فروش میرسد.
برای درست کردن پودر قهوه، دانههای قهوه را آسیاب کنید. با این کار ظاهر بستنی بهتر شده و طعم قهوه بیشتر احساس میشود. قهوه را بهصورت غلیظ دم یا از چهار قاشق پودر قهوه فوری استفاده کنید.
بعد از اینکه همۀ مواد را آماده کردید، داخل مخلوطکن بریزید تا مواد بهخوبی با هم ترکیب شوند. چند بار این کار را تکرار کنید تا مواد صاف و یکدست شوند. آن را داخل ظرف مناسب ریخته، در فریزر بگذارید. بهتر است ظرفی که انتخاب میکنید، فلزی باشد. روی ظرف را با سلفون پوشانده، حدود پنج تا شش ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً ببندد و سفت شود.
اکنون بستنی آمادۀ سرو است. آن را از فریزر بیرون آورده، بعد از چند دقیقه اسکوپ زده و میل کنید. میتوانید آن را با کیک قهوه به صورت کیک بستنی هم سرو کنید.
پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده