در این روزهای بهاری، کنگر ماست بخورید و لذت ببرید؛ بدون لنگر انداختن!
کنگر، گیاهی شبیه کرفس است که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده میشود. کنگر ماست یا بورانی کنگر، یکی از پیشغذاها و میانوعدههای بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است که میتوانید با اضافه کردن موادی مانند سیر و گل سرخ، آن را بهصورت مجلسی برای مهمانیهای خود تهیه و سرو کنید.
کنگر: ۵۰۰ گرم
آب: نصف پیمانه
سیر تازه: یک بوته
ماست: (اگر ماست پرچرب باشد، بهتر است) ۲٫۵ پیمانه
مغز گردو و گلسرخ برای تزیین
نمک و فلفل به اندازۀ کافی
ابتدا سیرها را داخل کاسۀ آب سرد میریزیم تا چند دقیقه در آب خیس بخورند تا پوستشان بهراحتی جدا شود. پوست سیرها را میگیریم و خیلی ریز، رنده میکنیم و کنار میگذاریم.
کنگرها را پس از تمیز کردن، شسته و در آبکش میگذاریم تا آب اضافۀ آنها خارج شود. سپس، روی تخته آنها را بهصورت نوارهایی درشت به اندازۀ دو بندانگشت برش میدهیم و در کاسه میریزیم.
در تابهای بزرگ (اگر گود باشد، بهتر است) کمی روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا روغن داغ شود. کنگرها را در روغن ریخته و تفت میدهیم تا سرخ شوند و بعد سیر رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم و حدود ۴ دقیقه مواد را با هم تفت میدهیم.
آب را اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم. حرارت را ملایم میکنیم تا کنگرها کاملاً بپزند و آب اضافه آن تبخیر شود. وقتی کنگرها کاملاً پخته شدند، ماست را اضافه و با مواد مخلوط میکنیم و میگذاریم تا یک قل بزند. زیر شعله را خاموش میکنیم تا کنگر ماست خنک شود. حالا این بورانی خوشمزه و مطبوع را در ظرف میکشیم و با گلسرخ و گردو تزیین میکنیم.
بیشتر بخوانیم :
اگر یکی از افرادی هستید که ذائقۀ شما چای ترش را میپسندد، دمنوش زرشک یکی از پیشنهادهای ما به شما است.
دمنوش زرشک یکی از انواع دمنوشهای سنتی و خوشطعم ایرانی است که علاوه بر طعم و رنگ خوبی که دارد، برای درمان برخی بیماریها نیز مفید است. هرچند این نوشیدنی ممکن است برای بعضی افراد با شرایط و بیماریهای خاص مضر باشد.
آب جوش: ۴ لیوان
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
شکر، نبات یا عسل به میزان دلخواه
ابتدا زرشک را پاک میکنیم و میگذاریم ۱۰ دقیقه در آب بماند تا اگر گلولایی دارد از آن خارج و سپس در آبکش میریزیم تا شسته شود. زرشک پاک شده را نیاز نیست در آب خیس کنید. در فصل پاییز میتوانید از زرشک تازه استفاده کنید.
زرشک را در یک قوری مناسب میریزیم و به آن ۴ لیوان آب در حال جوش اضافه میکنیم. قوری را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی کتری آب جوش قرار میدهیم تا دمنوش آماده شود. میتوانیم برای شیرین کردن دمنوش کمی عسل، نبات یا شکر در آن بریزیم. در پایان دمنوش را در فنجان ریخته و سرو میکنیم. البته بنا به سلیقه میتوانید چوب دارچین یا زعفران دمکرده به دمنوش اضافه کنید.
دمنوش زرشک خواص فراوانی دارد که از مهمترین آنها میتوان به بهبود اسهال خونی، زخم معده، ورم معده، ضدعفونی کردن خون، تقویتکننده کبد و کلیهها، پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان بیاشتهایی اشاره کرد.
خانمهای باردار و کسانی که به سرفههای خشک مبتلا هستند، نباید از این دمنوش استفاده کنند. اگر دمنوش زرشک را بیش از اندازه و مدام استفاده کنید، باعث میشود ویتامین B جذب بدن نشود و ممکن است برای معده و دستگاه گوارش هم مشکلاتی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید :