تیرامیسو خامه ای با بیسکویت انگشتی

تیرامیسو انواع مختلفی دارد و تهیۀ آن در منزل بسیار آسان است. 

تیرامیسو

تیرامیسو یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین دسرهای ایتالیایی است. این دسر در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. امروزه کمتر کافه‌ای پیدا می‌شود که در منوی خود تیرامیسو نداشته باشد. این دسر به دوستداران قهوه پیشنهاد می‌شود.

مواد لازم:

تیرامیسو

  • زردۀ تخم‌مرغ: ۶ عدد
  • خامۀ غلیظ فرم گرفته: 2 پیمانه
  • پنیر ماسکارپونه: یک و نیم پیمانه
  • شکر: یک پیمانه
  • قهوۀ اسپرسو یا قهوۀ دم کردۀ غلیظ: یک و نیم پیمانه
  • بیسکویت انگشتی : یک بسته
  • وانیل: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو یا پودر نسکافه: یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه:

تیرامیسو

زرده‌های تخم‌مرغ را از سفیده جدا کرده، با شکر مخلوط کنید. زردۀ تخم‌مرغ، شکر و وانیل را به قدری بزنید که مایه‌ای غلیظ به دست بیاید. برای بهتر انجام دادن این کار، می‌توانید مخلوط یاد شده را ده دقیقه روی بخار آب هم بزنید. به این ترتیب یک ترکیب خوش‌رنگ و لیمویی و غلیظ خواهید داشت.

پنیر ماساکارپونه را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید پنیر باید هم‌دمای محیط باشد. آن‌قدر آن را هم بزنید که مایه‌ای یکدست و نرم به دست بیاید.

برای هم زدن خامۀ فرم‌گرفته حدود ده دقیقه زمان بگذارید. چون خامه یکی از مواد پایۀ تیرامیسو است، به آن وانیل و شکر اضافه نمی‌کنیم. خامۀ زده شده را به مواد افزوده، به آرامی ترکیب را هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.

قهوۀ اسپرسو یا قهوۀ دم کردۀ غلیظ را پس از سرد شدن، در کاسه‌ای بریزید. بیسکویت‌های انگشتی را به سرعت به قهوه آغشته کنید. مراقب باشید این کار بیشتر از یک ثانیه طول نکشد. چون بیسکویت‌ها،قهوه را به خود جذب کرده، خمیر می‌شوند یا از هم وا می‌روند. بیسکویت‌های انگشتی آغشته به قهوه را در کف ظرف سروتان بچینید.

روی آن‌ها را با لایه‌ای از کرم تیرامیسو بپوشانید و یک لایۀ دیگر بیسکویت بچینید. دوباره روی بیسکویت‌ها کرم بمالید. بهتر است بیشتر از 4 لایه نشود.

روی لایۀ آخر پودر کاکائو یا پودر نسکافه بپاشید. با میوه یا هر چیز دیگری که می‌پسندید، تزیین کنید. حدود ۶ ساعت در یخچال نگه‌ دارید تا دسر خودش را بگیرد. سپس آن را به قطعات دل‌خواه برش بزنید. می‌توان از همان اول تیرامیسو را در ظرف‌های سرو کوچک آماده کرد. در این صورت نیازی به برش زدن نیست.

همچنین بخوانید:

پاپ کورن ؛ اشتباهات رایج پخت

تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی

طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش

پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی

آب دوغ خیار مجلسی

آب دوغ خیار غذایی سالم و سبک است که به راحتی هضم می‌شود.

آب دوغ خیار

آب دوغ خیار یکی از غذاهای تابستانی ایرانی‌هااست که طرفداران زیادی دارد. آب دوغ خیار در گذشته یک غذای خیلی ساده بوده، ولی امروزه با اضافه کردن موادی مثل خامه، کشمش، گل محمدی و مغز گردو به صورت یک غذای مجلسی تهیه می‌شود. چون این غذا طبع خنکی دارد، برای رفع عطش خوب است و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می‌کاهد.

مواد لازم:

  • شیر: یک پیمانه
  • خامه: نصف پیمانه
  • تربچه: 4 تا 5 عدد
  • مغز گردو : 10 تا 12 عدد کامل
  • سبزی خشک معطر (نعناع، جعفری، ترخون، مرزه، ریحان): 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • خیار: 4 تا 5 عدد
  • پیازچه: 2 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • کشمش پلویی: یک پیمانه
  • ماست: 4 پیمانه
  • سبزی تازه (پونه, ریحان، نعناع، یا هر سبزی معطر دیگری) به میزان لازم
  • دوغ: یک لیتر

طرز تهیه:

آب دوغ خیار

ماست و خیار خرد شده را با هم مخلوط کرده و هم می‌زنیم. تربچه، مغز گردو و سبزی‌های تازه را خرد می‌کنیم. در ظرف دیگری بقیۀ مواد را با هم ترکیب کرده، به ماست و خیار اضافه می‌کنیم و کاملاً به هم می‌زنیم. بهتر است پیازچۀ خرد شده را هنگام سرو با غذا مخلوط کنید؛ چون ممکن است آب بیندازد و طعم و ظاهر غذا را خراب کند.

آب دوغ خیار را یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا جاافتاده‌ و خنک شود. سعی کنید قالب یخ به آن اضافه نکنید، چون ممکن است مزۀ آب پیدا کند.

حتماً برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک استفاده کنید. چون نان تازه داخل مواد خمیر می‌شود و آن را خوش‌مزه نمی‌کند. هنگام افزودن نان خشک، می‌توانید پیازچه‌های خرد شده را هم اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه نان خشک و پیازچه در مواد بمانند و سپس میل کنید.

آب دوغ خیار را می‌توان با گل محمدی، کشمش، گردو و سبزی تزیین کرد.

همچنین بخوانید:

کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی

سوپ قارچ ، گیاهی و ساده

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی

شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

شربت سکنجبین علاوه بر طعم خوبی که دارد، یک نوشیدنی مفید برای رفع عطش است.

شربت سکنجبین

شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت سنتی را می‌توان به راحتی در منزل تهیه کرد. خوردن شربت سکنجبین با کاهو، در بین ایرانی‌ها متداول است.

مواد لازم:

  • آب: ۲ لیوان
  • شکر: ۵۰۰ گرم
  • سرکه سفید: ۵۰ گرم
  • نعناع: ۵۰ گرم

طرز تهیه:

شربت سکنجبین

داخل قابلمه آب می‌ریزیم. شکر را اضافه کرده، قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا شکر با حرارت ملایم در آب حل شود.

نعناع را شسته و با نخ به هم می‌بندیم. به این دلیل آن‌ها را می‌بندیم که در زمان جوشیدن شربت پخش نشوند و به راحتی از شربت جدا شوند.

پس از افزودن نعناع‌ها صبر می‌کنیم تا عصارۀ نعناع وارد شربت شده و به غلظت کافی برسد. اگر طعم نعناع را دوست ندارید، می‌توانید آن را از مواد شربت حذف کنید. البته این کار اصلاً پیشنهاد نمی‌شود.

برای اینکه متوجه شویم غلظت شربت مناسب است، با ملاقه مقداری از آن را برداشته، صبر می‌کنیم تا سرد شود. سپس ملاقه را برمی‌گردانیم. اگر شربت به سختی از ملاقه ریخت، غلظت آن کافی است و می‌توان سرکه را اضافه کرد. پس از افزودن سرکه، اجازه می‌دهیم شربت چند جوش بزند. سپس آن را از روی حرارت برداشته، کنار می‌گذاریم تا خنک شود.
پس از اینکه شربت کمی خنک شد، آن را صاف کرده، در شیشه می‌ریزیم و در یخچال نگهداری می‌کنیم. برای سرو کردن هم مقدار کمی از شربت (یک قاشق غذاخوری) را داخل یک لیوان آب سرد می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم.

جالب است بدانید در گذشته شربت سکنجبین سنتی و اصلی از عسل تهیه می‌شد. اگر تمایل دارید می‌توانید شکر را از مواد لازم حذف کرده و به جای آن ۵۰۰ گرم عسل اضافه کنید.

شربت سکنجبین را می‌توان با خیار رنده شده هم سرو کرد که مجلسی است و برای مهمانی‌های رسمی مناسب است.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

غذا های جایگزین گوشت ؛ مناسب گیاه خواران

نان ؛ با طعم سبزی و زیتون

کشک بادمجان مجلسی

کشک بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با نان سنگک و سبزی خوردن طعم بی‌نظیری دارد.

کشک بادمجان

در بسیاری از غذاهای ایرانی از بادمجان استفاده می‌شود. بادمجان را می‌توان به‌صورت کبابی یا سرخ شده در غذا به کار برد. کشک هم محصولی صد‌در‌صد ایرانی است که طعمی خاص با کمی شوری و ترشی به غذا می‌دهد. برای تهیۀ کشک بادمجان، می‌توان آن را سرخ یا کبابی کرد. بادمجان کبابی رژیمی و کم کالری است، ولی بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجلسی مناسب‌تر است.

مواد لازم:

  • بادمجان: ۵ عدد
  • پیاز بزرگ: یک عدد
  • کشک: نصف پیمانه
  • سیر: ۲ حبه
  • نعناع خشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • مغز گردوی آسیاب شده: یک‌سوم پیمانه
  • نمک و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

کشک بادمجان

ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید. آن‌ها را پوست گرفته و به‌صورت طولی از وسط نصف کنید. برای اینکه تلخی بادمجان از بین برود، روی آن‌ها کمی نمک بپاشید و حدود یک ربع کنار بگذارید. سپس آن‌ها را خشک کرده، در مقدار کمی روغن سرخ کنید. حتماً پس از سرخ شدن با استفاده از کاغذ روغن‌گیر، چربی اضافۀ آن‌ها را بگیرید.

نعناع خشک را ۱۰ دقیقه در آب بگذارید تا خیس شود. سپس آن را با حرارت ملایم تفت دهید. یک قاشق از نعناع را برای تزیین کنار بگذارید.

پیازها را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. در حین سرخ شدن پیاز، سیر رنده شده را به آن افزوده، حدود یک دقیقه تفت دهید. بادمجان‌ها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت ملایم به تفت دادن ادامه دهید.

نعناع داغ و گردوی آسیاب شده را هم به مواد بیفزایید. کشک را با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کرده، در قابلمه بریزید. بگذارید آب اضافی بخار شود. سپس با گوشت‌کوب آن را بکوبید تا کاملاً یکدست شود.

کشک بادمجان را در ظرف بریزید و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ، کشک و گردو تزیین کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

اسموتی های لاغری ؛ راه خوشمزه کاهش وزن

شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

طرز تهیه پاستا کاربونارا

در این مقاله با طرز تهیه پاستا کاربونارا که طعم خوبی دارد، آشنا می‌شوید.

طرز تهیه پاستا

پاستا یکی از غذاهای خوش‌مزۀ ایتالیایی است. این روزها انواع مختلف پاستا در کافه‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود. طرز تهیه پاستا بسیار ساده و آسان است. پاستا کاربونارا یکی از انواع پرطرفدار این غذا است که سریع آماده می‌شود و طعم خوبی دارد.

مواد لازم:

پاستا: 400 گرم
قارچ خرد‌شده: 200 گرم
کره: 2 قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ: 2 عدد
خامه: یک پیمانه
پنیر پارمزان: 100 گرم
پیازچه: 4 دسته
ژامبون مرغ: 200 گرم
آب‌لیمو: یک قاشق سوپ‌خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

طرز تهیه پاستا

طرز تهیه پاستا کاربونارا بسیار ساده است. در قابلمه‌ مقداری آب ریخته، روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. مقداری نمک در آن بریزید. وقتی آب به جوش آمد، پاستا‌ را داخل ‌آن بریزید. حدود 10 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا پاستا بپزد و نرم شود. بعد از پخته شدن پاستا، آن را آبکش کنید. قبل از آبکش کردن، حدود نصف آب داخل قابلمه را کنار بگذارید.

کره را در تابه آب کنید و قارچ‌های خرد شده را به آن بیفزایید. مقداری آب‌لیمو روی آن‌ها بریزید و شروع به تفت دادن قارچ‌ها کنید. استفاده از آب‌لیمو برای آن است که قارچ‌ها تغییر رنگ ندهند و سفید بمانند.

در ظرفی تخم‌مرغ‌ها را شکسته، به هم بزنید و با خامه، پنیر پارمزان، پیازچه و نمک مخلوط کنید.

ژامبون‌های مرغ را خرد کنید. مخلوط خامه، ژامبون‌ها، پاستای پخته شده و آب پاستا را که هنگام آبکش کردن پاستا کنار گذاشته بودید داخل تابه‌ای بزرگ بریزید و روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ شود.

پاستا حاضر است. آن را در ظرف دل‌خواه‎تان سرو کنید. می‌توانید مقداری پنیر پارمزان رنده‌شده روی آن بریزید و با چند برگ ریحان و تعدادی گوجه‌فرنگی گیلاسی تزیین کنید.

اگر از طرفداران غذا‌های دریایی هستید، می‌توانید در این پاستا از میگو هم استفاده کنید. برای این کار، ‌حدود 200 گرم میگو‌ را بشویید و در کره تفت دهید و به پاستا اضافه کنید.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

طرز تهیه پیتزا سبزیجات ؛ رژیمی و بدون خمیر

کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی

لازانیا سبزیجات با سس ریکوتا