سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی

دستور اصلی سالاد سزار ترکیبی از کاهو، سینۀ مرغ، نان تست و پنیر پارمزان است که بنا به سلیقه می‌توان به آن گوجه‌گیلاسی یا زیتون افزود.

سالاد سزار

سالاد سزار، سالاد محبوبی است که اولین بار توسط سرآشپز سزار کاردینی درست شد. قدمت این سالاد به 100 سال پیش برمی‌گردد. سالاد سزار یکی از سالادهای معروف و خوش‌مزۀ ایتالیایی است که مانند پاستا و پیتزا تقریباً در کل جهان شناخته شده است.

مواد لازم

  • سیر: ۲ عدد
  • کاهو: یک بوته
  • فیلۀ مرغ: ۸ عدد
  • نان تست: ۲ عدد
  • لیمو‌ترش: یک عدد
  • روغن‌زیتون: یک‌چهارم فنجان
  • سس مایونز:  سه‌چهارم فنجان
  • پودر گردو: یک قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمزان: ۶ قاشق غذاخوری
  • سس خردل: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل‌سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سس

سالاد سزار

یک عدد از سیرها را پوست گرفته، می‌شوییم و ریز رنده می‌کنیم. داخل کاسه‌ ریخته، سس مایونز، سس خردل و ۲ قاشق از پنیر پارمزان را به آن می‌افزاییم. آب لیموترش را به مواد اضافه می‌کنیم. روی مواد سس، نمک و فلفل‌سیاه ریخته، با قاشق یا همزن خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.

طرز تهیه سالاد

سالاد سزار

فیله‌های مرغ را در قابلمه گذاشته، با پیاز و کمی زرد چوبه می‌پزیم. سپس به آنها پودر‌سوخاری زده، در روغن سوخاری می‌کنیم. می‌توان مرغ را با تابه‌های رژیمی گریل کرد تا بپزد. پس از پخت، فیله‌ها را روی تختۀ آشپزخانه مکعبی خرد  و به سس اضافه می‌کنیم. مواد را زیرورو کرده تا فیله‌ها کاملاً به سس آغشته شوند. سپس ظرف را در یخچال می‌گذاریم.

نان‌های تست را روی تختۀ آشپزخانه با چاقو به‌صورت مربع‌های کوچک برش می‌زنیم. روغن‌زیتون را در تابه‌ای ریخته، حرارت را کم می‌کنیم تا روغن داغ شود. باقی سیر را رنده کرده، در تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.

نان‌های برش زده را در تابه با سیر و روغن‌زیتون تفت می‌دهیم تا طعم‌دار و برشته شوند و تغییر رنگ دهند. کاهو را به‌صورت تکه‌های بزرگ خرد می‌کنیم. البته کاملاً سلیقه‌ای است و می‌توان ریز خرد کرد.

کمی از کاهوی خرد شده را کف ظرف موردنظر می‌ریزیم. کاسۀ سس را از یخچال بیرون آورده، باقی کاهو را داخل سس می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم. محتویات کاسه را روی کاهوهای داخل ظرف می‌ریزیم. نان‌های تست تفت داده را روی مواد ریخته، باقی پنیر پارمزان را به آن‌ها اضافه می‎کنیم. پودر گردو را روی تمام سطح سالاد می‌پاشیم.

همچنین بخوانید:

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

طرز تهیه پیتزا سبزیجات ؛ رژیمی و بدون خمیر

نوشیدنی ورزشی خانگی ، سالم و پر انرژی

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

پاپ کورن ؛ اشتباهات رایج پخت

پاپ کورن هله هولۀ پرطرفداری است که تهیۀ آن ساده است، اما تهیه آن نکات خاصی دارد.

پاپ کورن

پاپ کورن یعنی لذت خوب دورهمی؛ یعنی همراه 90 دقیقه‌ فوتبال و تاریکی سینما. این هله‌هولۀ سالم و پرطرفدار را می‌توان به‌آسانی در منزل تهیه کرد. اگر اشتباهاتی را که در این مطلب آمده انجام ندهید، بهترین راه را برای باز کردن دانه‌های ذرت پیدا می‌کنید.

روغن زیاد

اگر روغنی که در قابلمه داغ می‌کنید زیاد باشد، ذرت‌ها درست باز نمی‌شوند. بهترین راه برای آماده کردن پاپ کورن، چرب کردن کامل کف ظرف با لایۀ نازکی از روغن است.

نم کشیدن ذرت‌ها

قرار دادن دانه‌های ذرت در جای نامناسب، ممکن است آنها را مرطوب کند. ذرت مرطوب حتی در روغن داغ هم به خوبی باز نمی‌شود و قبل از آنکه بشکفد، سرخ شده یا می‌سوزد.

نمک دانه‌درشت

هر چه نمکی که برای طعم‌دار کردن ذرت‌ها استفاده می‌کنید ریزتر باشد، پاپ کورن خوش‌طعم‌تری آماده می‌شود. نمک دانه درشت از روی ذرت‌ها سر می‌خورد و در نهایت بی‌مزه می‌شود.

پاپ کورن

دنبال دستور خاصی می‌گردید؟

آماده کردن پاپ کورن خوش‌طعم فرمول خاصی ندارد. همه می‌دانند برای تهیۀ این خوراکی پرطرفدار باید کف قابلمه را چرب کرده، روی حرارت زیاد؛ قابلمه را داغ کنند. سپس ذرت‌ها را با کمی نمک در قابلمه بریزند و درش را ببندند.

درست است! اما این همۀ ماجرا نیست. برای درست کردن پاپ کورن حرفه‌ای باید به خودتان فرصت آزمون و خطا بدهید. چند بار دانه‌ها را بسوزانید و چند بار آنها را سفت از روی حرارت بردارید تا بالاخره روش خاص خودتان را برای باز شدن ذرت‌ها پیدا کنید.

برای طعم‌دار شدنش به هر دری می‌زنید؟

برای آماده کردن پاپ کورن خوش‌مزه نیازی به استفاده از ادویه‌های فراوان ندارید. کمی نمک برای درست کردن آن کافی است. پس سراغ پودر سیر، آویشن و ادویه‌های دیگر نروید.

آماده کردن پاپ کورن ساعت‌ها قبل از مصرف

برای روی میز گذاشتن پاپ کورن عجله نکنید. آماده کردن آن تنها پنج دقیقه وقت می‌گیرد. پس هر زمانی که قصد سرو کردن دارید، آن را آماده کنید.

پاپ کورن

تکان ندادن قابلمه

در میانۀ باز شدن ذرت‌ها، نباید در قابلمه را باز کنید. تنها با تکان دادن قابلمه روی حرارت بالا همۀ دانه‌ها باز می‌شوند. درست تکان ندادن قابلمه، باعث سوختن و باز نشدن برخی از ذرت ها می‌شود.

استفاده از کره

پاپ کورن یک هله هولۀ سالم است؛ پس بیهوده سراغ کره و روغن زیتون نروید. برای درست کردن آن، کافی است کمی روغن مخصوص سرخ کردنی در قابلمه بریزید.

توجه داشته باشید که این خوراکی روی حرارت بالا آماده می‌شود و اگر روغنی که استفاده می‌کنید توان تحمل آن دما را نداشته باشد، ضرر زیادی به بدن می‌رسد.

همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

فینگرفود ها ، زینت بخش مجالس و مهمانی ها

کتلت مرغ ؛ غذای سریع و ساده

کره بادام زمینی ؛ طرز تهیه خانگی

برای تهیۀ کره بادام زمینی به روش خانگی و طبیعی، در این مقاله همراه ما باشید.

کره بادام زمینی

کره بادام زمینی در رژیم‌های لاغری و هم‌چنین رژیم‌های افزایش وزن جایگاه ویژه‌‌ای دارد. این کره از آن دسته خوراکی‌هایی است که انرژی روزانه‌ را به راحتی تأمین می‌کند. دو قاشق از آن علاوه بر دریافت 190 کالری، منبع خوبی از پروتئین‌های گیاهی، فیبر، ویتامین و امگا 3 است. این کره پیشنهاد خوبی به‎عنوانصبحانه برای شروع یک روز پر انرژی می‌تواند باشد. کره بادام زمینی را به‌راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید.

مواد لازم

  • بادام زمینی خام و بدون پوست: 4 فنجان
  • نمک: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • روغن بادام زمینی: 4 قاشق چای‌خوری
  • عسل: 3 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

کره بادام زمینی

فر را روی حرارت 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بادام زمینی‌ها را داخل سینی فر بریزید و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. سینی را بیرون آورده، کمی تکان دهید تا بادام زمینی‌ها جابه‌جا شوند. دوباره حدود 3 دقیقۀ دیگر سینی را داخل فر بگذارید تا کمی رنگشان تغییر کرده و بو داده شوند. مراقب باشید مغز آجیل نسوزد. بادام زمینی‌ها را داخل کاسه غذاساز بریزید و آنقدر بزنید تا کرم نرم و صافی به‌دست بیاید.

نسبتی که در مواد لازم در نظر گرفته شده، کره را کمی شیرین می‌کند. اگر دوست دارید کره کم‌تر شیرین باشد یا بیشتر طعم نمکی بگیرد، از عسل آن کم کرده، به نمک بیفزایید. دوباره غذاساز را روشن کنید تا نمک و عسل مخلوط شوند.

برای اینکه کره بافت نرم‌تر و بهتری داشته باشد، حدود چهار قاشق روغن اضافه کرده، دوباره غذاساز را روشن کنید و آنقدر بزنید تا به بافت و غلظت دلخواهتان برسد. به‌همین راحتی می‌توانید کره بادام زمینی خانگی درست کنید.

اگر دوست دارید تکه‌هایی از  بادام زمینی زیر دندانتان بیاید، مقداری از بادام زمینی‌ها را از همان ابتدا جدا کنید. بعد از این که کره آماده شد، آن‌ها را داخل ظرف غذاساز بریزید و کمی خرد کرده سپس به کره اضافه کنید. کره بادام زمینی خانگی شما آماده شده است؛میل کنید و از آن لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

خورشت ماست اصفهان؛ خوشمزه و سنتی

خرمای مجلسی ، خوش طعم و مفید

کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی

کوکو سیب‌زمینی غذای سادها‌ی است که می‌توان آن را به شیوه‌های گوناگون درست کرد.

کوکو سیب زمینی

کوکو سیب زمینی یکی از کوکوهای معروف و پر‌طرفدار ایرانی و از پرمصرف‌ترین غذاهای فوری است. این غذا بسیار ساده آماده می‌شود و طعم خوبی دارد. کوکو سیب زمینی را می‌توانید به‌عنوان یک شام یا ناهار سبک سرو کنید.

مواد لازم

  • پیاز بزرگ:  یک عدد
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • سیب‌زمینی متوسط: ۵ عدد
  • شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

کوکو سیب زمینی

سیب‌زمینی‌ها را شسته، حدود 30 دقیقه در قابلمه با آب جوش بگذارید تا آب‌پز شوند. پس از اینکهسیب‌زمینی‌ها آب‌پز شدند، اجازه دهید کمی خنک شوند و پوستشان را جدا کنید. سپس سیب‌زمینی‌ها را با رندۀ بزرگ رنده کرده یا با گوشت کوب بکوبید. پیاز را به‌صورت جداگانه رنده کنید. با فشار دست آب پیاز را بگیرید و آن را به ظرف  سیب‌زمینی اضافه کنید.

تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسۀ جداگانه بشکنید و خوب هم بزنید. مقداری نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه به آن بیفزایید. اضافه کردن شوید خشک اختیاری است. اگر می‌خواهید از شوید خشک استفاده کنید، آن را به تخم‌مرغ‌ها افزوده، خوب هم بزنید تا یکدست شود. تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده، خوب مخلوط کنید تا کاملاً یکدست و منسجم شوند. مایۀ کوکو آماده است و باید آن را سرخ کنید.

مقداری روغن داخل تابه بریزید تا داغ شود. سپس مقداری از مایه کوکو برداشته، به آن شکل دهید و در روغن سرخ کنید. این کوکو را می‌توان با سیب‌زمینی خام هم آماده کرد.

پخت کوکو سیب زمینی در فر

کوکو سیب زمینی

اگر می‌خواهید کوکو سیب زمینی را در فر درست کنید، یک قالب مناسب را با روغن کمی چرب کنید. مایۀ کوکو را داخل قالب بریزید و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید.

فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب را در طبقۀ وسط فر قرار دهید. برای پخت کوکو بین ۳۵ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است.

کوکو سیب زمینی با پنیر پیتزا

کوکو سیب زمینی

پنیر پیتزا باعث خوش‌مزه‌تر شدن کوکو سیب زمینی می‌شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که کالری غذا را خیلی بالا می‌برد. برای پخت این کوکو با پنیر پیتزا بهتر است آن را در فر درست کنید.

پنیر را بنا به سلیقه میان مایۀ کوکو یا مانند پیتزا روی آن بریزید. نیمی از مایۀ کوکو را در قالب فر بگذارید. میان آن را با پنیر پیتزا پر کنید و باقی‌ماندۀ مایه را اضافه کرده، قالب را در فر قرار دهید تا کوکو آماده شود. اگر دوست دارید می‌توانید قارچ، فلفل‌دلمه‌ای یا ذرت در مایۀ کوکو بریزید.

کوکو سیب زمینی سوخاری

کوکو سیب زمینی

برای اینکه کوکو سیب زمینی را به‌صورت سوخاری طبخ کنید، مایۀ کوکو را کمی نرم‎تر از حالت معمول درست کنید. در زمان سرخ کردن کوکوها، آرد سوخاری را با مقداری نمک، فلفل‌سیاه و پودر سیر مخلوط کنید. مقداری از مایۀ کوکو بردارید و درون آرد سوخاری بغلتانید تا تمام قسمت‌های آن را بپوشاند. سپس  داخل تابۀ گود و پر روغن بیندازید تا کوکوها سرخ شوند.

همچنین بخوانید:

نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم

سوپ قارچ ، گیاهی و ساده

فینگرفود ها ، زینت بخش مجالس و مهمانی ها

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

سوپ عدس طعم دل‌چسبی دارد و برای نوزادان و کودکان و همچنین افراد سرماخورده، غذایی مقوی است.

عدس

عدس یکی از مواد غذایی ارزشمند و هضم آن آسان است. عدس سرشار از پروتئین و آهن است؛ از‌این‌رو به عملکرد بهتر بدن کمک کرده، از بروز بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند. خوردن عدس یکی از  راه‌های جذب پروتئین کم چربی است. خوردن روزانۀ آن قوای جسمانی را تقویت کرده و بهبود می‌بخشد. با پختن و خوردن سوپ عدس از خواص بی‌نظیر آن بیشتر بهره ببرید.

مواد لازم

  • عدس: یک لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • سیب‌زمینی: یک عدد
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا گوشت: ۲ لیتر
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • لیمو‌ترش: یک عدد
  • جعفری تازه یا نعناع خشک: مقداری برای تزیین

طرز تهیه

عدس

پیاز را ریز خرد کرده، با کمی روغن تفت دهید تا پیاز مقداری نرم و سبک شود. سیب‌زمینی را که از قبل به‌صورت نگینی خرد کرده‌اید، به پیاز اضافه کرده، و به آن نمک و فلفل‌سیاه بزنید.

آب مرغ یا گوشت را به مواد اضافه کرده، صبر کنید تا آب جوش بیاید. یک لیوان عدس را که از قبل تمیز کرده و شسته‎اید، در آب در حال جوش بریزید و به آن زمان دهید تا کاملاً جا بیفتد. بعد از پختن سیب‌زمینی و عدس، رب گوجه‌فرنگی را در سوپ قوام یافته بریزید تا رب کاملاً در سوپ حل شود و رنگ قرمز خود را به سوپ دهد. البته می‌توان به این سوپ رب نزد که این امر کاملاً سلیقه‌ا‌ی است و به ذائقۀ افراد برمی‌گردد. در صورت دل‌خواه می‌توانید هویج نگینی هم به سوپ عدس اضافه کنید.

اکنون سوپ عدس آماده شده و با کمی جعفری تازه یا نعناع خشک می‌توان این سوپ خوش‌طعم و مقوی را تزیین کرد. برای سرو آن هم می‌توانید از آب لیمو‌ترش استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم

سوپ قارچ ، گیاهی و ساده

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

نان ؛ با طعم سبزی و زیتون