قطاب نوعی شیرینی سنتی است که بسیار خوشمزه است و با کمی حوصله میتوان آن را در خانه تهیه کرد.
قطاب از شیرینیهای سنتی یزد است و عطر و طعم بینظیری دارد. نوعی قطاب هم است که به قطاب کرمان معروف است و فرق آن با قطاب یزدی، در مواد میانی آن است که بهجای بادام از گردو یا پسته استفاده میشود.
زرده و سفیدۀ تخممرغ را جدا کنید. زرده را در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکل آن از حالت لختگی خارج شود.
شیر یا ماست مدتی در دمای محیط قرار دهید. سپس با بیکینگپودر و روغن مایع به زردۀ تخم مرغ بیفزایید و هم بزنید.
به اندازهای که خمیر لطیف و نرم شود، آرد اضافه کنید. سپس خمیر را 2 ساعت در یخچال بگذارید.
بادام پرک شده را با پودر قند در آسیاب بریزید و سپس از الک ریز رد کنید. پودر پسته، هل ساییده شده و مخلوط بادام و پودر قند را با عسل و گلاب مخلوط کنید.
خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و بین دو کیسه فریزر بگذارید. با وردنه خمیر را باز کنید و قالب بزنید.
به اندازۀ یک قاشق چایخوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید. خمیر را بپیچید یا گرد کنید. سپس با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.
پس از خنک شدن، آنها را در مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بغلطانید و با پودر پسته تزیین کنید.
خمیر شیرینی را به مقدار کم باز کنید. اگر خمیر در مجاورت هوا باشد، قطاب پس از سرخ شدن پف نمیکند.
اگر آردی که به خمیر اضافه میکنید زیاد باشد، شیرینیها پس از سرخ شدن خشک میشوند و پف نمی کنند.
اگر آرد کمتر از اندازه باشد، شیرینیها پس از سرخ شدن بیش از حد پف میکنند.
برای تهیۀ مواد میانی، زیاد از گلاب استفاده نکنید. زیرا گلاب زیاد باعث میشود شیرینیها در زمان سرخ شدن ترک بخورند.
در صورت تمایل میتوان در مواد میانی قطاب از پودر گردو و پودر دارچین استفاده کرد.
شله زرد ، زینتبخش سفرههای افطار
حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه
گراتن یک غذای لذیذ فرانسوی است که انواع گوناگون دارد. گراتن بادمجان و مرغ معروفترین نوع گراتن است.
گراتن بادمجان و مرغ یکی از بهترین پیشغذاها برای مهمانیهای رسمی است. درست کردن گراتن بادمجان بسیار ساده است و با صرف زمان کمی میتوانید یک گراتن بادمجان و مرغ خوشطعم درست کنید.
فیلههای مرغ را نگینی خرد کنید. آنها را با پیاز نگینی، نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن مزهدار کنید. چند ساعت در یخچال بگذارید تا فیلهها خوشطعم شوند. سپس فیلهها را تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
بادمجانها را حلقهای کنید و روی آنها نمک بپاشید. پس از یک ساعت بشویید و سرخ کنید. سپس در صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
قارچها را ورقهای خرد کنید و کمی تفت دهید.
داخل یک ظرف پیرکس، سس بشامل بریزید. بادمجانها را روی سس بگذارید. دوباره سس بریزید. سپس قارچ و فیلهها را اضافه کنید. در آخر روی همۀ مواد، پنیر پیتزا بریزید؛ به طوری که روی ظرف را بپوشاند.
ظرف را در فر یا مایکروویو بگذارید تا گراتن بادمجان آماده شود. وقتی روی پنیر پیتزا برشته و طلایی شد، گراتن آمادۀ سرو است.
لایهها را میتوان تکرار کرد. مثلاً ۲ یا ۳ لایهای درست کرد.
میشود حلقههای بادمجان را روی مرغ و قارچ گذاشت.
میتوان بهجای فیلۀ مرغ، از سینۀ مرغ استفاده کرد.
میتوان گراتنها را در قالب مافین درست و به صورت تکنفره سرو کرد.
همیشه در غذاهای پنیری از آویشن استفاده کنید, چون ترکیب آویشن با پنیر عالی است و غذا را خوشطعم میکند.
سالاد ماکارونی بسیار ساده است و سریع آماده میشود. این سالاد خوشمزه را با مواد گوناگونی میتوان درست کرد.
سالاد ماکارونی یکی از سالادهای پرطرفدار است که بیشتر بهعنوان پیشغذا سرو میشود. البته این سالادبهعنوان یک غذای کامل هم مصرف میشود.
سالاد ماکارونی را میتوان با مواد محدودتری هم تهیه کرد یا موادی بنا به سلیقه به آن افزود. مثلاً در دستور زیر میتوان هویج و نخودفرنگی را از مواد حذف و بهجای ژامبون از تن ماهی یا فیلۀ مرغ استفاده کرد. همچنین میتوان زیتون و پیازچه هم به این سالاد افزود.
- خیار شور: 200 گرم
- هویج: 2 عدد
- ماکارونی فرمی: یک بسته
- فلفلدلمهای: یک عدد
- نخودسبز: 200 گرم
- ذرت شیرین: 250 گرم
- ژامبون مرغ: 300 گرم
- لیموترش: یک عدد
- سس مایونز: 500 گرم
- روغنزیتون: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پنیر پارمزان در صورت تمایل
ماکارونی را در قابلمۀ آب جوش که به آن روغنزیتون و نمک اضافه کردیم، میریزیم. ماکارونی باید بهقدری بپزد که نرم شود.
بهتر است در آبی که برای پخت ماکارونی آماده کردیم، روغن و نمک بیشتری بریزیم تا طعم ماکارونی بهتر شود.
هنگام آبکش کردن چند بار روی ماکارونی آب خنک میگیریم تا کاملاً سرد شود.
ذرت و نخودفرنگی را میپزیم. ژامبون، فلفلدلمهای و خیارشور را نگینی خرد میکنیم. هویج را هم رنده میکنیم. سپس تمام این مواد را با ماکارونی پخته شده، مخلوط میکنیم.
لیموترش را آب میگیریم. برای درست کردن سس سالاد ماکارونی، در ظرفی سس مایونز میریزیم و به آن فلفل و آب لیموترش افزوده و هم میزنیم. سس را به سالاد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا به خورد مواد رود و بهخوبی مخلوط شوند.
سالاد ماکارونی آماده شده را در ظرف سر پوشیده میریزیم و یک ساعت در یخچال میگذاریم تا جا بیفتد.
در صورت تمایل، هنگام سرو میتوانید مقداری پنیر پارمزان روی سالاد ماکارونی بریزید.
نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم
با ترکیب چند میوه و سبزی، میتوان نوشابههای لاغرکنندۀ طبیعی درست کرد که سرشار از مواد مغذی هستند. آیا دوست دارید روش تهیۀ آنها را یاد بگیرید؟
این یک حقیقت است که معجزهای برای کاهش دور کمر در عرض یک روز یا یک شب وجود ندارد. با این حال برخی از نوشابههای طبیعی میتوانند رژیم غذایی لاغری را کامل کنند و باعث شوند در زمانی کوتاه، با تغییر قابل توجهی در کاهش وزن خود روبهرو شوید.
این نوشیدنی خوشمزه باعث پیشرفت در کاهش وزن میشود و دور کمر را لاغر میکند.
آناناس را خرد کرده و آن را با آبلیمو و تخم کتان در مخلوطکن بریزید. سپس یک لیوان آب به مواد افزوده و با هم ترکیب کنید.
این نوشیدنی حرکات روده را تحریک میکند و یبوست را از بین میبرد.
ابتدا مرکبات را آب بگیرید. سپس آناناس را خرد کرده و مواد را در مخلوطکن بریزید.
برای کاهش دور کمر از نوشیدن آبمیوههای سبزرنگ غافل نشوید. این نوشیدنی باعث بهبود عملکرد متابولیسم میشود.
مواد را در مخلوطکن ریخته، چند دقیقه آنها را مخلوط کنید تا بافت نرمی به دست آید.
این نوشیدنی برای مبارزه با یبوست، اضافه وزن و التهاب مفید است. این آبمیوه، ورم را کاهش داده و شکم را صاف میکند.
آلوها را در آب جوش بگذارید تا نرم شوند. سپس همۀ مواد را در مخلوطکن ریخته و با هم مخلوط کنید.
خربزه و خیار دارای ویژگی ادرارآوری هستند و باعث کاهش سایز کمر میشوند.
خیار و خربزه را خرد کرده و با آب لیموترش، زنجبیل و آب مخلوط کنید.
طرز تهیه انواع چای ترش برای لاغری
ترشی مخلوط ، چاشنی رنگین سفره های ایرانی
ترشی لیته یا لیتۀ بادمجان نوعی ترشی خوشمزه و پرطرفدار است که بادمجان آن را پخته و له میکنند.
ترشی لیته یکی از چاشنیهایی است که طرفداران زیادی دارد. این ترشی خوشمزه در کنار غذاهایی مانند کوفته، دلمه، لوبیا پلو و… یک ترکیب عالی است.
سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و… است که آنها را کاملاً خرد میکنیم.
بادمجان را با پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب میپزیم. سپس در صافی میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادمجان را با هم چرخ میکنیم یا در مخلوطکن میریزیم.
کلم، هویج، فلفلدلمهای سبز، فلفلدلمهای قرمز و فلفل سبز تند را ریز خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه میکنیم.
سبزی معطر، ادویه، نمک، زردچوبه، نعناع و پونه را ترکیب کرده و به مواد قبلی میافزاییم.
سرکه را به همۀ مواد اضافه کرده و مرتب هم میزنیم. ترشی لیته آماده است.
برای نگهداری ترشی لیته باید از یخچال یا جاهای خنک مانند بالکنهایی که آفتاب نمیگیرند، استفاده کرد.
قاشق یا ملاقهای که با آن ترشی برمیداریم، باید تمیز باشد. قاشق خیس یا چرب باعث کپک زدن ترشی میشود.