کوکوی مرغ و تره فرنگی، یک غذای پیک نیکی

کوکوی مرغ و تره‌فرنگی، غذایی ساده و خوش‌مزه است که می‌توان به صورت ساندویچ هم مصرف کرد. 

کوکوی مرغ

کوکوی مرغ و تره‌فرنگی، یکی از کوکوهای بسیار خوش‌مزه است که به آسانی تهیه می‌شود. کوکوی مرغ را می‌توان به‌عنوان پیش‌غذا یا شام سبک سرو کرد. همچنین غذایی مناسب برای پیک‌نیک‌های فامیلی و دوستانه است.

مواد لازم:

  • فیلۀ مرغ: 4 عدد
  • سیب‌زمینی: 4 عدد
  • پنیر پارمزان: نصف پیمانه
  • تره‌فرنگی: 3 عدد
  • تخم‌مرغ: 9 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه:

فر را با دمای 180 درجۀ سانتی‌گراد گرم کنید.

مرغ را با نمک و فلفل آغشته کنید. 10 تا  15دقیقه داخل فر بگذارید تا تقریباً بپزد. مرغ پخته را از فر درآورده و بگذارید کمی خنک شود. سپس به‌ صورت تکه‌های 2 تا 3 سانتی خرد کنید.

سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به‌ صورت ورقه‌ای خرد کنید. تخم‌مرغ‌ها را با مقداری نمک و فلفل داخل یک کاسه خوب بزنید.

یک قالب مناسب را با کمی روغن چرب کنید. تکه‌های سیب‌زمینی را داخل آن بچینید. روی آن‌ها تکه‌های مرغ را بگذارید. پنیر پارمزان رنده شده را هم روی مواد بریزید.

تره‌فرنگی را حلقه‌حلقه خرد کنید. آن‌ها را روی سطح مواد بچینید. در آخر مخلوط تخم‌مرغ را روی مواد بریزید.

قالب را 30 تا 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا کوکو آماده شود. سپس قالب را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی خنک شود.

هنگام سرو، کوکو را برش بزنید.

به‌جای این‎که تره‌فرنگی‌ها را فقط روی مواد بچینید، می‌توانید مقداری از آن‌ها را ریز خرد کنید و لابه‌لای مواد بریزید.

اگر تره‌فرنگی پیدا نکردید، می‌توانید از پیازچه‌های درشت، به مقدار بیشتری استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ قارچ ، گیاهی و ساده

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

لوبیا پلو ؛ یک پلوی صد در صد ایرانی

دلمه بادمجان مجلسی

دلمه بادمجان یکی از دلمه‌های خوش‌مزۀ ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش‌هایی متفاوت طبخ می‌شود. 

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که به دلیل ظاهر خوب و اشتهاآوری که دارد، مناسب سرو در مهمانی‌ها است. در تهیۀ دلمه بادمجان می‌توان گوشت را از مواد حذف و به‌جای آن سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی‌توانند گوشت بخورند یا گیاه‌خوار هستند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • بادمجان دلمه‌ای: ۵ عدد
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

دلمه بادمجان

لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را آبکشی کنید و بگذارید نیم‌پز و کمی نرم شود.

در قابلمه‌ای دیگر کمی آب و نمک بریزید تا جوش بیاید. برنج را پس از شستن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

دو عدد پیاز و ۲ حبه سیر را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت چرخ ‌کرده را به سیر و پیاز افزوده، نمک، فلفل و زردچوبه را روی گوشت بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد داخل تابه بیفزایید و مخلوط کنید. حرارت را متوسط کنید تا سبزی آب نیندازد. پس از این‎که رنگ سبزی تغییر کرد، صبر کنید تا اگر آب اضافی در مواد هست، تبخیر شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید تا مواد خنک شوند.

بادمجان‌ها را خوب بشویید و داخل آن‌ها را خالی کنید. معمولاً این غذا را با بادمجان دلمه‌ای درست می‌کنند. اما برخی با بادمجان رسمی درست می‌کنند که در این صورت باید بادمجان‌ها را عمودی برش زد.

دلمه بادمجان

سیر و پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کنید و در تابه یا قابلمه‌ای بزرگ، کمی روغن بریزید و آن‎ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید و به سیر و پیاز بیفزایید تا کمی نرم شوند. سپس ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی مواد سس بریزید.

داخل بادمجان‌ها را از مواد پر کنید و در تابۀ سس بچینید. در تابه را بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه بادمجان‌ها با سس طعم‌دار شوند. دلمه بادمجان‌های آماده شده را با سس غلیظ و خوش طعم سرو کنید.

ویدئوی طرز تهیه دلمه بادمجان:


همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

کشک بادمجان مجلسی

کوکوی مرغ و تره فرنگی، یک غذای پیک نیکی

آش گوجه فرنگی تبریز

خورشت خلال کرمانشاهی

کیک شکلاتی خانگی

کیک شکلاتی یکی از کیک‌هایی است که خیلی راحت در منزل آماده می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

کیک شکلاتی

کیک شکلاتی از آن دسته کیک‌هایی است که کمتر کسی آن را دوست ندارد. یک برش کیک شکلاتیهمراه با یک فنجان چای یا قهوه، خستگی روزانه را از تن بیرون می‌کند و عصرانه‌ای شیرین و دل‌چسب است.

مواد لازم:

  • آرد: 2 پیمانه
  • پودر کاکائو: 60 گرم
  • شیر:  1/5 پیمانه
  • روغن مایع: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1/5 پیمانه
  • بکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • وانیل به میزان لازم

طرز تهیه:

کیک شکلاتی

آرد، پودر کاکائو، نمک و بکینگ‌پودر را الک کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

سپس تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه می‌کنیم. شکر را کم‌کم به مواد افزوده و با همزن برقی مخلوط می‌کنیم. کمی وانیل به مایۀ کیک می‌افزاییم.

شیر و روغن را اضافه کرده، با مواد مخلوط می‌کنیم تا خمیر یکدست شود. دقت کنید تا گلولۀ آردی در مایۀ کیک باقی نماند.

کف و دیواره‌های قالب را چرب می‌کنیم. اگر از قالبی با قطر کمتر استفاده کنیم، کیک پوک‌تر و تردتر می‌شود. برای این مقدار مواد، قالب 23 سانتی مناسب است.

کیک را داخل فر، که از 10 دقیقۀ قبل روی 180 درجۀ سانتی‎گراد تنظیم کردیم، قرار می‌دهیم. 45 تا 50 دقیقه زمان می‌دهیم. البته نوع فرها و دمای آن‌ها با هم متفاوت است. به همین دلیل پس از 35 دقیقۀ اول پخت، با نوک چنگال یا خلال چوبی تمیز، آماده بودن کیک را چک می‌کنیم.

اگر خمیر به چنگال یا خلال چوبی نچسبید، کیک آماده است.

ویدئوی آموزش تهیه کیک شکلاتی:


همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ژله بستنی ، دسر آسان و مجلسی

تهیه چیز کیک بدون فر

کیک شکلاتی خانگی

کیک شکلاتی یکی از کیک‌هایی است که خیلی راحت در منزل آماده می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

کیک شکلاتی

کیک شکلاتی از آن دسته کیک‌هایی است که کمتر کسی آن را دوست ندارد. یک برش کیک شکلاتیهمراه با یک فنجان چای یا قهوه، خستگی روزانه را از تن بیرون می‌کند و عصرانه‌ای شیرین و دل‌چسب است.

مواد لازم:

  • آرد: 2 پیمانه
  • پودر کاکائو: 60 گرم
  • شیر:  1/5 پیمانه
  • روغن مایع: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1/5 پیمانه
  • بکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • وانیل به میزان لازم

طرز تهیه:

کیک شکلاتی

آرد، پودر کاکائو، نمک و بکینگ‌پودر را الک کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

سپس تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه می‌کنیم. شکر را کم‌کم به مواد افزوده و با همزن برقی مخلوط می‌کنیم. کمی وانیل به مایۀ کیک می‌افزاییم.

شیر و روغن را اضافه کرده، با مواد مخلوط می‌کنیم تا خمیر یکدست شود. دقت کنید تا گلولۀ آردی در مایۀ کیک باقی نماند.

کف و دیواره‌های قالب را چرب می‌کنیم. اگر از قالبی با قطر کمتر استفاده کنیم، کیک پوک‌تر و تردتر می‌شود. برای این مقدار مواد، قالب 23 سانتی مناسب است.

کیک را داخل فر، که از 10 دقیقۀ قبل روی 180 درجۀ سانتی‎گراد تنظیم کردیم، قرار می‌دهیم. 45 تا 50 دقیقه زمان می‌دهیم. البته نوع فرها و دمای آن‌ها با هم متفاوت است. به همین دلیل پس از 35 دقیقۀ اول پخت، با نوک چنگال یا خلال چوبی تمیز، آماده بودن کیک را چک می‌کنیم.

اگر خمیر به چنگال یا خلال چوبی نچسبید، کیک آماده است.

ویدئوی آموزش تهیه کیک شکلاتی:


همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ژله بستنی ، دسر آسان و مجلسی

تهیه چیز کیک بدون فر

نگهداری سبزیجات ؛ به همین راحتی

در این مطلب روش بلانچ کردن را آموزش می‌دهیم تا بیشتر از طعم و تازگی سبزیجات لذت ببرید.

آموزش

بلانچ کردن یک تکنیک آشپزی است که با آموزش آن می‌توان سبزیجات و برخی مواد غذایی دیگر را با حفظ طعم و رنگ برای مدتی طولانی نگهداری کرد. استفاده از این روش آنزیم‌هایی را که باعث فساد و از بین رفتن طعم و رنگ سبزیجات می‌شوند، متوقف می‌کند.

از سبزیجات بلانچ شده می‌توان در انواع سالاد، انواع دیپ یا به تنهایی استفاده کرد.

پیشنهاد می‌شود آموزش بلانچ سبزیجات را حتماً دنبال کنید.

مواد لازم:

  • سبزیجات به اندازه و نوع دل‌خواه
  • آب به‌ازای هر نیم کیلو سبزیجات: ۳ لیتر
  • یخ به‌ازای نیم کیلو سبزیجات: ۵۰۰ گرم
  • نمک به‌ازای هر ۳ لیتر آب: نصف پیمانه

طرز تهیه:

آموزش

داخل یک قابلمۀ بزرگ آب را جوش بیاورید و نمک را اضافه کنید. نمک به حفظ رنگ سبزیجات کمک می‌کند.

در صورتی که سبزیجات نیاز به پوست کنده شدن یا خرد شدن دارند، قبل از گذاشتن در آب جوش این کار را انجام دهید تا از اکسیده شدن سبزیجات جلوگیری شود.

سپس سبزیجات را در آب جوش بگذارید. اکثر سبزیجات بین ۲ تا ۵ دقیقه برای بلانچ کردن زمان لازم دارند. مراقب باشید سبزیجات بیش از حد نپزند. چون در این روش سبزیجات نباید نرم شوند.

پس از اینکه سبزیجات بلانچ شدند، فوراً از آب جوش دربیاورید. آن‌ها را داخل ترکیب آب و یخ بگذارید تا روند پخته شدن متوقف شود. سبزیجات را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی کاملاً خارج شود.

با این شیوه می‌توانید سبزیجات را داخل فریزر بگذارید و هر زمان که خواستید از آن‌ها استفاده کنید. سبزیجات بلانچ شده را به تنهایی یا کنار غذا‌های دیگر میل کنید و لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم

اسموتی بهاری ، خنک بنوشید

ترشی مخلوط ، چاشنی رنگین سفره های ایرانی

حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه

کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی