قیمه ریزه اصفهان غذایی خوشمزه است که به دلیل شکل تهیه، به آن کوفته ریزه هم میگویند.
غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارند. بعضی از این غذاها مخصوص یک شهر و یک فرهنگ است. به همین دلیل ممکن است برای شهرها و فرهنگهای دیگر غذای جدیدی محسوب شود. قیمه ریزه غذایی سنتی و قدیمی، متعلق به شهر هنر و تاریخ ایران، اصفهان است.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهی قرمزه نخودچی معروف است. این غذا از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست میشود. برخلاف کوفته نخودچی که برای تهیۀ آن از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده میشود، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه برابر است. به همین خاطر در مقایسه با کوفته، بافت نرمتری دارد.
پیاز داغ را با رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و نصف پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده، 10 دقیقه بگذارید تا کمی غلیظ شود.
پیاز را رندۀ ریز کنید. به آن نمک، فلفل و زردچوبه افزوده، همراه با گوشت ورز دهید. سپس آرد نخودچی را اضافه کنید. بقیۀ آب را کمکم در مواد بریزید. مخلوط را کاملاً ورز دهید تا خمیر یکدستی درست شود.
نعناع خشک را پودر و با مواد مخلوط کنید. با دست خیس از مواد به اندازۀ گردو بردارید. آنها را کامل گرد کرده و در سس آماده شده بیندازید. بگذارید کاملاً پخته و جاافتاده شوند. برای پخت کامل حدود یک ساعت زمان لازم است.
توجه داشته باشید که این خوراک در آخر باید کمی آب داشته باشد تا زمان سرو زیرِ قیمه ریزهها ریخته شود. قیمه ریزه را میتوانید با نان سنگک یا نان محلی و سبزی خوردن میل کنید.
کیک سبزیجات یک غذای رژیمی و سرشار از ویتامین است.
کیک سبزیجات را میتوان با انواع سبزیها آماده کرد. این غذا بیشتر بهعنوان پیشغذا سرو میشود. البته برای یک شام سبک هم مناسب است.
کدوها را با پوست بشویید و رنده کنید. آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافۀ آن خارج شود. تخممرغها را اضافه کرده، مواد را با هم مخلوط کنید. سپس شویدهای خردشده، آرد ذرت پخته و ادویه را به مواد افزوده، خوب هم بزنید.
در تابه مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. مواد را به سه قسمت تقسیم کنید. در هر مرحله مقداری از مواد را در تابه بریزید و با استفاده از پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. بعد از اینکه یک طرف سرخ شد، آن را برگردانید و طرف دیگر را هم سرخ کنید.
وقتی یک لایه سرخ شد، آن را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافۀ آن خارج شود. همین کار را برای دو قسمت دیگر انجام دهید. صبر کنید تا لایههای سرخ شده کمی سرد شوند.
در کاسهای ماست، مایونز و مقدار کمی آبلیمو را مخلوط کنید. سیرها را کاملاً له کرده، به آن اضافه کنید و هم بزنید. لایههای سرخ شده را در ظرف سرو بگذارید. مخلوط سس را روی آن بمالید. بنا به سلیقه میتوانید یک لایه گوجهفرنگی و خیارشور روی آن قرار دهید.
این کار را تکرار کنید تا هر سه لایه روی هم قرار بگیرند و مواد بین لایهها باشد. در آخر میتوانید ترکیب ماست و مایونز را روی کیک سبزیجات بمالید. آن را با کمی گردو، شوید و گوجهگیلاسی تزیین کنید.
اسموتی های لاغری ؛ راه خوشمزه کاهش وزن
در این مقاله با یک شیوۀ جدید برای سرو هندوانه آشنا میشوید.
به جرئت میتوان گفت که روزهای داغ تابستانی با خوردن هندوانه خنک میشود. یک بشقاب هندوانۀ قرمز و شیرین و خنک را میتوانید بهعنوان یک دسر کنار غذا سرو کنید؛ مانند گذشتهها که در تابستان،هندوانه و خربزه، همیشه جزئی از سفرۀ ناهار یا شام بودند. در این مقاله با یک شیوۀ جدید برای سرو این میوۀ خوشمزه آشنا میشوید.
هندوانه را پوست گرفته، آن را در قطعات مکعبی متوسط خرد کنید و تخم آن را بگیرید. برای این کار حتماً از تخته و چاقوی تیز استفاده کنید تا هم تکههای آن اندازۀ هم باشند و هم آب هندوانه در نیاید.
آنها را داخل کاسهای بریزید. پوست لیموی رنده شده، آبلیمو، نمک و پودر چیلی را به هندوانه اضافه کنید. به آرامی شروع به هم زدن کنید تا مزهها همه جای آن پخش شوند. پنیر پارمزان را روی مواد بریزید. در آخر، مقداری نمک و فلفل بزنید و مواد را داخل ظرف مناسب بریزید. مقداری پنیر و برگ گشنیز رنده شده روی مواد بریزید و سرو کنید.
تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی
پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی
کله جوش غذایی مقوی و ساده و منبع خوبی از کلسیم است.
کله جوش یکی از غذاهای محلی و سنتی ایرانی و متعلق به شهر اصفهان است. البته در شهرهای دیگر هم مانند یزد و تبریز به شیوههای مختلف طبخ میشود. به این غذا کالا جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش و کشک جوش هم میگویند.
کله جوش ترکیبی از کشک و گردو است. این غذا به دلیل دارا بودن مقدار زیادی کشک، برای کسانی که لبنیات مصرف نمیکنند، منبع خوبی از کلسیم است.
پیازها را نگینی خرد کنید. آنها را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. مقداری نعناع خشک، زردچوبه و مغز گردو به پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید. اگر دوست دارید میتوانید مقدار کمی سیر خرد شده هم بیفزایید تا طعم غذا بهتر شود. گردوها را با چاقو خرد کنید تا زیر دندان بیایند.
دو پیمانه آب در مواد بریزید. منتظر بمانید تا آب جوش بیاید. بلافاصله کشک را به آب جوش اضافه کنید. قبل از جوش خوردن، کله جوش را از روی حرارت بردارید.
بهتر است از کشکهای محلی و بدون افزودنی استفاده کنید تا غذا اصالت خود را حفظ کند. اگر کشک به اندازۀ کافی نمک ندارد، از مقداری نمک استفاده کنید.
کله جوش آماده است. آن را در کاسۀ مناسب بریزید و با نان سنگگ یا نان خشک محلی و سبزی خوردن تازه سرو کنید.
جالب است بدانید در بعضی از شهرها، یک بشقاب بادمجان سرخ شده کنار این غذا سرو میشود. بعضی از شهرها هم بادمجان را در کله جوش در حال پخت میریزند.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
انواع اسموتی موز را در تابستان تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
اسموتی موز یک نوشیدنی باخاصیت برای روزهای گرم تابستان است. موز خواص بینظیری دارد. این میوه برای افزایش انرژی، بهبود سیستم قلب و عروق، بهبود سلامت چشم و استخوانها مفید است. موز سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با انواع سرطان مبارزه میکند. از دیگر خواص آن میتوان به کنترل قند خون و کمخونی اشاره کرد.
در این مقاله طرز تهیۀ چند مدل اسموتی موز آمده است. شاید ترکیب بعضی از میوهها با موز برایتان عجیب باشد. به همین دلیل امتحان کردن این اسموتیها پیشنهاد میشود.
برای تهیۀ این اسموتیها، میوهها و مواد خرد شده را داخل مخلوطکن بریزید تا صاف و یکدست شوند.