آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایران است که همه با آن خاطرۀ خوش دارند.
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و قدیمی کشورمان است که بین مردم محبوبیت خاصی دارد. آبگوشت در شهرهای مختلف به سبکهای خاص پخته میشود. این غذای خوشمزه و لذیذ از مواد مختلفی مانند گوشت و حبوبات پخته میشود. آبگوشت از آن دسته غذاهایی است که دور هم میچسبد.
نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
گوشت را با نخود، لوبیا، پیاز، سیر و گوجهفرنگی در قابلمه بگذارید و ۶ تا ۸ لیوان آب روی مواد بریزید. میتوانید پوست گوجهفرنگیها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.
زیر قابلمه را روشن کنید تا آبگوشت با حرارت کم پخته شود و حسابی جا بیفتد. پس از جا افتادن، سیبزمینیها را به مواد اضافه کنید.
زمانی که حبوبات نرم شدند، نمک و فلفل را به غذا بیفزایید. میتوانید برای خوشرنگ شدن، ۲ قاشق غذاخوری ربگوجهفرنگی در مقداری روغن تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. این کار را در صورت تمایل انجام دهید.
نکتۀ مهم در مورد این غذای سنتی این است که هرچه زمان بیشتری برای پخت صرف کنید، آبگوشت جاافتادهتر و خوشمزهتر میشود. آب را در کاسهای کشیده و با نان ترید کنید. مواد را هم بکوبید و بهعنوان گوشت کوبیده سرو کنید.
در برخی مناطق برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترشتر شود، در آن لیموعمانی میاندازند. برای این منظور، یک ساعت قبل از آماده شدن غذا ۲ عدد لیموعمانی را با چنگال سوراخ کرده و به آبگوشت اضافه کنید. در انتها و پس از پخت، لیموعمانیها را دور بیندازید.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
کیک مرغ غذایی ساده و خوشمزه است که ظاهر شیکی دارد.
کیک مرغ غذایی ساده و سبک است. این غذا با ظاهر خوبی که دارد، زینتبخش میزهای مهمانی است.کیک مرغ غذایی است که کودکان دوست دارند و میتوان آن را در برنامۀ غذایی آنها جا داد.
مرغ را با سیر و پیاز بپزید تا خوشعطر شود. آن را ریشریش کنید. خیارشور و پیازچۀ خردشده را به مرغ اضافه کنید. مقداری ماست غلیظ و مایونز بریزید. بهتر است نسبت مایونز به ماست، دو یا سه برابر باشد. یعنی به ازای هر قاشق ماست غلیظ، 2 تا 3 قاشق مایونز استفاده شود.
اگر دوست دارید میتوانید مقداری گردوی نگینی هم به مواد بیفزایید. مقدار خیارشور و پیازچه را هم بنا به سلیقه میتوانید کم و زیاد کنید. در آخر کمی جعفری ساطوری شده هم به مواد اضافه کنید.
حالا دور قهوهای نانهای تست را بگیرید و آنها را کنار هم بچینید؛ به طوری که در هر ردیف 4 عدد نان تست کنار هم به صورت مربع باشند. میتوانید پس از چیدن نانها کنار هم، آنها را گرد هم برش بزنید.
ردیف اول نانها را در ظرف سرو بگذارید. مقداری از مواد را روی نانها بریزید. این کار را تا سه ردیف ادامه دهید. لایۀ آخر کیک مرغ با نان تست تمام میشود. در پایان دورتادور کیک مرغ را با مخلوط ماست و مایونز بپوشانید. با کمی خلاقیت و سلیقه، کیک مرغ را به دلخواه تزیین کنید.
ترش تره غذایی خوشمزه و خوشطعم است که با سبزیجات محلی، تخممرغ، سیر و آب نارنج پخته میشود.
گیلان غذاهای محلی زیادی دارد و ترش تره یکی از غذاهای این خطه است. در طرز تهیۀ ترش تره از برنج و سبزی مخصوص و سیر، تخممرغ و آب نارنج استفاده میشود. میتوانید این غذا را به راحتی در منزل آماده کنید و از آن لذت ببرید
سیر را له کنید و با نمک و زردچوبه تفت دهید. تخممرغ ها را درون سیر بشکنید. سپس آنها را خوب هم بزنید و تابه را از روی شعله بردارید.
در قابلمهای برنج را با یک لیوان آب تا جایی بپزید که له شود. بعضی به جای برنج از آرد استفاده میکنند. سبزی مخصوص ترش تره شامل تره، جعفری، اسفناج، نعناع، گشنیز و چوپاق است. چوپاق سبزی محلی شمالی است که میتوانید آن را از عطاری تهیه کنید.
سبزیهای خرد شده را به برنج له شده بیفزایید. نصف لیوان آب به مخلوط برنج و سبزی اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. پس از گذشت چند دقیقه رنگ سبزیها تغییر میکند. در این مرحله نمک، فلفل و آب نارنج یا آبغوره را به خورشت افزوده، پس از اینکه خورشت چند جوش زد، مخلوط تخممرغ و سیر را به آن اضافه کنید.
ترش تره آماده است. میتوانید این خورشت خوشمزه را در کنار کته و نان یا ماهی شور و ماهی دودی و انواع مخلفات گیلانی مانند سیر و باقالی خام میل کنید.
خورشت ترش تره نباید آبکی باشد. بنابراین بهتر است در تهیۀ آن از آرد یا برنج استفاده کنید.
ترشی اصلی این غذای محلی آب نارنج است.
اگر تمایل دارید میتوانید تخممرغ را در اواخر پخت در خورشت بشکنید. در این صورت باید سیر را با سبزیجات مقداری تفت داده و سپس به خورش بیفزایید.
اگر سبزیجات محلی در دسترس ندارید، میتوانید آنها را حذف یا فقط از اسفناج استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید چند عدد گوجه سبز به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل استفاده از آلبالو در آن، بهعنوان یک غذای فصلی شناخته میشود.
یکی از غذاهای اصیل ایرانی که مختص فصل تابستان است، آلبالو پلو است. البته امروزه با فریز کردن و نگهداری آلبالو، در تمام ایام سال میتوان این غذا را آماده کرد. اصالت این غذای خوشمزه که همراه با گوشت قلقلی تهیه میشود، به شهر شیراز برمیگردد.
هستههای آلبالوها را بیرون میآوریم. آنها را در قابلمه ریخته، روی شعله میگذاریم تا کمی غلیظ شود. شکر را به آن افزوده و صبر میکنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برمیداریم.
آلبالوها را از صافی رد کرده، آب آن را مجدداً روی شعله میگذاریم که غلیظتر شود تا برای شربت از آن استفاده کنیم.
پیاز را ریز رنده میکنیم و آب آن را میگیریم. گوشت چرخکرده را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کرده، ورز میدهیم. کمی از مواد گوشت را برمیداریم و به شکل کوفته قلقلی در میآوریم. گوشت قلقلیها را در تابه با کمی روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
برنج را در قابلمۀ آب در حال جوش میریزیم. ۵ دقیقه بعد، مقداری از برنج را از آب بیرون آورده و زیر دندان تست میکنیم. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، زمان آب کشیدن برنج است. برنج را در آبکش میریزیم و روی آن آب سرد میگیریم.
کف قابلمه کمی روغن میریزیم و نان یا سیبزمینی را تهدیگ میگذاریم. کمی برنج کف قابلمه ریخته، مقداری از کوفتهها و آلبالو را روی آن میریزیم. مجدداً لایۀ بعدی برنج، کوفته و آلبالو را میگذاریم تا مواد تمام شود. نصف لیوان از شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج میریزیم.
در قابلمه را گذاشته، شعله را زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد. سپس حرارت را ملایم میکنیم تا آلبالوپلو پخته شود.
به جای گوشت قلقلی میتوان از مرغ هم استفاده کرد.
کراکت سیب زمینی یکی از انواع فینگرفود است که مناسب مهمانیهای صمیمی است.
کراکت سیب زمینی نوعی فینگرفود محسوب میشود. این غذا پیشنهاد خوبی برای یک شام ساده و خوشمزه است.
مواد داخل کراکت سیب زمینی را میتوانید به دلخواه تغییر دهید. برخی خمیر سیب زمینی کراکت را بدون مواد میانی در آرد سوخاری غلتانده و سرخ میکنند.
سیب زمینیها را آبپز کرده، سپس آنها را رنده یا چرخ میکنیم. تخممرغ، نمک، فلفل و ادویه را به آن اضافه کرده، خوب هم میزنیم و کنار میگذاریم.
برای مواد میانی، ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم. گوشت چرخکرده را به پیاز افزوده و تفت میدهیم. ادویه و فلفل را اضافه کرده و هم میزنیم. سپس فلفلدلمهای، قارچ، ادویه و فلفل سیاه را اضافه میکنیم. مواد را هم زده و تفت میدهیم.
در آخر رب گوجهفرنگی و نمک را میافزاییم.
پس از اینکه آب مواد کشیده شد، آنها را از روی گاز برمیداریم. میتوانید به مواد میانی پنیر پیتزا هم اضافه کنید.
به اندازۀ یک قاشق از مواد خمیری، سیبزمینی برمیداریم و در دست پهن میکنیم. از مواد میانی که آماده کردهایم، وسط آن میگذاریم و با دست، جمع میکنیم. آنها را به صورت دلخواه شکل میدهیم.
یک تخممرغ را با 2 قاشق شیر مخلوط میکنیم. کراکتها را اول در آرد سفید، سپس در مخلوط تخممرغ و شیر و بعد در آرد سوخاری میغلتانیم. آنها را در روغن داغ سرخ کرده، روی دستمال میگذاریم تا روغن اضافی آن کشیده شود.
کراکت سیب زمینی را میتوانید هم به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو کنید.