کوفته تبریزی از غذاهای خوشمزۀ خطۀ آذربایجان است. محبوبیت این غذا تنها محدود به این منطقه نیست و مردم بقیۀ مناطق کشور هم آن را درست میکنند.
کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز است. این کوفتۀ خوشمزه به دلیل طعم و مزۀ بینظیری که دارد، تقریباً در تمام شهرهای ایران طبخ میشود.
لپه را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم. با این کار نفخ لپه از بین میرود. لپه را در قابلمهای کوچک نیمپز میکنیم. سپس آن را آبکش کرده و کنار میگذاریم. در قابلمهای دیگر، آب را جوش آورده و برنج را در آن میریزیم. پس از اینکه برنج کمی دندانگیر شد، آن را آبکش میکنیم. لپه و برنج نیمپز را با گوشتکوب میزنیم تا نیمکوب شوند. دقت کنید این مواد له نشوند.
در قابلمهای آب میریزیم و تخممرغها را در کیسه فریزر گذاشته، گره میزنیم و داخل آب قرار میدهیم تا کاملاً پخته و آبپز شوند. پوست آنها را میگیریم.
پیاز داغ، رب گوجهفرنگی، مرزه، تره، دارچین، نمک و فلفل را داخل قابلمه گذاشته روی آنها آب میریزیم تا جوش بیاید. سپس شعله را کم میکنیم تا سس به آرامی آماده شود.
پیاز را ریز رنده کرده، آب آن را میگیریم و با گوشت مخلوط میکنیم. فلفل، نمک، آرد نخودچی و زردچوبه را روی مواد میریزیم و خوب ورز میدهیم. سبزی کوفته، لپه و برنج نیمکوب شده را هم افزوده، مجدداً ورز میدهیم. در آخر تخممرغها را در کاسهای میشکنیم و اضافه میکنیم.
به اندازۀ یک لیموی بزرگ از مایۀ کوفته بر میداریم. یک دایره با کف دو دست درست کرده، وسط آن را گود میکنیم. یک عدد تخممرغ کامل، آلو، گردو و زرشک داخل آن میگذاریم و آن را گرد میکنیم.
کوفته تبریزیها را در قابلمۀ سس میچینیم. حرارت را ملایم میکنیم. از ابتدا تا انتهای پخت، در قابلمه را نصفه میگذاریم. حدوداً پس از یک ساعت، غذا آماده است. کوفتههای آماده شده را در ظرف میکشیم و با زرشک و گردو تزیین میکنیم.
هر کدام از مواد را که دوست نداشتید، میتوانید از داخل کوفته حذف کنید.
کوفتهها را در سس در حال جوشیدن نگذارید، چون اگر در این حالت کوفتهها را در آن بگذاریم، ممکن است از هم باز شوند.
پس از گذشت نیم ساعت از زمانی که کوفتهها را در سس چیدیم، آنها را آرام جابهجا میکنیم و برمیگردانیم.
در این مقاله با طرز تهیه رول هویج آشنا میشوید.
رول هویج یک پیشغذای جدید و خوشمزه است. طرز تهیه رول هویج آسان است. کافیاست کمی حوصله به خرج دهید تا یک پیشغذای شیک و مجلسی تهیه کنید.
پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت میدهیم. هویج را ریز رنده میکنیم. آن را به پیاز افزوده، تفت میدهیم تا آب آن گرفته و به شکلی نرم در آید. سپس تابه را کنار میگذاریم تا خنک شود.
سفیده و زردۀ تخممرغ را از هم جدا میکنیم. هر کدام را جداگانه میزنیم تا سفیده کاملاً پف کند و سفت شود و زرده هم حجم بگیرد.
ترکیب هویج و پیاز را به زرده اضافه کرده و به آرامی مخلوط میکنیم. آرد را به مواد افزوده، هم میزنیم تا تمام آن ها یکدست شوند. سپس سفیدهها را در چند مرحله به شکل دَورانی با بقیۀ مواد مخلوط میکنیم.
روی سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم. کاغذ را کمی چرب میکنیم. مخلوط را روی آن پهن کرده و به دقت صاف میکنیم. سینی را داخل فر که از قبل گرم شده، حدود یک ربع تا بیست دقیقه قرار میدهیم. باید مراقب بود بیش از اندازه نپزد تا خشک نشود. وقتی مواد را از فر بیرون آوردیم، روی کاغذ روغنی تمیز میگذاریم و شبیه ساندویچ رول میکنیم.
پس از خنک شدن، رول را باز میکنیم. روی آن ماست چکیده میمالیم وکمی نعناع خردشده روی ماست میپاشیم. دوباره رول میکنیم و حدود 4 ساعت در یخچال قرار میدهیم. سپس برش میزنیم و سرو میکنیم.
حالا که با طرز تهیه رول هویج آشنا شدید، حتماً آن را در مهمانیها و دورهمیهای دوستانه درست کنید و از آن لذت ببرید.
طرز تهیۀ لازانیا بدون فر ساده است. اما ریزهکاریهایی دارد که با رعایت آنها، یک لازانیای خوشمزه خواهید داشت.
لازانیا یکی از خوشمزهترین غذاهای دنیااست و کمتر کسی این غذا را دوست ندارد. این غذا به روشهای مختلفی تهیه میشود؛ لازانیا داخل فر، لازانیا داخل ماکروویو و لازانیا بدون فر. لازانیا بدون فر مناسب زمانی است که به اجاق گاز فردار دسترسی ندارید. در این صورت میتوانید لازانیا را داخل تابه و روی شعله ملایم گاز بپزید.
پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ میکنیم. فلفلدلمهای را هم نگینی خرد میکنیم و با گوشت به پیازها افزوده، تفت میدهیم. قارچها را ورقهای کرده و با نمک، فلفل، ادویه و رب به مواد اضافه میکنیم. در قابلمه آب را جوش آورده و در آن نمک و روغن میریزیم. ورقههای لازانیا را داخل آب جوش میاندازیم. پس از 10دقیقه با آب سرد آبکش میکنیم.
برای تهیۀ سس بشامل، آرد را با کره کمی تفت میدهیم و در آن کمی نمک و فلفل میریزیم. شیر گرم را داخل مواد ریخته، مدام هم میزنیم تا تقریباً مثل ماست غلیظ شود.
کف تابۀ دوطرفه را چرب کرده و سیبزمینی حلقه شده میچینیم. سیبزمینیها برای این است که لازانیا به کف تابه نچسبد. روی سیبزمینیها ورقههای لازانیا را میگذاریم. ابتدا سس بشامل، بعد پنیر پیتزا و مواد گوشتی روی لازانیا میریزیم و به همین ترتیب لایهها رو پر میکنیم.
سس بشامل را هم روی اولین لایه و هم روی آخرین لایه میریزیم. این کار برای خشک نشدن لازانیا مؤثر است. روی آخرین لایه پس از سس بشامل، پنیر پیتزا میریزیم. تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. پس از نیم ساعت لازانیا آماده است.
اگر خواستید این مدل لازانیا را در تابۀ معمولی که دوطرفه نیست درست کنید، حتماً از دمکنی استفاده کنید.
کیک گوشت غذایی لذیذ است که برای مهمانیهای رسمی پیشنهاد میشود.
کیک گوشت یکی از غذاهای جدید و مدرن است. این غذای خوشمزه با ظاهر خوبی که دارد، مناسب مهمانیها و جشنهای تولد است.
تخممرغها را در ظرفی شکسته، پس از افزودن روغن، نمک و فلفل با همزن خوب هم بزنید. پس از ۵ دقیقه بکینگپودر و ماست را با هم مخلوط کرده، به تخممرغ ها بیفزایید. آرد الک شده را کمکم به مواد اضافه کنید.
پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید. وقتی آب گوشت گرفته شد، رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را بیفزایید. قارچ و فلفلدلمهای را نگینی خرد کنید. آنها را به مواد افزوده، بگذارید تا کمی پخته شوند و آب مواد به طور کامل بخار گردد.
کف ظرف موردنظر کاغذ روغنی بگذارید و دیوارههای ظرف را چرب کنید. نیمی از خمیر کیک را داخل ظرف قرار دهید. مواد میانی کیک را روی خمیر بگذارید. روی مواد پنیر پیتزا بریزید. نصف دیگر خمیر را روی مواد گذاشته و پنیر پیتزا اضافه کنید. ظرف را داخل فرکه قبلا” گرم کرده اید، قرار دهید. پس از 30 دقیقه کیک گوشت آماده است.
پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده
تهیۀ شربت آلبالو در تابستان بین ایرانیها متداول است و اکثر خانوادهها آن را به صورت خانگی درست میکنند.
با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار انواع شربت و آبمیوه حسابی داغ میشود. آلبالو یکی از محبوبترین میوههای این فصل است و برای خیلی از افراد، تابستان یادآور مربا و شربت آلبالو است. اگر شربت آلبالو را با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست درست کنیم، رنگ آن سرخ تند و مزهاش قدری ترش میشود. اما اگر با آلبالوی رسیده درست کنیم، رنگ آن روشنتر میشود و ترشی کمتری دارد.
شاخهها و برگهای آلبالو را جدا میکنیم. آنها را میشوییم و کنار میگذاریم. شکر را با 8 لیوان آب حل کرده و روی حرارت، کمی جوش میدهیم. سپس آن را از صافی رد میکنیم.
آلبالوها را داخل کیسۀ پارچهای نازک و تمیز میریزیم. در کیسه را بسته و در شربت قرار میدهیم. میگذاریم شربت با حرارت ملایم بجوشد و قوام بیاید. سپس وانیل را داخل شربت میریزیم تا یکی دو جوش بزند و آن را از روی شعله برمیداریم.
کیسۀ آلبالو را از داخل شربت بیرون آورده، آن را میفشاریم تا شربتی که در آن جمع شده کاملاً خارج شود. شربت را پس از سرد شدن داخل بطری میریزیم و در جای خشک و خنک با دَرِ بسته نگه میداریم.
بهتر است هر نوع شربت را داخل ظرف لعابی درست کنید. میتوانید شربت آلبالو را روی بستنی یا فالوده بریزید و از آن لذت ببرید.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر