خورشت خلال کرمانشاهی

خورشت خلال تقریباً شبیه قیمه است؛ با این تفاوت که لپه ندارد و در آن از خلال بادام و زرشک سیاه استفاده می‌شود.

خورشت خلال

خورشت خلال، خورشت سنتی کرمانشاهی و یکی از خورشت های اصیل ایرانی است. مردم کرمانشاه در گذشته برای پذیرایی از مهمان، خورشت خلال را به‌عنوان یک خورشت رسمی تدارک می‌دیدند و این رسم هنوز هم ادامه دارد. این خورشت تقریباً شبیه قیمه است؛ با این تفاوت که لپه ندارد و در آن از خلال بادام و زرشک سیاه استفاده می‌شود. البته از نظر طعم و مزه چیزی از قیمه کم ندارد و می‌تواند با آن رقابت کند. پیشنهاد می‌شود حتماً خورشت خلال را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: 3 عدد
  • لیموعمانی: ۵ عدد
  • زرشک سیاه: ۵ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
  • گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • کره یا روغن حیوانی به مقدار لازم
  • چوب دارچین: یک عدد

طرز تهیه:

خورشت خلال

خلال بادام‌ها را در یک استکان گلاب و زعفران خیس ، گوشت را قیمه‌ای خرد کنید. گوشت خورشت خلال باید ریز باشد.

برای اینکه خورشت خلال لعاب بیندازد، پیازها را رنده کنید. پس از رنده کردن، آن‌ها را در روغن تفت دهید. به پیازها کمی زردچوبه بزنید و گوشت را اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. رب گوجه‌فرنگی را به مواد افزوده، دوباره تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته و خوش‌رنگ شود.

به مواد فلفل زده و خوب هم بزنید. مقداری آب جوش در حدی که روی گوشت را بگیرد، به مواد اضافه کنید. بگذارید گوشت با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه گوشت نیم‌پز شد، خلال‌های خیس خورده در گلاب و زعفران و لیموعمانی‌ها را به خورشت افزوده و یک عدد چوب دارچین هم داخل قابلمه بگذارید.

در 20 دقیقۀ پایانی پخت، پودر هل، گلاب و زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کرده، نمک آن را هم اندازه کنید. زرشک‌های سیاه را با روغن حیوانی یا کره تفت دهید و در ده دقیقۀ پایانی پخت در خورشت بریزید.

نکات طلایی پخت خورشت خلال کرمانشاهی:

خورشت خلال

در استفاده از زرشک سیاه زیاده‌روی نکنید، چون رنگ خورشت تیره می‌شود.

خلال بادام‌ها را حتماً در گلاب و زعفران خیس کنید.

برای درست کردن خورشت خلال گوشت گوسفندی مناسب است، اما اگر طعم گوشت گوسفند را دوست ندارید، می‌توانید از قسمت‌های نرم گوشت گوساله استفاده کنید.

پودر دارچین رنگ خورشت را تیره و کدر می‌کند. حتماً از چوب دارچین استفاده کنید.

اگر طعم روغن حیوانی را نمی‌پسندید، زرشک‌ها را با کره تفت دهید.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

کشک بادمجان مجلسی

کله جوش سنتی اصفهان

انواع سالاد میوه تابستانی

تابستان فصل میوه‌های خوش‌مزه و رنگی است که می‌توان با آن‌ها انواع سالاد میوه را درست کرد.

سالاد میوه

هندوانۀ قرمز و شیرین، انواع توت، انبهٔ رسیده، هلوی شیرین و خوش‌عطر، شلیل و زردآلو، از میوه‌های تابستانی هستند که به تنهایی خوش‌مزه‌اند. ولی وقتی خُرد شوند و با زنجبیل، لیمو ترش یا نعناع تزیین گردند، یک ظرف سالاد میوه با کالری پایین دارید که هر روز می‌توانید مصرف کنید و از آن لذت ببرید.

سالاد تابستانی خوش عطر با طعم اسطوخودوس

سالاد میوه

این سالاد بسیار کم کالری است. برای تهیۀ این سالاد، میوه‌هایی مانند هلو، توت سیاه، توت سفید، آلو، تمشک و زغال‌اخته را برش می‌زنیم. سپس با نعناع مخلوط کرده و با گل‌های معطر مزه‌دار می‌کنیم. در آخر اسطوخودوس به همراه گیاهان خو‌ش‌بو در کنار میوه‌های تازه قرار می‌گیرد. مزه و عطر این سالاد تا مدت‌ها در یاد شما می‌ماند.

سالاد هندوانه با شربت زنجبیل و لیمو ترش

اگر تکه‌های هندوانه با شربت زنجبیل و لیمو‌ترش مخلوط شوند، خوش‌مزه‌تر خواهند شد. زنجبیل به مرهم معده معروف است و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. در این سالاد می‌توانید از تکه‌های آلو هم استفاده کنید.

مخلوط میوه‌های خنک به همراه دانه خشخاش

هلو، آلبالو و انواع توت وقتی با دانۀ خشخاش مخلوط شوند، ترکیبی از مزه‌های فوق‌العاده را به‌وجود می‌آورند. این سالاد به تنهایی خوش‌مزه است، ولی با ماست یا بستنی وانیلی دلچسب‌تر می‌شود.

سالاد هندوانه کبابی با نعناع و پنیر فتا

سالاد میوه

برخی از میوه‌های تابستانی را می‌توان کباب کرد. هندوانه یکی از آنها‌است. نعناع خنک و پنیر فتا، ترکیب متعادل شیرین و شوری به‌وجود می‌آورند. بعد از گریل کردن هندوانه روی باربیکیو یا توری، نعناع و پنیر را روی هندوانه پخش کنید و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

سالاد سالسا انبه

این سالاد با انبه‌های شیرین و درشت و گوجه‌فرنگی درست می‌شود. اگر به این ترکیب گشنیز و پیاز قرمز هم اضافه کنید، سالاد بی‌نظیری خواهید داشت. به این سالاد می‌توان تکه‌های ماهی یا مرغ هم افزود.

سالاد هندوانه با گوجه‌فرنگی و پنیر فتا

این یک سالاد قدیمی مدیترانه‌ای با طعم شیرین هندوانه است. آن را حتماً با ماهی یا مرغ امتحان کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه چند نوع اسموتی موز

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی

آب دوغ خیار مجلسی

آش گوجه فرنگی تبریز

آش‌های ایرانی انواع متفاوتی دارند. آش گوجه از آش‌های پرطرفدار و محبوب ایرانی است.

آش گوجه

آش گوجه فرنگی یا «آبغورا آشی» یکی از آش‌های سنتی و پرطرفدار تبریز است. آش گوجه به روش‌های گوناگون طبخ می‌شود و در هر شهری به یک نام معروف است. آش گوجه بسیار خوش‌مزه است و خاصیت زیادی دارد.

مواد لازم:

  • گوجه‌فرنگی: 1/5 کیلو
  • سبزی آش:  ۷۵۰ گرم
  • پیاز:  3 عدد
  • لوبیا چشم‌بلبلی: نصف لیوان
  • نخود: نصف لیوان
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب‌غوره:  یک لیوان
  • آب گوشت: ۳ لیوان
  • بلغور:  یک استکان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

آش گوجه

لوبیا و نخود را حداقل ۶ ساعت خیس کرده، چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آور نباشند. در یک قابلمه مقداری روغن داغ کرده، پیاز را در آن سرخ کنید تا سبک شود. مقداری زردچوبه به آن افزوده، بگذارید کاملاً طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را می‌توان برای تزیین برداشت.
لوبیا و نخود را از آب در آورده و با پیاز تفت دهید. سپس ۵-۶ لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید تا یک ساعت با حرارت متوسط و در بسته بپزند.
بعد از نرم شدن حبوبات، بلغور را بشویید. آن را با آب گوشت داخل قابلمه بگذارید.

سبزی خرد شده را داخل مواد بریزید. دقت کنید آش در این مرحله نباید خیلی آب داشته باشد. اگر نیاز به آب بود، حتماً از آب جوش استفاده کنید. در قابلمه را بسته، ۲۰ دقیقه بگذارید سبزی بپزد. گوجه‌ها را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجه‌فرنگی را به آش اضافه کنید.

یک قاشق نعناع خشک را بدون تفت دادن داخل آش بریزید و ادویه را هم اضافه کنید. حرارت زیر آش را ملایم کرده، ۳۰دقیقه بگذارید تا آش جا بیفتد.
بعد از جا افتادن آش، آبغوره را داخل آش ریخته، شعله را خاموش کنید. مدام هم بزنید تا آبغوره به خورد آش برود.
آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع خشک تفت داده و تزیین کنید.

همچنین بخوانید:

آب دوغ خیار مجلسی

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش

خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو

خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو

خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو، غذایی سرشار از ویتامین و پروتئین است.

خوراک لوبیا

خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو، غذایی ساده و لذیذ و سرشار از سبزیجات است. این غذا بسیار راحت است و می‌توانید آن را با کم‌ترین هزینه درست کنید.

این نوع خوراک لوبیا، انتخابی مناسب برای گیاه‌خواران است. مواد تشکیل دهندۀ آن مشابه خوراک‌هایی هست که تا امروز خوردید، اما طعمی کاملا ًمتفاوت دارد.

مواد لازم:

  • روغن‌زیتون: ۴ قاشق چای‌خوری

  • پیاز: سه‌چهارم پیمانه

  • سیر خرد شده: ۲ قاشق چای‌خوری

  • قارچ خرد شده: یک فنجان

  • گوجه‌فرنگی خرد شده: ۳ فنجان

  • سبزیجات پخته: یک فنجان

  • لوبیا سفید پخته: ۱.۵ پیمانه

  • اسفناج: نصف پیمانه

  • تخم‌مرغ: ۴ عدد

  • سرکۀ سیب: یک قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

خوراک لوبیا

در یک تابۀ بلند یک قاشق غذاخوری روغن را روی حرارت گرم کنید. پیاز و سیر خرد شده را در آن بریزید و تفت دهید. سپس قارچ‌ها را در تابه بریزید. حدود 10 دقیقه هم بزنید تا قارچ‌ها کمی تغییر رنگ دهند. تره‌فرنگی، کرفس، بروکلی، هویج و جعفری را از قبل بپزید. حالا  گوجه‌ها را با سبزیجات پخته شده، لوبیا و نمک به مواد درون تابه اضافه کنید. بگذارید ۵ دقیقه بجوشند تا نیمی از آب آن‌ها تبخیر شده و مخلوط غلیظی به دست بیاید. هم زدن را ادامه دهید. سپس اسفناج را افزوده، بگذارید بپزد تا نرم شود. در آخر تابه را از روی شعله برداشته، در آن را بگذارید تا گرم بماند.

در تابه‌ای دیگر یک قاشق چای‌خوری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید. تخم‌مرغ‌ها را داخل تابه بشکنید و بپزید تا جایی که سفیده‌ها سفت شوند، ولی زرده کمی شل باشد. وقتی تخم‌مرغ‌ها آماده شدند، ترکیب لوبیا و سبزیجات را در چهار کاسه تقسیم کنید. روی هرکدام یک تخم‌مرغ نیمرو شده بگذارید. سرکه و فلفل را اضافه کرده، غذا را سِرو نمایید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش

آب دوغ خیار مجلسی

کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی

طرز تهیه چند نوع اسموتی موز

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ماست بستنی یا ماست یخ‌زده، نوعی دسر مناسب روزهای گرم سال است که به راحتی در منزل تهیه می‌شود.

ماست بستنی

ماست بستنی نوعی بستنی است که برای تهیۀ آن به جای شیر و خامه، از ماست استفاده می‌شود. اگر دستگاه بستنی‌ساز دارید، کافی است ماست پرچرب را در آن بگذارید و پس از ۲۰ دقیقه یک دسر سرد داشته باشید که با کمی نمک، روغن‌زیتون، سرکه بالزامیک یا دیگر طعم‌دهنده‌ها بسیار خوش‌مزه می‌شود.

البته در این مقاله طرز تهیۀ ماست بستنی بدون دستگاه بستنی‌ساز آمده است.

مواد لازم:

  • ماست پرچرب: یک لیتر
  • شکر: یک پیمانه
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

ماست بستنی

شکر و نمک را در ماست ریخته، هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. مخلوط را با ظرف در یخچال یا فریزر بگذارید تا دمای آن به ۷ درجه سانتیگراد برسد. پس از سفت شدن آن را بیرون آورده، با همزن دستی ۱۰ دقیقه هم بزنید.

در آخر مخلوط را داخل ظرفی در بسته در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزند و آماده شود. بهتر است ۴ تا ۵ ساعت صبر کنید و سپس آن را سرو کنید.

طعم‌دهی

اگر مایل بودید ماست بستنی طعم‌دار باشد، قبل از هم‌زدن مخلوط، به مقدار دل‌خواه آب‌لیمو یا آب پرتقال طبیعی در آن بریزید. سپس یکی دو ساعت در یخچال بگذارید. همچنین می‌توانید مقداری برگ نعناع یا زنجبیل داخل آن ریخته، یک شب تا صبح در یخچال بگذارید و سپس هم بزنید.

 تزیین روی بستنی طعم آن را دلپذیرتر می‎کند. برای این کار می‌توان از گیلاس، آلبالو، انار، روغن‌زیتون، سرکه بالزامیک، مغز پسته، آجیل‌ها، تکه‌های مرکبات و … استفاده کرد.

در موقع طعم‌دهی این قاعده را به خاطر داشته باشید که بهتر است افزودنی‌ها طعمی ترش یا قوی داشته باشند تا شیرینی داخل بستنی را متعادل کنند.

از خلاقیت در طعم‌دهی نترسید. ترش و شیرین، تازه و خامه‌ای و میوه‌ای و لبنی، ترکیبات خوبی برای طعم لذت بخش یک بستنی خانگی خوشمزه است.

همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پاپ کورن ؛ اشتباهات رایج پخت

تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی

پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی