خورشت خلال تقریباً شبیه قیمه است؛ با این تفاوت که لپه ندارد و در آن از خلال بادام و زرشک سیاه استفاده میشود.
خورشت خلال، خورشت سنتی کرمانشاهی و یکی از خورشت های اصیل ایرانی است. مردم کرمانشاه در گذشته برای پذیرایی از مهمان، خورشت خلال را بهعنوان یک خورشت رسمی تدارک میدیدند و این رسم هنوز هم ادامه دارد. این خورشت تقریباً شبیه قیمه است؛ با این تفاوت که لپه ندارد و در آن از خلال بادام و زرشک سیاه استفاده میشود. البته از نظر طعم و مزه چیزی از قیمه کم ندارد و میتواند با آن رقابت کند. پیشنهاد میشود حتماً خورشت خلال را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید.
خلال بادامها را در یک استکان گلاب و زعفران خیس ، گوشت را قیمهای خرد کنید. گوشت خورشت خلال باید ریز باشد.
برای اینکه خورشت خلال لعاب بیندازد، پیازها را رنده کنید. پس از رنده کردن، آنها را در روغن تفت دهید. به پیازها کمی زردچوبه بزنید و گوشت را اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. رب گوجهفرنگی را به مواد افزوده، دوباره تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته و خوشرنگ شود.
به مواد فلفل زده و خوب هم بزنید. مقداری آب جوش در حدی که روی گوشت را بگیرد، به مواد اضافه کنید. بگذارید گوشت با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه گوشت نیمپز شد، خلالهای خیس خورده در گلاب و زعفران و لیموعمانیها را به خورشت افزوده و یک عدد چوب دارچین هم داخل قابلمه بگذارید.
در 20 دقیقۀ پایانی پخت، پودر هل، گلاب و زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کرده، نمک آن را هم اندازه کنید. زرشکهای سیاه را با روغن حیوانی یا کره تفت دهید و در ده دقیقۀ پایانی پخت در خورشت بریزید.
در استفاده از زرشک سیاه زیادهروی نکنید، چون رنگ خورشت تیره میشود.
خلال بادامها را حتماً در گلاب و زعفران خیس کنید.
برای درست کردن خورشت خلال گوشت گوسفندی مناسب است، اما اگر طعم گوشت گوسفند را دوست ندارید، میتوانید از قسمتهای نرم گوشت گوساله استفاده کنید.
پودر دارچین رنگ خورشت را تیره و کدر میکند. حتماً از چوب دارچین استفاده کنید.
اگر طعم روغن حیوانی را نمیپسندید، زرشکها را با کره تفت دهید.
تابستان فصل میوههای خوشمزه و رنگی است که میتوان با آنها انواع سالاد میوه را درست کرد.
هندوانۀ قرمز و شیرین، انواع توت، انبهٔ رسیده، هلوی شیرین و خوشعطر، شلیل و زردآلو، از میوههای تابستانی هستند که به تنهایی خوشمزهاند. ولی وقتی خُرد شوند و با زنجبیل، لیمو ترش یا نعناع تزیین گردند، یک ظرف سالاد میوه با کالری پایین دارید که هر روز میتوانید مصرف کنید و از آن لذت ببرید.
این سالاد بسیار کم کالری است. برای تهیۀ این سالاد، میوههایی مانند هلو، توت سیاه، توت سفید، آلو، تمشک و زغالاخته را برش میزنیم. سپس با نعناع مخلوط کرده و با گلهای معطر مزهدار میکنیم. در آخر اسطوخودوس به همراه گیاهان خوشبو در کنار میوههای تازه قرار میگیرد. مزه و عطر این سالاد تا مدتها در یاد شما میماند.
اگر تکههای هندوانه با شربت زنجبیل و لیموترش مخلوط شوند، خوشمزهتر خواهند شد. زنجبیل به مرهم معده معروف است و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. در این سالاد میتوانید از تکههای آلو هم استفاده کنید.
هلو، آلبالو و انواع توت وقتی با دانۀ خشخاش مخلوط شوند، ترکیبی از مزههای فوقالعاده را بهوجود میآورند. این سالاد به تنهایی خوشمزه است، ولی با ماست یا بستنی وانیلی دلچسبتر میشود.
برخی از میوههای تابستانی را میتوان کباب کرد. هندوانه یکی از آنهااست. نعناع خنک و پنیر فتا، ترکیب متعادل شیرین و شوری بهوجود میآورند. بعد از گریل کردن هندوانه روی باربیکیو یا توری، نعناع و پنیر را روی هندوانه پخش کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.
این سالاد با انبههای شیرین و درشت و گوجهفرنگی درست میشود. اگر به این ترکیب گشنیز و پیاز قرمز هم اضافه کنید، سالاد بینظیری خواهید داشت. به این سالاد میتوان تکههای ماهی یا مرغ هم افزود.
این یک سالاد قدیمی مدیترانهای با طعم شیرین هندوانه است. آن را حتماً با ماهی یا مرغ امتحان کنید.
آشهای ایرانی انواع متفاوتی دارند. آش گوجه از آشهای پرطرفدار و محبوب ایرانی است.
آش گوجه فرنگی یا «آبغورا آشی» یکی از آشهای سنتی و پرطرفدار تبریز است. آش گوجه به روشهای گوناگون طبخ میشود و در هر شهری به یک نام معروف است. آش گوجه بسیار خوشمزه است و خاصیت زیادی دارد.
لوبیا و نخود را حداقل ۶ ساعت خیس کرده، چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آور نباشند. در یک قابلمه مقداری روغن داغ کرده، پیاز را در آن سرخ کنید تا سبک شود. مقداری زردچوبه به آن افزوده، بگذارید کاملاً طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را میتوان برای تزیین برداشت.
لوبیا و نخود را از آب در آورده و با پیاز تفت دهید. سپس ۵-۶ لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید تا یک ساعت با حرارت متوسط و در بسته بپزند.
بعد از نرم شدن حبوبات، بلغور را بشویید. آن را با آب گوشت داخل قابلمه بگذارید.
سبزی خرد شده را داخل مواد بریزید. دقت کنید آش در این مرحله نباید خیلی آب داشته باشد. اگر نیاز به آب بود، حتماً از آب جوش استفاده کنید. در قابلمه را بسته، ۲۰ دقیقه بگذارید سبزی بپزد. گوجهها را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجهفرنگی را به آش اضافه کنید.
یک قاشق نعناع خشک را بدون تفت دادن داخل آش بریزید و ادویه را هم اضافه کنید. حرارت زیر آش را ملایم کرده، ۳۰دقیقه بگذارید تا آش جا بیفتد.
بعد از جا افتادن آش، آبغوره را داخل آش ریخته، شعله را خاموش کنید. مدام هم بزنید تا آبغوره به خورد آش برود.
آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع خشک تفت داده و تزیین کنید.
خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو، غذایی سرشار از ویتامین و پروتئین است.
خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو، غذایی ساده و لذیذ و سرشار از سبزیجات است. این غذا بسیار راحت است و میتوانید آن را با کمترین هزینه درست کنید.
این نوع خوراک لوبیا، انتخابی مناسب برای گیاهخواران است. مواد تشکیل دهندۀ آن مشابه خوراکهایی هست که تا امروز خوردید، اما طعمی کاملا ًمتفاوت دارد.
روغنزیتون: ۴ قاشق چایخوری
پیاز: سهچهارم پیمانه
سیر خرد شده: ۲ قاشق چایخوری
قارچ خرد شده: یک فنجان
گوجهفرنگی خرد شده: ۳ فنجان
سبزیجات پخته: یک فنجان
لوبیا سفید پخته: ۱.۵ پیمانه
اسفناج: نصف پیمانه
تخممرغ: ۴ عدد
سرکۀ سیب: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
در یک تابۀ بلند یک قاشق غذاخوری روغن را روی حرارت گرم کنید. پیاز و سیر خرد شده را در آن بریزید و تفت دهید. سپس قارچها را در تابه بریزید. حدود 10 دقیقه هم بزنید تا قارچها کمی تغییر رنگ دهند. ترهفرنگی، کرفس، بروکلی، هویج و جعفری را از قبل بپزید. حالا گوجهها را با سبزیجات پخته شده، لوبیا و نمک به مواد درون تابه اضافه کنید. بگذارید ۵ دقیقه بجوشند تا نیمی از آب آنها تبخیر شده و مخلوط غلیظی به دست بیاید. هم زدن را ادامه دهید. سپس اسفناج را افزوده، بگذارید بپزد تا نرم شود. در آخر تابه را از روی شعله برداشته، در آن را بگذارید تا گرم بماند.
در تابهای دیگر یک قاشق چایخوری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید. تخممرغها را داخل تابه بشکنید و بپزید تا جایی که سفیدهها سفت شوند، ولی زرده کمی شل باشد. وقتی تخممرغها آماده شدند، ترکیب لوبیا و سبزیجات را در چهار کاسه تقسیم کنید. روی هرکدام یک تخممرغ نیمرو شده بگذارید. سرکه و فلفل را اضافه کرده، غذا را سِرو نمایید.
طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش
ماست بستنی یا ماست یخزده، نوعی دسر مناسب روزهای گرم سال است که به راحتی در منزل تهیه میشود.
ماست بستنی نوعی بستنی است که برای تهیۀ آن به جای شیر و خامه، از ماست استفاده میشود. اگر دستگاه بستنیساز دارید، کافی است ماست پرچرب را در آن بگذارید و پس از ۲۰ دقیقه یک دسر سرد داشته باشید که با کمی نمک، روغنزیتون، سرکه بالزامیک یا دیگر طعمدهندهها بسیار خوشمزه میشود.
البته در این مقاله طرز تهیۀ ماست بستنی بدون دستگاه بستنیساز آمده است.
شکر و نمک را در ماست ریخته، هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. مخلوط را با ظرف در یخچال یا فریزر بگذارید تا دمای آن به ۷ درجه سانتیگراد برسد. پس از سفت شدن آن را بیرون آورده، با همزن دستی ۱۰ دقیقه هم بزنید.
در آخر مخلوط را داخل ظرفی در بسته در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزند و آماده شود. بهتر است ۴ تا ۵ ساعت صبر کنید و سپس آن را سرو کنید.
اگر مایل بودید ماست بستنی طعمدار باشد، قبل از همزدن مخلوط، به مقدار دلخواه آبلیمو یا آب پرتقال طبیعی در آن بریزید. سپس یکی دو ساعت در یخچال بگذارید. همچنین میتوانید مقداری برگ نعناع یا زنجبیل داخل آن ریخته، یک شب تا صبح در یخچال بگذارید و سپس هم بزنید.
تزیین روی بستنی طعم آن را دلپذیرتر میکند. برای این کار میتوان از گیلاس، آلبالو، انار، روغنزیتون، سرکه بالزامیک، مغز پسته، آجیلها، تکههای مرکبات و … استفاده کرد.
در موقع طعمدهی این قاعده را به خاطر داشته باشید که بهتر است افزودنیها طعمی ترش یا قوی داشته باشند تا شیرینی داخل بستنی را متعادل کنند.
از خلاقیت در طعمدهی نترسید. ترش و شیرین، تازه و خامهای و میوهای و لبنی، ترکیبات خوبی برای طعم لذت بخش یک بستنی خانگی خوشمزه است.