ژله بستنی یک دسر ساده و شیک است که زیبایی میز غذای شما را چند برابر میکند.
اگر اهل تهیه کردن دسر در مهمانی هستید، حتماً یکی از اولین گزینههایی که از ذهنتان میگذرد، ژله است. اگر به فکر تنوع دادن به دسرتان هستید و دوست دارید شیک و مجلسی شود، ژله بستنی بهترین گزینه است.
برای لایۀ اول یک بسته ژله را با 3/4 لیوان آب جوش مخلوط کرده، روی حرارت غیر مستقیم (مثلاً روی کتری) بگذارید و هم بزنید تا پودر ژله کاملاً حل شود. از روی حرارت بردارید و 3/4 لیوان آب سرد بریزید. نصف آن را در ظرف دسر بریزید و در یخچال بگذارید تا ژله ببندد.
برای لایۀ دوم یک بسته ژلۀ دیگر را مانند لایۀ اول در آب جوش حل کنید. ولی به جای آب سرد، در آن 3/4 لیوان بستنی وانیلی بریزید. وقتی لایۀ اول سفت شد، نصف مخلوط ژله و بستنی را روی آن بریزید و دوباره ظرف دسر را در یخچال بگذارید تا ببندد.
لایۀ سوم تکرار لایۀ اول و لایۀ چهارم تکرار لایۀ دوم است.
برای سرو میتوانید روی این دسر را با انواع میوه یا خامۀ فرم گرفته تزیین کنید.
در این دستور از دو بسته ژلۀ یک طعم استفاده شده است. شما میتوانید با توجه به سلیقۀ خود از چند رنگ ژله استفاده کنید. در این صورت میتوانید در هر لایه طعم ژله را عوض کنید. یعنی از هر طعم یک لایه شفاف (با آب سرد) و یک لایه مات (با بستنی) بریزید و بعد سراغ لایۀ بعدی بروید.
نکتۀ مهم این است که لایههای جدیدی که روی قبلیها میریزید، داغ نباشد. فقط کمی گرم باشد تا لایههای ژله به هم بچسبند و از هم جدا نشوند. ژله بستنی را میتوانید به دو صورت لیوانی و قالبی سرو کنید.
مربای گل سرخ یکی از خوشمزهترین مرباهای فصل بهار و تابستان است.
مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزهترین انواع مربا است که طعم بینظیری دارد. این مربا از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.
گل محمدی را پرپر کرده، با آب سرد بشویید. داخل صافی بریزید و سپس روی پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شود.
شکر و آب را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شکر در آب حل شود. سپس روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کمی قوام پیدا کند. جوهر لیمو را اضافه کرده و بلافاصله گلها را داخل مواد بریزید. حرارت را کم کنید. گلها را با یک کفگیر فشار دهید تا در شربت فرو روند و ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشند. در صورت تمایل میتوانید کمی پودر هل اضافه کنید.
ظرفی بزرگ را که قابلمۀ مربا در آن جا شود، از آب و یخ پر کنید. پس از اینکه مربا قوام آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بلافاصله ته قابلمه را داخل ظرف آب و یخ بگذارید تا سریع خنک شود. وقتی مربا روی حرارت است، کمرنگ است، ولی وقتی روی یخ به سرعت سرد میشود، باعث خوشرنگ شدن گلبرگها شده و نیازی به رنگ خوراکی نیست.
مربا را داخل شیشۀ دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
در صورتی که بخواهید از گل خشک استفاده کنید، آب، شکر و گلاب را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید. حالا جوهرلیمو را اضافه کنید. 50 گرم گل محمدی خشک در قابلمه بریزید و با قاشق فشار دهید تا در شربت فرو رود. در قابلمه را بگذارید تا یک ساعت با حرارت ملایم بپزد و قوام بیاید.
چون رنگ این مربا به قشنگی مربا با گل تازه نمیشود، میتوانید چند قطره رنگ گل اضافه کنید.
هویج پلو غذای خوشمزهای است که به آسانی تهیه میشود و ظاهر خوبی دارد.
هویج پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. برخی به خاطر طعم شیرین، این پلوی مخلوط خوشمزه را نمیپسندند، اما با حذف شکر از مواد اصلی آن میتوان طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کرد. هویج پلورا با گوشت قلقلی، مرغ یا حتی بدون این مواد و ساده درست میکنند.
برای درست کردن هویج پلو با مرغ، بهتر است از سینۀ مرغ استفاده کنید. مرغ را پس از شستن به قطعات مکعبی تقسیم کنید. پیازها را خلالی خرد کرده و با کره و روغن تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. ۳ قاشق غذاخوری از پیازداغ را بردارید و کنار بگذارید. سپس تکههای مرغ را با باقیماندۀ پیازداغ تفت دهید تا رنگ مرغ کمی طلایی شود. نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مرغ بزنید و کمی دیگر تفت دهید. یک لیوان آب بریزید تا مرغ خوب بپزد. در اواخر پخت مرغ، یک قاشق غذاخوری زعفران اضافه کنید.
هویجها را با رندۀ درشت، رنده کنید. در تابهای خلالهای هویج را با کره تفت دهید. بعد از اینکه هویجها کمی سبک شدند، ۵ قاشق غذاخوری شکر اضافه کرده و هم بزنید. اگر طعم شیرین هویج پلو را دوست ندارید، میتوانید شکر را حذف یا مقدار آن را کمتر کنید.
پیازداغ و خلال نارنج را به هویجها افزوده و کمی تفت دهید.
برنج را طبق روال معمول بپزید و آبکش کنید. برای تهدیگ، کف قابلمه نان یا ورقههای سیبزمینی بگذارید. سپس به صورت لایهلایه برنج و مخلوط هویج، خلال نارنج و پیازداغ را اضافه کنید. روی لایۀ آخر مقداری کره بریزید. دمکنی بگذارید تا پلو آماده شود.
در این فاصله زرشک را با کمی کره و یک قاشق چایخوری شکر تفت دهید. در اواخر تفت، خلال پسته و بادام را به زرشک افزوده و برای تزیین هویج پلو کنار بگذارید.
تکههای مرغ پخته شده را دورتادور هویج پلو بچینید و همراه آن سرو کنید.
برای درست کردن هویج پلو میتوان پس از پختن تکههای مرغ، آنها را با برنج دم کرد. اما اگر میخواهید پلو شکل مجلسی و رسمی داشته باشد، مرغ را جداگانه کنار آن سرو کنید.
بهتر است هویجها را رنده کنید تا در پلو خوب پخته شوند. اگر هویجها را خلالی خرد میکنید، در هنگام تفت دادن، درِ ظرف را بگذارید تا هویجها با بخار پخته و نرم شوند.
میتوان به جای سینه، از ران یا ساق مرغ استفاده کرد.
باز هم فصل آلبالو و خوشمزههای آلبالویی شد؛ مربای آلبالو، شربت آلبالو، لواشک آلبالو، آلبالو پلو و آلبالو خشکه. حتی خود آلبالو هم به تنهایی با کمی نمک، یک ترکیب فوقالعاده است. مربای آلبالو هم از قدیم در سفرههای ایرانی جای خاص خود را دارد و کمتر کسی پیدا میشود که این مربای خوشطعم و خوشرنگ را دوست نداشته باشد.
پس از اینکه آلبالوها را شستید، هستۀ آلبالو را از آن خارج کنید. در یک ظرف پیرکس یا لعابی یک لایه آلبالو بریزید. روی آنها شکر بپاشید، به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند. دوباره یک لایه آلبالو و شکر بریزید و این کار را لایهلایه انجام دهید تا ظرف پر شود. سپس آن را یک روز در یخچال بگذارید تا آلبالوها کاملاً آب بیندازند.
آلبالوها را داخل قابلمه ریخته و بقیۀ شکری که از 1/5 کیلو اضافه آمده را در قابلمه بریزید. بهتر است از قابلمۀ بزرگ استفاده کنید تا هنگام جوش آمدن، مربا سر نرود.
وقتی آلبالوها جوش آمدند، حرارت را کم کرده و کفهای بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع کنید.
بعد از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، زیر شعله را خاموش کرده و یک قاشق غذاخوری آبلیمو بریزید و بگذارید مربا سرد شود.
حتماً آلبالوها و شکر را چند ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند. این کار در کیفیت مربا تأثیر میگذارد.
بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن، از روی سطح آن جمع کنید.
این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد. فقط میتوان بعد از خالی کردن آلبالوها در ظرف کمی آب ریخت تا شکرهای ته آن حل شود و آن را در قابلمۀ مورد نظر بریزید.
مربا را زیاد نجوشانید، چون رنگ آن تیره میشود.
درِ قابلمه را کیپ نکنید. این کار باعث تیره شدن و سر رفتن مداوم مربای آلبالو میشود.
با هستۀ آلبالوها میتوانید چای آلبالو درست کنید.
مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود. سپس کمی از آن را بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشتها را باز کنید. اگر به صورت تار نخ کشیده شد، مربا قوام آمده است.
لایۀ کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقیماندۀ مربا را دوباره بپزید. برای اینکه مربا کپک نزند، در آخرین مرحلۀ پخت، یکدوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.
این حالت معمولاً در انواع شربت دیده میشود و هنگامی رخ میدهد که مربا یا شربت بیش از اندازه جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.
برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوششیرین، آبلیمو یا جوهرلیمو به مربا یا شربت اضافه کرده، بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.
فلافل خوراکی از خاورمیانه و یک غذای خیابانی محبوب در نقاط مختلف دنیا است که با گلولهٔ سرخ شدهٔ نخود و ادویهجات تهیه میشود.
فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان است که چون طعم خوبی دارد، در تمام کشور فراگیر شده است. البته اصالت آن متعلق به کشورهای عربی و یکی از غذاهای پر مصرف در این کشورها است. سرو فلافل به صورت ساندویچ متداول است.
نخود را 24 تا 48 ساعت در آب خیس کنید تا کاملاً نرم شود و نفاخ نباشد. در این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید.
پس از اینکه نخودها خیس خوردند، آنها را با سیر و پیاز دو مرتبه چرخ کنید. مواد را داخل یک کاسه بریزید.
جعفری را ساطوری خرد کنید و با تخممرغ به مواد بیفزایید.
آرد نخودچی را کمکم به مواد افزوده تا مایۀ فلافل خودش را بگیرد. در آخر تمام طعمدهندهها را اضافه کنید. اگر میخواهید فلافل شما مانند جنوبیها تند باشد، فلفل قرمز تند به آن بزنید. مواد را خوب زیرورو کنید تا کاملاً مخلوط شوند.
در یک قابلمۀ گود، به قدری روغن بریزید که فلافلها در آن شناور شوند. پس از اینکه روغن داغ شد، از مایۀ فلافل قالب زده و آنها را سرخ کنید.
اگر قالب مخصوص فلافل ندارید، میتوانید با دست، مقداری از مایۀ فلافل بردارید و مانند یک کوفتۀ کوچک به آن شکل دهید. سپس آن را مانند کوکو سیبزمینی ، کمی تخت کنید و در روغن بیندازید. حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافلها مغزپخت شوند.
فلافلها را با گوجهفرنگی خردشده، خیارشور، سیبزمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی سرو کنید.
طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش