ماهی شکم پر جنوبی از نوع کبابی، معمولاً با ماهی صبور درست میشود و فصل آن بهار و تابستان است.
اکثر مردم ماهی را به صورت سرخشده مصرف میکنند. اما طبخ ماهی شکم پر در فر، هم از سلامت بیشتری برخوردار است و هم به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و چاشنیهای متنوع، خوشمزهتر میشود.
مواد پرکنندۀ شکم ماهی متنوع هستند و تفاوت ماهی شکم پر شمالی و جنوبی در همین مواد است. ماهی شکم پر جنوبی با سبزیهای معطری مانند گشنیز و شنبلیله درست میشود و چاشنی آن تمر هندی است. در حالی که ماهی شکم پر شمالی با گردوی آسیاب شده و سبزیهای معطر محلی تهیه میشود و طعمدهندۀ آن رب انار است. این غذای جنوبی را بیشتر با ماهی صبور و به صورت کبابی درست میکنند.
روی ماهی و داخل شکم آن را با فلفل و آبلیمو آغشته کنید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر خردشده به پیاز افزوده و با هم تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه، فلفل را اضافه کرده و با سیر و پیاز مخلوط کنید. سبزی خرد شده را بیفزایید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
کمی آب جوش روی تمر هندی بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف کنید.
شیرۀ تمر را به مواد اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن کشیده شود.
ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و شکم آن را با مواد پر کنید. کف یک ظرف نچسب را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری کره را در تابهای کوچک ذوب کنید و با زعفران مخلوط کنید.
پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره ۱۰ دقیقه در فر بگذارید. شعلۀ بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.
کیک اسفنجی یکی از محبوبترین انواع کیک است. طرز تهیه آن بسیار ساده است و طعم مطبوعی دارد.
کیک اسفنجی یکی از کیکهای ساده و خوشمزه در سراسر جهان است. کیک اسفنجی علاوه بر اینکه بهعنوان صبحانه و عصرانه با چای سرو میشود، پایۀ اکثر کیکهای تولد هم است. این کیک برای خامهکشی نیز گزینۀ خوبی است.
آرد، نمک و بیکینگپودر را با هم مخلوط کرده و الک میکنیم.
زرده و سفیدۀ تخممرغها را جدا میکنیم. سفیدهها را با همزن میزنیم تا فرم بگیرند. نصف پودر قند را به آن افزوده، دوباره با همزن میزنیم. سپس در یخچال میگذاریم.
زردهها و وانیل را با بقیۀ پودر قند مخلوط کرده و با همزن میزنیم. آب جوش را در مواد میریزیم و هم میزنیم؛ تا حدی که مواد کرم و کشدار شود.
سفیده را آرام به زرده افزوده و دورانی هم میزنیم. سپس مخلوط آرد را کمکم اضافه کرده و با لیسک دورانی هم میزنیم.
مواد را در قالب میریزیم. دقت کنید دوسوم قالب خالی باشد، چون پف کیک اسفنجی زیاد است.
قالب را در فر قرار میگذاریم. حدود 40 تا 50 دقیقه زمان میدهیم تا بپزد. سپس آن را با خامه یا مواد دیگر تزیین کرده و سرو میکنیم.
تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی
ته چین مرغ غذای ایرانی پرطرفداری است که ظاهر اشتهاآوری دارد و بسیار خوشمزه است.
ته چین مرغ یکی از مجلسیترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و مهمانیهای رسمی طبخ میشود.ته چین مرغ قالبی را میتوان در مهمانیهای مهم به صورت تکهای، بهعنوان پیشغذا هم سرو کرد.
سینۀ مرغ را با چند لیوان آب، پیاز و مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید تا بپزد. پس از پخت آن را ریشریش کنید و کنار بگذارید.
برنج را از قبل خیس کنید. سپس روی حرارت در آب در حال جوش بریزید. وقتی برنج نیمپز شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرغ را با مقداری نمک، فلفل و دارچین با کمی روغن در تابه تفت دهید. دهید. در صورت تمایل مقداری زرشک را با شکر تفت داده و به مرغ اضافه کنید.
زردۀ تخممرغ را با زعفران دمکرده خوب هم بزنید. سپس ماست را به آن بیفزایید.
برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست افزوده و با دیگر مواد خوب مخلوط کنید. یک ظرف مناسب (بهتر است پیرکس باشد) برای پخت ته چین انتخاب کنید و داخل آن را با کمی روغن چرب کنید.
کف ظرف نصف برنج را بریزید. سپس آن را محکم فشار دهید تا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد. روی آن مرغ و زرشک را بریزید و خوب فشار دهید. در لایۀ آخر باقیماندۀ برنج را ریخته و با پشت کفگیر آن را خوب فشار دهید.
در پایان کره را خرد کرده و در قسمتهای مختلف برنج بگذارید. روی ظرف یک فویل نازک بکشید و آن را در فر بگذارید. ته چین مرغ را یک ساعت با درجۀ حرارت ۱۸۰ درجۀ سانتیگراد در فر قرار دهید تا بپزد. اگر فر ندارید، میتوانید ته چین مرغ را در یک قابلمۀ تفلون درست کنید. برای این منظور باید ته چین را ۹۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.
ته چین مرغ را با زرشک و خلال پسته تزیین کرده و سرو نمایید.
قارچ سوخاری یکی از پیشغذاهای محبوب، نوین و جدید است.
قارچ سوخاری یکی از پیشغذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار دنیااست. این پیشغذا معمولاً با سیبزمینی سرخکرده و انواع فستفودها سرو میشود.
قارچ سوخاری را میتوان به روشهای گوناگون و بر اساس ذائقههای مختلف طبخ کرد. با اینکه غذاهای سوخاری کالری زیادی دارند، اما قارچ سوخاری از سالمترین سوخاریها محسوب میشود.
در کاسهای بزرگ ماست را ریخته و هم میزنیم. تخممرغ را به آن افزوده و با ماست خوب مخلوط میکنیم. زعفران دمکرده، نمک، فلفل، آبلیمو و آرد سوخاری را اضافه میکنیم تا مایۀ یکنواختی به دست آید. دقت کنید مایه شل یا سفت نباشد.
قارچها را داخل مایه میریزیم و خوب به هم میزنیم تا کاملاً به مایه آغشته شوند. روی کاسه را سلفون میکشیم و ۳۰ دقیقه در یخچال میگذاریم تا طعمدار شوند.
در کاسهای آرد سوخاری درشت میریزیم. از قارچها بر میداریم و در آرد سوخاری میغلتانیم. سپس در تابهای کوچک با عمق زیاد روغن سرخ کردنی میریزیم تا قارچها در آن شناور باشند. قارچها را در روغن داغ سرخ میکنیم.
حرارت را اصلاً زیاد نمیکنیم. چون ممکن است قارچها بسوزند. با همان حرارت کم میگذاریم تا طلایی شوند.
سپس قارچها را از روغن خارج کرده و در صافی میگذاریم تا روغن اضافۀ آنها خارج شود.
قارچهای سوخاری را در ظرف میچینیم و با سس دلخواه سرو میکنیم.
چای ترش یا چای قرمز ، نوعی دمنوش گیاهی برای لاغری است که به صورت سرد یا گرم مصرف میشود.
چای ترش خواص بینظیری دارد و با ادویهجات معطری مانند دارچین درست میشود. این نوشیدنی خانگی به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار میگیرد و مصرف مداوم آن برای لاغری و کاهش وزن مفید است. همچنین مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون میشود و خاصیت ضد سرطانی دارد.
آب را در ظرف درداری به جوش آورید. چای و چوب دارچین را به آب جوش افزوده، در ظرف را محکم ببندید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چای در بخار آب دم بکشد. سپس آن را صاف کنید. چای را در یک پارچ شیشهای بریزید و برشهای پرتقال، شکر و چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
چای را در فنجان سرو ریخته و در هر فنجان یک برش لیمو بگذارید.
چای و تکههای دارچین را در پارچ شیشهای بزرگ درداری بریزید. در پارچ را ببندید و آن را 8 تا 12 ساعت در یخچال بگذارید. کمی عسل به نوشیدنی اضافه کنید. مراقب باشید زیاد شیرین نشود.
در صورت تمایل کمی آب لیمو ترش، زنجبیل تازه، پوست پرتقال، فلفل شیرین یا علف لیمو، بهعنوان طعمدهنده اضافه کنید.
این نوشیدنی را میتوانید یک هفته در بطری شیشهای دردار در یخچال نگهداری کنید.
کره بادام زمینی ؛ طرز تهیه خانگی
اسموتی های لاغری ؛ راه خوشمزه کاهش وزن