طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی

ماهی شکم پر جنوبی از نوع کبابی، معمولاً با ماهی صبور درست می‌شود و فصل آن بهار و تابستان است.

ماهی شکم پر

اکثر مردم ماهی را به صورت سرخ‎شده مصرف می‌کنند. اما طبخ ماهی شکم پر در فر، هم از سلامت بیشتری برخوردار است و هم به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و چاشنی‌های متنوع، خوش‌مزه‌تر می‌شود.

مواد پرکنندۀ شکم ماهی متنوع هستند و تفاوت ماهی شکم پر شمالی و جنوبی در همین مواد است. ماهی شکم پر جنوبی با سبزی‌های معطری مانند گشنیز و شنبلیله درست می‌شود و چاشنی آن تمر هندی است. در حالی‌ که ماهی شکم پر شمالی با گردوی آسیاب شده و سبزی‌های معطر محلی تهیه می‌شود و طعم‎دهندۀ آن رب انار است. این غذای جنوبی را بیشتر با ماهی صبور و به صورت کبابی درست می‌کنند.

ماهی شکم پر

مواد لازم:

  • ماهی: 2 عدد
  • گشنیز: 400 گرم
  • شنبلیله: 100 گرم
  • تمر هندی: یک بسته
  • پیاز بزرگ: یک عدد
  • سیر: 6 حبه
  • آب‌لیموی تازه: 4 قاشق غذاخوری
  • کره به میزان لازم
  • زعفران: 5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل و ادویه کاری به میزان لازم

طرز تهیه:

ماهی شکم پر

روی ماهی و داخل شکم آن را با فلفل و آب‌لیمو آغشته کنید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود.

پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر خردشده به پیاز افزوده و با هم تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه، فلفل را اضافه کرده و با سیر و پیاز مخلوط کنید. سبزی خرد شده را بیفزایید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.

کمی آب جوش روی تمر هندی بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف کنید.

شیرۀ تمر را به مواد اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن کشیده شود.

ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و شکم آن را با مواد پر کنید. کف یک ظرف نچسب را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری کره را در تابه‌ای کوچک ذوب کنید و با زعفران مخلوط کنید.

پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره ۱۰ دقیقه در فر بگذارید. شعلۀ بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.

نکات مهم در تهیه ماهی شکم پر جنوبی

  • اگر از شنبلیله زیاد استفاده شود، مواد تلخ می‌شوند.
  • برای این‎که ماهی به کف سینی فر نچسبد، کف سینی را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید یا سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و پیاز، کف سینی بچینید و ماهی را روی آن قرار دهید.
  • ماهی شکم پر را می‌توانید در تابه هم سرخ کنید. برای این منظور سطح ماهی را با آرد و ادویه بپوشانید و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.
  • این نوع ماهی را می‌توان روی زغال کباب کرد.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

قابلی پلو ، پلوی افغانستانی

کشک بادمجان مجلسی

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

کیک اسفنجی ، ساده و خوشمزه

کیک اسفنجی یکی از محبوب‌ترین انواع کیک است. طرز تهیه آن بسیار ساده است و طعم مطبوعی دارد. 

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیک‌های ساده و خوش‌مزه در سراسر جهان است. کیک اسفنجی علاوه بر اینکه به‌عنوان صبحانه و عصرانه  با چای سرو می‌شود، پایۀ اکثر کیک‌های تولد هم است. این کیک برای خامه‌کشی نیز گزینۀ خوبی است.

مواد لازم:

  • آرد قنادی: 2 پیمانه
  • شکر: 2 پیمانه
  • تخم‌مرغ: 6 عدد
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • وانیل: یک‌ششم قاشق چای‌خوری
  • آب جوش: نصف پیمانه

طرز تهیه:

کیک اسفنجی

آرد، نمک و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده و الک می‌کنیم.

زرده و سفیدۀ تخم‌مرغ‌ها را جدا می‌کنیم. سفیده‌ها را با همزن می‌زنیم تا فرم بگیرند. نصف پودر قند را به آن افزوده، دوباره  با همزن می‌زنیم. سپس در یخچال می‌گذاریم.

زرده‌ها و وانیل را با بقیۀ پودر قند مخلوط کرده و با همزن می‌زنیم. آب جوش را در مواد می‌ریزیم و هم می‌زنیم؛ تا حدی که مواد کرم و کش‌دار شود.

سفیده را آرام به زرده افزوده و دورانی هم می‌زنیم. سپس مخلوط آرد را کم‌کم اضافه کرده و با لیسک دورانی هم می‌زنیم.

مواد را در قالب می‌ریزیم. دقت کنید دو‌سوم قالب خالی باشد، چون پف کیک اسفنجی زیاد است.

قالب را در فر قرار می‌گذاریم. حدود 40 تا 50 دقیقه زمان می‌دهیم تا بپزد. سپس آن را با خامه یا مواد دیگر تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

نکات طرز تهیه کیک اسفنجی

  • اگر زرده و سفیده خوب مخلوط نشوند، کیک اسفنجی کم پف می‌کند.
  • برای اینکه کیک خوب پف کند، آرد را 3 بار الک کنید.
  • برای پف بهتر، حتماً شکر را آسیاب کنید تا دانه‌های آن ریز شوند، ولی حالت پودر نگیرند.

همچنین بخوانید:

تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی

پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی

سرو هندوانه به شیوه ای خاص

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس

ته چین مرغ غذای ایرانی پرطرفداری است که ظاهر اشتهاآوری دارد و بسیار خوش‌مزه است.

ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی از مجلسی‌ترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و مهمانی‌های رسمی طبخ می‌شود.ته چین مرغ قالبی را می‌توان در مهمانی‌های مهم به صورت تکه‌ای، به‌عنوان پیش‌غذا هم سرو کرد.

ته چین مرغ

مواد لازم:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • سینۀ مرغ کامل: یک عدد
  • زردۀ تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • ماست چکیده: یک پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • زرشک: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین و خلال پسته به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

ته چین مرغ

سینۀ مرغ را با چند لیوان آب، پیاز و مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید تا بپزد. پس از پخت آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

برنج را از قبل خیس کنید. سپس روی حرارت در آب در حال جوش بریزید. وقتی برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرغ را با مقداری نمک، فلفل و دارچین با کمی روغن در تابه تفت دهید. دهید. در صورت تمایل مقداری زرشک را با شکر تفت داده و به مرغ اضافه کنید.

زردۀ تخم‌مرغ را با زعفران دم‌کرده خوب هم بزنید. سپس ماست را به آن بیفزایید.

برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست افزوده و با دیگر مواد خوب مخلوط کنید. یک ظرف مناسب (بهتر است پیرکس باشد) برای پخت ته چین انتخاب کنید و داخل آن را با کمی روغن چرب کنید.

کف ظرف نصف برنج را بریزید. سپس آن را محکم فشار دهید تا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد. روی آن مرغ و زرشک را بریزید و خوب فشار دهید. در لایۀ آخر باقی‌ماندۀ برنج را ریخته و با پشت کفگیر آن را خوب فشار دهید.

در پایان کره را خرد کرده و در قسمت‌های مختلف برنج بگذارید. روی ظرف یک فویل نازک بکشید و آن را در فر بگذارید. ته چین مرغ را یک ساعت با درجۀ حرارت ۱۸۰ درجۀ سانتیگراد در فر قرار دهید تا بپزد. اگر فر ندارید، می‌توانید ته چین مرغ را در یک قابلمۀ تفلون درست کنید. برای این منظور باید ته چین را ۹۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.

ته چین مرغ را با زرشک و خلال پسته تزیین کرده و سرو نمایید.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

قارچ سوخاری ، پیش غذای مدرن

قارچ سوخاری یکی از پیش‌غذاهای محبوب، نوین و جدید است.

قارچ سوخاری

قارچ سوخاری یکی از پیش‌غذاهای بسیار خوش‌مزه و پرطرفدار دنیااست. این پیش‌غذا معمولاً با سیب‌زمینی سرخ‌کرده و انواع فست‌فودها سرو می‌شود.

قارچ سوخاری را می‌توان به روش‌های گوناگون و بر اساس ذائقه‌های مختلف طبخ کرد. با این‎که غذاهای سوخاری کالری زیادی دارند، اما قارچ سوخاری از سالم‌ترین سوخاری‌ها محسوب می‌شود.

مواد لازم:

  • قارچ: ۵۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • آب‌لیمو: یک قاشق مرباخوری
  • زعفران: یک قاشق چای‌خوری
  • ماست: ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

قارچ سوخاری

در کاسه‌ای بزرگ ماست را ریخته و هم می‌زنیم. تخم‌مرغ را به آن افزوده و با ماست خوب مخلوط می‌کنیم. زعفران دم‌کرده، نمک، فلفل، آب‌لیمو و آرد سوخاری را اضافه می‌کنیم تا مایۀ یکنواختی به دست آید. دقت کنید مایه شل یا سفت نباشد.

قارچ‌ها را داخل مایه می‌ریزیم و خوب به هم می‌زنیم تا کاملاً به مایه آغشته شوند. روی کاسه را سلفون می‌کشیم و ۳۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم تا طعم‌دار شوند.

در کاسه‌ای آرد سوخاری درشت می‌ریزیم. از قارچ‌ها بر می‌داریم و در آرد سوخاری می‌غلتانیم. سپس در تابه‌ای کوچک با عمق زیاد روغن سرخ کردنی می‌ریزیم تا قارچ‌ها در آن شناور باشند. قارچ‌ها را در روغن داغ سرخ می‌کنیم.

حرارت را اصلاً زیاد نمی‌کنیم. چون ممکن است قارچ‌ها بسوزند. با همان حرارت کم می‌گذاریم تا طلایی شوند.

سپس قارچ‌ها را از روغن خارج کرده و در صافی می‌گذاریم تا روغن اضافۀ آن‌ها خارج شود.

قارچ‌های سوخاری را در ظرف می‌چینیم و با سس دل‌خواه سرو می‌کنیم.

همچنین بخوانید:

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

کیک مرغ ، شیک و مجلسی

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

انواع سالاد میوه تابستانی

طرز تهیه انواع چای ترش برای لاغری

چای ترش یا چای قرمز ، نوعی دمنوش گیاهی برای لاغری است که به صورت سرد یا گرم مصرف می‌شود.

چای ترش

چای ترش خواص بی‌نظیری دارد و با ادویه‌جات معطری مانند دارچین درست می‌شود. این نوشیدنی خانگی به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف مداوم آن برای لاغری و کاهش وزن مفید است. همچنین مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون می‌شود و خاصیت ضد سرطانی دارد.

چای ترش گرم

مواد لازم:

  • آب: یک لیتر
  • چای ترش: 3 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: 2 تکه
  • شکر: یک‌هشتم فنجان
  • پرتقال کوچک ورقه شده: یک عدد
  • لیمو ترش حلقه شده در صورت تمایل

طرز تهیه:

آب را در ظرف درداری به جوش آورید. چای و چوب دارچین را به آب جوش افزوده، در ظرف را محکم ببندید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چای در بخار آب دم بکشد. سپس آن را صاف کنید. چای را در یک پارچ شیشه‌ای بریزید و برش‌های پرتقال، شکر و چند تکه یخ به آن اضافه کنید.

چای را در فنجان سرو ریخته و در هر فنجان یک برش لیمو بگذارید.

چای ترش

چای ترش سرد

مواد لازم:

  • چای ترش: نصف فنجان
  • چوب دارچین: یک تکه
  • آب سرد: 4 فنجان
  • عسل به میزان لازم
  • لیمو ترش حلقه شده در صورت تمایل

طرز تهیه:

چای و تکه‌های دارچین را در پارچ شیشه‌ای بزرگ درداری بریزید. در پارچ را ببندید و آن را 8 تا 12 ساعت در یخچال بگذارید. کمی عسل به نوشیدنی اضافه کنید. مراقب باشید زیاد شیرین نشود.

در صورت تمایل کمی آب لیمو ترش، زنجبیل تازه، پوست پرتقال، فلفل شیرین یا علف لیمو، به‌عنوان طعم‌دهنده اضافه کنید.

این نوشیدنی را می‌توانید یک هفته در بطری شیشه‌ای دردار در یخچال نگهداری کنید.

چای ترش

موارد احتیاط:

  • مادران شیرده و زنان باردار از مصرف این نوشیدنی اجتناب کنند.
  • از آن‎جا که این چای باعث کاهش فشار خون می‌شود، مصرف آن به افرادی که فشار خون پایین دارند توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از این چای بر قند خون تأثیر می‌گذارد و کنترل آن را در عمل جراحی و پس از آن با مشکل مواجه می‌کند. بنابراین بهتر است از دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف آن متوقف شود.
  • از نظر متخصصان تغذیه حداکثر میزان مصرف این چای ترش ۳ فنجان در روز است.

همچنین بخوانید:

کره بادام زمینی ؛ طرز تهیه خانگی

اسموتی های لاغری ؛ راه خوشمزه کاهش وزن

پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی