سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل

سالاد اندونزی به خاطر مواد مغذی که دارد، به‌عنوان میان‌وعده یا شام سبک پیشنهاد می‌شود.

سالاد اندونزی

سالاد اندونزی یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین سالادهای کشور اندونزی است و به خاطر طعم خوبی که دارد، در سراسر جهان شناخته شده است. این سالاد خوش طعم در ایران هم طرفداران زیادی دارد و در اکثر رستوران‌ها سرو می‌شود. سالاد اندونزی را می‌توان به‌عنوان یک پیش‌غذای کامل مصرف کرد.

مواد لازم:

  • هویج: ۲ عدد
  • خیارشور: ۴ عدد
  • ذرت: نصف پیمانه
  • کالباس: نصف پیمانه
  • کلم قرمز: یک پیمانه
  • کلم سفید: ۲ پیمانه
  • نخودفرنگی: نصف پیمانه
  • سس مایونز: نصف پیمانه
  • کشمش پلویی به میزان دل‌خواه
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

سالاد اندونزی

هویج‌ها را بخارپز می‌کنیم تا فیبر موجود در آن حفظ شود. برگ کلم‌های سفید و قرمز را می‌شوییم و روی تخته با برش‌های نازک و رشته‌ای خرد می‌کنیم. نازک و رشته‌ای خرد کردن کلم‌ها باعث زیبا شدن سالاد می‌شود.

ذرت و نخودفرنگی می‌گذاریم خوب بپزند، ولی له نشوند. می‌توان از کنسرو نخودفرنگی و ذرت هم استفاده کرد. ولی اگر مواد تازه مصرف شوند، خاصیت بیشتری دارند.

در کاسه‌ای بزرگ کلم سفید و قرمز خرد شده را با ذرت و نخودفرنگی مخلوط می‌کنیم. هویچ‌های بخارپز شده را روی مواد رنده می‌کنیم.

خیارشورها را نگینی خرد کرده و به مواد می‌افزاییم.

کالباس را هم روی تخته نازک و رشته‌ای برش می‌دهیم و با کشمش پلویی به مواد سالاد اضافه می‌کنیم. سپس نمک، فلفل و سس مایونز را با مواد مخلوط می‌کنیم تا کاملاً سس به خورد مواد رود.

سالاد را در ظرف موردنظر می‌ریزیم و سلفون می‌کشیم. یک تا دو ساعت در یخچال می‌گذاریم تا خنک شود.

در این نوع سالاد می‌توان هر کدام از مواد را حذف کرد و جایگزین دیگری قرار داد.

همچنین بخوانید:

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی

انواع سالاد میوه تابستانی

سوسیس بندری ؛ طعم تند جنوب

طرز تهیه چند نوع اسموتی موز

طرز تهیه کباب بناب در خانه

کباب بناب یکی از انواع کباب‌های ایرانی است که در این مقاله با طرز تهیۀ آن در خانه آشنا می‌شوید.

بناب

کباب بناب یا کباب ساطوری یکی از انواع کباب‌های خوش‌مزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده دارد. این کباب متعلق به شهرستان بناب آذربایجان است و به نام کباب آذربایجانی هم شناخته می‌شود.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند: نیم کیلو
  • پیاز: 2 عدد
  • پیازچه: 3 عدد
  • جعفری ساطوری: یک پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

بناب

پیازها، جعفری و پیازچه‌ها را را با ساطور یا چاقوی خیلی تیز، ساطوری کنید. تفاوت اصلی این نوع کباب با کباب کوبیده، نحوۀ ساطوری کردن پیاز است. گوشت کباب بناب یک‌ بار چرخ‌ شده و با پیاز ساطوری مخلوط می‌شود. اما کباب کوبیده 2 تا 3 بار چرخ شده و با پیازی که رنده و آب آن گرفته شده، ترکیب می‌شود.

گوشت را در کاسه‎ای بزرگ بریزید و کم‌کم پیاز و سبزیجات را به آن افزوده و با نمک و فلفل مخلوط کنید. گوشت و پیاز را ورز دهید تا پیاز به خورد گوشت برود.

وقتی مواد منسجم شده و گوشت‌ها از هم جدا نشدند، روی کاسه یک سلفون یا پلاستیک بکشید و بگذارید یک ساعت بماند.

یک کاسه آب گرم کنار دست‎تان بگذارید. دست خود را در آب زده، به اندازۀ یک کوفته از گوشت بردارید. گوشت را به سیخ بکشید و آرام‌آرام گوشت را در سیخ پخش و پهن کنید. با انگشت اشاره و انگشت وسط، با فاصله، شیارهایی در گوشت ایجاد کنید.

سپس منقل را آماده کنید. در ابتدا شعله آتش باید در بالاترین حد باشد و زغال‌ها به صورت مساوی در منقل پخش شوند. پس از یک تا دو دقیقه که سیخ‌ها را روی آتش گذاشتید، باید تغییر رنگ دهند.  پس از آن کباب‌ها را برگردانید تا طرف دیگر هم پخته شود.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی

تا حالا قیمه ریزه درست کرده اید؟

مربای گل سرخ ، خوش عطر و خوش رنگ

میرزاقاسمی ، طعم اصیل شمالی

کوکو سبزی ، سرسبزی سفره ایرانی

کوکو سبزی غذای ساده و سبکی است که طعم و عطر خوبی دارد.

کوکو سبزی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوش‌مزه از سبزیجات معطر تهیه می‌شود. در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی کشور، برای تهیۀ آن از سبزیجات محلی هم استفاده می‌کنند.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: ۲ تا ۳ عدد
  • گردو: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • سبزی کوکو: ۵۰۰ گرم
  • زرشک: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

کوکو سبزی

سبزی کوکو را پس از شستن، ساطوری خرد کنید.

تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید. وقتی روغن کمی داغ شد، سبزی را تفت دهید تا کمی سرخ شده و آب آن تبخیر شود.

هرچقدر سبزی را بیشتر تفت دهید، کوکو تیره‌تر می‌شود. پس از این‎که سبزی را به میزان دل‌خواه تفت دادید، آن را از تابه بیرون بیاورید تا کمی خنک شود.

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای بشکنید. مقداری نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به تخم‌مرغ‌ها افزوده، خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.

کوکو سبزی ساده زرشک و گردو ندارد. ولی اگر می‌خواهید یک کوکوی مجلسی و خاص تهیه کنید، حتماً از گردو و زرشک استفاده کنید. مغز گردوها را خرد کرده و با زرشک به تخم‌مرغ‌ها بیفزایید.

پس از این‎که سبزی خنک شد، آن را به تخم‌مرغ ها اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعد از این‎که مایۀ کوکو آماده شد، آن را سرخ کنید.

مقداری روغن مایع در تابه بریزید تا داغ شود. سپس مایۀ کوکو را در تابه بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید؛ به صورتی که در تمام قسمت‌های تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود.

پس از این‎که قسمت زیر کوکو سرخ شد، آن را به ۴ قسمت تقسیم کرده و به آرامی برگردانید. وقتی سمت دیگر هم سرخ شد، آن را در ظرف بکشید و با خیارشور، گوجه‌فرنگی خرد شده و نان، سرو کنید.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس

ژله رولی ؛ دسری شیک و رنگارنگ

ژله رولی از آن دسته دسرهای شیکی است که برای یک بار هم که شده، حتماً آن را امتحان کنید.

ژله رولی

ژله رولی یکی از دسرهای راحتی است که علاوه بر طعم خوب، ظاهری زیبا و جذاب دارد. استفاده از بستنی در ژله رولی زیبایی و مزۀ بسیار خوبی به این دسر پرطرفدار می‌دهد.

مواد لازم

  •  ژله: یک بسته
  • آب جوش: یک لیوان
  • بستنی وانیلی: یک‌دوم لیوان

طرز تهیه:

ژله رولی

پودر ژله را با آب جوش مخلوط کرده، روی حرارت غیر مستقیم خوب هم بزنید تا تکه‌های ژله باقی نماند. برای تنوع می‌توانید از چند رنگ ژله استفاده کنید. بستنی را از فریزر بیرون آورده، به ژله اضافهکرده تا حل شود. مواد را خیلی هم نزنید.

یک قالب مستطیلی یا یک سینی با ابعاد 20 در 30 انتخاب کرده و همه جای آن را با سلفون بپوشانید. مواد ژله را داخل قالب بریزید و 45 دقیقه در یخچال بگذارید تا ببندد. پس از گذشت این زمان قالب را از یخچال بیرون آورده، با یک چاقوی نوک تیز که بهتر است خیس هم باشد، ژله‌ها را به صورت عمودی و به اندازۀ 2 سانتی متری تا انتها برش بزنید.

پس از اینکه همۀ ژله را رول کردید، در دیس پذیرایی بچینید. ژله‌ها 2 ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا خوب بسته شود.

علت‌های شکسته شدن ژله رولی

  • پهن برداشتن ژله
  • زیاد گذاشتن ژله در یخچال قبل از رول کردن

نکات مهم ترک نخوردن ژله رولی

ژله رولی

  • بستنی در دمای اتاق باشد تا کاملاً باز شود.
  • زمانی که ژله را با یک لیوان آب جوش درست کردید، بستنی را به ژلۀ داغ اضافه کنید.
  • بستنی را زیاد هم نزنید.
  • اگر ژله سرد شود، دو رنگ نمی‌شود.
  • زمان کافی برای گرفتن ژله در یخچال 45 دقیقه است. اگر انگشت روی ژله فرو نرود، ژله آماده برای رول کردن است.
  • اگر ژله بیشتر از 45 دقیقه در یخچال بماند، ترک می‌خورد.
  • ژله پس از رول کردن، هرچقدر در یخچال بماند مشکلی نیست.

همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ژله بستنی ، دسر آسان و مجلسی

شیرینی نخودچی ، یادآور خاطرات عید

سوپ جو مخصوص مهمانی

سوپ جو ، یک پیش‌غذای مناسب برای مهمانی‌های رسمی است.

سوپ جو

سوپ جو یکی از انواع سوپ‌های مجلسی و پرطرفدار ایرانی است که از سوپ‌های رستورانی هم محسوب می‎شود. این سوپ در کنار سوپ‌های معروفی مثل سوپ شیر، در مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود.

مواد لازم:

  • آرد: نصف پیمانه
  • جو پرک: یک لیوان
  • شیر: نیم لیتر
  • خامه: یک فنجان
  • کره: ۵۰ گرم
  • آب مرغ به میزان لازم
  • هویج: ۳ عدد
  • جعفری به میزان لازم

طرز تهیه:

سوپ جو

جو را پس از خیس خوردن در قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید.

اگر از قبل آب مرغ آماده دارید، از آن برای پخت جو استفاده کنید. در صورت نبودن آب مرغ، می‌توانید تکه‌های مرغ را درون قابلمه با جو بپزید. استفاده از عصاره‌های آماده هم گزینۀ مناسبی است.

هویج‌ها را نگینی خرد کنید و زمانی که جو پخت، به آن بیفزایید.

آرد را در کرۀ آب شده سرخ کنید تا خامی آن گرفته شود. سپس به آرامی شیر را به آرد افزوده و با همزن دستی بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و گلوله‌ای در آرد باقی نماند.

نمک، فلفل، زردچوبه و خامه را به سس اضافه کنید. توجه کنید غلظت سس باید مثل ماست، غلیظ باشد.

زمان اضافه کردن سس به سوپ، نیم ساعت قبل از سرو سوپ است. زمانی که سس را اضافه کردید، به آرامی هم بزنید تا آرد در سوپ گلوله نشود.

جعفری خرد شده را هنگام سرو به سوپ اضافه کنید.

سوپ جو را می‌توان هم با آب مرغ و هم با آب گوشت، پخت. البته آب قلم گوساله طعم بهتری به سوپ می‌دهد.

توجه کنید هرچه سوپ را کمتر هم بزنید، احتمال ته گرفتن سوپ کمتر می‌شود.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

کشک بادمجان مجلسی

اسموتی های لاغری ؛ راه خوشمزه کاهش وزن

شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

آب دوغ خیار مجلسی