موهیتو یا موخیتو یکی از نوشیدنیهای تابستانی خوشمزه است. طرز تهیه موهیتو در مناطق مختلف، متفاوت است. اما پایۀ اصلی آن لیمو، نعناع و یخ است.
موهیتو یا موخیتو نوعی نوشیدنی خنک و تابستانی است که از ترکیب آب گازدار، برگ نعناع، شکر و آبلیمو تهیه میشود. اصل موهیتو کوبایی است. این نوشیدنی را میتوان با انواع میوه تهیه و سرو کرد.
در این مطلب با طرز تهیه موهیتو نعناع به 3 روش آشنا میشوید.
2 پیمانه از 3 پیمانه آب را با شکر ترکیب کرده، در ظرف مناسبی بریزید و 5 دقیقه داخل ماکروویو بگذارید. نعناع را به آن افزوده و خوب هم بزنید. پس از 5 دقیقه، برگهای نعناع را از داخل ظرف بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
شربت لیمو، آبلیمو و یک فنجان آب باقیمانده را در پارچ بزرگی بریزید و خوب مخلوط کنید. شربتنعناعی را که اول تهیه کردید، به پارچ اضافه کنید.
در آخر آب گازدار را به مواد بیفزایید. موهیتو نعناع را با یخ فراوان و برشهای نازک لیموترش سرو کنید.
طرز تهیه موهیتو با این روش بسیار ساده و سریع است و طعم خوب و دلچسبی دارد.
شکر را داخل لیوان بریزید. لیموترشها را با پوست به برشهای کوچک تقسیم کرده و روی شکر بریزید. برگهای نعناع تازه را هم روی لیموها بریزید.
مواد را هم بزنید تا عصارۀ لیمو و نعناع خارج شود.
سپس مقدار زیادی یخ روی مواد بریزید و نوشابه اسپرایت یا آب گازدار را به آن اضافه کنید. موهیتو نعناع را با برشهای نازک لیمو و برگ نعناع تازه سرو کنید.
لیموترشها را با پوست خرد کرده و داخل مخلوطکن بریزید. عسل و یخ را به آنها افزوده، مواد را به قدری مخلوط کنید تا شکل پودر بگیرند.
سپس نعناعها را داخل مخلوطکن بریزید یا آنها را ساطوری کنید و به مخلوط یخ، لیمو و عسل بیفزایید. در آخر، آب گازدار یا دلستر لیمویی را به مواد اضافه کنید.
کباب برگ یکی از کبابهای سنتی و قدیمی ایران است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است.
کباب برگ از کبابهای مورد علاقۀ ایرانیهااست که معمولاً در رستورانها سرو میشود. اغلب مردم تصور میکنند تهیۀ کباب برگ دشوار است. ولی خبر خوب این است که میتوان با رعایت برخی نکات، یک کباب برگ مجلسی و رستورانی خوشمزه در منزل درست کرد.
از یک روز قبل گوشت را مزهدار کنید. برای این کار گوشت را خوب بشویید و خشک کنید. آن را روی تخته گوشت بگذارید و با استیککوب حسابی بکوبید تا پهن شود و قطر آن به حدود نیم سانت برسد. بهتر است پهنای کباب کوبیده شده حدود 8 تا 10 سانت باشد.
سپس یک عدد برگ رزماری، آب پیاز رنده شده، روغنزیتون، سرکه قرمز، کرۀ آب شده، روغن زیتون، برگ بو، میخک، جوز هندی، زعفران و دو حبه سیر رندهشده را با هم مخلوط کنید. گوشت را در این مواد بخوابانید تا مزهدار شود.
توجه داشته باشید در این مرحله به گوشت نمک نزنید، چون باعث میشود گوشت آب بیندازد و کبابسفت و خشک شود. بهترین زمان برای نمک زدن به گوشت کباب، اواسط پخت است.
گوشت را روی سطح کار قرار دهید. با دست روی گوشت را بگیرید تا در جای خود ثابت بماند. سپس سیخ را آرامآرام از زیر دست وارد گوشت کنید. تکههای گوشت پس از سیخ کشیدن باید به هم بچسبند.
سیخ را روی منقل یا کبابپز بگذارید و با دقت زیرورو کنید تا گوشت کباب شود. اگر احساس کردید در زمان کباب کردن، گوشت خشک میشود، میتوانید روی گوشتها با فرچه کمی کره بمالید.
برای تهیۀ کباب برگ ترد و خوشمزه لازم است از گوشت بیاتشده استفاده کنید. منظور از گوشت بیات، گوشتی است که حداقل دو روز از کشتار دام گذشته باشد. اگر گوشت تازه دارید، آن را در یخچال بگذارید و دو روز صبر کنید تا بیات شود.
گوشت کباب برگ باید گوشت فیله باشد. برخی برای کباب برگ از گوشت راسته هم استفاده میکنند. اما گوشت فیله، بهخصوص فیلۀ گوسفند طعم لذیذتر و بافت نرمتری دارد.
میتوان برای نرمتر شدن گوشت کباب برگ، هنگام مزهدار کردن، یک کیوی در مواد رنده کرد.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
سس بشامل در تهیۀ انواع سوپها، گراتنها و لازانیا استفاده میشود و طعم بینظیری به این غذاها میدهد.
سس بشامل یکی از سسهای اصلی کشور فرانسه است. این سس پایۀ برخی دیگر از سسها مانند سس مورنی است. سس بشامل در تهیۀ برخی از غذاها استفاده میشود و طعمی خاص به آنها میدهد. طرز تهیه این سس در ظاهر ساده است، اما مانند هر کار دیگر چند فوت کوزهگری دارد که در این مطلب به آنها اشاره میکنیم.
مواد اولیه و طرز تهیه سس بشامل ساده است. برای تهیۀ این سس کره، آرد و شیر لازم است. از این مواد به میزان یکسان نیاز دارید. مثلاً برای داشتن 50 میلی لیتر سس بشامل، 50 گرم کره، 50 گرم آرد و 50 میلی لیتر شیر لازم است.
یکی از ترفندهای ساده برای داشتن سس بشامل حرفهای این است که شیر هم دمای محیط نباشد. بلکه بسیار خنک و سرد شده باشد. هرچه شیر خنکتر باشد، سس بهتر میشود.
داشتن سسی حرفهای و یکدست، مستلزم هم زدن مداوم است. در غیر این صورت کره و آرد جداگانه غلیظ میشوند. در نتیجه سس یا گلولهگلوله میشود، یا به ته تابه میچسبد. بنابراین در طول آمادهسازی سس، دست از هم زدن آن برندارید. چون پس از ترکیب کره و آرد لازم است شیر را کمکم به آن بیفزایید.
قبل از افزودن آرد به کرۀ ذوب شده، آن را الک کنید. هرچه آرد ریزتر باشد، احتمال تشکیل گلولهها کمتر میشود. نکتۀ دیگر اینکه به جای آرد گندم، از آرد ذرت استفاده کنید. این آرد سبکتر از آرد گندم است و گلولهگلوله نمیشود. اما چون آرد گندم غلظت خوبی به سس میدهد، میتوانید از هر دو آرد به میزان یکسان استفاده کنید.
نمک، فلفل و کمی جوز هندی، چاشنیهای مناسب سس بشامل است. حتماً این چاشنیها را در دقایق آخر اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی به سس بدهند. اگر میخواهید سس خاصی داشته باشید، میتوانید کمی پنیر پارمسان با چاشنیها به آن بیفزایید. این کار برای تهیۀ لازانیا فوقالعاده است.
با به کار بردن چند فوت و فن ساده، یک سالاد الویه خوشمزه درست کنید.
سالاد الویه غذایی است که همۀ ما به خوبی با آن آشنا هستیم. این غذا یکی از معروفترین غذاهای کشور روسیه است که به سبب طعم خوبش در سراسر جهان فراگیر شده است. جالب است بدانید غذای شب سال نو میلادی در این کشور سالاد الویه است.
مرغ، نخودفرنگی و هویج را با کمی آبلیمو، ادویه و پیاز میپزیم. پس از پخت، مرغ را ریشریش میکنیم.
سیبزمینی و تخممرغ را آبپز میکنیم. سپس آنها را به صورت نگینی، ریز خرد میکنیم. میتوان سیبزمینی و تخممرغ را رندۀ ریز کرد.
هویج را هم رنده میکنیم. در صورت تمایل هویج اضافه کنید. چون هویج از مواد اصلی سالاد الویه نیست.
خیارشورها را هم نگینی و ریز خرد میکنیم. سپس همۀ مواد را با هم مخلوط میکنیم.
سس مایونز برای مخلوط شدن با مواد مقداری غلیظ است. برای رقیق کردن و خوشطعم شدن غذا، 4 قاشق غذاخوری سس را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو و 2 قاشق غذاخوری آب مرغ، مخلوط میکنیم. مقدار کمی نمک و فلفل افزوده و با مواد مخلوط میکنیم.
عدسی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که بیشتر بهعنوان صبحانه سرو میشود.
عدسی از بهترین غذاهایی است که میتوانید در روزهای تعطیل بهعنوان صبحانه آماده کنید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید. البته عدسی بهعنوان شام سبک و مقوی هم سرو میشود. آهن موجود در عدس عالی است و با مصرف غذاهایی مانند عدسی و عدس پلو، میتوانید مقدار قابل توجهی از آن را در برنامۀ غذایی خود جا دهید.
عدس را حدود یک ساعت خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس زردچوبه را به پیاز داغ افزوده و تفت دهید. در صورت تمایل رب را هم اضافه کنید و تفت دهید.
این مواد را با عدس، نمک، فلفل و 6 تا 8 پیمانه آب، در قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
در یک تابۀ کوچک، کمی روغن داغ کنید و آرد را در آن تفت دهید. پس از جوش آمدن آب، آرد را به مواد بیفزایید تا عدسی لعاب بیشتری بگیرد.
حرارت را کم کنید تا عدسی با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و جا بیفتد.
سیبزمینی را درشت رنده کنید. البته میتوان آن را نگینی هم خرد کرد. حدود 20 دقیقۀ آخر پخت عدسی، سیبزمینی را به مواد اضافه کنید. اگر سیبزمینی را زودتر بریزید، له میشود و ظاهر عدسی را خراب میکند.
در آخر روغن زیتون روی عدسی بریزید و با نان تازه سرو کنید.