کوفته برنجی یکی از غذاهای قدیمی ایران است. این غذای خوشمزه مانند آبگوشت از ابداعات آشپزخانۀ ایرانی است.
کوفته برنجی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که در تهیۀ آن از انواع سبزیهای معطر و گوشت قرمز استفاده میشود. کوفته برنجی در شهرهای مختلف ایران به سبکهای متفاوت طبخ میشود.
کوفته برنجی از کوفتههای خوشمزه و لذیذی است که از زمانهای بسیار قدیم، سفرۀ ایرانیان را رنگین میکرد.
برنج را یک ساعت خیس کنید. در آب جوش کمی نمک بزنید و برنج را بیفزایید تا نرم شود. سپس برنج را آبکش کنید و بگذارید خنک شود.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سبزیهای معطر را هم ریز خرد کنید. کوفته بهتر است با سبزیجات تازه درست شود تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. ولی در صورتی که سبزی تازه ندارید، میتوانید از سبزیجات خشک استفاده کنید.
گوشت، پیاز رنده شده، سبزیجات خرد شده و برنج را با نمک، فلفل و هر ادویه که دوست دارید، خوب ورز بدهید تا چسبنده شود. سپس مواد مخلوط شده را یک ساعت در یخچال بگذارید.
در این فاصله سس کوفتهبرنجی را آماده کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به پیاز افزوده و کمی تفت دهید. روی مواد آب و زعفران بریزید و بگذارید جوش بیاید.
از مواد کوفته به اندازۀ یک پرتقال بردارید. داخل هر کوفته را نصف گردو، یک قاشق چایخورری زرشک، یک قاشق چایخورری کشمش و یک آلو بگذارید. میتوانید مواد میانی را بنا به سلیقه کم و زیاد کنید. کوفتهها را خوب گرد کنید و داخل سس در حال جوش بگذارید تا بپزند. کوفته برنجی را با نان سنگک در کنار ترشی و سبزی خوردن میل کنید.
کوفته برنجی اصلی لپه ندارد. اما برخی به مواد آن لپۀ پخته شده هم اضافه میکنند.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
همبرگر را به آسانی میتوانید در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
همبرگر از قدیمیترین و پرطرفدارترین غذاهای فست فودی است. به همین دلیل برگرهای دیگر مانند چیزبرگر، چیکن برگر و… به وجود آمدند. همبرگر در ایران هم محبوبیت زیادی دارد و کمتر کسی آن را دوست ندارد. در صورتی که منع مصرف گوشت دارید، میتوانید آن را با سویا درست کنید.
پیاز را رنده کرده، در صافی میریزیم و با قاشق فشار میدهیم تا آب آن خارج شود. سیر را هم ریز رنده میکنیم.
گوشت چرخکرده را روی سطح صافی مانند تخته گوشت، پهن میکنیم. سپس پیاز و سیر رنده شده را روی گوشت میریزیم.
تخممرغ را روی گوشت میریزیم. سپس مقداری نمک و فلفل به مواد افزوده، گوشت را با موادی که روی آن ریختهایم خوب ورز میدهیم.
آرد سوخاری را کمکم روی گوشت میپاشیم و مخلوط میکنیم. اگر مایۀ همبرگر هنوز شل بود، میتوانیم آرد سوخاری اضافه کنیم تا مایۀ منسجمی داشته باشیم.
مایۀ همبرگر را ۴ قسمت کرده و هر قسمت را با دست گرد میکنیم.
هر قسمت از همبرگر را روی یک نصف پلاستیک میگذاریم و با دست آن را به شکل دایره پهن میکنیم. باید دقت کرد همبرگرها نه خیلی پهن باشد که داخل آن سرخ نشود و نه نازک که زود بسوزد.
روی همبرگرها هم پلاستیک میکشیم و یک ساعت در یخچال میگذاریم.
داخل تابه کمی روغن میریزیم و حرارت را کم میکنیم. سپس پلاستیک روی همبرگر را برمیداریم و آن را در تابه میگذاریم.
ابتدا گوشت کمی آب میاندازد. کمی حرارت را بیشتر میکنیم تا آب آن خشک شود. سپس آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود.
پس از اینکه همبرگرها سرخ شدند، داخل نانها را سس میزنیم و با همبرگر، خیارشور، پیاز، کاهو و گوجه پر میکنیم.
خورشت بامیه یکی از خورشتهای خوشمزۀ ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم لذیذی که دارد، تقریباً در تمام کشور طبخ میشود.
بامیه از صیفیجات تابستانی است که بیشتر در جنوب کشور استفاده میشود. اما از آنجا که بسیار خوشمزه و لذیذ است، خورشت بامیه را در بیشتر استانها تهیه میکنند. بامیه طبع سردی دارد و برای استفاده در فصل تابستان مناسب است.
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سیر خرد شده را هم به مواد میافزاییم. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به مواد افزوده و کمی تفت میدهیم.
آب به مقدار کافی برای پخت گوشت میریزیم تا بپزد. وقتی گوشت نیمپز شد، بامیههای سرخ شده را داخل گوشت ریخته و آب گوجهفرنگی را هم اضافه میکنیم.
سپس آبلیموی تازه را در خورشت میریزیم. در قابلمه را میگذاریم تا جا بیفتد. دقت کنید آب خورشت مناسب باشد که دوباره آب نریزید. نیم ساعت برای پخت بامیه کافی است.
در طبخ خورشت بامیه به شیوۀ جنوبی از تمر هندی هم استفاده میشود. به این صورت که کمی آب جوش روی تمر هندی میریزیم. چند دقیقه صبر میکنیم تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف میکنیم. شیرۀ تمر را به خورشت میافزاییم.
برخی خورشت بامیه را با مرغ درست میکنند. برای این کار باید مرغ را به صورت تکههای کوچک بدون استخوان خرد کرد.
کرفس فواید و خواص زیادی برای سلامتی بدن و پوست و مو دارد. با تهیۀ خورشت کرفس میتوانید از این خواص ارزشمند بهره ببرید.
خورشت کرفس یکی از خورشتهای اصیل ایرانی است. یکی از دلایلی که شاید کمتر خورشت کرفس را در سفرههای ایرانی میبینیم، این است که این خورشت شباهتهایی به خورشت قورمه سبزی دارد و به همین دلیل اکثراً قورمه سبزی را بر آن ترجیح میدهند. اما مطمئن باشید اگر خورشت کرفس را به خوبی تهیه کنید، به راحتی میتواند با قورمه سبزی رقابت کند.
ساقۀ کرفسها را پس از شستن و خشک کردن، یک اندازه خرد کنید. برگهای کرفس را با نعناع و جعفری ساطوری کنید.
در یک تابه مقداری روغن بریزید. مخلوط برگهای کرفس، نعناع و جعفری خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هرچقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید، تیرهتر میشوند و خورشت را خوشرنگتر میکنند.
پیازها را ریز خرد کرده و در قابلمهای تفت دهید. پس از سرخ شدن به آن زردچوبه بزنید تا یکدست شوند. گوشت خورشتی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود.
سپس ساقههای کرفس خرد شده را افزوده و پس از کمی تفت دادن، چند لیوان آب جوش اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
لیموعمانیها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت در یک لیوان آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. وقتی گوشت نیمپز شد، آنها را به خورشت اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، نمک و فلفل آن را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به آن بیفزایید.
خورشت کرفس هم مانند قورمه سبزی هرچقدر بیشتر روی حرارت بماند، جاافتادهتر میشود. در اواخر پخت خورشت، آن را بچشید. اگر ترشی آن کم بود، میتوانید مقداری آبغوره اضافه کنید.
پاستا آلفردو غذایی ساده و خوشمزه برای یک شام صمیمانه است.
پاستا یکی از غذاهای رایج ایتالیایی است که در تمام جهان طبخ میشود. پاستا آلفردو نوعی پاستااست که بسیار پرطرفدار است و طعم خوبی دارد. طرز تهیه پاستا آلفردو بسیار ساده است و سریع آماده میشود.
کره را در تابه آب کنید. دقت کنید که حرارت اجاق ملایم باشد. خامه را به کره افزوده، بگذارید مخلوط برای 5 دقیقه قل بخورد. جعفری، سیر خرد شده و پنیر رنده شده را اضافه کرده، مخلوط را مرتب هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.
در قابلمه آب و نمک بریزید و بگذارید جوش بیاید. به آب در حال جوش پاستا را اضافه کنید. در ظرف را باز بگذارید تا پاستا خمیر نشود. صبر کنید تا پاستا بپزد. در این فاصله یکی دو بار مخلوط را هم بزنید.
همزمان با ریختن پاستا در آب، در تابهای دیگر کره را آب کنید. سینۀ مرغ پخته و تکه شده را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید. سپس نمک، فلفل و سس آلفردو را به آن افزوده، بگذارید با هم چند قل بخورند تا تکههای مرغها طعم بگیرند.
وقتی پاستا پخت، آن را آبکش کنید. سپس در ظرفی که از قبل کمی گرم کردهاید بکشید و مخلوط مرغ و سس آلفردو را به آن اضافه کنید.
هنگام سرو میتوانید مقداری پنیر پارمزان و جعفری خرد شده روی پاستا بریزید.