کوفته برنجی اصیل ایرانی

کوفته برنجی یکی از غذا‌های قدیمی ایران است. این غذای خوش‌مزه مانند آبگوشت از ابداعات آشپزخانۀ ایرانی است.

کوفته برنجی

کوفته برنجی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که در تهیۀ آن از انواع سبزی‌های معطر و گوشت قرمز استفاده می‌شود. کوفته برنجی در شهرهای مختلف ایران به سبک‌های متفاوت طبخ می‌شود.

کوفته برنجی از کوفته‌های خوش‌مزه و لذیذی است که از زمان‌های بسیار قدیم، سفرۀ ایرانیان را رنگین می‌کرد.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کردۀ مخلوط بدون چربی: یک کیلو
  • سبزیجات معطر: 200 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • برنج: 400 گرم
  • نمک، فلفل و ادویه‌جات گوناگون به میزان لازم
  • گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا برای مواد میانی

مواد لازم سس کوفته برنجی:

  • پیاز بزرگ: دو عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 5 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم

طرز تهیه:

کوفته برنجی

برنج را یک ساعت خیس کنید. در آب جوش کمی نمک بزنید و برنج را بیفزایید تا نرم شود. سپس برنج را  آبکش کنید و بگذارید خنک شود.

پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سبزی‌های معطر را هم ریز خرد کنید. کوفته بهتر است با سبزیجات تازه درست شود تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. ولی در صورتی که سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزیجات خشک استفاده کنید.

گوشت، پیاز رنده شده، سبزیجات خرد شده و برنج را با نمک، فلفل و هر ادویه‌ که دوست دارید، خوب ورز بدهید تا چسبنده شود. سپس مواد مخلوط شده را یک ساعت در یخچال بگذارید.

در این فاصله سس کوفته‎برنجی را آماده کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به پیاز افزوده و کمی تفت دهید. روی مواد آب و زعفران بریزید و بگذارید جوش بیاید.

از مواد کوفته به اندازۀ یک پرتقال بردارید. داخل هر کوفته را نصف گردو، یک قاشق چای‌خورری زرشک، یک قاشق چای‌خورری کشمش و یک آلو بگذارید. می‌توانید مواد میانی را بنا به سلیقه کم و زیاد کنید. کوفته‌ها را خوب گرد کنید و داخل سس در حال جوش بگذارید تا بپزند. کوفته برنجی را با نان سنگک در کنار ترشی و سبزی خوردن میل کنید.

کوفته برنجی اصلی لپه ندارد. اما برخی به مواد آن لپۀ پخته شده هم اضافه می‌کنند.

همچنین بخوانید:

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

همبرگر خانگی مخصوص

همبرگر را به آسانی می‌توانید در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

همبرگر

همبرگر از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای فست فودی است. به همین دلیل برگرهای دیگر مانند چیزبرگر، چیکن برگر و… به وجود آمدند. همبرگر در ایران هم محبوبیت زیادی دارد و کمتر کسی آن را دوست ندارد. در صورتی که منع مصرف گوشت دارید، می‌توانید آن را با سویا درست کنید.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • نان همبرگر: ۴ عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: ۶۰۰ گرم
  • آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

همبرگر

پیاز را رنده کرده، در صافی می‌ریزیم و با قاشق فشار می‌دهیم تا آب آن خارج شود. سیر را هم ریز رنده می‌کنیم.

گوشت چرخ‌کرده را روی سطح صافی مانند تخته گوشت، پهن می‌کنیم. سپس پیاز و سیر رنده شده را روی گوشت می‌ریزیم.

تخم‌مرغ را روی گوشت می‌ریزیم. سپس مقداری نمک و فلفل به مواد افزوده، گوشت را با موادی که روی آن ریخته‌ایم خوب ورز می‌دهیم.

آرد سوخاری را کم‌کم روی گوشت می‌پاشیم و مخلوط می‌کنیم. اگر مایۀ همبرگر هنوز شل بود، می‌توانیم آرد سوخاری اضافه کنیم تا مایۀ منسجمی داشته باشیم.

مایۀ همبرگر را ۴ قسمت کرده و هر قسمت را با دست گرد می‌کنیم.

هر قسمت از همبرگر را روی یک نصف پلاستیک می‌گذاریم و با دست آن را به شکل دایره پهن می‌کنیم. باید دقت کرد همبرگرها نه خیلی پهن باشد که داخل آن سرخ نشود و نه نازک که زود بسوزد.

روی همبرگرها هم پلاستیک می‌کشیم و یک ساعت در یخچال می‌گذاریم.

داخل تابه کمی روغن می‌ریزیم و حرارت را کم می‌کنیم. سپس  پلاستیک روی همبرگر را بر‎می‌داریم و آن را در تابه می‌گذاریم.

ابتدا گوشت کمی آب می‌اندازد. کمی حرارت را بیشتر می‌کنیم تا آب آن خشک شود. سپس آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود.

پس از این‎که همبرگرها سرخ شدند، داخل نان‌ها را سس می‌زنیم و با همبرگر، خیارشور، پیاز، کاهو و گوجه پر می‌کنیم.

همچنین بخوانید:

راز مرغ سوخاری رستورانی

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

هویج پلو ، شیرین خوش رنگ

ژله بستنی ، دسر آسان و مجلسی

خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش

خورشت بامیه یکی از خورشت‌های خوش‌مزۀ ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم لذیذی که دارد، تقریباً در تمام کشور طبخ می‌شود.

خورشت بامیه

بامیه از صیفی‎جات تابستانی است که بیشتر در جنوب کشور استفاده می‌شود. اما از آن‌جا که بسیار خوش‌مزه و لذیذ است، خورشت بامیه را در بیشتر استان‌ها تهیه می‌کنند. بامیه طبع سردی دارد و برای استفاده در فصل تابستان مناسب است.

مواد لازم:

  • بامیه: یک کیلو
  • گوشت خورشتی: ٣٠٠ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • سیر: 3 حبه
  • آب گوجه‌فرنگی: یک‌و‌نیم لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • آب‌لیموی تازه: نصف استکان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن سرخ می‌کنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. سیر خرد شده را هم به مواد می‌افزاییم. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به مواد افزوده و کمی تفت می‌دهیم.

آب به مقدار کافی برای پخت گوشت می‌ریزیم تا بپزد. وقتی گوشت نیم‌پز شد، بامیه‌های سرخ شده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه‌فرنگی را هم اضافه می‌کنیم.

سپس آب‌لیموی تازه را در خورشت می‌ریزیم. در قابلمه را می‌گذاریم تا جا بیفتد. دقت کنید آب خورشت مناسب باشد که دوباره آب نریزید. نیم ساعت برای پخت بامیه کافی است.

خورشت بامیه

نکاتی برای پخت خورشت بامیه‌:

  • خورشت را زیاد هم نزنید. هم زدن زیاد باعث وا رفتن بامیه می‌شود.
  • کم بودن آب خورشت و اضافه کردن دوبارۀ آب باعث می‌شود خورشت ظاهر خوبی نداشته باشد و طعم آب بگیرد.
  • زیاد بودن شعلۀ گاز در وا رفتن بامیه تأثیر دارد.

در طبخ خورشت بامیه به شیوۀ جنوبی از تمر هندی هم استفاده می‌شود. به این صورت که کمی آب جوش روی تمر هندی می‌ریزیم. چند دقیقه صبر می‌کنیم تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف می‌کنیم. شیرۀ تمر را به خورشت می‌افزاییم.

برخی خورشت بامیه را با مرغ درست می‌کنند. برای این کار باید مرغ را به صورت تکه‌های کوچک بدون استخوان خرد کرد.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

کشک بادمجان مجلسی

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

طرز تهیه خورشت کرفس

کرفس فواید و خواص زیادی برای سلامتی بدن و پوست و مو دارد. با تهیۀ خورشت کرفس می‌توانید از این خواص ارزشمند بهره ببرید.

خورشت کرفس

خورشت کرفس یکی از خورشت‌های اصیل ایرانی است. یکی از دلایلی که شاید کمتر خورشت کرفس را در سفره‌های ایرانی می‌بینیم، این است که این خورشت شباهت‎هایی به خورشت قورمه سبزی دارد و به همین دلیل اکثراً قورمه سبزی را بر آن ترجیح می‌دهند. اما مطمئن باشید اگر خورشت کرفس را به خوبی تهیه کنید، به راحتی می‌تواند با قورمه سبزی رقابت کند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • لیموعمانی: ۲ عدد
  • برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • ساقۀ کرفس: ۴۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
  • نعناع: یک قاشق چای‌خوری
  • جعفری: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

خورشت کرفس

ساقۀ کرفس‌ها را پس از شستن و خشک کردن، یک اندازه خرد کنید. برگ‌های کرفس را با نعناع و جعفری ساطوری کنید.

در یک تابه مقداری روغن بریزید. مخلوط برگ‌های کرفس، نعناع و جعفری خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هرچقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید، تیره‌تر می‌شوند و خورشت را خوش‌رنگ‌تر می‌کنند.

پیازها را ریز خرد کرده و در قابلمه‌ای تفت دهید. پس از سرخ شدن به آن زردچوبه بزنید تا یکدست شوند. گوشت خورشتی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود.

سپس ساقه‌های کرفس خرد شده را افزوده و پس از کمی تفت دادن، چند لیوان آب جوش اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.

لیموعمانی‌ها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت در یک لیوان آب بگذارید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. وقتی گوشت نیم‌پز شد، آن‌ها را به خورشت اضافه کنید.

پس از این‎که گوشت به طور کامل پخت، نمک و فلفل آن را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به آن بیفزایید.

خورشت کرفس هم مانند قورمه سبزی هرچقدر بیشتر روی حرارت بماند، جاافتاده‌تر می‌شود. در اواخر پخت خورشت، آن را بچشید. اگر ترشی آن کم بود، می‌توانید مقداری آب‌غوره اضافه کنید.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس

کوکو سبزی ، سرسبزی سفره ایرانی

پاستا آلفردو با سس مخصوص

پاستا آلفردو غذایی ساده و خوش‌مزه برای یک شام صمیمانه است.

پاستا یکی از غذاهای رایج ایتالیایی است که در تمام جهان طبخ می‌شود. پاستا آلفردو نوعی پاستااست که بسیار پرطرفدار است و طعم خوبی دارد. طرز تهیه پاستا آلفردو بسیار ساده است و سریع آماده می‌شود.

مواد لازم سس آلفردو:

  • کره: یک‌چهارم پیمانه
  • خامه: یک پیمانه
  • سیر: یک حبه
  • پنیر پارمزان:  یک و نیم پیمانه
  • جعفری خرد شده: یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه سس آلفردو:

کره را در تابه آب کنید. دقت کنید که حرارت اجاق ملایم باشد. خامه را به کره افزوده، بگذارید مخلوط برای 5 دقیقه قل بخورد.  جعفری، سیر خرد شده و پنیر رنده شده را اضافه کرده، مخلوط را مرتب هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.

مواد لازم پاستا:

  • پاستا: 500 گرم
  • کره: نیم پیمانه
  • سینۀ مرغ: 300 گرم (پخته و تکه تکه شده)
  • جعفری برای تزیین
  • نمک و فلفل به میزان لازم

پاستا آلفردو

طرز تهیه پاستا:

در قابلمه آب و نمک بریزید و بگذارید جوش بیاید. به آب در حال جوش پاستا را اضافه کنید. در ظرف را باز بگذارید تا پاستا خمیر نشود. صبر کنید تا پاستا بپزد. در این فاصله یکی دو بار مخلوط را هم بزنید.

هم‌زمان با ریختن پاستا در آب، در تابه‌ای دیگر کره را آب کنید. سینۀ مرغ پخته و تکه شده را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید. سپس نمک، فلفل و سس آلفردو را به آن افزوده، بگذارید با هم چند قل بخورند تا تکه‌های مرغ‌ها طعم بگیرند.

وقتی پاستا پخت، آن را آبکش کنید. سپس در ظرفی که از قبل کمی گرم کرده‌اید بکشید و مخلوط مرغ و سس آلفردو را به آن اضافه کنید.

هنگام سرو می‌توانید مقداری پنیر پارمزان و جعفری خرد شده روی پاستا بریزید.

همچنین بخوانید:

سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی

لازانیا سبزیجات با سس ریکوتا

طرز تهیه پاستا کاربونارا

لازانیا بدون فر

سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل