خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش

خورشت بامیه یکی از خورشت‌های خوش‌مزۀ ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم لذیذی که دارد، تقریباً در تمام کشور طبخ می‌شود.

خورشت بامیه

بامیه از صیفی‎جات تابستانی است که بیشتر در جنوب کشور استفاده می‌شود. اما از آن‌جا که بسیار خوش‌مزه و لذیذ است، خورشت بامیه را در بیشتر استان‌ها تهیه می‌کنند. بامیه طبع سردی دارد و برای استفاده در فصل تابستان مناسب است.

مواد لازم:

  • بامیه: یک کیلو
  • گوشت خورشتی: ٣٠٠ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • سیر: 3 حبه
  • آب گوجه‌فرنگی: یک‌و‌نیم لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • آب‌لیموی تازه: نصف استکان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن سرخ می‌کنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. سیر خرد شده را هم به مواد می‌افزاییم. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به مواد افزوده و کمی تفت می‌دهیم.

آب به مقدار کافی برای پخت گوشت می‌ریزیم تا بپزد. وقتی گوشت نیم‌پز شد، بامیه‌های سرخ شده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه‌فرنگی را هم اضافه می‌کنیم.

سپس آب‌لیموی تازه را در خورشت می‌ریزیم. در قابلمه را می‌گذاریم تا جا بیفتد. دقت کنید آب خورشت مناسب باشد که دوباره آب نریزید. نیم ساعت برای پخت بامیه کافی است.

خورشت بامیه

نکاتی برای پخت خورشت بامیه‌:

  • خورشت را زیاد هم نزنید. هم زدن زیاد باعث وا رفتن بامیه می‌شود.
  • کم بودن آب خورشت و اضافه کردن دوبارۀ آب باعث می‌شود خورشت ظاهر خوبی نداشته باشد و طعم آب بگیرد.
  • زیاد بودن شعلۀ گاز در وا رفتن بامیه تأثیر دارد.

در طبخ خورشت بامیه به شیوۀ جنوبی از تمر هندی هم استفاده می‌شود. به این صورت که کمی آب جوش روی تمر هندی می‌ریزیم. چند دقیقه صبر می‌کنیم تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف می‌کنیم. شیرۀ تمر را به خورشت می‌افزاییم.

برخی خورشت بامیه را با مرغ درست می‌کنند. برای این کار باید مرغ را به صورت تکه‌های کوچک بدون استخوان خرد کرد.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

کشک بادمجان مجلسی

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.