خورشت بامیه یکی از خورشتهای خوشمزۀ ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم لذیذی که دارد، تقریباً در تمام کشور طبخ میشود.
بامیه از صیفیجات تابستانی است که بیشتر در جنوب کشور استفاده میشود. اما از آنجا که بسیار خوشمزه و لذیذ است، خورشت بامیه را در بیشتر استانها تهیه میکنند. بامیه طبع سردی دارد و برای استفاده در فصل تابستان مناسب است.
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سیر خرد شده را هم به مواد میافزاییم. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به مواد افزوده و کمی تفت میدهیم.
آب به مقدار کافی برای پخت گوشت میریزیم تا بپزد. وقتی گوشت نیمپز شد، بامیههای سرخ شده را داخل گوشت ریخته و آب گوجهفرنگی را هم اضافه میکنیم.
سپس آبلیموی تازه را در خورشت میریزیم. در قابلمه را میگذاریم تا جا بیفتد. دقت کنید آب خورشت مناسب باشد که دوباره آب نریزید. نیم ساعت برای پخت بامیه کافی است.
در طبخ خورشت بامیه به شیوۀ جنوبی از تمر هندی هم استفاده میشود. به این صورت که کمی آب جوش روی تمر هندی میریزیم. چند دقیقه صبر میکنیم تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف میکنیم. شیرۀ تمر را به خورشت میافزاییم.
برخی خورشت بامیه را با مرغ درست میکنند. برای این کار باید مرغ را به صورت تکههای کوچک بدون استخوان خرد کرد.
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر