خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ

خورشت هویج یکی از غذاهای خوش‌مزه و اصیل تبریز است. برخلاف آنچه تصور می‌شود، این خورشت شیرین نیست و به دلیل داشتن آلو، طعمی ملس دارد. 
ه

یکی از غذاهای خوش‌مزه در فصل تابستان، خورشت هویج است. این خورشت از غذاهای سنتی تبریز است و هم با گوشت قرمز و هم با مرغ می‌توان آن را درست کرد.

با رنگ و لعابی که خورشت هویج دارد، غذایی دل‌خواه برای کودکان نیز هست. این خورشت که سرشار از ویتامین است، برای دوستان گیاه‌خوار، بدون گوشت هم قابل طبخ است.

مواد لازم:

  • هویج: نیم کیلو
  • پیاز: یک عدد
  • آلو به میزان لازم
  • گوشت قیمه‌ای: 300 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:


هویج


پیاز را نگینی خرد کرده، در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. پس از سرخ شدن، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را با آن تفت می‌دهیم. رب را به مواد افزوده، دوباره تفت می‌دهیم تا خوب سرخ و خوش‌رنگ شود.

گوشت را قیمه‌ای و ریز خرد می‌کنیم. آن را به مواد می‌افزاییم و تفت میدهیم. روی مواد آب می‌ریزیم تا گوشت بپزد.

هویج‌ها را خلالی خرد می‌کنیم. هرچه ظریف‌تر خلالی کنیم، ظاهر خورشت بهتر می‌شود و زودتر می‌‌پزد. سپس آن‌ها را با مقداری آلو در روغن کمی تفت می‌دهیم.

وقتی گوشت نیم‌پز شد، هویج‌ها و آلوها را به خورشت می‌افزاییم. می‌گذاریم آب خورشت کمی جمع شود و جا بیفتد.

پس از آماده شدن، خورشت را با پلوی زعفرانی سرو کنید.

خورشت هویج غذای شیرینی نیست و طعمی ملس دارد. توصیه می‌شود حتماً این خورشت را در برنام? غذایی خود بگذارید.

نکات:

خورشت هویج را می‌توان با گوشت مرغ درست کرد. برای این کار مرغ را بدون استخوان قطعه قطعه کنید. چون مرغ زودتر از گوشت قرمز می‌پزد، زمان کمتری برای پخت نیاز است.

اگر آلو در خورشت دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید. در این صورت هنگام سرو خورشت هویج، آب لیموترش تازه در آن بچکانید. چون این خورشت باید طعم ترشی داشته و ملس باشد.

هویج را رنده نکنید. چون در خورشت له می‌شود و ظاهر آن را خراب می کند.

همچنین بخوانید:

سس کچاپ خانگی را تابستان درست کنید

سس کچاپ خانگی خوش‌طعم‌تر از انواع صنعتی و به مراتب سالم‌تر است. خوبی درست کردن سس در خانه این است که خبری از مواد افزودنی، نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی نیست.

درست کردن سس کچاپ در خانه آسان است و ارزش وقت گذاشتن دارد. تا وقتی که این سس خانگی را درست نکنید، طعم و مز? واقعی آن را درک نمی‌کنید. فصل تابستان زمان مناسبی برای درست کردن سس کچاپ است.

مواد لازم:

  • میخک: 4 عدد
  • برگ بو: یک عدد
  • چوب دارچین: یک عدد
  • تخم کرفس: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل چیلی خشک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل شیرین خشک: نصف قاشق چای‌خوری
  • گوجه‌فرنگی: یک کیلو
  • نمک: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • سرک? سیب: نصف پیمانه
  • شکر قهوه‌ای: 5 قاشق غذاخوری
  • فلفل چیلی: یک عدد
  • سیر: یک حبه
  • پارچ? تنظیف
  • نخ ضخیم

طرز تهیه:

سس

پارچ? تنظیف را دولا کرده و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین را در وسط این پارچه بریزید. پارچه را گرد کرده و با استفاده از نخ ضخیم، محکم ببندید تا مواد داخل آن بیرون نریزد.

گوجه‌فرنگی، نمک، سرک? سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و مخلوط ادویه که در پارچ? تنظیف است، در قابلمه بریزید.

قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا فلفل چیلی نرم و پیاز‌ شفاف شود. برای این کار حدود 30 دقیقه زمان لازم است. قابلمه را از روی شعله بردارید و کیس? ادویه را دور بریزید.

سس را با استفاده از گوشت‌کوب برقی، مخلو‌کن یا آسیاب، پوره کنید. سپس با یک آب‌کش با سوراخ‌های ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید هم? دانه‌های گوجه و فلفل را دور بریزید تا مخلوط کاملاً یکدست شود.

پس از صاف کردن پور? گوجه، آن را 20 تا 30 دقیقه روی شعله با حرارت متوسط بگذارید تا سس به انداز? کافی و مناسب غلیظ شود.

پس از اینکه سس به غلظت موردنظر رسید، بگذارید خنک شود. سپس آن را در شیش? دردار بریزید و در یخچال تا حداکثر 3 هفته نگهداری کنید.

تهیه دسر ماست ژله ای خامه ای راحت و آسان

ماست ژله‌ای خامه‌ای یک دسر خنک و خوش‌مزه است که از ترکیب چند چیز خنک و دوست داشتنی درست شده است. ماست ژله‌ای خامه‌ای یک دسر رنگی است که بافت و ظاهر خوبی دارد.
دسر

اگر از ژله خسته شده‌اید و تهی? پاناکوتا هم سخت و وقت‌گیر است، حتماً دسر ماست ژله‌ای خامه‌‌ای را امتحان کنید. این دسر خیلی هم جدید نیست، اما خیلی خوش‌مزه و خوش‌رنگ است. خوبی این دسر در سادگی درست کردن آن است، چون همه می‌توانند به راحتی آن را در خانه درست کنند.

نکت? جالب این دسر آن است که طعم آن اختیاری و به دل‌خواه شمااست. می‌توانید هر طعمی که دوست دارید انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم:

  • ژل? دل‌خواه: یک بسته
  • آب جوش: یک پیمانه
  • ماست: نصف پیمانه
  • خام? غلیظ: نصف پیمانه

مواد لازم برای تزیین:

  • خام? غلیظ
  • میو? انتخابی
  • برگ‌های نعناع

طرز تهیه:

دسر

پودر ژله را در کاسه‌ای بریزید. آب جوش را روی آن ریخته و هم بزنید تا کاملاً حل شود. آن را کنار بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد. این کار حدود 30 دقیقه زمان می‌برد. برای خنک شدن به‌هیچ‌وجه  آن را در یخچال نگذارید. چون ژله می‌بندد و جامد می‌شود.

در حالی که ژله سرد می‌شود، ماست و خامه را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.

وقتی ژله خنک شد، ماست و خامه را اضافه کنید و تا زمانی که کاملاً ترکیب شود، آن‌ها را با لیسک هم بزنید.

مخلوط را در 4 لیوان برای سرو یا یک کاسه بریزید. آن را در یخچال بگذارید تا خنک و سفت شود. این کار حدود 4 تا 5 ساعت زمان می‌برد.

در صورت دل‌خواه، روی دسر را با خام? زده شده تزیین کنید. سپس روی خامه را میو? دل‌خواه و برگ نعناع بگذارید. نوع میو? انتخابی بهتر است از انواع توت‌ها مانند توت‌فرنگی یا تمشک باشد.

نکات مهم:

بهتر است از ماست پرچرب طبیعی استفاده کنید. البته استفاده از ماست کم‌چرب چکیده هم اشکال ندارد. استفاده از ماست چکیده آن را غلیظ‌تر می‌کند.

اگر می‌خواهید دسر چربی کمتری داشته باشد، می‌توانید به جای خامه از ماست استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که مز? آن کمی ترش‌تر می‌شود.

فوت و فن پخت لازانیا

لازانیا غذای ایتالیایی پرطرفداری است که با رعایت برخی اصول می‌توان یک لازانیای بی‌نظیر آماده کرد.
لازانیا

لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریباً در هم? دنیا طرفداران زیادی دارد. معمولاً هم? خانواده از افراد کم سن و سال گرفته تا افراد مسن، این غذا را دوست دارند. شاید شهرت آن به خاطر مواد خوش‌مزه، سس و پنیری است که در آن استفاده می شود.

نکاتی برای درست‌کردن لازانیا:

لازانیا

1. اگر می?خواهید ورق‌های لازانیا در حین جوشاندن در آب به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک در آب جوش بریزید.

2.هنگام جوشاندن ورق‌ها را با یک قاشق چوبی یا کفگیر به‌آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.

3. وقتی می‌خواهید ورق?ها را آب‌کشی کنید، حتماً آب سرد روی آنها بریزید. این کار باعث می?شود حرارت داخل ورق‌ها کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.

4. اگر می خواهید لازانیا رژیمی باشد، هنگام آماده کردن، فقط روی لای? آخر مقداری پنیر بریزید.

5. در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخ‌کرده استفاده می شود. ولی برای تنوع می‌توانید آن را با مواد مختلف درست کنید.

6. بهتر است ترتیب قرار گرفتن ورق ها در ظرف به‌صورت حصیری باشد. یعنی یک لایه ورق? به‌صورت عمودی در ظرف بگذارید و پس از ریختن مواد روی آن، لای? بعدی را به‌صورت افقی روی مواد بگذارید. این کار باعث می‌شود مواد از لابه?لای ورق‌ها نریزند.

لازانیا در فر

در این نوع پخت، فر را نیم ساعت قبل از استفاده روشن کنید تا گرم شود. بهتر است فر روی 180 درج? سانتی‌گراد باشد. روی ظرف را با فویل بپوشانید. سپس 10 دقیقه قبل از آماده شدن، فویل را بردارید و دوباره ظرف را در فر بگذارید تا پنیر طلایی شود.

لازانیا با مایکروویو

با توجه به حجم مایکروویو یک ظرف مناسب انتخاب کنید. ورق‌های لازانیا و سس را طبق معمول درظرف بچینید و آن را 10 دقیقه در مایکروویو بگذارید. برای طلایی شدن روی لازانیا، گریل را روشن کنید تا روی مواد طلایی شود.

لازانیا

لازانیا بدون فر

در روش لازانیا بدون فر، آن را در تابه، قابلمه یا ظرف پیرکس بریزید و آن را روی حرارت گاز بگذارید. حتماً ظرف را از قبل چرب کنید. حتماً در ظرف را ببندید.

سس لازانیا

سسی که برای لازانیا استفاده می شود دو نوع است: سس سفید و سس قرمز. برای هر نوع لازانیایی که آماده می‌شود یک سس کافی است. بسته به ذائقه و مواد، سس را انتخاب کنید.

برای تهی? سس سفید از کره، آرد، شیر و در صورت تمایل کمی خامه استفاده می‌شود که با مخلوط کردن و قرار دادن آنها روی حرارت، سس سفید آماده می شود.

برای سس قرمز از رب گوجه‌فرنگی، سیر رنده شده، مقداری سبزی معطر خشک، آب و در صورت تمایل گوجه‌فرنگی رنده شده استفاده می‌شود. این سس هم روی حرارت درست می?شود.

پودینگ شکلاتی بدون تخم مرغ

پودینگ یکی از انواع کیک‌های بسیار پرطرفدار و گزین? مناسبی برای سرو در مهمانی‌ها است.
پودینگ

پودینگ شکلاتی کلاسیک‌ترین نوع پودینگ است که می‌توان آن را با شکلات تلخ، شکلات سفید یا شکلات نعناعی درست کرد و روی آن را هم می‌توان با خامه تزیین و با بستنی میل کرد. در این مطلب طرز تهی? این کیک خوش‌مزه بدون تخم‌مرغ آمده است.

مواد لازم:

  • آرد: یک پیمانه
  • شکر: سه‌چهارم پیمانه
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر: نصف پیمانه
  • کر? آب شده یا روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: یک‌چهارم پیمانه
  • آب داغ: یک و نیم پیمانه
  • خام? سفت به میزان لازم
  • بیکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو برای سس پودینگ: یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه:

پودینگ

فر را از قبل گرم کنید.

در یک کاس? بزرگ آرد را با 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، شکر، بیکینگ‌پودر و نمک مخلوط کنید.

در ظرف دیگری شیر، کر? آب شده یا روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کرده و به مواد خشک در کاس? دیگر بیفزایید و خوب هم بزنید. هم زدن به اندازه‌ای باشد که مایه نرم و یکدست شود.

مای? پودینگ شکلاتی را در قالب‌های مخصوص مافین به مقدار مساوی یا در یک قالب کیک‌پزی بریزید و 40 دقیقه در فر بگذارید.

برای این‌که مطمئن شوید پودینگ خوب مغزپخت شده یا نه، یک چنگال یا خلال دندان در پودینگ فرو کنید. اگر مواد پودینگ به چنگال نچسبید، آن را از فر بیرون بیاورید.

در یک ظرف جداگانه شکر قهوه‌ای را با یک‌چهارم پیمانه پودر کاکائو و آب داغ مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا غلیظ شود. 15 دقیقه صبر کنید.

پس از سرد شدن کیک پودینگ، آن را از قالب مافین یا قالب کیک بیرون بیاورید و برش بزنید. سپس شربت کاکائویی را روی آن بریزید.

کیک را با خامه تزیین و میل کنید. اگر خامه دوست ندارید، آن را با بستنی سرو کنید.