یکی از غذاهای خوشمزه در فصل تابستان، خورشت هویج است. این خورشت از غذاهای سنتی تبریز است و هم با گوشت قرمز و هم با مرغ میتوان آن را درست کرد.
با رنگ و لعابی که خورشت هویج دارد، غذایی دلخواه برای کودکان نیز هست. این خورشت که سرشار از ویتامین است، برای دوستان گیاهخوار، بدون گوشت هم قابل طبخ است.
درست کردن سس کچاپ در خانه آسان است و ارزش وقت گذاشتن دارد. تا وقتی که این سس خانگی را درست نکنید، طعم و مز? واقعی آن را درک نمیکنید. فصل تابستان زمان مناسبی برای درست کردن سس کچاپ است.
پارچ? تنظیف را دولا کرده و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین را در وسط این پارچه بریزید. پارچه را گرد کرده و با استفاده از نخ ضخیم، محکم ببندید تا مواد داخل آن بیرون نریزد.
گوجهفرنگی، نمک، سرک? سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و مخلوط ادویه که در پارچ? تنظیف است، در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا فلفل چیلی نرم و پیاز شفاف شود. برای این کار حدود 30 دقیقه زمان لازم است. قابلمه را از روی شعله بردارید و کیس? ادویه را دور بریزید.
سس را با استفاده از گوشتکوب برقی، مخلوکن یا آسیاب، پوره کنید. سپس با یک آبکش با سوراخهای ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید هم? دانههای گوجه و فلفل را دور بریزید تا مخلوط کاملاً یکدست شود.
پس از صاف کردن پور? گوجه، آن را 20 تا 30 دقیقه روی شعله با حرارت متوسط بگذارید تا سس به انداز? کافی و مناسب غلیظ شود.
پس از اینکه سس به غلظت موردنظر رسید، بگذارید خنک شود. سپس آن را در شیش? دردار بریزید و در یخچال تا حداکثر 3 هفته نگهداری کنید.
اگر از ژله خسته شدهاید و تهی? پاناکوتا هم سخت و وقتگیر است، حتماً دسر ماست ژلهای خامهای را امتحان کنید. این دسر خیلی هم جدید نیست، اما خیلی خوشمزه و خوشرنگ است. خوبی این دسر در سادگی درست کردن آن است، چون همه میتوانند به راحتی آن را در خانه درست کنند.
نکت? جالب این دسر آن است که طعم آن اختیاری و به دلخواه شمااست. میتوانید هر طعمی که دوست دارید انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.
پودر ژله را در کاسهای بریزید. آب جوش را روی آن ریخته و هم بزنید تا کاملاً حل شود. آن را کنار بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد. این کار حدود 30 دقیقه زمان میبرد. برای خنک شدن بههیچوجه آن را در یخچال نگذارید. چون ژله میبندد و جامد میشود.
در حالی که ژله سرد میشود، ماست و خامه را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
وقتی ژله خنک شد، ماست و خامه را اضافه کنید و تا زمانی که کاملاً ترکیب شود، آنها را با لیسک هم بزنید.
مخلوط را در 4 لیوان برای سرو یا یک کاسه بریزید. آن را در یخچال بگذارید تا خنک و سفت شود. این کار حدود 4 تا 5 ساعت زمان میبرد.
در صورت دلخواه، روی دسر را با خام? زده شده تزیین کنید. سپس روی خامه را میو? دلخواه و برگ نعناع بگذارید. نوع میو? انتخابی بهتر است از انواع توتها مانند توتفرنگی یا تمشک باشد.
بهتر است از ماست پرچرب طبیعی استفاده کنید. البته استفاده از ماست کمچرب چکیده هم اشکال ندارد. استفاده از ماست چکیده آن را غلیظتر میکند.
اگر میخواهید دسر چربی کمتری داشته باشد، میتوانید به جای خامه از ماست استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که مز? آن کمی ترشتر میشود.
لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریباً در هم? دنیا طرفداران زیادی دارد. معمولاً هم? خانواده از افراد کم سن و سال گرفته تا افراد مسن، این غذا را دوست دارند. شاید شهرت آن به خاطر مواد خوشمزه، سس و پنیری است که در آن استفاده می شود.
1. اگر می?خواهید ورقهای لازانیا در حین جوشاندن در آب به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک در آب جوش بریزید.
2.هنگام جوشاندن ورقها را با یک قاشق چوبی یا کفگیر بهآرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.
3. وقتی میخواهید ورق?ها را آبکشی کنید، حتماً آب سرد روی آنها بریزید. این کار باعث می?شود حرارت داخل ورقها کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.
4. اگر می خواهید لازانیا رژیمی باشد، هنگام آماده کردن، فقط روی لای? آخر مقداری پنیر بریزید.
5. در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخکرده استفاده می شود. ولی برای تنوع میتوانید آن را با مواد مختلف درست کنید.
6. بهتر است ترتیب قرار گرفتن ورق ها در ظرف بهصورت حصیری باشد. یعنی یک لایه ورق? بهصورت عمودی در ظرف بگذارید و پس از ریختن مواد روی آن، لای? بعدی را بهصورت افقی روی مواد بگذارید. این کار باعث میشود مواد از لابه?لای ورقها نریزند.
در این نوع پخت، فر را نیم ساعت قبل از استفاده روشن کنید تا گرم شود. بهتر است فر روی 180 درج? سانتیگراد باشد. روی ظرف را با فویل بپوشانید. سپس 10 دقیقه قبل از آماده شدن، فویل را بردارید و دوباره ظرف را در فر بگذارید تا پنیر طلایی شود.
با توجه به حجم مایکروویو یک ظرف مناسب انتخاب کنید. ورقهای لازانیا و سس را طبق معمول درظرف بچینید و آن را 10 دقیقه در مایکروویو بگذارید. برای طلایی شدن روی لازانیا، گریل را روشن کنید تا روی مواد طلایی شود.
در روش لازانیا بدون فر، آن را در تابه، قابلمه یا ظرف پیرکس بریزید و آن را روی حرارت گاز بگذارید. حتماً ظرف را از قبل چرب کنید. حتماً در ظرف را ببندید.
سسی که برای لازانیا استفاده می شود دو نوع است: سس سفید و سس قرمز. برای هر نوع لازانیایی که آماده میشود یک سس کافی است. بسته به ذائقه و مواد، سس را انتخاب کنید.
برای تهی? سس سفید از کره، آرد، شیر و در صورت تمایل کمی خامه استفاده میشود که با مخلوط کردن و قرار دادن آنها روی حرارت، سس سفید آماده می شود.
برای سس قرمز از رب گوجهفرنگی، سیر رنده شده، مقداری سبزی معطر خشک، آب و در صورت تمایل گوجهفرنگی رنده شده استفاده میشود. این سس هم روی حرارت درست می?شود.
پودینگ شکلاتی کلاسیکترین نوع پودینگ است که میتوان آن را با شکلات تلخ، شکلات سفید یا شکلات نعناعی درست کرد و روی آن را هم میتوان با خامه تزیین و با بستنی میل کرد. در این مطلب طرز تهی? این کیک خوشمزه بدون تخممرغ آمده است.
فر را از قبل گرم کنید.
در یک کاس? بزرگ آرد را با 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، شکر، بیکینگپودر و نمک مخلوط کنید.
در ظرف دیگری شیر، کر? آب شده یا روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کرده و به مواد خشک در کاس? دیگر بیفزایید و خوب هم بزنید. هم زدن به اندازهای باشد که مایه نرم و یکدست شود.
مای? پودینگ شکلاتی را در قالبهای مخصوص مافین به مقدار مساوی یا در یک قالب کیکپزی بریزید و 40 دقیقه در فر بگذارید.
برای اینکه مطمئن شوید پودینگ خوب مغزپخت شده یا نه، یک چنگال یا خلال دندان در پودینگ فرو کنید. اگر مواد پودینگ به چنگال نچسبید، آن را از فر بیرون بیاورید.
در یک ظرف جداگانه شکر قهوهای را با یکچهارم پیمانه پودر کاکائو و آب داغ مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا غلیظ شود. 15 دقیقه صبر کنید.
پس از سرد شدن کیک پودینگ، آن را از قالب مافین یا قالب کیک بیرون بیاورید و برش بزنید. سپس شربت کاکائویی را روی آن بریزید.
کیک را با خامه تزیین و میل کنید. اگر خامه دوست ندارید، آن را با بستنی سرو کنید.