استیک مرغ با سس مایونز لیمویی

استیک مرغ غذای لذیذ و ساده‌ای است که انواع گوناگونی دارد و به شیوه‌های مختلفی طبخ می‌شود.
استیک

استیک مرغ را می‌توان با انواع سس و سبزیجات گوناگون درست کرد. یکی از خوش‌مزه‌ترین انواع این غذا، با سس مایونز لیمویی تند است که طعم متفاوتی دارد. این نوع استیک مرغ برای کسانی که به غذاهای تند علاقه دارند، پیشنهاد جالبی است.

مواد لازم استیک مرغ:

  • سین? مرغ بی‌پوست و استخوان: 2 عدد
  • روغن‌زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • رند? پوست 2 عدد لیموترش
  • آب‌لیمو: 4 قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مواد لازم سس مایونز لیمویی:

  • سس مایونز: 4 قاشق غذاخوری
  • فلفل‌قرمز بدون تخم: یک عدد
  • رند? پوستیک 2 عدد لیموترش
  • آب‌لیمو: 2 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

استیک مرغ

طرز تهیه:

استیک

ابتدا سین? مرغ را از وسط جدا کرده و هر تکه را از عرض برش بزنید. سپس تکه‌های مرغ را روی یک سطح صاف قرار داده و روی آن یک لایه پلاستیک پهن کنید. آن‌ها را کمی بکوبید تا نازک شوند.

پوست دو عدد لیمو را رنده کنید. آب آن‌ها را بگیرید و در کاسه ای بریزید. سپس گشنیز را خرد کرده و اضافه کنید.

روغن‌زیتون و فلفل سیاه را روی مواد بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس روی مرغ‌ها بریزید و خوب ورز دهید تا تمام مرغ به مواد آغشته شود.

مرغ‌های مزه‌دار شده را دو ساعت در یخچال بگذارید تا طعم گرفته و ترد شوند.

در این فاصله پوست یک عدد لیموترش را رنده کرده، با آب‌لیمو، نمک، فلفل‌سیاه، فلفل قرمز خرد شده و مایونز مخلوط کنید. مواد را در یخچال بگذارید تا خنک شود. به‌جای فلفل‌قرمز خرد شده، از پودر فلفل‌قرمز هم می‌توان استفاده کرد.

مرغ‌ها را از مواد خارج کرده و روی یک دستمال نخی بگذارید و کمی فشار دهید تا خشک شوند.

گریل را پس از داغ شدن کمی چرب کرده و مرغ‌ها را داخل آن بچینید. دو طرف مرغ را گریل کنید تا بپزند.

استیک‌های گریل شده را در ظرف بگذارید. سس را روی آن‌ها بریزید و سرو کنید.

پاناکوتا ، دسر محبوب ایتالیایی

پاناکوتا ژله‌ای دسری خوش‌مزه است که به‌صورت لایه‌لایه از خامه و ژله درست می‌شود و در هر فصل از سال می‌توان از ژله و میوه‌های همان فصل استفاده کرد.
پاناکوتا

پاناکوتا دسری ایتالیایی است که انواع گوناگونی دارد. پاناکوتا ژله‌ای نوع خاصی از این دسر است که ظاهری خوش‌رنگ و لعاب و طعم و مزه‌ای دلپذیر دارد. پاناکوتا ژله‌ای را می‌توانید با هر طعمی که دوست دارید، آماده کنید. در این مطلب، طعم انار را انتخاب کرده‌ایم.

مواد لازم:

  • پودر ژل? انار: یک بسته
  • انار: یک عدد
  • خامه: 300 گرم
  • شیر: دوسوم پیمانه
  • شکر: یک‌چهارم پیمانه
  • پودر ژلاتین: 2 قاشق چای‌خوری
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

پاناکوتا

کف و دیواره‌های قالب مناسب دسر را با کمی روغن چرب کنید. اگر میزان روغن برای چرب کردن قالب زیاد بود، اضافی آن را با دستمال کاغذی پاک کنید. این کار برای برگرداندن دسر به‌صورت قالبی است.

در کاسه‌ای نصف پودر ژله را در نصف پیمانه آب‌جوش حل کنید. سپس نصف پیمانه آب سرد به آن بیفزایید. پس از اینکه پودر به طور کامل در آب حل شد، نیمی از دانه‌های انار را در مای? ژله بریزید و سپس آن‌ها را به قالب دسر منتقل کنید.

قالب را 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا ژله ببندد.

در این مدت، مای? خامه‌ای را درست کنید. برای این کار شیر و خامه را در ظرفی فلزی بریزید و روی شعله ملایم بگذارید تا با هم مخلوط شوند. شکر و پودر ژلاتین را به آن افزوده و قدری هم بزنید که شکر و ژلاتین در مواد حل شوند. فقط مراقب باشید مایه نجوشد.

وانیل را به مواد بیفزایید و دوباره مخلوط کنید. حالا مایه را از یک صافی فلزی عبور دهید تا دانه‌های ژلاتینی که حل نشده، روی صافی باقی بماند و مایه‌ صاف و یکنواخت شود.

سپس آن را کنار بگذارید تا سرد شود. ژله را از یخچال بیرون بیاورید و مای? خامه‌ای را روی آن بریزید. دوباره 3 ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا خامه سفت شود.

پس از گذشت این مدت، با بقی? پودر ژله، مای? ژله‌ای آماده کنید و بقی? دانه‌های انار را بریزید. سطح خامه‌ای را با ژله بپوشانید و آن را دوباره در یخچال بگذارید تا ژل? رویی ببندد.

در پایان، قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید و آن را به دل‌خواه تزیین کنید.

همچنین بخوانید:

شیرین پلو ، غذای مجلسی ایرانی

شیرین پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که ترکیب‌بندی رنگ‌های زیبا و جذاب، هر فردی را به خوردن آن مشتاق می‌کند.

شیرین پلو از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ظاهر زیبا و رنگارنگی دارد. ظاهر شیرین پلو و طعم مطبوع آن باعث شده این غذا بسیار موردپسند باشد و برای مجالس و مهمانی‌ها تهیه شود. شیرین پلو به‌صورت متداول با مرغ درست می‌شود، ولی در برخی شهرها این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه می‌کنند.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • کره: 100 گرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • مرغ: 500 گرم
  • خلال بادام: 60 گرم
  • خلال پسته: 50 گرم
  • شکر: یک قاشق سوپ‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: 3 قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج: 50 گرم
  • هل کوبیده: یک قاشق چای‌خوری در صورت تمایل

طرز تهیه:

شیرین پلو

خلال پرتقال یا نارنج را دو بار می‌جوشانیم و سپس چند بار در آب سرد خیس می‌کنیم تا تلخی آن گرفته شود.

مرغ را با پیاز و کمی نمک و زردچوبه می‌پزیم و پس از سرد شدن آن را تکه‌تکه می‌کنیم.

در تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و با حرارت کم مرغ‌ها را تفت می‌دهیم تا طلایی شوند.

خلال پرتقال و خلال بادام را با شکر و کمی روغن در تابه تفت می‌دهیم تا شکر به خورد آنها رود و مز? شیرین بگیرند. در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق چای‌خوری هل به مواد اضافه کنید. وقتی خامی خلال‌ها گرفته شد و کمی نرم شدند، زعفران دم‌کرده را به آنها بیفزایید.

از مواد تهیه شده مقداری برای تزیین کنار می‌گذاریم. مرغ را به خلال‌های شیرین شده می‌افزاییم و با هم مخلوط می‌کنیم.

برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش می‌کنیم. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ می‌گذاریم. لایه‌لایه برنج و مخلوط مرغ و خلال‌ها را می‌ریزیم تا تمام شوند. بهتر است لای? آخر برنج باشد.

شعله را زیاد می‌کنیم تا برنج بخار کند. سپس دم‌کنی گذاشته و شعله را کم می‌کنیم.

خلال‌هایی را که کنار گذاشته بودیم، با خلال پسته مخلوط می‌کنیم. پس از اینکه برنج دم کشید، آن را در دیس می‌کشیم و با مخلوط خلال‌ها تزیین می‌کنیم. برای تزیین می‌توان از زرشک هم استفاده کرد.

در صورت تمایل می‌توانید برنج را بدون مرغ دم کنید و پس از اینکه برنج را در دیس کشیدید، مرغ‌ها را کنار شیرین پلو سرو کنید.

همچنین بخوانید:

تهیه خوراک مرغ و اسفناج ؛ به همین سادگی

خوراک مرغ و اسفناج یک غذای ساده، مغذی و خوش‌طعم است. این غذا به‌تنهایی سیرکننده است، اما می‌توان آن را با برنج یا نان سرو کرد.
خوراک مرغ

خوراک مرغ و اسفناج ترکیب شگفت‌انگیزی از مرغ سرخ شده با سس گوجه و اسفناج نرم شده است که با کمی نمک و فلفل، طعم ملایمی پیدا می‎کند. این غذا به‌تنهایی کامل است، اما اگر با برنج یا پاستا همراه شود، عالی است.

در تهی? خوراک مرغ و اسفناج می‌توانید اسفناج و مرغ را بنا به ذائقه، کمتر یا بیشتر کنید. البته به این معنا نیست که با مواد تشکیل دهند? زیاد، پرحجم شود. در صورت تمایل می‌توانید ادویه‌های بیشتری در این خوراک به کار ببرید. هر تغییری که دوست دارید، بدهید؛ اما سس گوجه‎فرنگی را فراموش نکنید. این سس برای یکدست کردن غذا، ضروری است.

مواد لازم:

  • ران مرغ بدون استخوان: یک کیلوگرم
  • اسفناج کوچک: یک کیلوگرم
  • پیاز: یک عدد
  • سس گوجه: یک پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

خوراک مرغ

پیاز را نگینی خرد کرده، در روغن تفت دهید تا سبک شود. وقتی پیاز سرخ و طلایی شد، مرغ را که به تکه‌های کوچک تقسیم کرده‌اید، به پیازداغ اضافه کنید. مواد را با نمک و فلفل مزه‌دار کرده سپس تفت دهید تا سرخ شوند و کمی تغییر رنگ دهند.

سس گوجه را به مواد افزوده، بگذارید حدود 5 دقیقه بپزند.

اسفناج‌های ریز و تازه را بدون خرد کردن در تابه بریزید. آنها را کمی تفت دهید تا نرم شوند. پس از نرم شدن، بلافاصله از روی شعله بردارید.

خوراک مرغ و اسفناج خوش‌مزه به‌همین سادگی آماده است. آن را با برنج، پاستا یا نان سرو کنید.

نکات مهم:

 اسفناج  های تازه خیلی نرم هستند  و به سرعت  می‌پزند. بنابراین نباید آن را زیاد حرارت دهید. همین‌که نرم شد آن را از روی شعله بردارید.

استفاده از اسفناج جوان و تازه خیلی عالی است، اما می‌توانید از هر سبزی دیگری که دوست دارید، استفاده کنید.

به‌جای سس گوجه می‌توانید از گوجه‌های تازه استفاده کنید.

اسفناج را زیاد نپزید. پخت طولانی باعث می‌شود مواد مغذی آن از بین برود. آن را در نهایت 2 دقیقه بپزید و بلافاصله از روی حرارت بردارید.

پای هلو ؛ دلچسب تابستانی

پای هلو یکی از شیرینی‌ها و دسرهای بی‌نظیر مختص تابستان است که بسیار مفید و مغذی است.
هلو
پای هلو دسری خوش‌مزه و مفید است که به‌آسانی تهیه می‌شود. از آنجا که هلو سرشار از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، پای هلو می‌تواند یک میان‌وعد? کامل باشد. پیشنهاد می‌شود در این روزهای گرم تابستان از این شیرینی خوش‌مزه و دلچسب غافل نشوید.

مواد لازم:

  •  آرد: 2 و نیم پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • شکر: یک پیمانه
  • ماست: یک پیمانه
  • روغن مایع: یک‌سوم پیمانه
  • کره: 100 گرم
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • هلو: یک تا 2 عدد

طرز تهیه:

هلو

مدتی قبل از شروع کار، موادی را که در یخچال هستند، بیرون بیاورید تا دمای آن ها با محیط یکسان شود. فر را روشن کنید و روی 180 درج? سانتی‌گراد بگذارید تا گرم شود.

آرد و بیکینگ‌پودر را با یکدیگر ترکیب و چند بار الک کنید.

شکر، کر? نرم شده و روغن مایع را حدود 5 دقیقه با هم ترکیب کنید تا روشن و کش‌دار شود. تخم‌مرغ‌ها را دانه دانه به مواد اضافه کنید. هر کدام را حدود 30 ثانیه هم بزنید. همراه با آخرین دانه تخم‌مرغ، وانیل را اضافه کنید. ماست را به مواد افزوده و هم بزنید تا یکدست شوند.

مخلوط بیکینگ‌پودر و آرد را کم‌کم به مواد اضافه کنید و با استفاده از لیسک، آن‌ها را آرام هم بزنید. خمیر را در قالب‌ها بریزید. برای اینکه مواد وقتی که در فر هستند سرریز نشوند، بهتر است دو سوم قالب‌ها را از مواد پر کنید. هلو را با پوست، نازک تکه کنید و روی خمیر یک تا دو تکه بگذارید.

قالب‌ها را روی سینی فر بچینید و در فر بگذارید. پس از 30 دقیقه پای هلو آماده است. سینی را از فر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن، روی شیرینی پودر قند بپاشید و در ظرف بچینید.

می‎توان تمام خمیر را در یک قالب بزرگ گذاشت و پس از خنک شدن به شکل دل‌خواه قطعه قطعه کرد.