فینگرفودها انواع بسیار زیادی دارند و زیبایی خاصی به میزهای مهمانی میبخشند. جیب تاجر یک فینگرفود مجلسی است که طعم و ظاهر خوبی دارد.
یک فینگرفود دلچسب و لذیذ، با ظاهری اشتهابرانگیز است؛ خصوصاً اگر دورچینهای مناسبی داشته باشد. نانها را میتوانید با هر موادی که دوست دارید، از انواع سالاد گرفته تا مایۀ ماکارونی، سبزیجات پخته و … پر کنید. این غذای خوشمزه گزینۀ مناسبی برای جشنهای تولد است.
لبههای نان تست را با چاقوی تیز جدا کنید. نانهای تست را دو تا دو تا روی هم بگذارید و با وردنه صاف و فشرده کنید تا به هم بچسبند. سپس نان را قالب گرد بزنید. اگر قالب ندارید، میتوانید یک کاسه یا نعلبکی روی نان بگذارید و اطراف آن را با چاقو ببرید.
تخممرغها را با چنگال بزنید تا یکدست شوند. شیر را به آن افزوده و مخلوط کنید. ناهای تست را ابتدا داخل مایۀ تخم مرغی زده، سپس در پودر سوخاری غلطانده و در روغن داغ سرخ کنید. نانها در روغن پف کرده و دو لایه می شوند. نانهای سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی نرم و سبک شود. سپس فیلههای مرغ را به آن افزوده و کمی نمک و فلفل بزنید. فیلهها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند و بپزند.
در کاسهای سس مایونز بریزید و آن را هم بزنید تا حالت کرمی بگیرد. سپس جعفری و کاهوی خرد شده را به آن بیفزایید. حتماً از کاهو سالادی استفاده کنید. بههیچوجه کاهوی رسمی مصرف نکنید. چون طعم و ظاهر غذا را خراب میکند.
در صورت تمایل مقداری ذرت پخته شده به مواد بیفزایید.
فیلههای سرخ شده با پیاز را به مواد اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید تا به خورد هم بروند. مواد را یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
نانهای سرخ شده را با چاقو از وسط نصف کنید. لای آنها را به آرامی باز کرده و از مواد پر کنید.
فینگرفود جیب تاجر را میتوانید با سبزیجات یا هر دورچین دیگری که دوست دارید، تزیین و سرو کنید.
کباب کوبیده از کبابهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این کباب پرمصرفترین کباب در بین ایرانیها است.
کباب کوبیده مانند خورشت قورمه سبزی از غذاهایی است که کمتر کسی آن را دوست ندارد. درست کردنکباب کوبیده نرم و آبدار در منزل به روش حرفهای، شبیه آنچه کبابزنهای ماهر در کبابیها و رستورانها درست میکنند، کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن فوت و فنها و نکات مهم و طلایی، میتوانید یک کبابکوبیده خانگی حرفهای و سنتی درست کنید.
گوشت کباب کوبیده بهتر است مخلوط گوسفند و گوساله شامل سردست یا ران گوساله و قلوهگاه گوسفند باشد.
گوشت چرخکرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن بزنید. آن را خوب ورز دهید. میتوانید فلفل و زعفران هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود.
پیازها را ریز رنده کنید. پس از رنده کردن آب آنها را بگیرید. گرفتن آب پیاز باعث میشود کباب روی سیخ وا نرود. پیازها را به گوشت اضافه کرده و حسابی وزر دهید. هرچه گوشت و پیاز را بیشتر ورز دهید، کباب تردتر میشود. برای اینکه رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود، روی گوشت یک کیسۀ پلاستیکی بکشید. آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا به اصطلاح بیات شود.
به اندازۀ یک پرتقال از گوشت بردارید. آن را دوباره کمی به شکل بیضی ورز دهید. دست را با کمی آب مرطوب کنید و هر تکهای که ورز دادید، به سیخ بکشید. پس از اینکه گوشت را روی سیخ پهن کردید، با دو انگشت اشاره و شصت، بهآرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا کباب حالت بگیرد.
سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید تا موقع کشید کباب، راحت از سیخ جدا شود.
کبابها را ابتدا روی حرارت خیلی تند بگذارید. وقتی گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، حرارت را ملایم کنید.
برای اینکه کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید، حتماً از گوشت چرخکردۀ مخلوط به نسبت دوسوم گوشت گوسفند و یکسوم گوشت گوساله استفاده کنید.
گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هرچه گوشت بیشتر چرخ شود، کبابها یکدستتر میشود و از روی سیخ نمیریزد.
گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز دهید. ورز دادن زیاد باعث میشود کباب کوبیده روی آتش وا نرود و نریزد.
اگر میخواهید کبابها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند، سیخها را یک ساعت در یخچال بگذارید.
قبل از به سیخ کشیدن گوشت، کمی سیخ را با آب تر کنید.
به مایۀ کباب کوبیده جوش شیرین و زردچوبه اضافه نکنید. جوششیرین طعم تلخی به کباب میدهد.
اضافه کردن آرد، آرد سوخاری یا نان خشک ریز شده، طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین میبرد.
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
پلمبیر آناناس از دسرهای مقوی و خوشمزهای است که عطر و بویی بینظیر دارد و بهراحتی در منزل تهیه میشود.
پلمبیر آناناس دسری مجلسی و بینظیر است که میتوانید برای پذیرایی از مهمانها در مجالس و مهمانیهای مختلف آن را تهیه کنید. اگر به انواع پلمبیر علاقهمند هستید، به شما پیشنهاد میدهیم که از تهیۀ پلمبیر آناناس در منزل غافل نشوید.
پودر ژله و پودر ژلاتین را با یکدیگر مخلوط کنید.
یک لیوان آب کمپوت آناناس به مخلوط پودر ژله بیفزایید. به روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) آن را ذوب کنید تا پودر ژلاتین و ژله در آب حل شوند.
اگر از پودر خامه یا خامۀ منجمد استفاده میکنید، آن را فرم دهید.
سه حلقه از آناناسها را نگینی خرد کنید.
ژلاتین و ژلۀحل شده را از روی شعله بردارید تا کمی خنک شود. سپس بستنی وانیلی، شیر، خامۀ فرم گرفته و مغز گردو را با مخلوط ژلاتین حل شده ترکیب کنید و مخلوط را در قالب چرب شده بریزید.
قالب را ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا دسر بهخوبی بسته و بهراحتی از قالب جدا شود.
بعد از مدت یاد شده، دسر را از یخچال بیرون بیاورید و بقیۀ حلقههای آناناس را نگینی خرد کنید و در دسر بگذارید.
پس از خارج کردن دسر از قالب، با حلقههای آناناس دسر را تزیین کنید یا با خامۀ فرم گرفته شده دور دسر را شکوفه بزنید.
بهجای مغز گردو میتوانید از خلال پسته یا مغزهای دیگر به دلخواه استفاده کنید.
اگر آب کمپوت کم است، از محلول آب و آب کمپوت برای حل کردن پودر ژله و ژلاتین استفاده کنید.
ماش پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. این غذا کاملاً سالم و مغذی است و در سلامت بدن تأثیر بسزایی دارد.
ماش پلو یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و درعینحال خوشطعم است که حضورش در سفرههای ما کمی کمرنگ شده است. ماش پلو غذایی ساده و راحت و حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است. این غذا کالری کمی دارد. از ماش پلو استفاده کنید و از تمام خواص ماش بهره ببرید.
برنج را پس از شستن با مخلوط آب و نمک خیس کنید.
ماش را با 3 پیمانه آب روی شعله بگذارید تا بجوشد. پس از اینکه 2 یا 3 جوش زد، مقداری نمک به آن بیفزایید.
وقتی ماش کاملاً پخت، برنج را در آب در حال جوش بریزید. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
مقدار کمی روغن کف قابلمه بریزید. برای تهدیگ نان بگذارید. سپس برنج و ماش را لایهلایه روی هم بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. وقتی بخار کرد، دمکنی بگذارید. برای پخت کامل پلو، 15 تا 20 دقیقه زمان لازم است.
حالا باید مایۀ گوشت را آماده کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. پس از اینکه پیازها طلایی شد، گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. با ادویه، نمک، فلفل و زردچوبه مواد را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
یک پیمانه آب به مخلوط بیفزایید تا گوشت بپزد. باید تا تبخیر کامل آب صبر کنید. اگر رب دوست دارید، یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید.
وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کنید. کمی روغن روی حرارت بگذارید تا داغ شود.سپس آن را روی پلو بریزید و خوب هم بزنید تا همۀ قسمتهای ماش پلو چرب شود.
حال میتوانید ماش پلو را در دیس کشیده و با برنج زعفرانی و گوشت سرو کنید. ماش پلو را میتوانید با گوشت قلقلی هم درست کنید.
چون ماش سرد است، میتوان در کنار آن کشمش یا خرما سرو کرد.
همچنین بخوانید:
بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی
نان داغ ، کباب کوبیده داغ(+ویدئو)
چنگمال یکی از دسرها و شیرینیهای کرمان است که خاصیت زیادی دارد و بسیار مغذی است.
چنگمال یکی از دسرهای خوشمزهای است که در کرمان تهیه میشود و درواقع دسر سنتی این استان است. این شیرینی از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است. مهمترین مادۀ این شیرینی خرما است.
همانطور که میدانید خرما دارای خواص زیادی است. مصرف خرما از ضعف، سستی و بیحالی جلوگیری میکند. خرما منبع بسیار خوبی برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدن است. یکی از مهمترین خواص خرماخونسازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. خوردن خرما برای همۀ افراد بهویژه زنان باردار به دلیل اینکه سرشار از فولیک اسید است توصیه میشود.
در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود.
هستههای خرما را درآورید و در تابه تفت دهید.
گردوها را ریز خرد کنید. درحین تفت دادن خرما، گردوهای خرد شده را هم را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند.
سپس زیرۀ سیاه، زیرۀ سبز، کنجد، تخم گشنیز و دارچین را با نان خشک خرد شده به خرما ها اضافه کرده، مواد را هم بزنید تا روغن به خورد نانها برود.
در این مرحله تابه را از روی شعله بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپکهای کوچک در بیاورید.
در صورت تمایل میتوانید کمی تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنکتر شود.
روی توپکها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و دسر را در ظرف موردنظر سرو کنید.