صبحانه در کشورهای مختلف؟

کشورهای مختلف دنیا غذاهای گوناگونی دارند. در این مطلب قصد داریم شما را با صبحان? برخی از کشورها آشنا کنیم.
صبحانه

وقتی صحبت از صبحانه در نقاط مختلف جهان به میان می‌آید، با انواع صبحانه مواجه می‎شویم. از کیک خامه‌ای تهیه شده از آرد ذرت در برزیل تا سوپ خوش‌مز? نخود در تونس، از پنکیک‌های پف‌دار اوکراینی تا مربا‌های شیرین نارگیل در سنگاپور. اگر‌چه محتوای بشقاب صبحان? برخی از این کشور‌ها ممکن است با تصور شما از اولین وعد? غذایی روز متناسب نباشد، اما اکثر آن‌ها برای شما آشنا هستند.

سوییس

صبحانه

در روز‌های غیرتعطیل هفته، سوییسی‌ها معمولاً یک صبحانه سریع اما سیر‌کننده را ترجیح می‌دهند که ترکیبی از جو دوسر با میوه و دانه‌های خوراکی است که با ماست چکیده سرو می‌شود. اما در روز‌های تعطیل در کنار پنکیک سیب‌زمینی، انواع پنیر و تکه‌های غذا‌های سرد و نان تخم‌مرغی با عسل، کره و مربا مصرف می‌کنند.

ژاپن

صبحانه

صبحان? ژاپنی‌ها اغلب از ترکیبی از غذا‌های مختلف در مقادیر کم است. ماهی‌هایی مانند سالمون و ماکرل، سوپ میزو، سبزیجات خرد‌ شده و برنج از ترکیبات صبحان? ژاپنی‌ها است. همچنین باید به «تاماگویاکی» اشاره کرد که یک املت کمی شیرین است.

استرالیا

صبحانه

 صبحانه‌های استرالیایی با تمرکز روی محصولات تازه، غلات کامل و ترکیبات خوش‌مزه می‌تواند از نان کلاسیک آووکادو با دانه‌های غلات روی آن تا نیمرو و سبزیجات خرد شده و پودینگ برنج با ماست متفاوت باشد. قهو? اسپرسو با نسبت بالای شیر را هم نباید در صبحان? استرالیایی فراموش کرد.

آلمان

صبحانه

سوسیس و دیگر انواع گوشت‌ها نقش مهمی در صبحان? سنتی آلمانی‌ها دارند که به آن «فروشتوک» گفته می‌شود. صبحان? آلمانی‌ها پر از گزینه‌های مختلف مانند انواع سوسیس، برش‌های سرد گوشت، نان و رول‌های شور و شیرین همراه با میو? تازه، نیمروی عسلی و چاشنی‌هایی مانند مربای خانگی است.

بلغارستان

صبحانه

«پوپارا» غذایی است که بر اساس یک سنت بسیار قدیمی از نان باقیماند? وعده‌های غذایی روز گذشته تهیه می‌شود. این غذای گرم و خوش‌مزه مورد علاق? بسیاری از مردم بلغارستان به‌ویژه در دوران کودکی است. شیر یا چای گرم را در داخل یک کاسه پر از تکه‌های نان بیات، پنیر بلغاری خرد شده، کره و شکر می‌ریزند و کنار می‌گذراند تا نرم شده و بتوان با قاشق از آن برداشت.

ترکیه

صبحانه

نان‌های ترکی مانند «سیمیت» یا «پاید» در کنار کاسه‌هایی از پنیر فتا یا دیگر پنیر‌های شور و تازه، روغن زیتون، حلوا، عسل و غذا‌های کنسروی از صبحانه‌های ترکیه هستند. تخم‌مرغ نیز معمولاً در کنار یک نوع سوسیس تهیه شده از گوشت قرمز خشک به نام «سوجوک» که با سیر، فلفل‌قرمز، زیره و سماق مزه‌دار شده، پخته می‌شود.

پرتغال

صبحانه

قهوه با مقدار زیادی شیر گزین? اول پرتغالی‌ها در وعد? صبحانه است. پرتغالی‌ها معمولاً نان ساده‌ای در کنار قهو? خود می‌خورند که تارت تخم‌مرغی از محبوب‌ترین آن‌ها است.

اوکراین

صبحانه

پنکیک‌های اوکراینی موسوم به «سیرنیکی» که از درون نرم و پف‌دار و از بیرون طلایی و ترد هستند، صبحان? محبوب مردم این کشور است. این خوراکی اوکراینی را می‌توان با میو? تازه، ترکیبات کنسروی، شکر یا خامه ترش مزه‌دار کرد.

ایتالیا

صبحانه

ایتالیایی‌ها معمولاً صبحان? شلوغی دارند که همیشه شامل قهوه و کلوچه‌های ایتالیایی است. اغلب کاپوچینو یا اسپرسو گزین? ایتالیایی‌ها برای صبحانه بوده و در کنار آن نیز شیرینی‌های ساده‌ای مانند کورنتو یا شیرینی دایره‌ای شکم‌پر با کاستارد یا نوتلا سرو می‌شود. «اسفوگلیاتله» یک شیرینی ترد و لایه‌دار پر شده با پنیر شیرین ریکوتا است که از استاندارد‌های دیگر صبحان? ایتالیایی به شمار می‌آید.

روسیه

صبحانه

خاویار صبحان? محبوب روس‌ها است. این غذای گران‌قیمت روی پنکیک‌های روسی در روز‌های تعطیل هفته قرار می‌گیرد. اما در روز‌های غیر تعطیل، صبحان? روس‌ها ساده‌تر است و خاویار به صورت پودر روی نان‌های شیرین تهیه شده از آرد گندم سیاه که به کره آغشته شده، پاشیده می‌شود. علاوه بر آن یک لیوان چای سیاه نیز پای ثابت صبحان? مردم روسیه است.

طرز تهیه بریانی مرغ کویتی

بریانی مرغ کویتی یک غذای خوش‌مزه و سنتی عربی است. این غذا برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار مفید است.
بریانی

بریانی مرغ کویتی به‌ سبب داشتن مقدار زیادی کربوهیدارت، پروتئین و چربی غذای کاملی است. این غذا را می‌توانید با سالاد شیرازی یا سالاد فصل سرو کنید. نوشیدن عرق بیدمشک با این غذا بسیار دل‌چسب است. اگر کمی سبزی خوردن و ترشی هم با این غذای عربی میل کنید که دیگر عالی است.

مواد لازم:

  • مرغ: یک عدد
  • کره به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم
  • آب‌لیمو: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل‌دلمه‌ای: یک عدد
  • پودر سیر: 2 قاشق مرباخوری
  • گوجه‌فرنگی رنده شده: نصف لیوان
  • نمک، فلفل، کاری، زردچوبه و زنجبیل به میزان لازم
  • عصار? مرغ: 2 عدد
  • ماست: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

بریانی

پیازها را خلالی خرد کنید و در کره تفت دهید تا طلایی شوند. مرغ را به‌صورت تکه‌های کوچک برش بزنید و با پیاز تفت دهید. وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، ادویه‌ها را با مرغ و پیاز تفت دهید.

سپس حبه‌های عصار? مرغ، گوجه‌فرنگی رنده شده، ماست، آب‌‌لیمو و رب گوجه‌فرنگی را روی مرغ‌ها بریزید.

کمی نمک اضافه کنید و بگذارید مواد روی شعله ملایم با یکدیگر ترکیب شوند و طعم بگیرند. پس از 10 دقیقه، شعله را خاموش کرده و مقداری زعفران در تابه بریزید.

حرارت دادن زیاد زعفران باعث می‌شود عطر آن از بین برود. به همین دلیل باید پس از خاموش کردن شعله به سایر مواد اضافه شود.

برنج را جداگانه آماده کنید. وقتی دم کشید، آن را در دیس بکشید و روی آن برنج زعفرانی بریزید. سپس مرغ پخته شده در سس مخصوص را وسط برنج بگذارید و سرو کنید.

فوت و فن پخت بریانی مرغ کویتی:

بهتر است به جای روغن مایع یا جامد از کره استفاده کنید.

بریانی اصولا” غذایی پرادویه و بسیار تند است. اما اگر تندی با مذاق شما سازگار نیست، پس از آب کردن کره مقداری برگ بو با پیاز تفت دهید تا عطر غذا بهتر شود و دیگر از ادویه‌های تند استفاده نکنید.

برای تهی? این غذا حتماً از زردچوبه و کاری استفاده کنید.

برای تزیین پلو از کشمش سرخ شده استفاده کنید.

اگر دوست داشتید این غذا را به شیو? عربی بپزید، لازم نیست برنج آن را دم کنید. همین‌که برنج 20 دقیقه در آب مرغ یا گوشت بپزد، کافی است.

سیر از واجبات این غذا است. به‌هیچ‌وجه آن را حذف نکنید.

صبحانه ای دلچسب با نان قندی خانگی

نان قندی از نان‌های پرطرفداری است که می‌توان به‌راحتی در خانه درست کرد و از آن لذت برد.
نان
در بین انواع نان سنتی مانند فطیر، شیرمال، ساج، کسمه و … نان قندی طرفداران بیشتری دارد. این نان را می‌توان با کمترین هزینه و بدون نیاز به وسیلۀ خاصی در خانه تهیه کرد. نان قندی در وعده‌های صبحانه و عصرانه همراه شیر و چای حسابی می‌چسبد.

مواد لازم: 

  • آرد سفید: ۹۰ گرم
  • سبوس گندم: ۱۰ گرم
  • کره: ۵۰ گرم
  • شیر: یک‌چهارم پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر: یک‌سوم پیمانه
  • زردۀ تخم‌مرغ: یک عدد
  • کنجد و سیاه‌دانه به میزان لازم

طرز تهیه: 

نان

 

کره را ذوب کرده و با همزن، شکر را با آن مخلوط کنید تا یکدست و سبک شود. سپس شیر، هل و بیکینگ پودر را افزوده و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.

سبوس گندم و آرد را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شل و چسبناکی به دست آید. دقت کنید که خمیر سفت نشود.

سینی فر را کمی چرب و آردپاشی کنید. دست خود را چرب کرده  و خمیر را به ضخامت دو میلی‌متر درسینی پهن کرده و روی آن را با چنگال سوراخ کنید.

می‌توان به‌جای آرد پاشی کردن کف سینی، کاغذ روغنی پهن کرد.

زردۀ تخم‌مرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی دربیاید. سپس با برس قنادی روی سطح خمیر بمالید و روی آن مقداری کنجد، سیاه‌دانه یا انواع مغز خوراکی بپاشید.

سینی را حدود یک ربع در فر از قبل گرم شده بگذارید تا روی نان قندی حسابی طلایی شود.

نکات کلیدی تهیه نان قندی:

برای تهیۀ این نان می‌توان از آرد سبوس‌دار به میزان ۱۰۰ گرم استفاده کرد.

کره را به روش بن‌ماری ذوب کنید. یعنی ظرف کره را روی بخار کتری بگذارید تا به‌صورت غیرمستقیم ذوب شود.

می‌توان روغن جامد را جایگزین کره کرد.

اگر می‌خواهید نان قندی نرمی داشته باشید، آن را در ظرف دربسته بگذارید، چون در مجاورت هوا خشک می‌شود.

میگو پلو ؛ جنوبی خوش طعم

میگو پلو از غذاهای جنوبی کشور است که به شیوه‌های مختلف و با مواد گوناگون طبخ می‌شود.
میگو پلو

میگو پلو از غذاهای ایرانی است که اصالتاً متعلق به استان‌های جنوبی کشور مانند بوشهر و خوزستان است. البته این غذا به دلیل طعم بسیار خوبی که دارد، در تمام شهرهای کشور طبخ می‌شود.

اگر از افرادی هستید که غذاهای دریایی دوست دارند، قطعاً از میگو پلو خوشتان می‌آید. اگر هم غذاهای دریایی را به سبب بویی که دارند دوست ندارید، حتماً میگو پلو را امتحان کنید. چون میگوها با سیر، پیاز و زعفران مزه‌دار شده‌اند و مطمئن باشید این غذا حسابی می‌چسبد.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • برنج: ۳ پیمانه
  • گشنیز: ۵۰ گرم
  • میگو پاک شده: ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل|، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

میگو پلو

پیاز و سیر را نگینی خرد کرده، در تابه‌ای با کمی روغن و حرارت کم تفت می‌دهیم تا نرم شوند.

سپس به میزان دل‌خواه زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه روی پیاز و سیر می‌ریزیم و دوباره تفت می‌دهیم تا پیاز و سیر تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. میگوها را به مواد افزوده، خوب مخلوط می‌کنیم تا ادویه‌ها به خورد میگوها بروند.

وقتی رنگ میگوها تغییر کرد، رب را می‌افزاییم و مواد را با هم تفت می‌دهیم تا منسجم شوند. سپس زعفران دم‌کرده را با یک لیوان آب داغ در تابه می‌ریزیم.

حرارت را ملایم می‌کنیم تا سس میگو پلو به جوش بیاید و غلیظ شود. گشنیز را که از قبل خرد کرده‌ایم، به سس اضافه می‌کنیم. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند، تابه را از روی شعله برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم.

در قابلمه‌ای برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم تا نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش می‌کنیم.

کف قابلمه روغن می‌ریزیم و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ می‌گذاریم. روی آن لایه‌لایه برنج و سس می‌ریزم تا مواد تمام شوند.

در قابلمه را می‌گذاریم و شعله را زیاد می‌کنیم تا بخار کند. سپس دم‌کنی گذاشته و حرارت را کم می‌کنیم. پس از 40 دقیقه میگو پلو خوش‌طعم و عطر آماده است.

هورچاتا ، نوشیدنی مکزیکی برای روزهای داغ تابستان

هورچاتا یک نوشیدنی سنتی مکزیکی است که با برنج سفید خیس خورده درست شده و با دارچین و شکر طعم‌دار و شیرین می‌شود.
هورچاتا یک نوشیدنی مکزیکی خوش‌مزه و متفاوت برای روز‌های داغی‌ است که ازگرما حسابی کلافه‌ شده‌اید. این نوشیدنی ضمن اینکه بسیار مغذی است، خیلی راحت درست می‌شود. اگر می‌خواهید یک نوشیدنی متفاوت امتحان کنید، هورچاتا گزینۀ خوبی است.

مواد لازم:

  • برنج دانه بلند سفید: یک و یک‌چهارم پیمانه
  • بادام خرد شده: نصف پیمانه
  • چوب دارچین: ۲ عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۲ پیمانه
  • آب: 4 پیمانه

طرز تهیه:

مکزیکی

برنج، بادام و دارچین را با سرعت بالای مخلوط‌کن، با هم ترکیب کنید تا کاملاً یکدست شود. اگر بخشی از آن به کف مخلوط‌کن می‌چسبد، مخلوط‌کن را خاموش کرده و مواد را از ته آن با چنگال بیرون بیاورید یا مخلوط‌کن را تکان دهید.

شیر، آب، شکر و وانیل را به آن اضافه و سپس آن‌ها را در مخلوط کن، پوره کنید.

مخلوط را در ظرف مناسبی ریخته و در آن را ببندید. پس از 8 تا 12 ساعت، مخلوط را از یک الک ریز رد کنید.

نوشیدنی مکزیکی آماده است. روی آن را با چوب دارچین و دارچین پودر شده تزیین کرده و با یخ سرو کنید.

نکات مهم و ترفند‌ها:

می‌توانید شیر نارگیل، شیر بادام یا هر شیر گیاهی دیگری که دوست دارید، جایگزین شیر لبنی کنید.

می‌توانید بدون بادام هم هورچاتا را درست کنید.

در مورد نوع برنج اجباری به استفاده از برنج دانه بلند نیست. می‌توانید از هر برنجی که دوست دارید استفاده کنید. مانند انواع برنج‌های معطر.

برای نگهداری، آن را در یخچال بگذارید و در نهایت تا 3 روز بعد آن را مصرف کنید.

می‌توانید استویا، شیرۀ خرما یا عسل را جایگزین شکر کنید.