انبه یکی از خوشمزهترین، مقویترین و مفیدترین میوههای تابستانی است. ترشی انبه که مخصوص این فصل است، در همه جای دنیا بهخصوص مناطق گرمسیری بسیار پرطرفدار است. ترشی انبه به شیوههای گوناگون و با مواد مختلف درست میشود. یکی از روشهای تهی? ترشی انبه، به سبک بندرعباسیها است.
پوست انبهها را بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک ظرف مناسب روی آنها به مقدار دلخواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود. اگر کم بود، کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویهجات و فلفلها بهجز شکر و سیاهدانه را بیفزایید.
انبههای مزهدار شده را نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیر? انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغنزیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید تا بجوشد.
انبههای مزهدار شده را با سیر له شده و شکر در قابلمهای جداگانه بریزید.
سرک? جوشیده را کمکم به انبهها بیفزایید. سرکه فقط باید روی انبهها را بپوشاند و به اندازهای باشد که بتوان انبهها را با قاشق هم زد. شعل? گاز را زیاد کنید تا انبه و سرکه 5 دقیقه با هم بجوشند و بپزند. شعله را خاموش کنید تا ترشی سرد شود. سپس سیاهدانه را به آن اضافه کنید.
ترشی انبه به همین راحتی آماده است. آن را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو ریخته و در ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
اگر دوست دارید ترشی انبه له نشود و انبهها در آن درسته باشند، باید ترکیب روغنزیتون و سرک? جوشیده را به انبهها اضافه کرد و پس از افزودن آنها به انبه، ترشی را روی حرارت نجوشانید.
کوکوها تنوع بالایی دارند و از غذاهای بسیار راحت و خوشمزهای هستند که با بسیاری از مواد مختلف میتوانید آنها را درست کنید. اگر میخواهید سفر? زیبایی داشته باشید، پیشنهاد میشود کوکو مجلسی سه رنگ درست کرده و مهمانان را شگفتزده کنید!
سیبزمینیهای پخته شده را رنده کرده و با 3 عدد تخممرغ، ادویه و نمک مخلوط کنید.
در تابهای روغن بریزید و بگذارید داغ شود. پورهها را در تابه بریزید.
سوسیسها را به انداز? حبه قند ریز کنید و با سس تند در تابهای جداگانه تفت دهید. آنها را روی پورههای سیب زمینی بریزید و پهن کنید.
سبزی کوکو و بادامزمینی یا گردو را خرد کنید. میتوانید از خردکن استفاده کنید. پس از خرد کردن، آنها را با 3 تخممرغ دیگر مخلوط کرده و به مواد بیفزایید.
سپس سیر له شده را روی سوسیسها بریزید. در صورت تمایل میتوانید روی آن پنیر پیتزا هم بریزید. بگذارید مواد با حرارت ملایم پخته شوند.
کوکو سه رنگ زیبا آماده است. آن را به دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
اگر کوکو را با سیبزمینی خام درست میکنید، میتوانید به آن مرغ پخت? ریشریش شده یا سبزیهای معطر اضافه کنید. اما افزودن این مواد به مای? تهیه شده با سیبزمینی پخته توصیه نمیشود.
گاهی کوکو پس از پخت ترک برمیدارد و در هنگام جابهجا کردن میشکند. علت مقدار کم تخممرغ است. اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم از تخممرغ استفاده نکنید. چون بافت غذا از بین میرود و شکل اسفنجی پیدا میکند.
در هنگام افزودن سبزی، آب آن را بگیرید. چون باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن میشود.
از پیاز استفاده نکنید. زیرا باعث وارفتن میشود.
4. ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه میشود، تا 2 سانت است. ضخامت زیاد باعث نپختن و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
مرغ شکم پر از غذاهای مجلسی و پرطرفداری است که میتوانید برای پذیرایی در مجالس مختلف آن را درست کنید. معمولاً برای پخت این غذا از فر استفاده میشود. در صورتی که فر ندارید، میتوانید آن را در قابلمه بپزید. البته روش پخت آن در فر و قابلمه کمی با هم متفاوت است.
پیاز را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
2. جعفری و گشنیز را خرد کرده و با زردچوبه، گردو، کشمش و رب انار شیرین به پیاز اضافه کنید. کمی نمک به مواد افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.
گردن، بال ها و دم مرغ را جدا کنید. بهتر است پوست آن را نگیرید، چون پس از آماده شدن ظاهر بهتری خواهد داشت. اما اگر دوست داشتید بدون پوست باشد، اشکال ندارد.
داخل شکم آن را تمیز و خالی کنید.
موادی را که آماده کردید در شکم مرغ بریزید و پس از پر شدن، آن را با نخ و سوزن بدوزید. با نخ پاهای مرغ را به هم نزدیک کنید تا هنگام طبخ باز نشوند.
مرغ را در قابلمه بگذارید و تا جایی که نصف آن را بپوشاند، آب بریزید، اگر از مواد چیزی باقی ماند، در قابلمه بگذارید.
قابلمه را یک ساعت و نیم روی شعله قرار دهید.
هر نیم ساعت یک بار مرغ را بچرخانید تا هر دو طرف آن کاملاً پخته شود.
پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، مرغ شکم پر آماد? سرو است. میتوانید آن را با هر موادی که دوست دارید تزیین کنید.
انگور یکی از میوههای خوشطعم تابستانی است که انواع گوناگونی دارد. برخی انگور را ملک? میوهها میدانند. انگور هم مانند بسیاری از میوهها، علاوه بر مز? خوبی که دارد، دارای خواص زیادی است که از بهترین آنها میتوان به کمک به درمان میگرن و آلزایمر اشاره کرد.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.
با استفاده از اسپری روغن، کف یک قالب کمربندی با قطر 20 سانت را چرب کنید.
آرد و بیکنیگپودر را با یکدیگر مخلوط و دو بار الک کنید.
در ظرفی مناسب، تخممرغ و شکر را با هم مخلوط کنید. این کار را تا زمانی که مواد کرم رنگ شوند، انجام دهید. سپس وانیل را به مواد افزوده و هم بزنید.
شیر یا ماست را با روغن مایع به مواد اضافه کنید و همزن برقی را روی دور تند بگذارید. به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملاً با یکدیگر مخلوط و یکدست شوند.
حالا انگور را به مخلوط بیفزایید و هم بزنید. مخلوط آرد و بیکینگپودر را افزوده و بهصورت دورانی هم بزنید.
خمیر مای? پای انگور آماده است. آن را در قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در طبق? وسط فر که از قبل گرم شده، بگذارید.
پس از این مدت، قالب را بیرون بیاورید و بگذارید 15 دقیقه بماند.
سپس پای را روی توری سیمی گذاشته و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر بماند تا کاملاً خنک شود.
قالب کمربندی را از آن جدا کنید. دسر خوشمز? پای انگور آماده است. آن را تزیین و سرو کنید.
برای تهی? پای انگور از هر نوع انگوری میتوان استفاده کرد.
شیشلیک از دند? گوسفند تهیه میشود. هرچه گوسفند کوچکتر باشد، طعم کباب بهتر است. برای تهی? این کباب نباید دنده از گوشت جدا شود و باید به همان شکل سیخ کرد.
دو نکت? اساسی در تهی? این کباب هست؛ یکی مزهدار کردن شیشلیک و دیگری تهی? سس که روی منقل باید به گوشت زد. اگر این دو مورد را به دقت انجام دهید، طعم شیشلیک دقیقاً مانند نوع سنتی آن میشود.
ابتدا باید دندهها را طمع دار کنید. برای این کار یک ظرف مناسب و جادار انتخاب کرده و دندهها را در آن بریزید. پیازها را رند? ریز کنید. آب پیازها را در ظرفی که دندهها را گذاشته اید بریزید.
آبلیمو را با روغن مایع، زعفران دمکرده و مقداری نمک و فلفل به مواد بیفزایید. گوشت را با مواد ورز دهید تا تمام قسمتهای گوشت دنده طعمدار شود.
پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، در ظرف را ببندید و آن را 12 ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت دندهها نرم و طعمدار شود. پس از این مدت، دندهها را برای سیخ کردن از یخچال بیرون بیاورید.
برای پخت شیشلیک باید لازم است سیخها بسیار بزرگ باشند. اگر سیخها خیلی بزرگ نیستند، میتوانید از دو سیخ برای به سیخ کشیدن دندهها استفاده کنید.
پس از اینکه تمام دنده ها به سیخ کشیده شدند، منقل را آماده کنید. توجه داشته باشید که زغالها حتماً یکدست روشن شده باشند. زیرا زغال خام باعث میشود کباب طعم دود بگیرد.
پس از اینکه منقل آماده شد، سیخها را روی آن بچینید و بگذارید دندهها با حرارت بسیار ملایم کباب شوند. در حین کباب کردن، کره را ذوب کنید و با قلممو روی گوشت بمالید تا کباب لذیذتر شود. کره علاوه بر اینکه کباب را لذیذتر میکند، باعث میشود کباب خشک نشود.
در کنار کباب شیشلیک میتوانید از گوجه کبابی هم استفاده کنید. پس از اینکه کباب آماده شد، آن را با نان یا برنج سرو کنید.