ترشی لیته یا لیتۀ بادمجان نوعی ترشی خوشمزه و پرطرفدار است که بادمجان آن را پخته و له میکنند.
ترشی لیته یکی از چاشنیهایی است که طرفداران زیادی دارد. این ترشی خوشمزه در کنار غذاهایی مانند کوفته، دلمه، لوبیا پلو و… یک ترکیب عالی است.
سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و… است که آنها را کاملاً خرد میکنیم.
بادمجان را با پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب میپزیم. سپس در صافی میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادمجان را با هم چرخ میکنیم یا در مخلوطکن میریزیم.
کلم، هویج، فلفلدلمهای سبز، فلفلدلمهای قرمز و فلفل سبز تند را ریز خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه میکنیم.
سبزی معطر، ادویه، نمک، زردچوبه، نعناع و پونه را ترکیب کرده و به مواد قبلی میافزاییم.
سرکه را به همۀ مواد اضافه کرده و مرتب هم میزنیم. ترشی لیته آماده است.
برای نگهداری ترشی لیته باید از یخچال یا جاهای خنک مانند بالکنهایی که آفتاب نمیگیرند، استفاده کرد.
قاشق یا ملاقهای که با آن ترشی برمیداریم، باید تمیز باشد. قاشق خیس یا چرب باعث کپک زدن ترشی میشود.
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل