صبحانه ای دلچسب با نان تخم مرغی

پخت انواع نان در خانه بسیار لذت‌بخش است. نان تخم‌مرغی از نان‌هایی است که به‌آسانی می‌توان آن را تهیه کرد.

نان

  

نان تخم‌مرغی از مقوی‌ترین نان‌هایی است که به‌خصوص برای وعدۀ صبحانه در اغلب کشورهای  دنیا محبوب و پرطرفدار است. مردم بیشتر کشورهای دنیا این نان را در خانه  تهیه می‌کنند. نان تخم‌مرغی به‌عنوان یک میان‌وعدۀ مقوی هم با شیر یا سایر  مخلفات سرو می‌شود.

مواد لازم:

  • آرد سفید: 10 پیمانه
  • مخمر خشک: 4 و نیم قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۲ و نیم پیمانه
  • شکر: ۶ قاشق غذاخوری
  • کره: ۶ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: ۴ عدد

طرز تهیه:

در یک کاسه ۴ پیمانه آرد و مخمر خشک را با هم مخلوط کنید.

شیر، کره، شکر و نمک را گرم کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و شکر حل شود.

مخلوط شیر را کم‌کم به مخلوط آرد و مخمر بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. تخم‌مرغ‌ها را افزوده و دوباره هم بزنید.

بقیۀ آرد را کم‌کم روی خمیربریزید تا صاف و یکدست شود.

خمیر را خوب ورز دهید. اگر خمیر خیلی سفت  بود، کمی شیر گرم به آن اضافه کنید و اگر چسبناک بود، کمی آرد روی آن  بپاشید. حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا لطیف شود.

سپس آن را به سه قسمت مساوی تقسیم و هر  تکۀ خمیر را رول کنید تا حالت بیضی پیدا کند. سه قالب نان ۲۰ در ۱۰ سانت را  با کره چرب کرده و هر تکه را در یک قالب بگذارید.

روی قالب‌ها را با سلفون بپوشانید و ۳۰ دقیقه یا یک ساعت در جای نسبتاً گرم بگذارید تا خمیر به اصطلاح برسد.

فر را روشن کنید. یک کاسه آب در طبقۀ پایین فر بگذارید تا نان نرم و لطیف شود.

وقتی فر خوب گرم شد، قالب‌ها را در طبقۀ  وسط فر بگذارید. ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برای پخت کافی است. وقتی سطح روی آن طلایی  شد، از فر بیرون بیاورید تا خنک شود. پس از خنک شدن  آن را با چاقوی تیز  برش بزنید.

نکات مهم پخت انواع نان خانگی:

نان

در پخت نان خانگی حتماً از تخم‌مرغ استفاده کنید.

برای پخت نان از آرد شیرینی‌پزی استفاده نکنید، چون باعث پف کردن و ترد شدن نان نمی‌شود.

برای پخت نان از کره یا روغن پرچرب استفاده کنید. محصولات کم چربی باعث می‌شوند نان پف نکند.

بخار آب در محیط و در زمان پخت باعث پف  کردن بهتر نان می‌شود. بنابراین چه از فر معمولی استفاده می‌کنید و چه از  فر برقی، در یک ظرف نسوز مقداری آب ریخته، در کف فر بگذارید یا در مدت زمان  پخت، چند بار مقداری آب داخل فر اسپری کنید.

هرگز در ۱۵ دقیقۀ اول زمان پخت، در فر را  باز و بسته نکنید. چون پف نان می‌خوابد و خشک می‌شود. بعد از ۱۵ دقیقه در  صورت نیاز برای اسپری کردن آب یا جابه‌جا کردن و چرخاندن قالب، در فر را  باز کنید.

همچنین بخوانید:

تهیه کیک ساده بدون فر 

پای هلو ؛ دلچسب تابستانی 

شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.