اغلب ما وقتی صحبت از آبگوشت میشود، غذایی گوجهای رنگ با تکههای گوشت، نخود، لوبیا و سیبزمینی در ذهن مجسم میکنیم. اما آبگوشت متنجنه که مردم کرمان در روزهای عزاداری طبخ میکنند، ظاهری متفاوت و طعمی خاص دارد. این نذری کرمانیها ترکیبی از یک آبگوشت سادۀ سنتی با سبزیجات معطر، برگۀ میوههای خشک، گردو و زیره است و بعید است که پس از یکبار خوردن آن، طعم آن را فراموش کنید.
نخود را از شب قبل خیس کنید. نیمی از آن را در هاون بکوبید.
پیازها را خرد کرده و در یک قابلمۀ بزرگ با روغن تفت دهید. وقتی رنگ آنها تغییر کرد، گوشت را در قابلمه ریخته و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب آن جمع شود. فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و پس از تفت خوردن، سهچهارم قابلمه را با آب پر کنید.
نخود کوبیده شده را با دنبه در قابلمۀ دیگری ریخته و روی حرارت بگذارید. منتظر بمانید تا مواد به روغن بیفتند. سپس رب گوجهفرنگی و سبزیهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید. یک ساعت پس از شروع پخت گوشت، این مواد را با لوبیا چیتی و بقیۀ نخود به قابلمۀ اصلی بیفزایید.
گردوها را در هاون بکوبید و با برگهها و زیره در آبگوشت بریزید.
لیموعمانیها را از قبل در آب جوش بگذارید. در ساعت پایانی پخت، آنها را با سیبزمینیها به آبگوشت اضافه کنید.
اگر به برگه دسترسی ندارید، میتوانید 2 عدد به تازه خرد کرده و در آبگوشت بریزید.
اگر میخواهید آبگوشت متنجنه را به روش سنتی تهیه کنید، آن را در دیگ مسی بار بگذارید.
علاوه بر برگۀ زردآلو، به و گوجهفرنگی، میتوانید برگۀ هلو را هم به این آبگوشت اضافه کنید.
روی این آبگوشت را با دارچین و زعفران تزیین کنید.
بهترین راه پخت آبگوشت متنجنه، این است که از شب قبل آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا آرامآرام بپزد و جا بیفتد.