گاهی در آشپزی اشتباهاتی پیش میآید، از بیش از حد پختن غذا گرفته تا بیش از حد نمک زدن یا بدمزه شدن غذا. قبل از اینکه غذای نامطلوب را دور بریزید، این ترفندها را به کار ببرید. شاید طعم غذا بهتر شود.
اگر به اشتباه غذا را خیلی ترش کردید، با افزودن کمی جوش شیرین یا شکر از میزان اسیدی یا ترشی آن کم کنید.
برای برطرف کردن غذایی که بسیار شیرین شده است، به آن کمی لیموترش یا سرکه بزنید. چربیهایی مانند روغنزیتون یا کره هم میتوانند طعم شیرین غذا را برطرف کنند.
سبزیجاتی را که بیش از حد پخته شدهاند، میتوانید به شکل پوره درآورده و به آنها کمی نمک، روغنزیتون یا کره بزنید. همچنین سبزیجات پوره شده را میتوان با کمی عصارۀ مرغ و کمی خامه، بهصورت سوپ درآورد.
اگر غذا خیلی شور شده، آب بیشتر در غذا بریزید یا کمی شکر یا سرکه به آن بیفزایید. گاهی اوقات هم میتوانید از سیبزمینی پوست کنده یا سس برای برطرف کردن شوری غذا استفاده کنید.
پاستا یا ماکارونی بیش از پخته و نرم شده را با روغنزیتون تفت دهید تا کمی سفت شود و خود را بگیرد. سپس برای طعم بهتر، به آن پنیر پارمزان اضافه کنید.
گاهی اوقات در آشپزی هنگام آماده سازی خمیر، مواد آن به صورت گلوله در میآید. برای برطرف کردن آن، میتوانید گلولۀ خمیر را با الک صاف کنید.
یک لایه کره یا روغنزیتون روی نان خشک بزنید و آن را در فر بگذارید تا ترد شود. نان خشک را میتوانید با سوپ مصرف کنید یا به شکل سوخاری درآورید.
وقتی مرغ بیش از حد میپزد، میتوانید آن را به ورقههای نازک برش زده و با روغنزیتون، ریحان، آویشن، ترخون و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. به مرغ، سس و سبزیجات سالاد زده و آن را بهصورت سالاد مرغ مصرف کنید.
این میوهها را میتوانید با وانیل یا آبلیمو قابل خوردن کنید. یا میتوانید کمی شکر و دارچین به آنها زده و پس از اینکه خوب مخلوط کردید، مصرف کنید.
برگهای کهنۀ کاهو را میتوانید با گذاشتن در آب اسیدی شده به مدت 20 دقیقه، دوباره باطراوت کنید. برای درست کردن آب اسیدی، کمی سرکه یا لیموترش به آب خنک بیفزایید.