ساطری پلو ؛ غذای محلی خراسانی

غذای ایرانی ساطری پلو متعلق به خراسان است و ظاهر شیک و زیبایی دارد.

غذای ایرانی

  

ساطری پلو یک غذای ایرانی محلی بسیار خوش‌مزه و مجلسی است. این غذا که متعلق به خراسان است، با گوشت قلقلی درست می‌شود. در خراسان ساطری پلو بیشتر در مجالس و مهمانی‌های رسمی سرو می‌شود.

مواد لازم:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • هویج: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • کشمش پلویی: یک پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

غذای ایرانی

هویج‌ها را پس از شستن، پوست کنده و  به‌صورت خلالی خرد می‌کنیم. سپس آن‌ها را در تابه‌ای با مقداری روغن تفت  می‌دهیم تا کمی نرم شوند.

کشمش‌ را در کاسۀ آبی ریخته و می‌گذاریم ۱۰ دقیقه خیس بخورد. سپس آبکش کرده و در صافی می‌ریزیم تا آب اضافۀ آن خارج شود.

پیاز را رندۀ ریز کرده، آن را به گوشت چرخ‌کرده افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.

سپس کوفته‌های کوچک درست می‌کنیم و در  تابه با مقداری روغن تفت می‌دهیم. وقتی کمی سرخ شدند و رنگ آن‌ها تغییر  کرد، روی هویج‌ها می‌ریزیم.

تابه را دوباره روی حرارت می‌گذاریم و حدود یک دقیقه کشمش را تفت می‌دهیم. تفت دادن زیاد کشمش باعث می‌شود باد کند یا سفت شود.

مخلوط کوفته‌ها و هویج را به کشمش افزوده، نصف زعفران دم‌کرده را روی مواد می‌ریزیم و آرام مخلوط می‌کنیم.

برنج را پس از شستن و چند ساعت خیس خوردن، در آب در حال جوش می‌ریزیم. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش می‌کنیم.

کف قابلمه روغن می‌ریزیم. لایه‌لایه برنج و مواد می‌ریزیم تا تمام شوند. کمی از مواد برای تزیین کنار می‌گذاریم.

بقیۀ زعفران را روی برنج ریخته و در  قابلمه را می‌گذاریم. حرارت را کمی زیاد می‌کنیم تا داخل قابلمه بخار  بپیچد. سپس حرارت را کم می‌کنیم.

پس از یک ساعت غذا آماده است. با یک کفگیر مواد و پلو را با هم مخلوط کرده و ساطری پلو را در دیس می‌کشیم.

روی غذا را با موادی که کنار گذاشته بودیم تزیین می‌کنیم. می‌توانیم برای تزیین خلال پسته هم به مواد اضافه کنیم.

در صورت تمایل ساطری پلو را با مرغ هم می‌توانید درست کنید.


همچنین بخوانید:

خورشت آلو اسفناج ، غذای آهنی 

شیشلیک ؛ کبابی متفاوت و لذیذ(+ویدئو) 

جوجه کباب عسلی با سس تایلندی 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.