یتیمچه ؛ خوراک اصیل ایرانی

یتیمچه یکی از خوراک‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که با بادمجان و گوجه‌فرنگی طبخ می‌شود.

یتیمچه

  

یتیمچه خوراک اصیل ایرانی و بسیار خوش‌مزه است و همۀ شهرها آن را به یک شکل درست می‌کنند. یتیمچه را هم به‌عنوان شام و هم به‌عنوان پیش‌غذا می‌توان مصرف کرد. این غذا مواد ساده‌ای دارد و خیلی سریع آماده می‌شود.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • بادمجان: ۴ عدد
  • روغن مایع به میزان لازم
  • گوجه‌فرنگی: ۴ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

یتیمچه

بادمجان‌ها را می‌شوییم و پوست می‌گیریم. آنها را در آبکش می‌گذاریم تا کمی خشک شوند.

سپس روی تخته به شکل مکعب‌های ۲ سانتی برش می‌زنیم و کنار می‌گذاریم.

سیر و پیاز را هم نگینی خرد می‌کنیم. در تابه‌ای پیاز را با کمی روغن و حرارت پایین تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی شود.

پس از اینکه پیازداغ آماده شد، آن را در بشقاب می‌ریزیم و سیر خردشده را در همان تابه تفت می‌دهیم تا نرم و سبک شود.

تکه‌های مکعبی بادمجان را سرخ می‌کنیم. می‌توان بادمجان‌ها را نصف و به همان صورت سرخ و سپس مکعبی خرد کرد.

پیازداغ و سیرداغ  را به بادمجان سرخ شده افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.

گوجه‌فرنگی‌ها را هم پس از شستن، روی تخته  خیلی ریز خرد می‌کنیم. آن را به مواد می‌افزاییم و خوب مخلوط می‌کنیم. سپس  روی مواد نمک، فلفل و زردچوبه می‌پاشیم و دوباره تفت می‌دهیم تا مواد با  هم خوب مخلوط شده و به خورد هم بروند.

نصف لیوان آب به مواد اضافه کرده و در تابه را می‌گذاریم تا یتیمچه با حرارت کم بپزد و روغن بیندازند.

حدود 20 تا 30 دقیقه زمان لازم است تا یتیمچه آماده شود. وقتی غذا روغن انداخت، یتیمچه آماده است.

آن را در بشقاب بکشید و با نان و سبزی خوردن سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید در غذا آب نریزید و در تابه را بگذارید تا یتیمچه با بخار و آب گوجه‌فرنگی بپزد و روغن بیندازید.

همچنین بخوانید:

ترشی انبه از نوع  بندر عباسی 

کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی 

آش تابستانی ماست و اسفناج 

تهیه رولت مرغ بدون فر 

خوراک جوجه کباب و سیب زمینی ؛ ویژه دیابتی ها 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.