چلو گوشت مجلسی ؛ زعفرانی مخصوص

چلو گوشت یکی از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانی است که معمولاً در مهمانی‌ها و مراسم‌های رسمی طبخ می‌شود.

  

چلو گوشت در میان ایرانیان طرفداران  بسیار زیادی دارد. این غذا که با گوشت گوسفندی پخته می‌شود، از غذاهای  مجلسی شیک و خوش‌مزۀ ایرانی است. در این مطلب با پخت چلو گوشت به شیوۀ رستورانی آشنا می‌شوید.

مواد لازم:

  • سیر: ۲ حبه
  • برگ بو: ۴ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • چوب دارچین: یک عدد
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم
  • گوشت گوسفندی: 500 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

چلو گوشت

پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن  در تابه تفت می‌دهیم تا نرم شود. همین که پیاز نرم و کاراملی شود، کافی است  و نیاز به سرخ شدن نیست.

روی پیاز تفت داده شده زردچوبه ریخته و دوباره تفت می‌دهیم تا به خورد هم بروند. سپس آن‌ها را در قابلمه می‌ریزیم.

گوشت را در ظرفی می‌گذاریم و با قلم‌موی آشپزخانه، زعفران دم‌کرده را روی گوشت می‌کشیم تا کاملاً به زعفران آغشته شود.

سپس مقداری فلفل روی گوشت می‌پاشیم و گوشت طعم‌دار شده را در قابلمه می‌گذاریم تا با پیاز سرخ شود.

حتماً حرارت را کم می‌کنیم تا پیازها نسوزند.

در این مرحله در صورت تمایل رب گوجه‌فرنگی  اضافه کنید. البته چلو گوشت‌های رستورانی و مجلسی بدون استفاده از رب  گوجه‌فرنگی طبخ می‌شوند.

وقتی گوشت سرخ شد و تغییر رنگ داد، ۸  لیوان آب در قابلمه می‌ریزیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا جوش بیاید. سپس  حرارت را کم می‌کنیم تا گوشت کاملاً پخته شود.

سیرها را پوست می‌گیریم و پس از شستن با چوب دارچین و برگ بو به گوشت می‌افزاییم تا طعم‌دار شود.

3 تا 4 ساعت زمان لازم است تا گوشت پخته شود.

برای اینکه چلو گوشت مجلسی باشد، در اواخر پخت مقداری زعفران دم‌کرده در قابلمه بریزید تا رنگ گوشت زعفرانی شود.

پس از پختن گوشت آن را با انواع چلو مانند چلو زعفرانی، شویدپلو و باقالی‌پلو سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید از زرشک برای تزیین روی چلوی ساده استفاده کنید.


 

همچنین بخوانید:

کوکوی سه رنگ خورده اید ؟ 

خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو) 

ترفندهایی برای رفع اشتباهات آشپزی 

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.