پیده گوشت ترکی ؛ پیتزا را فراموش کنید!

غذاهای ترکی بسیار متنوع و به ذائقۀ ایرانی‌ها نزدیک است.

گوشت

  

پیدۀ ترکی درواقع نوعی پیتزا است که با خمیر خاصی درست می‌شود. پیده انواع گوناگونی دارد و مانند پیتزا با مواد مختلفی تهیه می‌شود. پیدۀ گوشت یکی از خوش‌مزه‌ترین و پرطرفدارترین نوع پیده است که به‌آسانی در منزل  تهیه می‌شود. خمیر پیده را می‌توانید به‌صورت آماده از فروشگاه‌های بزرگ  تهیه کنید.

مواد لازم پیده:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • پودر زیره: ۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر گشنیز: یک قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز: یک عدد
  • پیاز قرمز: یک عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • فلفل دلمه‌ای سبز: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: یک عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • برگ جعفری و گشنیز به میزان لازم
  • پنیر پیتزا به میزان لازم

گوشت

مواد لازم خمیر:

  • آرد: 500 گرم
  • خمیرمایه: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • شکر: یک قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم: 200 سی‌سی
  • روغن‌زیتون به میزان لازم

طرز تهیه خمیر:

آرد، خمیرمایه، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس شیر ولرم و روغن‌زیتون را بیفزایید.

خمیر را حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید تا  سطحی صاف و براق پیدا کند. سپس آن را در یک حولۀ تمیز پیچیده و در جایی گرم  بگذارید تا پف کند. پس از یک ساعت خمیر رسیده و آماده است.

طرز تهیه پیده:

گوشت

در یک تابه مقداری روغن بریزید تا گرم شود. گوشت چرخ‌کرده، ادویه‌جات و کمی نمک بریزید. مواد را تفت بدهید تا رنگ گوشت قهوه‌ای شود.

پیاز راخرد و سیر را رنده کنید. آن‌ها را به گوشت افزوده و با آن تفت دهید.

وقتی پیاز سبک شد، رب را بیفزایید و هم بزنید.

فلفل‌دلمه‌ای‌ها را نگینی یا خلالی خرد کنید. وقتی رب سرخ شد، آن‌ها را به مواد اضافه کرده و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

در پایان پخت مقداری جعفری ساطوری به گوشت بیفزایید و صبر کنید تا مایۀ گوشت خنک شود.

روی سینی فر کاغذ روغنی مخصوص آشپزی  بگذارید. روی سطح کار مقداری آرد پاشیده و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را  به 8 قسمت مساوی تقسیم و آن‌ها را با وردنه باز کنید. شکل خمیرها باید  بیضی باشد.

گوشت

روی هر کدام از خمیرها به مقدار مساوی از  مایۀ گوشت بریزید و با ته قاشق پهن کنید. کناره‌های خمیر را روی مایۀ گوشتی  تا و ابتدا و انتهای هر خمیر را هم جمع کنید. با یک برس آشپزی روی هر خمیر  روغن‌زیتون بمالید.

سینی را در فر بگذارید. ۱۰ تا 15 دقیقه برای پختن پیده‌ها کافی است. در اواخر پخت روی پیده مقداری پنیر پیتزا بریزید. وقتی رنگ خمیر طلایی شد، سینی را از فر بیرون بیاورید.

پس از بیرون آوردن پیده‌ها از فر، مقداری  جعفری و گشنیز ساطوری شده روی پیده‌ها بپاشید. بگذارید پیده‌ها کمی سرد  شوند. سپس با چاقوی پیتزابری یا یک چاقوی تیز، به‌صورت دل‌خواه برش بزنید.  پیده را معمولاً با لیموترش تازه سرو می‌کنند.

اهالی ترکیه برای هر عدد پیدۀ گوشت، یک عدد تخم‌مرغ هم نیمرو کرده و روی آن می‌گذارند.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کباب ترکی خانگی 

پاستا مرغ و بروکلی ؛ تجربه ای جدید از پاستا 

آدانا کباب ؛ کباب معروف ترکیه 

خوراک بال‌ مرغ سوخاری با سس بوفالو 

داوود پاشا ؛ خورشت سنتی ترکیه(+ویدئو) 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.