نان چای قزوینی از شیرینیهای سنتی قزوین است که در کنار چای حسابی میچسبد.
نان چای قزوین یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه و خوشطعم ایرانی است که سوغات شهر قزوین است. نان چای را میتوان بهعنوان میان وعده هم استفاده کرد. این شیرینی بهدلیل مواد مغذی که دارد، برای کودکان هم مناسب است.
روغن را در کاسه ای ریخته، پودر قند را به آن میافزاییم و با همزن برقی خوب هم میزنیم تا سفید رنگ و حجم آن نیز بیشتر شود.
سپس زردۀ تخممرغ را با وانیل و هل به مواد افزوده و هم میزنیم.
بیکینگپودر را در ماست ریخته، با هم مخلوط میکنیم و به مواد میافزاییم.
آرد را هم پس از الک کردن کمکم به مواد افزوده و هم میزنیم.
خمیر را کمی ورز میدهیم تا به روغن نیفتد. خمیر یکدست شده را یک ساعت درون کیسه در یخچال میگذاریم تا بماند.
در این مدت مواد رومال را آماده میکنیم.
زردۀ تخممرغ را روی ماست ریخته و زعفران دمکرده را به آن اضافه کرده سپس مواد را با هم مخلوط میکنیم.
یک پلاستیک بزرگ تمیز را از وسط نصف کرده و خمیر را وسط آن میگذاریم.
روی خمیر هم پلاستیک گذاشته و با وردنه خمیر را به ضخامت نیم سانت باز میکنیم. با استفاده از قالب به شکل دلخواه روی خمیر قالب میزنیم.
روی سینی فر کاغذ روغنی گذاشته و نان های قالب زده را روی کاغذ روغنی میچینیم. با فرچه داخل مواد رومال زده و روی شیرینیها میکشیم. در آخر روی آنها کنجد میپاشیم و سینی را در فر از قبل گرم شده میگذاریم.
پس از 15 دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی شیرینیها طلایی شود. پس از گذشت زمان پخت، سینی فر را بیرون میآوریم تا نان های چایا خنک شوند و سپس در ظرف میچینیم.
ته چین مرغ و قارچ تجربۀ جدیدی از ته چین است و پیشنهاد میشود حتماً آن را امتحان کنید.
ته چین یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. ته چین مرغ و قارچ یکی از انواع این غذای لذیذ است که مواد ساده و مفیدی دارد. این نوع ته چین را میتوان در فر، قابلمه و حتی پلوپز آماده کرد.
مرغ را با کمی آب، پیاز، نمک و زردچوبه میپزیم. زرشک را با آب سرد شسته و در کمی روغن با زعفران و شکر تفت میدهیم. در اواخر تفت دادن، کمی گلاب اضافه میکنیم. گلاب عطر خوبی به زرشک میدهد.
قارچ را شسته و ورقهای خرد میکنیم. آن را در تابه با حرارت زیاد تفت میدهیم. به قارچ کمی آبلیمو میزنیم تا سیاه نشود.
وقتی مرغ پخت و کم آب شد، از ظرف درآورده و ریشریش میکنیم. سپس آن را به قارچ و زرشک میافزاییم.
برنج را که از قبل خیس کردهایم، در آب در حال جوش ریخته و وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش میکنیم.
زردههای تخممرغ را خوب زده و با دارچین، نمک و فلفل، ماست، روغن مایع و زعفران مخلوط کرده سپس برنج را اضافه میکنیم.
کف قابلمه را چرب میکنیم. نیمی از مواد را در قابلمه ریخته و با پشت قاشق فشار میدهیم تا منسجم شود. سپس مرغ را روی مواد ریخته و کمی از آب مرغ هم روی آنها میریزیم. بقیۀ مواد برنج را هم روی مرغ میریزیم.
روی سطح ته چین کمی روغن ریخته و حدود یک ساعت قابلمۀ ته چین را روی حرارت ملایم میگذاریم.
پس از یک ساعت ته چین مرغ و قارچ آماده است. میتوانید آن را با هر موادی که دوست دارید، تزیین کنید.
دیابت از بیماریهایی است که نیاز به رژیم غذایی خاص دارد. ازاینرو خوراک جوجه کباب و سیبزمینی در فر، غذایی ایدئال برای افراد دیابتی است.
خوراک جوجه کباب و سیبزمینی با حداقل روغن پخته میشود و بههمین دلیل یک وعده غذای رژیمی و سالم است. این غذا پیشنهاد مناسبی برای افراد دیابتی است. این غذا را میتوان بدون نان و برنج مصرف کرد، چون سیبزمینی پخته شده بسیار سیرکننده است.
فر را روشن کنید تا گرم شود.
مرغ را شسته و تمام سطح آن را با با برس 2 قاشق روغنزیتون بمالید.
شکم مرغ را باز کرده و ریحان را در شکم مرغ بگذارید. مقداری نمک و فلفل سیاه و قرمز روی سطح و داخل شکم مرغ بمالید.
اگر مرغ درسته نیست و تکه شده است، ریحان را کنار آن بگذارید.
برای این خوراک بهتر است از سیبزمینیهای کوچک استفاده کنید. اگر دوست دارید سیبزمینیها با پوست تنوری شوند، آنها را با یک برس خوب بشویید.
سینی فر را کمی با روغنزیتون چرب کرده و مرغ را وسط سینی بگذارید.
برای مزه دار کردن جوجه کباب، اطراف مرغ را با سیبزمینی و حبههای سیر پر کنید. لیموترشها را حلقهحلقه کرده و مقداری از آن را داخل شکم مرغ و بقیه را روی سطح مرغ و سیبزمینیها بچینید.
بقیۀ روغنزیتون را روی مرغ و سیبزمینیها بریزید.
سینی را داخل فر بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان دهید تا جوجه کباب بپزد.
برای اینکه تمام قسمتهای مرغ طلایی شود، هر ۱۵ دقیقه یک بار مرغ را در سینی زیرورو کنید.
در کنار این غذا میتوانید سبزیجاتی مانند قارچ، گوجهفرنگی، بادمجان و کلمپیچ در سینی فر بگذارید تا کنار مرغ و سیبزمینی بپزند.
این خوراک را میتوانید با سالادی حاوی آووکادو، ذرت و لوبیا چیتی، کلم، اسفناج و برگ چغندر میل کنید. لوبیا حاوی مقادیر زیادی فیبر قابل حل در آب است که قند خون را پایین میآورد.
در ۵ دقیقۀ پایانی پخت میتوانید مقداری زرشک روی جوجه کباب و سیبزمینی تنوری بریزید. زرشک میزان گلوکز را کاهش داده و باعث تنظیم قند خون میشود.
نون خامه ای یکی از شیرینیهای پرطرفدار است که تهیۀ آن در خانه لطف خاصی دارد.
نون خامهای از شیرینیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در اندازههای گوناگون تهیه میشود. در این مطلب با روش پخت این شیرینی لذیذ در خانه آشنا میشوید که بسیار هیجانانگیز و لذتبخش است.
کره را از یخچال بیرون میآوریم تا با دمای محیط نرم شود.
در قابلمهای یک لیوان آب با کره میریزیم و آن را روی شعله میگذاریم.
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، آرد الک شده را افزوده و حرارت را کم می کنیم.
مواد را خوب مخلوط کرده تا شبیه خمیر شده و کمکم از قابلمه جدا شود.
میان خمیر را با قاشق باز و دوباره جمع میکنیم. این کار را چند بار انجام میدهیم تا اگر هنوز آب اضافه دارد، از بین برود.
قابلمه را از روی شعله برداشته و خمیر را در کاسهای بزرگ میگذاریم.
وقتی خمیر کمی خنک شد، تخممرغها را دانهدانه در خمیر میشکنیم و با همزن برقی میزنیم.
وقتی شروع به هم زدن میکنیم، خمیر تکهتکه میشود. به هم زدن ادامه میدهیم تا خمیر نرم و یکدست شود.
سپس بیکینگپودر و وانیل را با هم مخلوط کرد و به خمیر میافزاییم. دوباره با همزن مواد را مخلوط میکنیم تا منسجم شوند.
در سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم.
خمیر را در قیف میریزیم و روی کاغذ روغنی با ماسوره، شکوفه میزنیم. باید دقت کنیم که شکوفهها را با فاصله بزنیم، چون نانها پف میکنند. سپس سینی را در فر که از قبل گرم شده، قرار میدهیم.
پس از حدود 30 دقیقه وقتی رنگ نون خامهای طلایی شد، سینی را از فر بیرون میآوریم تا شیرینی خنک شود.
با چاقو یک برش کوچک ته نون خامهای ها میزنیم و خامۀ فرم گرفته را در آنها میریزیم. نانها را ۲ ساعت در یخچال میگذاریم تا کمی نرم شوند. سپس آنها را در ظرف سرو میچینیم.
آش دوغ غذایی سبک و مفید است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد.
آش دوغ یکی از آشهای سنتی و اصیل ایرانی است که با دوغ و ماست تهیه میشود و فوقالعاده لذیذ و خوشمزه است. چون این آش معمولاً به رنگ سفید سرو میشود، بهتر است در آن از زردچوبه استفاده نشود. آش دوغ را میتوان با کوفته قلقلی هم سرو کرد.
نخود را از قبل چند ساعت خیس میکنیم تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را با مقدار کافی آب میپزیم.
نکتۀ مهم برای تهیۀ آش دوغ این است که مراقب باشیم دوغ و ماست در حین پخت نبرد. برای همین در ابتدا ماست را با همزن میزنیم تا باز و یکنواخت شود.
سپس دوغ را به ماست افزوده و دوباره با همزن میزنیم تا مخلوط یکنواخت و منسجم شود.
تخممرغ را در مخلوط ریخته و باز با همزن میزنیم تا تخممرغ کاملاً حل شود. تخممرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکند.
مایۀ آش را روی حرارت زیاد میگذاریم. برنج را شسته و به مایه اضافه میکنیم. مواد را مدام هم میزنیم تا ماست و دوغ نبرند.
سبزی را پس از شستن خرد میکنیم، بهطوریکه نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد.
وقتی مایه به جوش آمد و شروع به قلقل زدن کرد، سبزی خرد شده را به آش میافزاییم. حرارت را کمی پایین میآوریم تا آش ته نگیرد.
وقتی سبزی آش پخت، نخود پخته شده را اضافه کرده و به مقدار کافی نمک و فلفل میزنیم. سپس صبر میکنیم تا آش جا بیفتد.
اگر دوست دارید آش دوغ کوفته قلقلی داشته باشد، میتوانید کوفتهها را با ترکیب گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده سرخ و در انتها با آش سرو کنید.
در این ویدئو نوعی دیگر از آش دوغ آموزش داده می شود: