کیک مکزیکی با روکش شکلاتی

کیک مکزیکی یکی از کیک‌های بسیار خوش‌مزه و پرطرفدار است و همان‌طور که از نامش پیدا است ، اصالت آن متعلق به کشور مکزیک است.

  

کیک مکزیکی شباهت زیادی به کیک اسفنجی دارد و می‌توان از آن به‌عنوان یک میان‌وعدۀ خوش‌مزه استفاده کرد. کیک مکزیکی با روکش شکلاتی یک ترکیب فوق‌العاده برای طرفداران دسرهای شکلاتی است.

مواد لازم:

  • آرد: ۱۰۰ گرم
  • شکر: ۱۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۶ عدد
  • آب جوش: یک‌چهارم پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • نشاستۀ ذرت: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

کیک

نشاستۀ ذرت، پودر کاکائو و بیکینگ‌پودر را با آرد مخلوط کرده و ۳ مرتبه الک می‌کنیم.

تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در کاسه‌ای شکسته و زرده را از سفیده جدا می‌کنیم.

با همزن برقی سفیده‌ها را خوب می‌زنیم تا کاملاً فرم بگیرد و ۲ قاشق شکر به آن افزوده، دوباره هم می‌زنیم.

در ظرف دیگری زرده‌ها را با بقیۀ شکر و  وانیل با همزن برقی هم می‌زنیم تا کش‌دار شود. سپس آب جوش و روغن به آن  می‌افزاییم و به هم زدن ادامه می‌دهیم تا حجم زرده‌ها دو برابر شود.

مخلوط آرد الک شده را به مواد افزوده و با قاشق مخلوط می‌کنیم.

در آخر سفیده‌های فرم گرفته را هم به مواد اضافه کرده و به‌صورت دورانی با هم مخلوط می‌کنیم.

پس از آماده شدن مایۀ کیک، کف یک قالب ۲۰ سانتی کاغذ روغنی می‌گذاریم یا با قلم‌مو کف قالب را چرب می‌کنیم.

مایه را در قالب ریخته و در فر می‌گذاریم.

پس از ۴۵ دقیقه یک عدد خلال را در کیک فرو می‌کنیم. اگر از مایه به آن نچسبید، کیک پخته است.

وقتی کیک خنک شد، با نسکافۀ فوری و شکلات آب شده روی آن را می‌پوشانیم و با انواع مغز پسته ، گردو یا میوه روی آن را تزیین می‌کنیم.


همچنین بخوانید:

کاپ کیک کره ای ؛ عصرانه‎ ای دلچسب 

کیک زبرا ، عصرانه تابستانی 

پای هلو ؛ دلچسب تابستانی 

دورهمی دوستانه با سمبوسه مرغ

سمبوسه مرغ را می‌توان هم در فر و هم به‌صورت سرخ شده آماده کرد. البته اگر در فر آماده شود، سالم‌تر است.
سمبوسه

یکی از جذاب‌ترین خوراکی‌هایی که خیلی آسان و سریع آماده می‌شود، سمبوسه است. چون کافی است هر موادی که دوست دارید، مخلوط کرده و در نان یا خمیر یوفکا بریزید و سرخ کنید یا در فر بگذارید تا تبدیل به یک خوراکی خیلی خوش‌مزه و دلچسب شود. سمبوسه مرغ از انواع این غذای لذیذ و بسیار سبک است وبرای عصرانه یا شام مناسب به نظر می‎رسد.

مواد لازم: 

  • مرغ: یک تکه
  • ذرت: نصف لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • پنیر موزارلا: یک لیوان
  • نمک، فلفل و ادویۀ دل‌خواه به میزان لازم
  • خمیر یوفکای مستطیلی به میزان لازم

طرز تهیه:

سمبوسه

مرغ و ذرت را جداگانه بپزید و کنار بگذارید. از کنسرو ذرت هم می‌توانید استفاده کنید. مرغ را پس از پختن ریش‌ریش کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سرخ و طلایی شد، مرغ ریش‌ریش شده و ذرت پخته شده را به آن بیفزایید.

وقتی مواد خوب مخلوط شدند، کنار بگذارید تا خنک شوند.

پس از خنک شدن مواد، پنیر موزارلا را به آن افزوده و مخلوط کنید.

خمیر یوفکای مستطیلی را از وسط به‌صورت عمودی برش بزنید. سپس از مواد آماده شده در آن ریخته و سمبوسه را ببندید.

می‌توانید سمبوسه‌ها را در روغن سرخ کنید یا در فر بگذارید.

برای اینکه سمبوسه در فر طلایی شود، زردۀ تخم‌مرغ را با 3 تا 4 قاشق شیر مخلوط کرده، روی سمبوسه‌ رومال بزنید و روی آن کنجد و سیاه‌دانه بریزید.

نکات قابل توجه :

سمبوسه

برای پخت سمبوسه از هر موادی که دوست دارید، می‌توانید استفاده کنید.

پنیر در سمبوسه عالی می‌شود. پیشنهاد می‌شود در همۀ انواع این غذا از پنیر سفید صبحانه گرفته تا پنیر موزارلا و گودا، استفاده کنید.

وقتی سمبوسه را با خمیر یوفکا تهیه می‌کنید، به‌راحتی می‌توانید در فر بگذارید تا مانند بورک برشته شود.

برای اینکه سمبوسه رنگ و لعاب بهتری داشته باشد، حتماً از رومال زردۀ تخم‌مرغ و شیر استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه چند نوع اسموتی موز

طرز تهیه رول هویج

کراکت سیب زمینی

جیب تاجر ؛ فینگرفود دلچسب و اشتهاآور (+ ویدئو)

کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟

کال کباب یکی از خوش‌مزه‌ترین غذاهایی است که می‌توانید با مواد ساده‌ای مانند سیر و بادمجان درست کنید. 

کال کباب

  

کال کباب گیلانی گاهی با نازخاتون  مازندرانی اشتباه گرفته می‌شود. حقیقت هم این است که این دو غذا فرق چندانی  با هم ندارند. مازندرانی‌ها به کال کباب گردو اضافه نمی‌کنند، ولی در آن آب‌غوره می‌ریزند و به این ترتیب کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی می‌شود. 

مواد لازم:

  • بادمجان: یک کیلوگرم
  • رب انار یا آب انار: یک فنجان
  • گردو: ۲۰۰ گرم
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • گلپر: یک قاشق چای‌خوری
  • سبزی خالواش و چوچاق یا نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه:

کال کباب

بادمجان‌ها را بشویید و کباب کنید. بادمجان‌ها باید با پوست کباب شوند.

پوست بادمجان‌های کباب شده را بگیرید و با گوشت‌کوب له کنید. سایر مواد رب انار یا آب انار را به بادمجان له شده افزوده و تمام آن‌ها را با هم بکوبید.

سپس رب انار یا آب انار را بیفزایید و تمام مواد را خوب هم بزنید.

شاید باورتان نشود، اما کال کباب اصیل گیلانی به‌همین سادگی آماده است!

گیلانی‌ها معمولاً این غذا را در کنار  سایر غذاها به‌خصوص غذاهایی که در ترکیب آن‌ها ماهی یا مرغ دارند، سرو  می‌کنند و این غذا درواقع حکم یک چاشنی و پیش‌غذای سرد را دارد.

نکات مهم:

کال کباب

اگر گردو را حذف و به آن آب‌غوره اضافه کنید، کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی می‌شود.

اگر خالواش و چوچاق ندارید، در کنار نعناع خشک از کمی گشنیز هم استفاده کنید تا طعم غذا دوچندان شود.

برای این‌که بادمجان‌ها زودتر و آسان‌تر کبابی شوند، با نوک چاقو یک برش عمودی از طول در آن‌ها ایجاد کنید.

اگر از رب انار به جای آب انار استفاده کنید، رنگ غذا تیره می‌شود، اما طعم لذیذش را از دست نمی‌دهد.

بعد از درست شدن غذا روی ظرف سلفون بکشید و چند ساعت در یخچال نگه دارید تا مواد به خورد هم بروند.

این غذا را هم به روش اصیل آن، سرد سرو کنید.

ویدئوی تهیه کال کباب گیلانی:

 


همچنین بخوانید:

کوکوی سه رنگ خورده اید ؟ 

خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو) 

خورشت سیرابیج گیلانی 

بفرمایید مسقطی شیرازی

مسقطی یکی از شیرینی‌های اصیل ایرانی است که با کمی حوصله می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.

مسقطی

  

مسقطی یکی از دسرهای خوش‌مزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان لار استان فارس است. ازاین‌رو آن را با نام مسقطی شیرازی هم می‌شناسند. مسقطی هم مانند باسلق به‌عنوان شیرینی در کنار چای مصرف می‌شود.

مواد لازم:

  • کره: 150 گرم
  • گلاب: نصف لیوان
  • شکر: ۳۰۰ گرم
  • آب سرد: ۴ لیوان
  • نشاسته: ۱۵۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • آب لیموترش: یک قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه:

مسقطی

توجه داشته باشید برای درست کردن مسقطی باید دقت و حوصله به خرج دهید تا دسری خوش‌طعم داشته باشید.

نشاسته را در ظرفی ریخته و آب سرد روی آن می‌ریزیم تا نشاسته کاملاً در آب سرد حل شود.

سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی عبور می‌دهیم تا منسجم و یکدست شود و بعد در قابلمه‌ای می‌ریزیم.

قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم. شکر را به مواد افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم تا شکر در مواد حل شود.

زعفران را به هر میزانی که دوست داریم، دم  کرده و به مواد می‌افزاییم. بدیهی است برای داشتن مسقطی خوش‌رنگ‌تر، باید  از زعفران بیشتری استفاده کرد.

مواد را تا جای که نشاسته قوام بگیرد و غلیظ شود، هم می‌زنیم.

پس از غلیظ شدن نشاسته، گلاب و کره را به  مواد افزوده و مخلوط می‌کنیم تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. سپس قالبی را  که برای مسقطی آماده کرده‌ایم،با قلم‌مو و روغن کاملاً چرب کرده و مواد را  در قالب می‌ریزیم.

روی مسقطی خلال پسته و خلال بادام می‌ریزیم. قالب را در یخچال می‌گذاریم تا دسر خوب خودش را بگیرد. سپس ظرف را از یخچال بیرون آورده و مسقطی را آرام از  قالب خارج می‎کنیم. آن را به هر مدلی که دوست داریم برش زده و در ظرف  موردنظر می‌چینیم.

این دسر را می‌توان به‌صورت قالبی هم سرو کرد.

بازدید: ۳۱

همچنین بخوانید:

رازهای طلایی شدن حلوای مجلسی 

فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو) 

نون خامه ای ؛ خانگی اما به شیوه قنادی ها(+ویدئو) 

خوراک بال‌ مرغ سوخاری با سس بوفالو

خوراک بال‌ مرغ سوخاری با سس بوفالو، اسنک محبوب مهمانی‌ها و مراسم مختلف است.

مرغ سوخاری

  

فرقی نمی‌کند اهل کجا باشید. بال  مرغ چه به‌صورت کبابی با چاشنی‌های مختلف و چه به‌صورت سرخ شده، گریل و  سوخاری از خوراکی‌های محبوب در مراسم تولد، مهمانی و دورهمی‌ها است. بال مرغ سوخاری با سس بوفالو،  یکی از شیوه‌های پخت بال مرغ است که بسیار لذیذ و خوش‌طعم است. معمولاً در  کنار بال مرغ سوخاری از کتف مرغ هم استفاده می‌شود. درواقع بهترین  قسمت‌های مرغ برای سوخاری کردن، بال و کتف است.

مواد لازم:

  • بال و کتف مرغ: یک کیلوگرم
  • آرد ذرت: یک لیوان
  • آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل پاپریکا: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل قرمز: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب: یک لیوان
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

مرغ سوخاری

در یک کاسه نصف لیوان آرد ذرت، یک قاشق  غذاخوری آرد سفید و تمام چاشنی‌ ها را با هم مخلوط کنید. سپس آب را به این  ترکیب افزوده و به‌آرامی هم بزنید تا مایۀ خمیری یکدست و صاف شود.

قبل از اینکه بال‌ها را در مایۀ خمیری  بغلتانید و سرخ کنید، نصف لیوان آرد ذرت باقی‌مانده را در یک بشقاب ریخته،  بال‌ها را در آن بغلتانید و در یک ظرف دیگر کنار بگذارید.

روغن را در یک قابلمه خوب داغ کنید. مقدار  روغن به‌قدری باشد که بال‌ها در روغن غوطه‌ور شوند. در حین داغ شدن روغن،  بال‌های مرغ را یکی‌یکی در مایۀ خمیری بزنید و تمام قسمت‌های آن را به مایه  آغشته کنید.

سپس آن‌ها را در روغن داغ بیندازید و پس از اینکه تمام قسمت‌های آن طلایی و برشته شد، از روغن درآورید.

پس از گرفتن روغن اضافی بال‌ها، آن‌ها را در سس بوفالو بغلتانید و در ظرف مناسب سرو کنید.

مواد لازم سس بوفالو:

  • کره: ۵۰ گرم
  • سیر: ۲ حبه
  • سس چیلی: نصف لیوان
  • پودر فلفل قرمز تند: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر: نصف قاشق چای‌خوری
  • سرکۀ سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه سس بوفالو:

مرغ سوخاری

کره را به روش بن‌ماری (حرارت غیرمستقیم)  آب کرده و با سیر رنده شده مخلوط کنید. سپس سس چیلی، پودر فلفل قرمز، پودر  پیاز، نمک، سرکۀ سفید و شکر را به مواد افزوده و خوب هم بزنید. سس بوفالو  آماده است.

همچنین بخوانید:

سیب زمینی شکم پر ؛ میان وعده ای دلپذیر 

سوسیس بندری ؛ طعم تند جنوب 

پیتزا پپرونی ، دلبر تند و تیز