سرکه سیب را به راحتی میتوان در منزل تهیه کرد و از آن لذت برد.
سرکه سیب خواص بسیاری دارد و بسیار مفید است. این سرکه نقش بسزایی در رژیم های لاغری دارد. اگر دوست دارید سرکه سیبی ناب و خالص داشته باشید، میتوانید آن را به شیوه خانگی در منزل تهیه کنید. در این مطلب با طرز تهیه سرکه سیب خانگی آشنا میشوید.
سیب ها را با پوست خوب بشویید. آن ها را چهار قاچ کرده و هسته های آن ها را دربیاورید.
دبه مناسبی انتخاب کنید. سیب های خرد شده را در آن بریزید. دقت کنید کمی بیشتر از نصف دبه پر شود. دبه را نباید پر کرد، چون باید فضای خالی داشته باشد.
سپس شکر، نمک، نخود و سرکه را با هم مخلوط کرده و با آب در دبه بریزید. مراقب باشید آب دبه را پر نکند. مواد داخل دبه را با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پارچه ای روی دبه بگذارید و با کش دور آن را ببندید. این کار را به جای بستن در دبه انجام میدهیم. چون در دبه ممکن است خوب بسته نشود و هوا و رطوبت وارد دبه شده و سرکه کپک بزند.
پس از بستن پارچه روی در دبه، آن را در جای گرم و تاریک بگذارید. تا ده روز اول هر روز در ظرف را باز کنید و مخلوط را با قاشق چوبی زیر و رو کنید. سیب ها را به سمت پایین ظرف فشار دهید. پس از ده روز در ظرف را خوب و محکم ببندید و ده روز زمان بدهید. در ده روز دوم به هیچ وجه در ظرف را باز نکنید. پس از بیست روز سیب ها نرم شده و ته ظرف تهنشین میشوند. سرکه را حداقل ۵۰ روز دست نزنید تا جا بیفتد. پس از این مدت سرکه آماده است. آن را صاف کرده، در بطری بریزید و در کابینت نگهداری کنید.
در طرز تهیه سرکه سیب دقت کنید که حتماً حدود دو ماه زمان بدهید تا سرکه خوب جا بیفتد.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
در این مطلب با طرز تهیه املت سوسیس و گوجهفرنگی آشنا میشوید که یک صبحانۀ کامل است.
املت سوسیس و گوجهفرنگی از آن صبحانه هایی است که اگر آن را امتحان کنید، عاشقش میشوید. حتی این املت را میتوانید برای وقت هایی که زمان زیادی برای آشپزی ندارید، به عنوان ناهار یا شام هم مصرف کنید. در طرز تهیه املت سوسیس و گوجه از هر نوع سوسیسی که دوست دارید، میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه املت سوسیس و گوجه بسیار آسان است و به راحتی میتوانید غذایی خوشمزه درست کنید و از آن لذت ببرید.
سوسیس را حلقه ای خرد کنید. بهتر است از سوسیس با درصد بالای گوشت استفاده کنید تا املت لذیذتر و بهتر شود.
گوجه های گیلاسی را هم نصف کنید و کنار بگذارید. حتماً برای تهیه این املت از گوجه گیلاسی استفاده کنید، چون در طعم و ظاهر املت تأثیر دارد.
برای پخت این املت از کره استفاده کنید. کره طعم بهتری نسبت به روغن دارد و غذا را خوشمزه تر میکند.
تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و کره را در آن آب کنید. وقتی کره آب شد، حلقه های سوسیس را در آن بریزید.
سوسیس ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آن ها سرخ شود.
سپس گوجه های نصف شده را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل روی آن ها بپاشید.
سوسیس ها و گوجه ها را با هم تفت دهید تا گوجه ها نرم شوند. سپس سوسیس ها را از تابه بیرون بیاورید.
بین گوجه ها برای تخممرغ ها جای خالی باز کنید. تخممرغ ها را یکی یکی در تابه بشکنید و کمی نمک و فلفل روی آن ها بپاشید.
حالا سوسیس های سرخ شده را افزوده، بگذارید تا تخممرغ ها با حرارت ملایم پخته شوند.
برای تهیه این املت به هیچ وجه در تابه را نبندید، چون بستن در تابه ظاهر املت را خراب میکند.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
صبحانه پاییزی با تست تخم مرغ و پنیر
شروع روزی پرنشاط با املت اسپانیایی
میگو از غذاهای دریایی است که خواص زیادی دارد و به شیوه های گوناگون طبخ میشود.
اگر دوست دارید یک غذای سریع و آسان و البته خوشمزه درست کنید، حتماً میگو سیخی را امتحان کنید. میگو سیخی علاوه بر طعم خوبش، ظاهر خوب و شیکی هم دارد و مناسب سرو در مهمانی ها به عنوان پیشغذا است. میگو سیخی در کمتر از نیم ساعت درست میشود و غذای خوبی برای طرفداران غذاهای دریایی است.
آب لیموترش را بگیرید و در کاسه ای بریزید.
سیر را ریز رنده کنید. سپس با نمک، فلفل و زعفران دم کرده در کاسه حاوی آب لیموترش ریخته و مواد را با هم مخلوط کنید.
میگوها را پس از پاک کردن و شستن، به مخلوط اضافه کنید.
میگوها را به مواد آغشته کنید. سپس آن ها را با سیخ چوبی، سیخ کنید.
احتیاجی به خواباندن میگو برای مدت طولانی در مواد نیست، چون سیر و زعفران خیلی زود به آن مزه میدهند.
حتماً از سیخ چوبی استفاده کنید. سیخ فلزی برای این کار مناسب نیست.
در تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس سیخ ها را در تابه بگذارید و کمی از مایه زعفران و سیر اضافه کنید. بدون اینکه در تابه را ببندید، آن را روی حرارت متوسط بگذارید.
کمی زمان دهید تا میگوها با حرارت ملایم بپزند. گاهی آن ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف پخته و سرخ شوند. کل زمان مورد نیاز برای پخت میگو ۱۰ دقیقه است.
در صورت تمایل میتوانید زمان پخت را افزایش دهید تا میگوها بیشتر سرخ و طلایی شوند. البته برای این غذا زمان پخت کمتر بهتر است، چون باعث میشود میگوها نرم تر و لذیذتر شوند.
میگو سیخی ها آماده هستند. میتوانید آن ها را با سبزی پلو یا پلوی ساده یا انواع سبزیجات سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی
کتلت غذای خوشمزهای است که طرفداران زیادی دارد. رایجترین نوع این غذا، کتلت گوشت یا مرغ با سیبزمینی است. کتلت شکم پر نوع دیگری از این غذا است که اصالت آن متعلق به هند است و مانند دیگر غذاهای هندی باید تند باشد. طرز تهیه کتلت شکم پر هندی با دیگر کتلتها کمی متفاوت است، ولی به امتحانش میارزد.
پیاز را ریز رنده کرده و آب آن را بگیرید.
فلفلدلمهای سبز یا قرمز را ریز خرد کنید. آن را با گوشت چرخکرده به پیاز بیفزایید.
در تابه کمی روغن بریزید و مخلوط را در آن تفت دهید. سپس نمک، فلفلسیاه، فلفلقرمز، زردچوبه، پودر سیر و پودر زنجبیل را افزوده و خوب تفت دهید تا ادویهجات به خورد مواد بروند. مواد داخل کتلت آماده است. آن را کنار بگذارید.
سیبزمینیها را خوب بشویید و بگذارید با پوست بپزند. بهتر است سیبزمینیها را پوست گرفته نپزید، چون طعم آب میگیرند. وقتی سیبزمینیها پختند، آنها را پوست گرفته و درشت رنده کنید. دو قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده را به سیبزمینی افزوده و با کمی نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید. بهجای گشنیز میتوانید از جعفری هم استفاده کنید، ولی طعم گشنیز بهتر است.
حال از مخلوط سیبزمینی بهاندازۀ یک نارنگی برداشته، آن را باز کنید و از مواد گوشتی وسط آن بگذارید. لایه را روی هم بیاورید و مرتب کنید تا مواد گوشتی کاملاً پوشیده شوند.
دو عدد تخممرغ را با کمی نمک و فلفل هم بزنید. سپس کتلتهای شکم پر را در تخممرغ زده و کنار بگذارید. در تابهای روغن داغ کرده و کتلتها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند.
توجه داشته باشید که برخلاف دیگر کتلتها، داخل مواد این کتلت تخممرغ نمیخواهد.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.
خورشت قارچ یکی از غذاهای ایرانی است که خواص زیادی دارد و با گوشت یا بدون گوشت طبخ میشود.
خورشت قارچ سریع و آسان درست میشود و ازاینرو مناسب افراد شاغل و دانشجویان است که بهدلیل وقت کمی که دارند، میتوانند این خورشت خوشمزه را درست کنند و از آن لذت ببرند. نکتهای که در طرز تهیه خورشت قارچ باید به آن دقت کرد، این است که چون قارچ عمر کوتاهی دارد و آب و پروتئین آن زیاد است، احتمال فاسد شدن این خورشت زیاد و نگهداری آن مشکل است.
پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس آن را با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید.
گوشت را در اندازههای دلخواه خرد کرده و با آب به پیاز داغ اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا گوشت کامل بپزد.
قارچها را ورقهای خرد کنید. آنها را در تابۀ دیگری با مقداری آبلیمو و کمی روغن روی حرارت زیاد بگذارید تا آب قارچ کشیده شود. سپس آن را به گوشت پخته شده بیفزایید.
در ظرف دیگری کره را با حرارت ملایم آب کرده و با آرد تفت دهید تا رنگ آرد عوض شود. سپس شیر را به آن افزوده و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. سس آماده را در خورشت بریزید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
در اواخر پخت برای خوشرنگ شدن خورشت، زعفران دمکرده به آن اضافه کنید. پس از اینکه خورشت آماده شد، نمک آن را اندازه کنید.
خورشت قارچ را با پلو و سالاد شیرازی سرو کنید.
در طرز تهیه خورشت قارچ از گوشت مرغ هم میتوان استفاده کرد، ولی با گوشت قرمز لذیذتر است.
در صورت تمایل میتوانید خورشت قارچ را بدون گوشت هم درست کنید که باز هم خوشمزه و مفید است.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.