ردولوت که در لغت به معنای مخمل سرخ است، از کیکهای محبوب برای مجالس و مهمانیها است.
کیک ردولوت را معمولاً از قنادیها میگیرند یا وقتی به کافیشاپ میروند، یک تکه از آن را با چای یا قهوه میل میکنند. شما میتوانید بهسادگی ردولوت را در منزل تهیه کنید.
ابتدا باید باترمیلک را درست کنید. برای این کار یک پیمانه شیر پرچرب را که به دمای محیط رسیده، با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش یا آبلیمو مخلوط کرده و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
در یک کاسه پودر کاکائو، آرد، نمک، شکر و بیکینگپودر را با هم مخلوط و ۲ تا 3 بار الک کنید.
در کاسهای دیگر روغن مایع، باترمیلک، 2 عدد تخممرغ، رنگ غذا، سرکۀ سفید و وانیل را با هم مخلوط کنید. حالا مواد هر دو ظرف را با هم در غذاساز یا میکسر ریخته، خوب به هم بزنید تا مایۀ خمیری یکدست و صاف شود.
قالب کیک را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. مایه را در قالب ریخته و در فر بگذارید. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه برای پختن کیک کافی است. بلافاصله پس از پف کردن کیک، آن را از قالب جدا کرده و در ظرف مناسب بگذارید.
وقتی کیک سرد شد، آن را با یک چاقوی تیز از وسط به دو نیم تقسیم کرده و برای لایۀ میانی و لایۀ روی کیک از خامۀ پنیری استفاده کنید. برای تهیۀ خامه پنیری فراستینگ یا همان کرم چیزفراستینگ، پنیر خامهای، شکر و کرۀ نرم شده را در یک ظرف بریزید و با همزن برقی ۵ دقیقه هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
روی لایۀ اول را کاملاً با کرم بپوشانید. حالا لایۀ دوم را هم با دقت روی لایۀ اول بگذارید و با کرم تمام سطح آن را پوشش دهید.
باقیماندۀ کرم را روی سطح اطراف کیک بمالید. روی ردولوت را با خامۀ قنادی و مغز گردو یا هر میوه و آجیل دیگری که دوست دارید، تزیین کنید.
پس از تزیین بهتر است ردولوت را ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا طعم خامه و پنیر را به خود بگیرد.
سرکۀ سفید تأثیری در طعم نهایی ردولوت ندارد و فقط برای خوشرنگ شدن آن بهکار میرود.
خورشت داوود پاشا یکی از غذاهای سنتی کشور ترکیه است که از گوشت چرخکرده، پیاز، نعناع و رب انار درست میشود و طعمی ملس یا ترش دارد.
داوود پاشا یکی از معروفترین خورشتهای کشور ترکیه است که در ایران هم طرفداران بسیاری دارد. شاید دلیل اینکه این خورشت در ایران با استقبال روبرو شده است، این باشد که طعم آن شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد. خورشت داوود پاشا علاوه بر شباهت ظاهری، در مواد هم شباهت زیادی به خورشت فسنجان با گوشت قلقلی دارد.
ابتدا باید گوشتهای قلقلی را درست کنید. برای این کار یکی از پیازها را رندۀ ریز کنید و با گوشت چرخکرده و مقداری نمک و فلفل خوب ورز دهید تا منسجم و یکدست شود.
سپس از آن به اندازۀ گردو برداشته و گوشت قلقلی درست کنید. پس از اینکه تمام کوفتههای قلقلی را آماده کردید، آنها را یک ساعت در یخچال بگذارید.
پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود.
سپس مقداری زردچوبه و نعناع خشک به آن افزوده و تفت دادن را ادامه دهید تا یکدست شوند. وقتی نعناع خشک نرم شد، کوفتههای قلقلی را اضافه کنید.
کوفتهها را با دقت سرخ کنید. رب انار را در یک یا 2 لیوان آب جوش بریزید و خوب مخلوط کنید تا رقیق شود. سپس در قابلمه بریزید.
مواد را تفت دهید تا رب انار به خورد کوفتهها برود. سپس در قابلمه را بگذارید تا آب اضافی با حرارت ملایم تبخیر شود و خورشت روغن بیندازد.
طعم خورشت را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.
پس از اینکه خورشت آماده شد، آن را با برنج سرو کنید.
توجه داشته باشید که خورشت داوود پاشا ملس سرو میشود. اگر رب انار ترش است، با اضافه کردن مقداری شکر، طعم آن را متعادل کنید.
خورشت داوود پاشا با گوشت قرمز طبخ میشود. ولی اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید، میتوانید آن را با مرغ هم تهیه کنید. کافی است بهجای ۶۰۰ گرم گوشت چرخکرده حدود ۶۰۰ تا 800 گرم گوشت مرغ اضافه کنید.
گوشت مرغ را به دو صورت میتوان در این خورشت استفاده کنید.
روش اول استفاده از گوشت تکهای مرغ و روش دوم استفاده از گوشت چرخکردۀ مرغ است. بهتر است برای زیبایی بیشتر خورشت، از گوشت چرخکردۀ مرغ استفاده کنید.
تست تخممرغ و پنیر یک صبحانۀ عالی، پرطرفدار و خوشمزه است که میتوانید آن را تهیه و در کنار خانواده از آن لذت ببرید.
روزهای پاییزی از راه رسید و میتوانید لذت خوردن یک صبحانۀ داغ را تجربه کنید. بوی نان تست با تخممرغ و دیگر مخلفات یک صبح دلانگیز تعطیل را رقم میزند. البته تست تخممرغ و پنیر را میتوانید برای عصرانه هم در نظر بگیرید. همچنین این نوع تست گزینۀ مناسبی برای میانوعدۀ دانشآموزان در مدرسه است. چون هم مواد مفید و مغذی دارد و هم خوشمزه و موردپسند کودکان و نوجوانان است.
آویشن، فلفلقرمز و فلفلسیاه را با هم ترکیب کنید. سپس ترکیب این مواد را به پنیر پیتزا افزوده و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و ادویهها به خورد پنیر بروند.
پنیر را روی نانهای تست بریزید. سینی فر را به آرد سفید آغشته کنید. سپس نانهای تستی را که روی آنها پنیر ریختهاید، در سینی فر بگذارید.
فر را از نیم ساعت قبل روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی را در فر بگذارید تا پنیرها کاملاً آب و روی آنها طلایی شود.
حدود ۱۰ دقیقه نانها را در فر بگذارید.
تابهای را روی شعله بگذارید و کمی روغن مایع در آن بریزید.
تخممرغها را یکی یکی در تابه بشکنید و روی آنها کمی نمک بپاشید. بگذارید تخممرغها عسلی و کمی پخته شوند.
سینی را از فر درآورید و هر تخممرغ را روی یک نان تست بگذارید. سپس سینی را دوباره در فر بگذارید و فقط شعلۀ بالا را روشن کنید و ۳ دقیقه زمان دهید تا خوب گریل و طلایی شوند.
تهیۀ عرق نعناع در خانه شاید چند هفته زمان ببرد، اما بهصرفه و راحت است.
عرق نعناع همان آب معطری است که طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه را بهدست میآورد. این آب معطر دارای بعضی خواص برگ نعناع است که برای بدن مفید شناخته می شود. عرق نعناع مصارف مختلفی دارد و از آن بهعنوان طعمدهندۀ غذا یا نوشیدنی استفاده میشود.
نعناع را همراه با ساقۀ آن بهخوبی بشویید و در قابلمهای بزرگ بریزید. قابلمه باید به اندازهای بزرگ باشد تا میزان بیشتری از مایعات را بتوانید تقطیر کنید و ظرف کوچکتر از قابلمه بهخوبی در آن جا شود.
سپس به اندازۀ یک بند انگشت تا بالاتر از سطح نعناع آب بریزید.
ظرف کوچکی را روی نعناع بگذارید تا وقتی آب جوش آمد، عصارۀ نعناع با بخار آب در آن جمع شود.
اگر در قابلمه دارای انحنا است، آن را برعکس کنید. با برعکس گذاشتن در قابلمه قطرات یکجا جمع شده و در ظرف کوچک ریخته میشوند.
اجاق گاز را روشن کنید و آب را در حال جوشیدن ملایم بگذارید.
محتویات قابلمه را تا آنجا که ممکن است بجوشانید، اما نگذارید آب قابلمه تمام شود. این فرایند چند ساعت طول میکشد تا بتوانید مقدار زیادی عرق نعناع تهیه کنید.
دقت کنید هنگام شستن نعناع، برگهای سیاه و له شده را جدا کنید.
اگر میزان نعناع نسبت به آب بیشتر باشد، اسانس و رایحۀ بیشتری در مولکولهای تقطیرشدۀ آب جمع میشود که به اصطلاح به آن عرق نعناع دوآتیشه میگویند.
در صورت منحنی نبودن در قابلمه میتوانید فویل آلومینیومی را به صورت منحنی روی قابلمه بگذارید.
میتوانید با گذاشتن چند بسته یخ یا آب سرد روی در قابلمه، سرعت سرد شدن بخار را زیاد کنید تا به شکل مایع دربیاید.
عرق نعناع آماده شده را در شیشههای رنگی بریزید. شیشۀ رنگی مانع رسیدن نور خورشید به عرق نعناع شده و ماندگاری آن را بیشتر میکند.
خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو)
تهیۀ عرق نعناع در خانه شاید چند هفته زمان ببرد، اما بهصرفه و راحت است.
عرق نعناع همان آب معطری است که طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه را بهدست میآورد. این آب معطر دارای بعضی خواص برگ نعناع است که برای بدن مفید شناخته می شود. عرق نعناع مصارف مختلفی دارد و از آن بهعنوان طعمدهندۀ غذا یا نوشیدنی استفاده میشود.
نعناع را همراه با ساقۀ آن بهخوبی بشویید و در قابلمهای بزرگ بریزید. قابلمه باید به اندازهای بزرگ باشد تا میزان بیشتری از مایعات را بتوانید تقطیر کنید و ظرف کوچکتر از قابلمه بهخوبی در آن جا شود.
سپس به اندازۀ یک بند انگشت تا بالاتر از سطح نعناع آب بریزید.
ظرف کوچکی را روی نعناع بگذارید تا وقتی آب جوش آمد، عصارۀ نعناع با بخار آب در آن جمع شود.
اگر در قابلمه دارای انحنا است، آن را برعکس کنید. با برعکس گذاشتن در قابلمه قطرات یکجا جمع شده و در ظرف کوچک ریخته میشوند.
اجاق گاز را روشن کنید و آب را در حال جوشیدن ملایم بگذارید.
محتویات قابلمه را تا آنجا که ممکن است بجوشانید، اما نگذارید آب قابلمه تمام شود. این فرایند چند ساعت طول میکشد تا بتوانید مقدار زیادی عرق نعناع تهیه کنید.
دقت کنید هنگام شستن نعناع، برگهای سیاه و له شده را جدا کنید.
اگر میزان نعناع نسبت به آب بیشتر باشد، اسانس و رایحۀ بیشتری در مولکولهای تقطیرشدۀ آب جمع میشود که به اصطلاح به آن عرق نعناع دوآتیشه میگویند.
در صورت منحنی نبودن در قابلمه میتوانید فویل آلومینیومی را به صورت منحنی روی قابلمه بگذارید.
میتوانید با گذاشتن چند بسته یخ یا آب سرد روی در قابلمه، سرعت سرد شدن بخار را زیاد کنید تا به شکل مایع دربیاید.
عرق نعناع آماده شده را در شیشههای رنگی بریزید. شیشۀ رنگی مانع رسیدن نور خورشید به عرق نعناع شده و ماندگاری آن را بیشتر میکند.
خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو)