خوراک لوبیا و قارچ ؛ عصرانه گرم و مطبوع

خوراک لوبیا یکی از غذاهای ایرانی پرطرفدار است که به‌تنهایی یا با مواد دیگر طبخ می‌شود.

خوراک لوبیا

  

خوراک لوبیا یک خوراک خوش‌مزۀ  ایرانی است که بیشتر به‌عنوان عصرانه یا شام مصرف می‌شود. این خوراک  معمولاً در فصل پاییز و زمستان درست شده و بسیار پرانرژی است. خوراک لوبیا با قارچ غذایی لذیذ و مفید است.

مواد لازم:

  • لوبیاچیتی: 2 پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • سیب‌زمینی: یک عدد
  • قارچ: 8 عدد
  • گلپر، نمک و فلفل به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم

برای هر نفر نصف پیمانه لوبیا در نظر بگیرید.

طرز تهیه:

خوراک لوبیا

لوبیا را تمیز بشویید و یک روز در آب خیس  کنید. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث می‌شود هم نفخ  لوبیا از بین برود و هم رنگ خوراک تیره نشده و لوبیا غلیظ و لعاب‌دار شود.

سپس لوبیا را آبکش کنید و کنار بگذارید.

پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن  در قابلمه تفت دهید. وقتی پیاز نرم و سبک شد، لوبیای آبکش شده را به آن  افزوده و تفت دهید. سپس در قابلمه آب بریزید.

دقت کنید مقدار آب زیاد نباشد. مثلاً اگر خوراک را برای 2 نفر درست می‌کنید، 3 لیوان آب بریزید.

سیب‌زمینی را نگینی و قارچ را ورقه‌ای خرد کرده و در قابلمه بریزید.

وقتی مغز لوبیا پخت، مقدار کمی رب گوجه‌فرنگی در قابلمه بریزید. سپس حرارت را کم کنید تا خوراک جا بیفتد.

در اواخر پخت، مقداری گلپر، نمک و فلفل  بنا به سلیقه و ذائقه به خوراک بیفزایید. اگر طعم گلپر را دوست ندارید،  می‌توانید از آن استفاده نکنید.

وقتی خوراک نه شل بود و نه سفت، جا افتاده و آمادۀ سرو است.

در صورت تمایل می‌توانید از عصارۀ قلم یا  گوشت استفاده کنید تا خوراک مغذی‌تری داشته باشید. به این نکته دقت کنید که  خوراک لوبیا پس از سرد شدن سفت‌تر می‌شود. پس بهتر است کمی آبکی‌تر از روی  حرارت بردارید.

می‌توانید مقداری قارچ خرد شده با کمی روغن و آب‌لیمو تفت دهید و برای تزیین روی خوراک استفاده کنید.


همچنین بخوانید:

شیشلیک ؛ کبابی متفاوت و لذیذ(+ویدئو) 

کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی 

تاس کباب ؛ کباب بدون سیخ 

رشته پلو بپزید و رشته کار را در دست بگیرید! 

طرز تهیه خورشت قیمه نذری 

دونات ؛ کلوچه مدرن!

دونات درواقع نوعی کلوچه است که انواع مختلفی دارد و با مواد گوناگونی می‌توان آن را پر کرد.

دونات

  

دونات نوعی شیرینی یا کلوچه است که  در تمام کشورهای دنیا درست می‌شود و بسیار متنوع است. این شیرینی خوش‌مزه  به‌قدری محبوب است که در تقویم روزی به نام آن ثبت شده و روز جهانی دونات داریم.

مواد لازم:

  • آرد: دو و نیم پیمانه
  • خمیرمایه: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • شکر: دوسوم پیمانه
  • شیر: یک پیمانه
  • کره: 100 گرم
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • نمک: یک‌سوم قاشق چای‌خوری
  • وانیل به میزان لازم
  • روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه:

دونات

کره، شیر و تخم‌مرغ را از یخچال بیرون می‌گذاریم تا با محیط هم‌دما شوند.

وقتی شیر کمی ولرم شد، آن را در ظرف  مناسبی ریخته و یک قاشق شکر درآن حل می‌کنیم. خمیرمایه را روی آن پاشیده و  با قاشق یک دور آن را هم می‌زنیم. ظرف را در گوشه‌ای می‌گذاریم. نیازی به  پوشاندن ظرف نیست. پس از چند دقیقه خمیرمایه کف می‌کند.

آرد را الک می‌کنیم. در ظرفی شکر، کره، وانیل، نمک و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کرده و هم می‌زنیم. وقتی مواد یکدست شدند، شیر و خمیرمایه را به آن‌ها اضافه می‌کنیم.

آرد را کم‌کم به مواد می‌افزاییم. اگر خمیر هنوز به دست می‌چسبید، مقداری آرد اضافه کنید. آرد زیاد خمیر را سفت می‌کند.

خمیر را ورز می‌دهیم تا یکدست شود. سپس آن را  در یک کاسۀ چرب دردار در محیط آشپزخانه می‌گذاریم تا حجمش دو برابر شود.

سینی مناسبی را آردپاشی می‌کنیم. خمیر را  به چونه‌های 40 گرمی تقسیم کرده و روی سینی با فاصله از هم می‌گذاریم. روی  چونه‌ها را با پارچه پوشانده، حدود 45 دقیقه زمان می‌دهیم تا حجم آن‌ها  زیاد شود.سپس با قالب دونات قالب می‌زنیم.

دونات

در تابۀ گودی مقداری روغن مایع سرخ‌کردنی  می‌ریزیم. روغن باید به‌قدری باشد که دونات در آن شناور شود. دو طرف  دونات‌ها را در روغن سرخ می‌کنیم. حرارت نباید زیاد باشد تا دونات‌ها خوب  مغزپخت شوند.

اگر دونات شکلاتی دوست دارید، به روش بن‌ماری (حرارت غیرمستقیم) کمی شکلات آب کنید و روی آن‌ها بریزید.

اگر هم دونات شکری دوست دارید، بلافاصله پس از سرخ شدن و در حالی که دونات هنوز داغ است، روی آن مقداری شکر بپاشید.


همچنین بخوانید:

صبحانه ای مقوی با نان موز 

دورهمی خانوادگی با چای و شیرینی کشمشی 

نان ذرت خانگی بدون فر 


ساندویچ فرانسیسکو چیست ؟

اگر در منوی رستوران‌ها ساندویچ فرانسیسکو را دیده‌اید و نمی‌دانید چیست، این مطلب را دنبال کنید.

  

ساندویچ فرانسیسکو نوعی ساندویچ است که در دنیا طرفداران زیادی دارد. این ساندویچ در برخی  کافه‌ها و رستوران‌های ایران هم سرو می‌شود. ساندویچ فرانسیسکو درواقع نوعی  ساندویچ مرغ و قارچ است که با مواد دیگر مخلوط شده و یک ساندویچ عالی و  بی‌نظیر می‌شود.

مواد لازم:

  • نان باگت: 4 عدد
  • پیاز: یک عدد
  • قارچ: 10 عدد
  • سینۀ مرغ: 500 گرم
  • پنیر موزارلا رنده شده: یک پیمانه
  • پنیر چدار رنده شده: یک پیمانه
  • ذرت شیرین: یک پیمانه
  • کاهوی خرد شده: یک پیمانه
  • سس مایونز: نصف پیمانه
  • سس خردل: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن: 6 قاشق غذاخوری
  • سویاسس: 4 قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

 

ساندویچ

سینۀ مرغ را می‌پزیم و پس از پخت خرد کرده و کنار می‌گذاریم.

در کاسه‌ای بزرگ و گود سویاسس، پودر سیر،  نمک و فلفل، ذرت پخته شده و سینۀ مرغ خرد شده را ریخته و با هم مخلوط  می‌کنیم تا مواد به خورد هم بروند. سپس روی کاسه سلفون می‌کشیم و آن را یک  ساعت در یخچال می‌گذاریم.

در ظرف دیگری سس مایونز و سس خردل را خوب با هم مخلوط می‌کنیم.

قارچ را ورقه‌ای و پیاز را خلالی خرد  می‌کنیم. در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و پیاز خلالی را در آن تفت می‌دهیم.  وقتی پیاز سبک و طلایی شد، قارچ‌های ورقه‌ای را به آن افزوده و تفت دادن  را  پنج دقیقه ادامه می‌دهیم.

مرغ مزه‌دار شده را از یخچال بیرون آورده و با پیاز و قارچ مخلوط می‌کنیم.

پنیر چدار و پنیر موزارلا را رنده می‌کنیم.  نان‌های باگت را باز کرده و پنیرها را در آن‌ها می‌ریزیم. سپس نان‌ها را  حدود 20 ثانیه در مایکروویو می‌گذاریم تا پنیرها آب شوند.

داخل نان‌ها را به مخلوط سس مایونز و خردل  آغشته کرده و تکه‌های کاهو را روی آن می‌ریزیم. در آخر مخلوط مرغ و قارچ را  در نان می‌گذاریم.

وقتی باگت‌ها کاملاً با مواد پر شدند، ساندویچ‌ آماده‌ است. آن‌ها را به دل‌خواه برش زده و سرو می‌کنیم.

در صورت تمایل می‌توانید این ساندویچ را به‌جای نان باگت با نان تست تهیه کنید.


همچنین بخوانید:

میگو پفکی ، شیک و مجلسی 

گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذای محبوب فرانسوی 

فوت و فن پخت لازانیا 


شیرینی نارگیلی ؛ محبوب همگان

شیرینی نارگیلی از شیرینی‌های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به‌راحتی می‌توان آن را در منزل درست کرد.

شیرینی نارگیلی

  

شیرینی نارگیلی بسیار ساده و خوش‌مزه است و در کنار نوشیدنی‌های گرم به‌خصوص چای، یک  ترکیب عالی است. درست کردن شیرینی در خانه لطف خاصی داشته و شیرینی‌های  خانگی عطر و طعم بی‌نظیری دارند.

مواد لازم:

  • شکر: ۲۵۰ گرم
  • پودر نارگیل: ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • سفیدۀ تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

شیرینی نارگیلی

پودر نارگیل را با وانیل، شکر و نیمی از روغن مایع مخلوط می‌کنیم.

سفیده و زردۀ تخم‌مرغ‌ها جدا می‌کنیم. نیمی از سفیده را به مواد مخلوط شده افزوده و خوب به هم می‌زنیم تا یکدست شوند.

سپس مواد را در مخلوط‌کن یا میکسر ریخته و با هم ترکیب می‌کنیم تا منسجم و یکدست شوند.

مایه را در قابلمه می‌ریزیم و روی شعله‌پخش‌کن و حرارت بسیار کم می‌گذاریم.

دقت کنید که مواد داخل قابلمه اصلاً نجوشند و قل نزنند.

آب لیموترش تازه را می‌گیریم.

بقیۀ روغن و سفیده را با آب لیموترش در قابلمه ریخته و حدود 30 دقیقه هم می‌زنیم. این شیرینی به هم زدن مداوم نیاز دارد.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و می‌گذاریم با دمای محیط خنک شود.

فر را از قبل روشن می‌کنیم تا گرم شود. کف سینی فر کاغذ روغنی می‌اندازیم.

مایۀ شیرینی را داخل قیف ریخته و از مایه به اندازۀ یک گردو روی کاغذ روغنی با فاصله  می‌ریزیم. حتماً با فاصله باشد، چون شیرینی در زمان پخت پف می‌کند و به جای  بیشتری نیاز دارد.

سینی را در طبقۀ وسط فر می‌گذاریم و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌دهیم.

وقتی شیرینی‌ها طلایی شدند، آماده هستند. آن‌ها را از فر بیرون می‌آوریم تا کمی خنک شوند.

پس از پخت ممکن است روی شیرینی‌ها کمی ترک خورده باشد. نگران نباشید، چون طبیعی است و شیرینی خراب نشده است.

پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را آرام از روی کاغذ روغنی برداشته و در ظرف سرو می‌چینیم.

ویدئوی تهیه شیرینی نارگیلی در خانه:


همچنین بخوانید:

رازهای طلایی شدن حلوای مجلسی 

تهیه باقلوا یزدی در منزل 

فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو) 


کباب آن هم از نوع قارچ!

کبابی کردن قارچ علاوه بر اینکه طعم خوبی به آن می‌دهد، سالم و گزینۀ خوبی برای رژیم لاغری است.

قارچ

  

قارچ کبابی یکی از پیش‌غذاها و میان‌وعده‌های بسیار خوش‌مزه است که طعم و عطر خوبی  دارد. قارچ خواص زیادی دارد و وقتی به‌صورت کبابی درست شود، تمام خواص و  ارزش غذایی آن حفظ می‌شود.

مواد لازم:

  • قارچ: ۸ عدد
  • روغن‌زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • لیموترش: ۲ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

قارچ

دقت کنید که برای قارچ کبابی از قارچ‌های سالم و بدون تیرگی و زدگی، هم‌اندازۀ یکدیگر و کمی درشت استفاده کنید.

قارچ‌ها را خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی خارج شود. سپس آن‌ها را با دستمال کاملاً خشک کنید. قارچ اگر آب داشته باشد، خوش‌مزه نمی‌شود و طعم آب می‌گیرد.

اگر سایز قارچ‌ها خیلی بزرگ است،  می‌توانید آن‌ها را نصف کنید. البته بهتر است از قارچ متوسط استفاده کنید  که نیاز به نصف شدن نداشته باشد و وقتی کباب می‌شود، ظاهر خوبی داشته باشد.

آب لیموترش‌ها را بگیرید و با روغن‌زیتون و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس قارچ‌ها را در این مخلوط بگذارید تا مزه‌دار شوند.

در صورت تمایل می‌توانید کمی پودر سیر یا  پودر تخم گشنیز یا هر طعم و ادویۀ دیگری که دوست دارید، در مواد بریزید تا  به خورد قارچ برود.

پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و یک ساعت در یخچال بگذارید.

با این کار مواد خوب به خورد قارچ‌ها می‌روند و خوب طعم می‌گیرند.

پس از گذشت یک ساعت کاسه را از یخچال بیرون بیاورید. قارچ‌ها را سیخ کنید و روی اجاق گاز یا کباب‌پز، کباب کنید.

البته قارچ کبابی را روی منقل یا در فر هم  می‌توانید آماده کنید. فقط باید مراقب باشید که خشک نشوند. اگر می‌خواهید  روی منقل یا در فر کباب کنید، حتماً روی آن‌ها با قلم‌مو کمی کرۀ آب شده  بمالید تا نرم و لذیذ شوند.

می‌توانید در کنار قارچ، هر سبزیجات دیگری که دوست دارید، مزه‌دار کرده و کباب کنید.


همچنین بخوانید:

سیب زمینی شکم پر ؛ میان وعده ای دلپذیر 

طرز تهیه انواع قارچ شکم پر 

تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه 

سیب زمینی تنوری با پنیر خامه ای و پیازچه