حلوا از شیرینیها و دسرهای اصیل و سنتی ایرانی است که انواع مختلفی دارد.
حلوا دسر ایرانی پرطرفداری است که بسیار مفید و مغذی است. این شیرینی را میتوان با مواد و طعمهای گوناگونی درست کرد. حلوای نارگیلی نوعی حلوای مجلسی، مناسب سرو در مهمانیها و مجالس رسمی است.
برای اینکه حلوا یکدست شود، پودر نارگیل را آسیاب کنید.
وقتی پودر نارگیل آسیاب میشود، حجم آن کمتر میشود. در مواد لازم نصف لیوان پودر نارگیل آمده که منظور نصف لیوان پودر نارگیل آسیاب شده است.
از روغن مایع اصلاً استفاده نکنید. در تهیۀ حلوا بهتر است از ترکیب روغن جامد و کره استفاده شود تا حلوا لطیف و نرم باشد.
سعی کنید حتماً از آرد سفید استفاده کنید. چون آرد نانوایی باعث میشود رنگ حلوا تیره شود و خوشرنگ نباشد.
نمیتوانید بهجای پودر قند از شکر استفاده کنید. چون هم طعم و هم بافت حلوا را خراب میکند.
آرد را الک کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.
حدود 15 تا 20 دقیقه برای تفت دادن آرد کافی است. تفت دادن زیاد آرد باعث تیرگی میشود.
آرد تفت داده شده را دوباره الک کنید.
ترکیب کره و روغن جامد را به آرد افزوده و وقتی خوب با هم مخلوط شدند، زعفران و گلاب را بیفزایید. گلاب را کمکم اضافه کنید.
پودر قند را الک کنید. سپس مواد را از روی حرارت برداشته و پودر قند و پودر نارگیل را اضافه و مخلوط کنید.
اگر حلوا جمع نشد، مقدار کمی گلاب بیفزایید تا صاف و یکدست شود.
حلوا آماده است. در صورت تمایل میتوانید همین طور که گرم است، در قالب سیلیکونی بریزید. به این شکل که قالب را با روغن چرب کنید. سپس حلوا را در آن بریزید و حدود ۲۰ دقیقه در فریزر یا 2 ساعت در یخچال بگذارید. پس از گذشت این زمان از قالب بیرون آورده و تزیین کنید.
کتلت یا شامی یکی از غذاهایی است که در تمام دنیا طرفدار دارد و در کشورهای مختلف به شیوههای گوناگون طبخ میشود.
پوزراسکی نوعی کتلت روسی معروف و از غذاهای سنتی این کشور است. این کتلت روسی برخلاف اسمش، مواد سادهای دارد و بهآسانی میتوان آن را درست کرد. اصل پوزراسکی با مرغ است. ولی در صورت تمایل با گوشت گوساله هم میتوان آماده کرد.
نان را بهصورت مکعبهای خیلی کوچک برش دهید. سپس آنها را در فر بگذارید تا کمی قهوهای شوند.
نانها را با خامه مخلوط کنید تا نرم شوند.
کرۀ سرد را روی تخته بگذارید و بهصورت مکعبهای کوچک برش دهید. سپس آنها را 20 دقیقه در فریزر بگذارید.
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود. نیازی به طلایی شدن پیاز نیست.
مرغ را هم بهصورت مکعبهای خیلی ریز برش بزنید. بهتر است از سینه یا فیلۀ مرغ استفاده شود.
توجه داشته باشید که مرغ باید خام باشد.
در کاسهای گود مرغ، پیاز تفت داده شده، نان خیس شده، مکعبهای کرۀ یخ زده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
دستتان را کمی مرطوب کنید. بهاندازۀ یک نارنگی از مایه بردارید و در دست صاف کنید. سپس داخل آن یک تکه پنیر موزارلا گذاشته و آن را بپیچید.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.
در تابهای مقداری روغن گرم کنید. سپس کتلتها را در آن سرخ کنید تا هر دو طرف کتلتها کمی طلایی شوند. کتلتهای سرخ شده را در ظرف مناسب فر بگذارید. روی ظرف را با فویل بپوشانید. حدود ۳۰ دقیقه زمان دهید تا مواد کتلت کاملاً پخته شوند.
پس از گذشت این زمان پوزارسکی آماده است. آن را در ظرف بچینید و در صورت تمایل با انواع سبزیجات خام یا پخته، پورۀ سیبزمینی و انواع سس سرو کنید.
کیک فنجانی همان کاپ کیک است که در طعمها و مزههای گوناگون درست میشود.
کیک فنجانی پرتقالی یک دسر پاییزی خوشطعم و عطر است که خاصیت زیادی دارد. این کیک که خیلی هم ساده تهیه میشود، برای کودکان میانوعدۀ مناسبی همراه با شیر یا آب میوههای طبیعی است.
پرتقالها را خوب بشویید. پوست آنها را بگیرید و رندۀ ریز کنید.
دقت کنید فقط قسمت نارنجی پوست را رنده کنید. اگر قسمت سفید رنگ را رنده کنید، تلخ میشود.
تخممرغها را در ظرفی بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید.
شکر، پوست پرتقال رنده شده و وانیل را به تخممرغ افزوده و هم بزنید.
وقتی شکر و تخممرغ کاملاً با هم مخلوط شدند، روغن را به مواد بیفزایید. سپس آب پرتقال و آرد و بیکینگپودر الک شده را به مواد افزوده و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط منسجم و یکدست شود. حالا خمیر کیک آماده است.
فنجان یا استکان موردنظر را چرب کنید. یکسوم فنجان را از خمیر پر کنید، چون کیک در طول پخت پف میکند و حجم آن زیاد میشود.
در قابلمهای آب بریزید و بگذارید جوش بیاید. توجه کنید که مقدار آب قابلمه تا نصف ارتفاع فنجانها باشد و بیشتر نشود.
پس از اینکه آب جوشید، فنجانها را در قابلمه بگذارید. روی در قابلمه یک دمکنی خیلی ضخیم بگذارید و زیر آن را کم کنید تا با حرارت ملایم آرام بجوشد.
کیکهای فنجانی باید حدود 20 دقیقه در قابلمه با آب در حال جوش بمانند.
پس از گذشت این زمان، گاز را خاموش کنید و با یک حوله روی قابلمه را بپوشانید. فنجانها باید 10 دقیقه در قابلمه بمانند.
پس از ده دقیقه کیک آماده است. در قابلمه را بردارید و فنجانها را بیرون بیاورید.
کیکها را در ظرف بچینید و بهصورت ساده یا با خامه و تکههای پرتقال تزیین کنید.
کاپ کیک کره ای ؛ عصرانه ای دلچسب
نان سیر یک پیشغذای بینظیر و لذیذ است که با انواع نان فانتزی درست میشود.
نان سیر نوعی فست فود و پیشغذای خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد و بهراحتی در منزل آماده میشود. این نان با وجود مواد سادهای که دارد، بسیار خوشطعم و لذیذ است و حتی گیاهخواران هم آن را میپسندند.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.
کره را با حرارت ملایم آب کنید. نانهای تست را به اندازۀ دلخواه برش بزنید.
کرۀ آب شده، روغنزیتون، سیر له شده، آویشن، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. وقتی که مواد خوب مخلوط و یکدست شدند، آن را روی نانهای تست بمالید.
سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید و نانها را در آن بچینید. ۵ دقیقه برای آماده شدن نان سیر کافی است. رنگ نان باید طلایی باشد و قهوهای نشود.
پس از ۵ دقیقه پنیر پیتزای رنده شده را روی نانها بریزید و حدود 3 دقیقه زمان بدهید تا پنیر روی نان آب شود. پس از اینکه پنیر کمی طلایی شد، سینی را از فر بیرون بیاورید.
نان سیر را باید بهصورت گرم و در صورت تمایل با انواع سس یا دیپ سرو کنید.
برای درست کردن نان سیر از نان باگت هم میتوانید استفاده کنید. در این صورت باگتها را با ضخامت ۲ تا 3 سانت برش بزنید و مواد را روی آن بریزید.
بهجای آویشن میتوانید از جعفری تازه استفاده کنید.
مقدار سیر را میتوانید نسبت به ذائقۀ خود کم و زیاد کنید.
میتوانید مواد را روی خمیر پیتزا بریزید و نان سیر را بهصورت پیتزا درست کنید.
اگر فر ندارید نان سیر را در تابه درست کنید. برای این کار کف تابه را کمی چرب کنید و نانها را در آن بچینید. سپس در تابه را ببندید تا پنیر روی نان آب و زیر نان هم برشته و طلایی شود.
در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری ترۀ خرد شده روی نان سیر بریزید.
سیب زمینی شکم پر ؛ میان وعده ای دلپذیر
یتیمچه یکی از خوراکهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با بادمجان و گوجهفرنگی طبخ میشود.
یتیمچه خوراک اصیل ایرانی و بسیار خوشمزه است و همۀ شهرها آن را به یک شکل درست میکنند. یتیمچه را هم بهعنوان شام و هم بهعنوان پیشغذا میتوان مصرف کرد. این غذا مواد سادهای دارد و خیلی سریع آماده میشود.
بادمجانها را میشوییم و پوست میگیریم. آنها را در آبکش میگذاریم تا کمی خشک شوند.
سپس روی تخته به شکل مکعبهای ۲ سانتی برش میزنیم و کنار میگذاریم.
سیر و پیاز را هم نگینی خرد میکنیم. در تابهای پیاز را با کمی روغن و حرارت پایین تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود.
پس از اینکه پیازداغ آماده شد، آن را در بشقاب میریزیم و سیر خردشده را در همان تابه تفت میدهیم تا نرم و سبک شود.
تکههای مکعبی بادمجان را سرخ میکنیم. میتوان بادمجانها را نصف و به همان صورت سرخ و سپس مکعبی خرد کرد.
پیازداغ و سیرداغ را به بادمجان سرخ شده افزوده و با هم مخلوط میکنیم.
گوجهفرنگیها را هم پس از شستن، روی تخته خیلی ریز خرد میکنیم. آن را به مواد میافزاییم و خوب مخلوط میکنیم. سپس روی مواد نمک، فلفل و زردچوبه میپاشیم و دوباره تفت میدهیم تا مواد با هم خوب مخلوط شده و به خورد هم بروند.
نصف لیوان آب به مواد اضافه کرده و در تابه را میگذاریم تا یتیمچه با حرارت کم بپزد و روغن بیندازند.
حدود 20 تا 30 دقیقه زمان لازم است تا یتیمچه آماده شود. وقتی غذا روغن انداخت، یتیمچه آماده است.
آن را در بشقاب بکشید و با نان و سبزی خوردن سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید در غذا آب نریزید و در تابه را بگذارید تا یتیمچه با بخار و آب گوجهفرنگی بپزد و روغن بیندازید.