لاته از محبوبترین نوشیدنیهای کافیشاپی با اصالت ایتالیایی و بر پایۀ قهوه است که انواع مختلفی دارد.
با آمدن روزهای سرد، تهیۀ نوشیدنیهای گرم در منزل هم برای گرم کردن بدن و هم برای درمان بیماریهایی مانند سرماخوردگی، میتواند کارساز باشد. یکی از بهترین نوشیدنیها برای درمان سرماخوردگی، لاته زردچوبه و لاته وانیل است. پس برای درمان سرماخوردگی از نوشیدن این داروهای خوشمزه غافل نشوید.
شیر نارگیل یا شیر بادام، روغن نارگیل و عسل را در یک قابلمه کوچک بریزید و هم بزنید تا عسل و روغن در شیر حل شوند. سپس زنجبیل، زردچوبه و جوز هندی را بیفزایید. در آخر دارچین را افزوده و هم بزنید. لاته زردچوبه را در فنجان بریزید و داغ سرو کنید. این نوشیدنی علاوه بر درمان سرماخوردگی، ضد سرطان است و باعث لاغری و کاهش وزن هم میشود.
شیر را گرم کنید و با همزن دستی بزنید تا کف کند. ۲ عدد ماگ آماده کنید و در هر کدام به مقدار مساوی شربت وانیل یا سیروپ وانیل بریزید. قهوه اسپرسو را دم کنید و در هر ماگ به مقدار مساوی یک شات اسپرسو بریزید. سپس شیر کف کرده را با قاشق روی اسپرسو ریخته و داغ سرو کنید.
اگر شربت وانیل ندارید، با این روش آن را درست کنید. برای یک فنجان شربت وانیل، یک فنجان آب، یک فنجان شکر قهوهای و یک قاشق غذاخوری پودر وانیل آماده کنید. آب و شکر را در تابهای بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا شربت قوام پیدا کند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و پودر وانیل را به آن بیفزایید. مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. بگذارید شربت در دمای اتاق خنک شود.
اسموتی هلو انبه و توت فرنگی ؛ خوبان همه جمعند
انواع کرپ گزینۀ مناسبی برای صبحانه و میانوعده بهویژه برای دانشآموزان است.
با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، بهتر است دانشآموزان خوراکیها و میانوعدههای مفید و مغذی مصرف کنند. یکی از این خوراکیها انواع کرپ است که میتوانید با هر موادی که دوست دارید، آن را پر کنید. در این مطلب طرز تهیۀ کرپ مرغ پنیری آمده که بسیار خوشمزه است و درست کردن آن زمان زیادی نمیخواهد. البته بهتر است این لقمههای لذیذ را از شب قبل آماده کنید.
ابتدا مواد میانی را آماده میکنیم. برای این کار سینۀ مرغ را میپزیم و پس از پختن ریشریش میکنیم.
پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود. نمک، فلفل، جعفری خرد شده و مرغ را به آن افزوده و با هم مخلوط میکنیم.
وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند، از روی حرارت برمیداریم و با مقداری پنیرپیتزای رنده شده مخلوط میکنیم. مواد آماده شده را کنار میگذاریم.
برای آماده کردن کرپ، تخممرغها را باهمزن میزنیم تا یکدست شوند. آرد را الک میکنیم. سپس شیر، نمک و آرد را اضافه میکنیم. مواد را مرتب هم میزنیم تا یکدست شوند. اگر یکدست نشد، از صافی رد میکنیم.
از مایۀ آماده شده یک ملاقه برمیداریم و در تابۀ نچسب میریزیم. مقدار کمی روغن هم در تابه میریزیم. حرارت باید کم باشد، وگرنه کرپ زود میسوزد یا خشک میشود.
وقتی یک طرف طلایی شد، آن را بهآرامی برمیداریم و طرف دیگر را سرخ میکنیم تا طلایی شود.
حالا از مواد آماده شده در کرپها میریزم و آنها را رول میکنیم. سپس با کمی روغن سرخ میکنیم. به همین راحتی کرپ مرغ پنیری آمادۀ مصرف است.
در صورت تمایل میتوانید رول کرپ را بهجای سرخ کردن در روغن، در فر گریل کنید.
جیب تاجر ؛ فینگرفود دلچسب و اشتهاآور (+ ویدئو)
گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذای محبوب فرانسوی
چیپس میانوعدهای است که میتوان آن را بهتنهایی یا با خوراکیهای دیگر مانند ماست موسیر، انواع سس و … مصرف کرد. نوع کارخانهای چیپس خیلی خوب نیست و بهتر است آن را در منزل تهیه کنید تا سالم و بهداشتی باشد.
سیبزمینیها را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را با یک چاقوی تیز یا هر وسیلۀ مخصوص دیگری، بهصورت ورقههای نازک برش بزنید. بهتر است برشها یک اندازه باشند.
ورقههای برش خورده را خوب بشویید و سپس آبکش کنید تا لایۀ نازک نشاستۀ موجود روی ورقهها شسته شود.
پس از آبکش کردن، با یک پارچۀ تمیز یا کاغذ مخصوص، رطوبت ورقههای سیبزمینی را بگیرید و آنها را نیم ساعت در داخل فریزر بگذارید.
پس از گذشت این زمان، سیبزمینیها را از فریزر بیرون بیاورید و به مقدار دلخواه روی آنها نمک بپاشید.
اگر سرخکن دارید بهتر است از آن استفاده کنید تا چیپس یکدستی داشته باشید. در غیر این صورت در یک تابه مقداری روغن سرخکردنی بریزید. پس از داغ شدن روغن، هر ادویهای که دوست دارید مانند فلفل، پودر کچاپ، پودر جعفری خشک شده، پودر سیر، پودر پوست خشک شدۀ پرتقال و لیمو، اسانس لیمو یا پرتقال و …، به روغن بیفزایید.
سپس ورقههای سیبزمینی را با دقت و حوصله روی حرارت ملایم سرخ کنید. دقت کنید روغن داغ شده باشد و ورقهها را با فاصله از هم بگذارید تا به هم نچسبند.
وقتی ورقههای سیبزمینی ترد و طلایی شد، می توانید آن را از روغن بیرون بیاورید و روی یک دستمال تمیز یا کاغذ مخصوص بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
اکنون چیپس سیبزمینی خانگی با طعم دلخواه آماده است و میتوانید پس از سرد شدن، بهعنوان پیشغذا یا عصرانه در کنار خوراکیهای دیگر میل کنید.
گز از شیرینیهای اصیل ایرانی و متعلق به اصفهان است که در سراسر دنیا معروف و مشهور است.
گز سوغات اصفهان است و طرفداران زیادی دارد. این شیرینی سنتی انواع گوناگونی دارد که معروفترین آن گز آردی است. با کمی دقت و حوصله میتوانید گز آردی را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
در قابلمهای یک لیوان آب ریخته و شکر را به آن میافزاییم. آن را روی شعله میگذاریم و با قاشق هم میزنیم تا شکر کاملاً در آب حل شود.
پس از حل شدن شکر، بادکا یا گلوکز مایع را به آن اضافه میکنیم.
بادکا مایعی چسبنده و بیبو است و آن را میتوانید از مغازههای لوازم قنادی یا فروشگاههای بزرگ تهیه کنید.
وقتی بادکا میریزیم، مانند سر رفتن شیر بالا میآید. در این حالت با یک قاشق چوبی بادکا را با شربت هم میزنیم تا مخلوط شوند.
شعله را کم کرده و مدام مواد را هم میزنیم و مخلوط میکنیم تا کشدار شود.
برای اینکه مطمئن شویم شهد گز آماده است، کمی از مخلوط شربت و بادکا را که کشدار شده است، در لیوان آب یخ میریزیم.
اگر حالت شکننده داشت، باید شهد را از روی شعله برداریم. اما اگر زمان ریختن در آب یخ، شهد تغییری نکرد، باید اجازه دهیم بیشتر روی شعله بماند و دوباره به هم زدن ادامه میدهیم.
سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بهقدری میزنیم که کاملاً سفت شود و وقتی ظرف را برمیگردانیم، از آن بیرون نریزد.
گلاب را به سفیده افزوده و مخلوط میکنیم. ۲ قاشق از شهد را هم به آن اضافه کرده و دوباره مواد را با همزن میزنیم.
سپس مواد را به بقیۀ شهد که در قابلمه است، میافزاییم. مواد را خوب هم میزنیم تا مایه یکدست شود.
قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم میگذاریم و هم میزنیم تا کمی قوام بگیرد و سفت شود.
پس از اینکه مایه کمی سفت شد، با قاشق چوبی همچنان هم میزنیم و مغز پستهها را اضافه میکنیم.
وقتی چسبندگی مایه کم شد، مقداری از مایه را برمیداریم و به هر صورت که دوست داریم به آن شکل میدهیم.
سپس در آرد میغلتانیم و در ظرف میچینیم. تمام مایۀ گز را به همین صورت آماده میکنیم.
پس از چیدن گزها در ظرف، میتوانید روی آنها را با مغز پسته تزیین کنید.
به از میوههای پرخاصیت پاییزی است که با آن خورشت، مربا و انواع دسرها را میتوان درست کرد.
خورشت به و آلو خورشتی خوشطعم و ملس است که خاصیت زیادی دارد. چون به فقط در فصل پاییز در دسترس است، این خورشت، یک خورشت پاییزی است. پس در این فصل از خورشت به و آلو غافل نشوید و از آن لذت ببرید.
لپه را چند ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
به را خوب بشویید و پس از پوست گرفتن، بهصورت هلالی برش بزنید.
در تابهای مقداری روغن ریخته و برشهای به را در آن سرخ کنید. پس از اینکه به تغییر رنگ داد و نرم شد، تابه را کنار بگذارید.
آلو بخارا را بشویید و حدود 2 ساعت در آب خیس کنید.
پیاز را خلالی خرد کنید. در قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز خلالی را در آن سرخ کنید. سپس مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن بزنید.
لپه را آبکش کنید. آن را با گوشت به پیازداغ افزوده و خوب تفت دهید. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند، زعفران را بیفزایید.
در قابلمه مقداری آب جوش بریزید. در قابلمه را بگذارید تا خورشت با حرارت ملایم بپزد. پس از گذشت یک ساعت، آلو بخارای خیس خورده را در خورشت بریزید.
به سرخ شده را با شکر مخلوط و وقتی گوشت پخت، آن را به خورشت اضافه کنید.
رب را در تابۀ کوچکی با کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس آن را در خورشت بریزید. بگذارید خورشت یک ربع دیگر بجوشد تا آماده شود.
میتوانید به را با پوست هم برش بزنید. برای این کار پوست به را خوب و بادقت بشویید.
با توجه به اینکه آلو طعمدهندۀ این غذا است، میزان آن را بنا به ذائقه میتوانید کم یا زیاد کنید.
میتوانید آلو را جداگانه بپزید و سپس به خورشت اضافه کنید. ولی پختن گوشت با آلو، باعث طعمدارشدن بیشتر خورشت میشود.
مقدار شکر هم بستگی به ذائقۀ شما دارد. اگر به ترشمزه است، مقدار شکر را بیشتر کنید.