برای آشنایی با غذاهای فینگر فود و انواع آن، با مجله دلتا همراه باشید.
فینگر فود ها غذاهای کوچکی هستند که معمولاً در تولد ها و مهمانی ها برای پذیرایی به عنوان پیش غذا یا میان وعده سرو میشوند. درواقع فینگر فود هر غذایی است که بتوان آن را به شکل لقمهای در اندازه کوچک درست کرد. همه ما اسم فینگرفود را شنیده یا در مهمانی ها، عروسی ها و مجالس مختلف دیدهایم. فینگر فود در واقع به معنی غذای انگشتی است و به این دلیل فینگر فود نامگذاری شده است که میتوان آن را به راحتی با دست خورد. چون خوردن فینگرفودها راحت است، طرفداران زیادی دارند و به صورت سرد یا گرم در انواع مهمانی ها، جشن های تولد، مراسم و ایونت های رسمی و غیررسمی سرو میشوند.
عده ای فکر میکنند فینگر فود غذایی جدید است، ولی اینطور نیست. فینگر فود قبلاً در ایران به صورت نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گوجه، انواع کوکو ها و …. وجود داشت که امروزه به صورت فینگر فود سرو میشوند. رول سوسیس، سوسیس سیخی، قطعات کوچک گوشت، سمبوسه، سیخ پنیر و زیتون، نان پیتا، ساندویچ پیتزا، انواع بورک، انواع رول کالباس و… از انواع فینگر فودها هستند. برای آشنایی با انواع فینگر فود با مجله دلتا همراه باشید.
تنوع فینگر فودها به قدری است که رده بندی آن ها مشکل است. یکی از متداول ترین دسته بندی ها به شکل زیر است:
فینگر فودهای گرم مانند کباب مغولی، کنتاکی، اسپایسی تایلندی و …
فینگر فودهای سرد که در یخچال نگهداری میشوند، مانند تارت الویه، انواع کاناپه، انواع رول و …
فینگر فودهای دریایی مانند انواع سوشی، ماهی، میگو و …
مردم فرانسه از کلمه canapé به جای فینگر فود استفاده میکنند. کاناپه یعنی جایی برای استراحت. کاناپه معمولاً یک قطعه نان تست یا سرخ شده است که روی آن با مواد مختلف پر شده است. در واقع کاناپه یعنی غذایی که روی نان استراحت میکند! با گذشت زمان کاناپه، واژه ای شد که به غذاهای کوچک که در مهمانی ها سرو میشد،اختصاص یافت.
در برخی از کشورها به فینگر فودها غذای خیابانی هم گفته میشود. غذاهای خیابانی غذاهای آمادهای هستند که در خیابان سرو میشوند. این غذا ها را که معمولاً با دست میخورند، انواع گوناگونی دارد. فینگر فودهای سرد معمولاً در ایستگاه های مترو و فینگر فودهای گرم در بازارچه ها فروخته می شوند.
در کشورهای غربی فینگرفود به عنوان پیش غذا در عروسی ها، جشن ها، تولدها و نامزدی ها سرو میشود و طرفداران بسیاری دارد. در این کشورها، فینگرفود پس از آماده شدن در سینیهای بزرگ قرار میگیرد. با گذشت زمان فینگر فودها در کشورهای غربی جایگاه ویژه ای پیدا کردند، تا جایی که به عنوان غذای اصلی هم سرو میشوند.
در تمام کشورهای آسیایی از زمان های قدیم فینگر فودها با نام های مختلف بوده اند.
غذاهایی مانند انواع کوکو، انواع کتلت، بادمجان شکم پر، لقمه های الویه، حمص، انواع سوشی، کباب انگشتی و … از فینگر فودهای آسیایی هستند.
در ایران هم غذاهای انگشتی مختلفی مانند نان و پنیر و سبزی، دلمه برگ مو، انواع کوکو و کتلت، انواع خوراک روی نان های کوچک یا به صورت رول شده، انواع پلوی مخلوط به صورت مافین و … از گذشته بوده است. البته به تدریج فینگر فودهای اروپایی و آمریکایی جای خود را در بین ایرانیان باز کرده و مردم دوست دارند در مهمانی ها و مراسم خود بیشتر از این نوع غذاها استفاده کنند.
فینگر فودها به دلیل دارا بودن ویژگی های مثبت، هرروز در مهمانی ها و منوهای غذایی جایگاه بهتری پیدا میکنند. این نوع غذا بهترین گزینه برای مهمانی های دوستانه و جشن های تولد است. همچنین فینگر فودها انتخاب مناسبی برای مهمانی های مجلل مانند عروسی، نامزدی، مراسم رسمی و مهمانی درمهد کودک است.
شیر برنج یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین دسرهای ایرانی است که مصرف آن برای تمام گروه های سنی توصیه میشود.
شیر برنج که از سنتی ترین دسرهای ایرانی است، طرز تهیه آسانی دارد. شیر برنج را در فصل های پاییز و زمستان به عنوان صبحانه و میان وعده هم مصرف میکنند. این دسر خوشمزه و پرخاصیت، غذایی مفید برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان شناخته شده و مصرف آن برای سرما خوردگی نیز بسیار مناسب است.
برنج را بشویید و با یکچهارم قاشق چایخوری نمک، یک تا دو ساعت خیس کنید. پس از این مدت، آب روی برنج را خالی کرده و شیر را به آن بیفزایید. مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم بپزید و در صورت تمایل مقداری گلاب اضافه کنید. پس از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیاب شده و شکر را به آن افزوده و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند. وقتی شیربرنج کاملاً جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس آن را در ظرف بکشید و با خلال پسته تزیین کنید.
در صورت تمایل میتوانید هنگام سرو روی آن مربای آلبالو بریزید.
بهتر است خلال بادام و پسته را از شب قبل در شکر و گلاب خیس کنید.
اگر شیربرنج را برای دسر میخواهید، آن را غلیظ کنید و بگذارید آب آن کاملاً جمع شود، سپس در یخچال بگذارید.
حتماً برای تهیه شیر برنج از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
برخی شیر برنج را با شکر سرو میکنند که در این صورت نباید به آن نمک زد.
اگر مایل هستید شیر برنج زعفرانی داشته باشید، موقع افزودن گلاب و شکر، مقداری زعفران دمکرده هم اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید یک پیمانه از شیر کم کرده و یک پیمانه خامه جایگزین آن کنید.
اگر مایل با استفاده از شکر نیستید، مقداری نبات در آب جوش حل کرده و آن را جایگزین شکر کنید.
بهتر است زمانی که شیر را به برنج اضافه میکنید، یک یا دو عدد چوب دارچین در قابلمه بیندازید. این کار عطر مطلوبی به دسر میدهد.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.
فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو)
املت جانانه به شیوه قهوه خانه ای
یکی از بهترین غذاهایی که برای افراد رژیمی مناسب است، خوراک مرغ رژیمی است. چون مرغ منبع سالمی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است و پخت آسانی دارد.
خوراک مرغ رژیمی غذایی خوشمزه و خوش طعم برای یک وعده غذایی سبک است. کسانی که رژیم دارند، باید سعی کنند غذاهایی درست کنند که متنوع باشد و از آن لذت ببرند. خوراک مرغ رژیمی پیشنهاد خوبی برای این افراد است. این غذا که با انواع ادویه ها و مواد مختلف مزهدار میشود، طعم بینظیری دارد. البته اگر بخواهید کالری کمتری مصرف کنید، میتوانید کره را از مواد این غذا حذف کنید.
فر را از قبل روشن کنیدتا گرم شود.
روغن را در ظرف پیرکس یا هر ظرفی که میخواهید مرغ را در آن بپزید، بریزید.
سینه های مرغ را روی روغن بگذارید و به آن آغشته کنید.
در کاسه ای ادویه ها را با هم مخلوط کنید. سپس آن را دو طرف مرغ های چرب شده بپاشید. با دست ادویه ها را روی مرغ ها بمالید تا خوب به مواد آغشته شوند.
افزودن زعفران اختیاری است. ولی توصیه میشود برای خوشمزه تر شدن مرغ حتماً از آن استفاده کنید.
دو قاشق زعفران دم کرده غلیظ را با کمی کره دو طرف مرغ ها بریزید و با ادویه روی آن ها پخش کنید.
لیموترش ها را از وسط نصف کرده و اطراف تکه های مرغ بگذارید. ظرف را بدون پوشاندن روی آن در فر بگذارید.
حدود 25 دقیقه زمان دهید تا مرغ آماده شود. البته زمان دقیق بستگی به ضخامت تکه های مرغ دارد.
پس از پخت 5 دقیقه صبر کنید. سپس از آب کف ظرف با قاشق برداشته و روی مرغ ها بدهید.
خوراک مرغ رژیمی را با انواع سالاد به عنوان یک غذای سالم و رژیمی سرو کنید.
اگر تکه های مرغ خیلی نازک باشند، زمان پخت کمتری لازم است.
برای پخت این غذا حتماً از ظرفی با اندازه مناسب استفاده کنید. مرغ ها نباید روی هم باشند تا درست پخته شوند.
انواع سالاد رژیمی، سبزیجات و پوره سیبزمینی از انتخاب های خوبی هستند که میتوانید در کنار این غذا استفاده کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.
کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی
کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی
برای آشنایی با طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی با مجله دلتا همراه باشید.
سالاد تبوله یک سالاد عربی است که بیشتر آن را به عنوان یک سالاد لبنانی میشناسند. سالاد تبوله یکی از سالادهای محبوب در منطقه خاورمیانه و همچنین کشورهایی مانند یونان، مصر، لیبی و مراکش است. این سالاد در کشورهای ترکیه، سوریه و لبنان بسیار پرطرفدار است و معمولاً آن را با نان پیتا یا در کنار انواع غذا مصرف میکنند. سالاد تبوله مقوی و مغذی است و به دلیل کالری کمی که دارد، یک سالاد رژیمی و مناسب افرادی است که رژیم لاغری دارند.
بلغور گندم را در یک کاسه بریزید و روی آن نمک بپاشید. آب جوش را روی آن بریزید. در کاسه را بپوشانید و بگذارید 30 دقیقه در این حالت بماند. سپس آن را آبکش کنید. پس از آبکش کردن، بلغور را در قابلمه در آب در حال جوش بریزید تا بپزد. وقتی پخت، دوباره آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
گوجهفرنگی، خیار، پیاز و فلفلدلمهای را چهارگوش خرد کرده و کنار بگذارید. چون اندازه های خیارها متفاوت است، بهتر است خیار خرد شده به اندازه یک پیمانه باشد.
در یک کاسه بزرگ، بلغور گندم پخته، گوجهفرنگی، خیار، فلفلدلمهای قرمز، جعفری و پیاز را با هم مخلوط کرده و هم بزنید. روغنزیتون و آب لیموترش را روی آن بریزید و خوب هم بزنید تا به خورد مواد بروند.
از سالاد بچشید و طبق ذائقه مزهدار کنید. در صورت تمایل میتوانید از چشنی های دلخواه استفاده کنید. سالاد تبوله را میتوان بلافاصله سرو کرد. ولی بهتر است کمی در یخچال بماند تا خنک شود، سپس آن را مصرف کرد.
سالاد تبوله را میتوانید روی برگ مو یا کاهو بریزید و با لیموترش یا برگ نعناع سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید نصف فنجان دانه انار به سالاد تبوله بیفزایید که آن را خوشمزه تر میکند.
میتوانید به جای پختن بلغور گندم، آن را 4 ساعت خیس کنید. چون بلغور قبلاً نیمپخته و خشک شده است.
سالاد تبوله یک وعده غذای کامل و مقوی است، اما در صورت تمایل میتوانید تخممرغ آبپز یا تکههای سینه مرغ یا گوشت گریل یا میگو به آن اضافه کنید.
افزودن مقداری پنیر فتا به سالاد تبوله، طعم آن را لذیذتر میکند.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.
برای آشنایی با انواع خورشت ایرانی با مجله دلتا همراه باشید.
خورشت غذای صد در صد ایرانی است که انواع گوناگونی دارد و به شیوه های مختلف طبخ میشود. هر کجا نام آشپزی ایرانی باشد، یکی از غذاهایی که در ذهن متبادر میشود، خورشت است. خورشت به گروهی از غذاها گفته میشود که ترکیبی آبدار از سبزی های سرخ شده یا حبوبات آبپز هستند که معمولاً با انواع گوشت سفید و قرمز پخته و با مقدار کمی آب سرو میشوند.
در ایران قدیم قوت اصلی مردم نان بوده و برای قابل خوردن کردن آن، چیزی با آن همراه بوده که به آن «نان خورش» میگفتند. اما به تدریج با تغییر ذائقه و عادات غذایی، واژه خورشت به مفهومی جدا از نان گفته شد.
طرز تهیه خورشت و معرفی انواع آن را در مجله دلتا بخوانید.
خورشت در آشپزی ایرانی کاربرد زیادی دارد و معمولاً با برنج ساده که ممکن است به صورت پلو یا کته درست شده باشد، مصرف میشود. برخی خورشت را با نان هم میخورند. خورشت های ایرانی ترکیبی از گوشت، سبزیجات خشک یا تازه و حبوباتی چون عدس و لوبیا هستند. ایرانیان از چلوخورشت در غذاهای روزانه، میهمانی ها و مراسم رسمی استفاده میکنند.
نکته ای که در طرز تهیه انواع خورشت وجود دارد، آن است که برای طبخ خورشت چندین ساعت زمان لازم است و خورشتی خوشمزه است که به اصطلاح جا بیفتد. خورشت غذای پیچیده ای نیست، فقط باید با حوصله آن را درست و در حد امکان از مواد تازه در تهیه آن استفاده کرد.
از معروف ترین و محبوب ترین خورشت های ایرانی میتوان به انواع خورشت قیمه، خورشت قورمه سبزی، خورشت فسنجان، خورشت بادمجان و … اشاره کرد.
برخی خورشت ها هم غذای محلی شهرهای گوناگون هستند که البته امروزه در تمام کشور طبخ میشوند. از معروف ترین خورشت های محلی میتوان به قلیه ماهی جنوبی، مرغ ترش شمالی، خورشت ماست اصفهان، خورشت هویج تبریز و … اشاره کرد.
برخی خورشت ها هم جدید هستند و آشپزهای حرفه ای بر اساس سلیقه و ذائقه روز جامعه آن ها را تهیه می کنند. البته همین خورشت های جدید هم بر پایه پخت خورشت اصیل ایرانی تهیه و درست میشوند.
برخی خورشت های ایرانی فصلی هستند. یعنی در آن ها از موادی استفاده میشود که فقط در زمان خاصی هست و در دیگر فصول نیست. از خورشت های فصلی میتوان به خورشت به، خورشت بامیه، خورشت کنگر و … اشاره کرد. البته مردم امروزه با روش های مختلف این مواد را نگهداری کرده و برخی از این خورشت ها را خارج از فصل نیز درست میکنند. اما بهتر است در تهیه خورشت ایرانی از مواد تازه استفاده شود تا غذا طعم اصیل و واقعی خود را حفظ کند.
طرز تهیه خورشت قارچ ؛ سریع و آسان