مرصع پلو ؛ غذای شاهانه

طرز تهیه مرصع پلو آسان است. فقط کمی وقت گیر است و با کمی حوصله غذایی شیک و مجلسی آماده می‌کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

مرصع پلو غذایی پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه ای عربی به معنی جواهر نشان است و چون این غذا رنگارنگ است، به آن مرصع پلو می‌گویند.

برای آشنایی با طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و فوت و فن های پخت آن، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • مرغ: 8 تکه
  • برنج: 5 پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • کشمش پلویی: 150 گرم
  • زرشک: 200 گرم
  • خلال بادام: 100 گرم
  • خلال پسته: 100 گرم
  • خلال نارنج: نصف پیمانه
  • هویج: یک عدد
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
  • گلاب: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کره به میزان لازم
  • آبلیمو به میزان لازم
  • پودر سیر به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم

طرز تهیه مرصع پلو

طرز تهیه مرغ مرصع پلو:

مرغ را از چند ساعت قبل مزه‌دار می‌کنیم.

برای این کار کره نرم شده، آبلیمو، نمک، فلفل، پودر سیر و نیمی از دارچین را با هم مخلوط کنید. مرغ را به این مواد آغشته کرده و در یخچال بگذارید. بقیه دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید.

پس از گذشت چند ساعت، مرغ مزه‌دار شده را سرخ کرده و کنار بگذارید.

پیاز را ریز رنده کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود. رب و ادویه های دلخواه را به آن بیفزایید و با هم تفت دهید.

مرغ سرخ شده را با رب و پیاز مخلوط کنید و مقداری آب روی آن بریزید تا بپزد و جا بیفتد. برای خوش عطر شدن می‌توانید یک عدد فلفل‌ دلمه‌ای درسته در قابلمه بیندازید و پس از پختن مرغ آن را بیرون بیاورید.

در انتهای پخت، گلاب، هل و مقداری زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

طرز تهیه پلو و مواد تزیینی:

برنج را چند ساعت با آب و نمک خیس کنید. سپس آن را در قابلمه ای با آب در حال جوش بریزید و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید.

سپس برنج را دم کنید. وقتی برنج دم کشید و آماده شد، کمی روغن داغ روی آن دهید و کنار بگذارید.

مقداری از پلو را در ظرف بریزید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا پلو زعفرانی آماده شود.

زرشک را پس از شستن با مقداری کره و شکر تفت دهید.

هویج را درشت رنده کنید. تلخی خلال نارنج را بگیرید. این دو را با مقدار کمی کره، شکر و نمک تفت دهید.

سپس کشمش و خلال پسته و بادام را با هویج و خلال نارنج تفت دهید و مقداری زعفران دم کرده بیفزایید.

پلو، تکه های مرغ و مواد تزیینی را لایه به لایه در دیس بکشید و در انتها با مواد تزیینی روی برنج را تزیین کنید.

اگر دوست دارید مرغ را در کنار پلو یا در ظرف جداگانه بچینید و سرو کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

نکات قابل توجه طرز تهیه مرصع پلو :

برای تهیه مرغ می‌توانید در انتهای کار نصف پیمانه آب پرتقال و یک قاشق چای‌خوری پوست پرتقال رنده شده بریزید تا مرغ طعم پرتقالی بگیرد و معطر شود.

میزان استفاده از شکر به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را کم و زیاد کنید.

برای تفت دادن زرشک و کشمش روغن یا کره نباید زیاد داغ باشد، چون آن را تیره و خشک می‌کند.

برای گرفتن تلخی پوست نارنج یا پرتقال، آن را در آب بجوشانید و آبکش کنید، سپس بلافاصله در آب سرد بریزید. این کار را سه مرتبه تکرار کنید.

همچنین بخوانید:

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

کباب چنجه با سس سیر(+ویدئو)

خورشت سیرابیج گیلانی

ته چین مرغ و قارچ ، تجربه جدید و خاص

املت فرانسوی ، صبحانه عالی و مقوی

املت فرانسوی یک صبحانه بسیار خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه آسانی دارد.

املت فرانسوی

املت فرانسوی یکی از انواع املت و صبحانه ای کامل است. این املت از مواد مفیدی تهیه می‌شود و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد. پیشنهاد می‌شود یک روز بانشاط را با این املت آغاز کنید. برای آشنایی با طرز تهیه املت فرانسوی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • شیر: یک قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه‌ای: یک قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی: یک عدد
  • تره خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • ریحان خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • ترخون خرد شده: نصف قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

املت فرانسوی

طرز تهیه:

تخم‌مرغ، شیر، نمک و فلفل را در کاسه‌ای بریزید و با چنگال یا همزن دستی بزنید. مراقب باشید زیاد هم نزنید، چون املت خراب می‌شود. نصف سبزی‌ ها را با مواد مخلوط کنید.

در ظرف دیگری پنیر خامه‌ای را هم بزنید تا نرم شود. گوجه‌فرنگی را نگینی خرد کرده و با آن مخلوط کنید و کنار بگذارید.

یک قاشق روغن در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد، تابه را بچرخانید تا روغن به کل کف و دیواره آن مالیده شود.

سپس مخلوط تخم‌مرغ را وسط تابه بریزید و تابه را تکان دهید تا تخم‌مرغ به دیواره‌ ها برسد.

املت فرانسوی

وقتی یک طرف تخم‌مرغ پخته شد و روی آن شروع به حباب زدن کرد، آن را به کمک لیسک برگردانید. مخلوط پنیر و گوجه را وسط تخم‌مرغ بریزید و به صورت یک خط عمودی پخش کنید. سپس یک طرف تخم‌مرغ را روی پنیر و گوجه تا کنید. با طرف دیگر هم همین کار را بکنید.

املت فرانسوی به همین راحتی آماده است. بقیه سبزیجات خرد شده را روی آن ریخته و با نان تست و آبمیوه طبیعی سرو کنید.

به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از رب استفاده کنید.

اگر تره، ریحان و ترخون تازه در دسترس نداشتید، می‌توانید از خشک شده این سبزی ها استفاده کنید.

در صورت تمایل مقداری پنیر پیتزا هنگام سرو روی آن بریزید.

همچنین بخوانید:

سوپ پیاز فرانسوی ؛ سوپ رژیمی

تارت راتاتویی ، غذای فرانسوی رژیمی

فرنچ تست ؛ صبحانه فرانسوی

گراتن سیب زمینی ؛ ساده و خوشمزه

صبحانه ای خاص با املت ایتالیایی فریتاتا

سوپ جو قرمز ؛ طرز تهیه رستورانی

پخت سوپ جو قرمز بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند، به راحتی می‌توانند این سوپ خوشمزه را درست کنند.

سوپ جو قرمز

سوپ جو قرمز از محبوب ترین سوپ های رستورانی است که به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. البته این سوپ به دلیل وجود ویتامین ها و مواد معدنی، یک غذای کامل است. سوپ جو قرمز را می‌توانید در روزهای سرد برای خانواده به عنوان یک غذای دلچسب تهیه کنید.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • هویج: ۲ عدد
  • روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ: یک عدد
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • جو پوست کنده: یک پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

سوپ جو قرمز

طرز تهیه:

جو پوست کنده را حدود 6 ساعت در مقداری آب خیس کنید. پس از گذشت این مدت آن را با چند لیوان آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله بگذارید.

حرارت زیر جو باید ملایم باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار جو را هم بزنید تا ته نگیرد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند. وقتی لعاب انداخت، آن را از روی حرارت کنار بگذارید.

یکی از پیازها را ریز خرد کنید. آن را با یک قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود. دقت کنید مقدار روغن زیاد نباشد، چون باعث می‌شود سوپ چرب شود.

هویج ها را نگینی خرد یا درشت رنده کنید. آن را به پیاز افزوده و چند دقیقه تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه و فلفل بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج بروند.

سینه مرغ را با ۲ لیوان آب، یک پیاز و مقداری زردچوبه در یک قابلمه کوچک بریزید. آن را روی شعله بگذارید تا نیم‌پز شود. سپس آن را ریش ریش کرده و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.

سینه مرغ ریش ریش شده را با پیاز و هویج کمی تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

جو را با 4 لیوان آب به مواد افزوده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

سوپ جو قرمز

جا افتادن سوپ:

پس از اینکه آب جوش آمد، حرارت را کم ‌کنید تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت ‌دهید تا خامی رب گرفته شود.

سپس آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید تا یکدست شود. بعد آن را به سوپ بیفزایید.

در ۱۵ دقیقه پایانی، نمک سوپ را اندازه و به مقدار دلخواه نمک و فلفل اضافه ‌کنید. پس از افزودن نمک، جعفری خرد شده را بریزید.

در قابلمه را ‌نبندید تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می‌توانید کمی از جعفری برای تزیین روی سوپ نگه دارید.

پس از اینکه سوپ آماده شد، آن را در ظرف بریزید و با آبلیمو یا لیموترش تازه سرو کنید.

سوپ جو قرمز

لعاب انداختن سوپ جو

اگر سوپ جو آبکی بود و لعاب کافی نداشت، در زمان افزودن جو به قابلمه سوپ، مقدار کمی رشته سوپ خرد کرده و در قابلمه بریزید.

این ترفند باعث می‌شود سوپ لعاب خوبی بگیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که مقدار خیلی کمی رشته بیفزایید، چون اضافه کردن رشته زیاد باعث می‌شود سوپ سفت و غلیظ شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

ترشی انبه از نوع بندر عباسی

کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی

آش تابستانی ماست و اسفناج

یتیمچه ؛ خوراک اصیل ایرانی

ترشی پیتزایی ؛ چاشنی سفره های مهمانی

رازهای فسنجون حرفه ای

خورشت فسنجان یکی از اصیل ترین خورشت های ایرانی بسیار خوشمزه است که بیشتر در مهمانی ها و مجالس رسمی سرو می‌شود.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان یک خورشت شیک و مجلسی ایرانی است که در بیشتر مجالس و عروسی ها سرو می‌شود. این خورشت با رب انار و گردو طبخ شده و بسیار مفید و مغذی است. طبخ این خورشت در ظاهر ساده است، اما یک فسنجان عالی فوت و فن هایی دارد که به کار بردن آن ها در طعم و جا افتادن خورشت تأثیر گذار است.

برای آشنایی با راز و رمزهای یک فسنجان حرفه ای و جا افتاده، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • گردو: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق چای‌خوری
  • رب انار به میزان لازم
  • مرغ یا گوشت چرخ کرده به میزان لازم
  • شکر، نمک و فلفل به میزان لازم

خورشت فسنجان

طرز تهیه:

مغز گردو را با چرخ گوشت یا غذاساز چرخ کنید.

پیاز را ریز رنده کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید. کمی نمک و فلفل به آن افزوده و گردو را اضافه کنید.

گردو و پیاز را خوب با هم تفت دهید. مراقب باشید گردو نسوزد. وقتی گردو تغییر رنگ داد. حدود 8 لیوان آب در قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت کم ریز بجوشد و به روغن بیفتد.

هر ده دقیقه یک بار یک قاشق آب‌ سرد یا تکه کوچکی یخ به خورشت اضافه کنید تا بهتر به روغن بیفتد.

پس از حدود دو ساعت که گردو خوب پخته شد، رب انار را با مقداری شکر بیفزایید. سپس زعفران دم کرده را افزوده و چاشنی خورشت را بسنجید،  اگر خورشت ملس دوست دارید، مقدار کمی شکر و اگر شیرین دوست دارید، مقدار بیشتری شکر اضافه کنید.

اگر می‌خواهید خورشت را با مرغ درست کنید، مرغ را با پیاز و نمک بپزید و پس از پختن و صاف کردن آب آن، نیم ساعت آخر پخت در خورشت بریزید.

اگر هم می‌خواهید خورشت را با گوشت قلقلی درست کنید، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و کوفته ریزه درست کنید. سپس با روغن مایع در ‌تابه تفت دهید تا کوفته‌ ها آماده شوند. بعد در خورشت ریخته و نیم ساعت دیگر خورشت را با حرارت کم بگذارید تا مزه گوشت و خورشت مخلوط شود.

خورشت فسنجاننکات طلایی:

برای اینکه فسنجان خوش عطر شود، یک عدد سیب یا به یا گلابی را ریز رنده کرده و در خورشت بریزید.

خورشت آماده و جا افتاده را می‎توان بدون مرغ و گوشت در فریزر گذاشت و هنگام سرو با گوشت یا مرغ مصرف کرد.

خورشت باید ریز باید بجوشد و چند دقیقه یک ‌بار آن را هم زد تا ته نگیرد.

ریختن هر چند دقیقه یک ‌بار آب سرد یا یخ باعث روغن انداختن خورشت می‌شود.

برای کم کردن گرمی طبع گردو و لعاب انداختن فسنجان، می‌توانید کدوحلوایی را بپزید و در خورشت بریزید.

برای لعاب انداختن فسنجان، از هویج پخته و رنده شده هم می‌توان استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

خورشت ؛ محبوب ترین غذای ایرانی

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

خورشت پاییزی به و آلو

تجربه ای جدید با خورشت زرشک

طرز تهیه خورشت قارچ ؛ سریع و آسان

کباب ترش ؛ کباب محلی گیلانی

کباب ترش یکی از کباب های ایرانی و متعلق به استان گیلان است.

کباب ترش

کباب ترش یکی از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار گیلان است. در طرز تهیه این کباب هم مانند دیگر غذاهای محلی گیلانی، از سبزی مخصوص استفاده می‌شود. اگر طرفدار غذاهای ترش و ملس هستید، حتماً کباب ترش را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
  • رب انار 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد
  • سیر: 2 حبه
  • گردو: 100 گرم
  • روغن‌ زیتون یا روغن مایع: نصف لیوان
  • جعفری، گشنیز، مرزه، ترخون: 3 قاشق غذاخوری
  • چوچاق: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

کباب ترش

طرز تهیه:

گوشت را به صورت تکه های درشت و یک اندازه برش می‌زنیم.

پیاز و سیر را ریز رنده کرده و آب آن را می‌گیریم.

در کاسه ای تکه های گوشت را با سیر و پیاز رنده شده مخلوط کرده، آن را کنار می‌گذاریم.

گردو را چرخ یا آسیاب می‌کنیم تا حالت پودری بگیرد.

چوچاق نوعی سبزی محلی شمالی است که بسیار خوش عطر و بو است. این سبزی را می‌توانید از عطاری ها تهیه کنید. سعی کنید حتماً از چوچاق استفاده کنید، چون روی طعم کباب ترش تأثیر زیادی دارد.

رب انار بهتر است ترش یا ملس باشد. رب انار شیرین مناسب کباب ترش نیست.

گردوی آسیاب شده، چوچاق، سبزیجات معطر، رب انار و فلفل را به گوشت می‌افزاییم. بهتر است نمک را پس از استراحت دادن به گوشت اضافه کنیم تا گوشت سفت نشود.

مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم. سپس مخلوط را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال می‌گذاریم تا گوشت مزه‌دار و به اصطلاح بیات شود.

پس از گذشت این زمان به گوشت نمک زده و آن ها را سیخ می‌کنیم.

زغال را آماده کرده و گوشت را کباب می‌کنیم. دقت کنید حرارت زیاد نباشد تا گوشت نسوزد و مغز پخت شود. علاوه بر این گوشت را چند بار زیر و رو کنید تا خوب و یکدست کباب شود. دقت کنید قبل از خشک شدن کباب، سیخ ها را از روی منقل بردارید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.